Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczynki. Doszlam do siebie jesli chodzi o zapas energii.
A wiec mala Ania uurodzila sie 11.11 o godz. 1:40. Z waga 2550 i 51 cm. Nie wiem ile dostala pkt. Aph. Ale oddychala samodzielnie. Mialam zzo i naciecie. Zzo dla mnie bylo zbawienne bo porod nie trwal krotko, skurcze pieknie sie pidaly ale za to szyjka rozwierala sie mega powoli. Jak zzo przestalo dzialac zaczely sie odrazu parte. Czyli w moim wypadku zzo przyspieszyl porod. I po 3 parciach mala byla z nami. Niesamowite uczucie jak mala lezy na piersi patrzy jeszczze zamglonymi oczkami...eh... Moj B byla niesamowity. Bez niego byloby o wiele ciezej a teraz jest zakochany w ksiezniczce swojej.
Karmie piersia ale 2 dzien a ja mam dosc bo boli. Nie wiem ile wytrzymam. Zobaczymy. Wychodze do domu najprawdopodobniej jutro jak u malej bilirubina nie podskoczy. Wtedy dopiero zalacze zdjecie bo tutaj to ciezko przez kom. Dziekuje za wszystkie gratulacje.))ciotki klotki;)
Mi$ia26, pati_zuzia, Moniusia89, alisss871, Flakonik, Acikk, iNso87, ZieloneOliwki, akira, Nadulka, justyna14, Dżulia, aannkkaa, lula.91, Marta0912, m@rzenie, rewelka, Mama-julka, Suerte, bella88, kwiatakacji, genoweffa, Madzisek, Piegus, kasiakasia11, Kate4, Ola_45, Madzia890722, Matleena, Hashija, moniek90, fresa, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnym@rzenie wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie. Odebrałam dziś wynik gbs i niestety jest dodatni. I co teraz? To tylko przy porodzie dostanę antybiotyk czy można coś z tym zrobić wcześniej?
Ja dostałam wcześniej, brałam tydzień i dziś kończę. Do tego probiotyk dopochwowy. Ale ja rodzę cc.m@rzenie lubi tę wiadomość
-
Cudownie !! Czekamy na zdjecie!! A ile cm ma malutka?
Alicja powodzenia na wizycie i zycze Ci aby faktycznie poszlo albo w ta albo w ta. Bo u was to juz przesada hehehe
Malo tego ogladam tvn i jest jak w ciazy byc sexbaba ?? I sa laski ktora wygladaja rownie pieknie jak my wszystkie oczywiscie ale jedna laska doprowadziła sie do anemi i wyladowala w szpitalu. Powinna w tym programie wystapic Alicja i Acikk .dopiero by im kopary opadly. Bo one w 6/7 maja o wiele wieksze brzuszki niz nasze laski z domniemana ciaza hehehAcikk lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Zawsze to lepiej na sercu jak ktoś rozumie co się przechodzi w takich momentach. Staram się być dobrej myśli i się czyms zająć by tak się nie zamartwiac ale same wiecie jak to jest. Czekam na wyniki tomografii mamy- może dowiem się coś więcej po tym badaniu...
MamaUli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKika428 wrote:Witam, dopiero teraz mogłam dac znac ale w poniedziałek mój Maksio przyszedł na świat przez cesarskie cięcie w 34+5 dniu
Napisalam ci wiadonosc na priv takze jak bedziesz miala chwilke to zerknijWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:23
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz
ja jestem jeszcze w dwupaku, udało mi się obniżyć te ciśnienie, czasem wydaje mi się, że za bardzo. Wróciłam nawet do domu jeszcze, zmniejszyłam obroty o 50% i czekam az Mikołajowi zachce się urodzić
Gratuluję Wam dziewczyny ;* przeslodkie maleństwakurcze już mamy tyle dzieciaczkow! Nie mogę się doczekać jak i ja dołączę do rozpakowanych mam
)
Nadulka, Flakonik, Tinusia, kwiatakacji, ZieloneOliwki, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia dzisiaj jest na "solarium" a Juleczka tak mi sie przyglada słodko
http://iv.pl/images/15701567082772502916.jpg
http://iv.pl/images/72029288157338552307.jpg
Przepraszam was za spaming fotkami
Ehh no i mamy te zaczepki z imionami do smoczkow co nam tesciowa wyslala. To tak w ramach wylazania swojego zadowolenia ze corcie nie nazywaja sie Helenka i Selenka;) noe umiem znalezc takich literek nigdzie wiec zostalo nim Kate i JolieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:26
pati_zuzia, Marta0912, aannkkaa, m@rzenie, annielica, Tinusia, czarnamaalina, mnk, Suerte, Nazja, kwiatakacji, iNso87, ZieloneOliwki, justyna14, Madzisek, Nadulka, Piegus, Moniusia89, Kourtney, Ola_45, Dżulia, moniek90, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Trochę odbiegnę od tematu. Do mamuś które mają kominek. Czym czyścicie szybę? Ja do tej pory używałam Cilit Bang ale jest to trochę uciążliwe bo długo to trwa i się marze. Znacie może jakieś środki, które ułatwią czyszczenie?
a zwykly cif,choc moze rysowac chyba, a moze jakis preparat do piekarnika,abo ewentualnie specjalny jakis plyn do czyszczenia szyby kominkowej.
-
nick nieaktualnyLilianna dużo zdrowia dla mamy. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co przeżywasz. Trzymaj się, tulę.
Alicja jak nie w prawo jak nie w lewo to może drzewo? Zobaczysz coś tam lekarz powie
Flakonik, mój syn pierwsze co to spojrzał na łańcuszek i się pyta czy dziecko z Polski he he. Spamuj ile.wlezie, takie słodziaki aż chce się schrupać
Pati-zuzia gratuluję zdanej teoriipati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKika gratulacje!! Całe szczęście, że się wszystko dobrze skończyło. Maksiu nadrobi wagę i będzie ok. Odpoczywajcie i rośnijcie w siłę.
Liliana - współczuję. Trzymaj się dzielnie, choć wyobrażam sobie, że nie jest łatwo.
Flakonik - spamuj, spamuj - śliczne są -
nick nieaktualnyKika gratulacje ! Oby wszystko było dobrze
Flakonik ja zdjecia małych dzieci moge non stop ogladać, wiec wrzucaj ile wlezie
Oby Kasieńka sie dobrze wygrzała na solarce
Dziś cały dzien latałam po sklepach, bo chciałam dokupić reszte rzeczy do szpitala i jak o to mam wreszcie skarpetki !. Obiecałam sobie ze już dla małego nic nie kupię ale przchodziłam obok H&M i mówie no musze wejsc chociaz poogladać no i tak o to kupiłam kolejny komplecik tym razem jeżyk
już wyprany wisi i sie suszy
Czekam na paczki.. kurde nuech już przyjdą co udekoruje nad łóżeczkiem tymi cotton balls i ubiore i bede cieszyć gały
Dziś duzo dziewczyn miało wizytować. Trzymam kciuki i czekam na informacje -
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:ja Ci nie pomoge niestety, bo mam kominek,ale nie mam szyby
a zwykly cif,choc moze rysowac chyba, a moze jakis preparat do piekarnika,abo ewentualnie specjalny jakis plyn do czyszczenia szyby kominkowej.
No właśnie gdzieś obiło mi się o uszy, że są takie płyny ale nie znam się na nich. Liczyłam na jakieś polecenie.