Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySprout Pregnancy (FAJNIE, BO JEST PO POLSKU) - tylko nie wiem kurde czy jest też na Android czy tylko na iphone;/
Ale pamiętam jak leżałam w szpitalu to dziewczyny też miały pełno aplikacji do mierzenia skurczy na Androida.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:28
-
Cudowne maluszki .Cudowne. dziewczyny pytalam ostatnio co na przeziebienia bo gardlo biale, kupilam wszystko bylo lepiej a dzis znowu masakra. Na 13:00 mam lekarza bo przez ta chorobe jakos malo czuje dziecko. 17.11 mam wizyte. Dzis mialam miec diabetologa i endokrynologa odwolalam bo tem wysoka 38,3 ,38,9. I fizjoterapeute na masaże z rwa kulszowa i tez musialam odwolac. Kurde M jak mnie zarazil to koniec swiata. Ciekawe co dr powie. Również uwazam , xe pierwsze mamuski ktora nie chce sie odezwac nie ma co liczyc. Nie rozumiem co to za tajemnica. Trzeba sie chwalic bo jest kim patrzac na nasze forumowe maluszki. Aaaa i jeszcze jedno Acikk jaja robisz sobie z tym wzdeciem ??? Daj fote w ciazy a nie z przed ciazy
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi też się skurcze wyciszyły, mimo że wczoraj wzięłam już tylko jeden magnez. Za to zaczynam odczuwać jakieś pobolewania brzucha, głównie w nocy ale takie jeszcze do przespania. I kurcze z jednej stroy chciałabym żeby to było już, ale jak coś zaboli to mi się jednak odechciewa:)
U nas w szpitalu robią lewatywę, oczywiście za zgodą pacjentki. Nie trzeba mieć swojej. -
nick nieaktualnyTinusia wrote:U mnie jest główką w górze i położna przykładała detektor ciut poniżej pępka
w macanie też nie do końca wierzę, przynajmniej przy moim dziecku bo ostatnio jak lekarz badał mnie na samolocie to mówił ,że chyba fiknął główką w dół, a ja do niego ,że bym na pewno czuła przy 3kg dziecku i że kobieca intuicja mówi,że siedzi dalej dupką. Jak tylko przyłożył usg to potwierdził moją wersję i do męża powiedział ,że dupkę ma na prawdę twardą
Poza tym syn ma dość dużą główkę
w 36t1d wskoczyło wymiarami na 38t1d a ja sama potrafię ją wymacać pod żebrami
Mój mały też ma dużą główkę, o dwa tyg. większą, a ciałko akurat w dzień trafione dlatego u mnie termin się nie zmienia.Tinusia lubi tę wiadomość
-
A ja dopiero co wstałam
Ostatnio tak mam, przed 10 się nie zwlekam z łóżka.
Dziś zaczął się 39 tydzieńZ dolegliwości to twardnienia brzucha ale znacznie rzadsze niż przed przyjęciem do szpitala a łykam tylko jeden magnez. Od dzisiaj odstawiam też Femibion Też mam szczególnie nocne bóle na @ ale raczej nie przypominają skurczy. Co mnie ciekawi to to, że od kilku dni coraz mocniej bolą mnie pachwiny, tak jakbym tam miała zakwasy, bolą przy wstawaniu, chodzeniu...I chyba obniżył mi się brzuch, bo wczoraj zauważyłam, że wrócił mi biust
Ostatnio piersi raczej kładły się na brzuchu a teraz sobie samodzielnie sterczą
Podoba mi się to
Flakonik po Twoim ostatnim zdjęciu widać jaka szczególna więź łączy bliźniętaŚliczne dwie kobietki
Teraz tatuś będzie miał babiniec w domu
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:moniek90 a czemu odstawiasz femibion?
Bo dr Piela powiedziała, że jeśli nie chcę rodzić za wielkiego kluska to mogę odstawić na samą końcówkę witaminy. Powiedziała, że to trochę jest jak z kurczaczkiemJak się podaje duże ilości witamin to on rośnie i rośnie
Ale przestanę brać tylko te tabletki, DHA będę dalej brać, bo to jednak na rozwój mózgu jest
-
nick nieaktualnySkoro sezon na małe brzuchy to wrzucam też swój
Fotka robiona rano
Sory za syf w łazience.
Wydaje mi się, że to moje ostatnie zdjęcie przed porodem. Po porodzie wrzucę fotkę jak wygląda sprawa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8def037ea205.jpgmoniek90, Dżulia, Matleena, Madzisek, Mama-julka, Klara87, m@rzenie, ZieloneOliwki, kwiatakacji, MeGi2986, Ola_45, pati_zuzia, lula.91, genoweffa, revvelka, bella88, Pchelkaa, aannkkaa, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Bo dr Piela powiedziała, że jeśli nie chcę rodzić za wielkiego kluska to mogę odstawić na samą końcówkę witaminy. Powiedziała, że to trochę jest jak z kurczaczkiem
Jak się podaje duże ilości witamin to on rośnie i rośnie
Ale przestanę brać tylko te tabletki, DHA będę dalej brać, bo to jednak na rozwój mózgu jest
Ja też właśnie biore ten femibion.
A ile ma teraz Twoja dzidzia? -
alicja_ wrote:Ja też właśnie biore ten femibion.
A ile ma teraz Twoja dzidzia?
4 listopada miała 3 kg. Przy takim tempie wzrostu powinna przybrać do końca ciąży do 3600. No chyba, że te witaminy odstawię to może trochę mniej przybierze
Ala Twój brzuszek jest niemożliwy, ja to wyglądam jak waleń...ćwiczyłaś przed ciążą? -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:4 listopada miała 3 kg. Przy takim tempie wzrostu powinna przybrać do końca ciąży do 3600. No chyba, że te witaminy odstawię to może trochę mniej przybierze
Ala Twój brzuszek jest niemożliwy, ja to wyglądam jak waleń...ćwiczyłaś przed ciążą?
No to całkiem spory już dzidziuś.
W zasadzie w każdej chwili możesz już urodzić. Jak oglądałam ostatnio 1-wszą stronę naszego wątku to jesteś numer jeden na celowniku!
Nie przesadzaj z tym waleniem!
Ja ostatnio ubrałam gruby sweter i chciałam ominąć kolejkę mówiąc, że jestem w ciąży. Niestety ochroniarz mi nie uwierzył i mnie wyśmiał. Poczułam się jak jakaś ściemniara-malołata, więc są też minusy takiego brzucha
Przed ciążą czasem coś poćwiczyłam jak mnie naszło, ale bez szału.
Po ciąży bym chciała ćwiczyć codziennie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie -
nick nieaktualnyAlicja pięknie, nie będziesz musiała się odchudzać
A tak w ogóle myślałam, że jesteś po porodzie, a smacznie spałaś i nie musisz podbijac Tesco he he.
Moniek od końca września nie biorę witamin. Tylko DHA, magnez, no-spa, euthyrox i terdyferon fol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:12
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Alicja pięknie, nie będziesz musiała się odchudzać
Moniek od końca września nie biorę witamin. Tylko DHA, magnez no-spa, euthyrox i terdyferon fol.
Nie no, pewnie będę musiała coś porobić, chociaż mam też cichą nadzieje, że przy karmieniu trochę zrzucę
A no-spę bierzesz codziennie czy tylko jak Cie boli? -
nick nieaktualny
-
Ala no widzisz, byłam pierwsza na liście ale znalazły się panienki, którym zachciało się mnie wyprzedzić
Na dobrą sprawę do terminu porodu zostało 2 tygodnie, ale zdaję sobie sprawę, że teraz to już może być o każdej porze dnia i nocy. Mąż codziennie rano jak idzie do pracy to mówi: "Proszę mi się nie rozpakowywać bez tatusia"
Ja też mam zamiar ćwiczyć po porodzie. Dam sobie 6 tygodni na regenerację a potem już zacznę jakieś brzuszki pierwsze robić, spacery z dzieckiem no i jeśli uda mi się karmić piersią to liczę, że to też trochę pomoże. No i zdrowa dieta.
Z tym ochroniarzem to faktycznie kiepsko, musiałabyś mu machać przed oczami kartą ciąży -
nick nieaktualny