X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę do szpitala też biustonosze. Trza dbać o cyce od pierwszego dnia żeby się afrykańskie zwisy nie zrobiły.

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A po ile te szmaciane w h&m ? Bo ja sobie kupiłam takie ładne usztywnione a nie pomyslalam że na noc mi nie będzie w nich za wygodnie :P
    Ja mam takie i ładnie wyglądają a są nie usztywnione :)

m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0266769001.html

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Słuchaj no, jak se wychowałs tak masz... :P

Ale ja go nawet nie widziałam :'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Ja chciałabym na klinicznej..

Byłam tam raz, gdy miałam cukrzycę ciążową, ale mnie nie przyjęli na oddział, bo nie mieli miejsc. Szpital straszy wyglądem, ale porodówka ma b. dobre opinie. Z tym, że jak nike mają miejsc to odsyłają na Zaspę. Akurat jak byłam to organizowali karetkę b y przewieźć jedną rodzącą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, wizytę mam w poniedziałek. Będę musiała poprosić o podejrzenie, bo zgłupieję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja mojemu spakowalam juz co ma przywiesc dla mnie na wyjscie ze szpitala. Jak moja siostra urodzila pierwsze dziecko to jej maz na wyjscie ze szpitala przywiozl ubrania z przed ciazy (jeansy rurki i sweterek) :-D byl pewien ze skoro juz urodzila i w ciazy nie jest to sie zmiesci :-D jaja byly bo wyszla ze szpitala w spodniach ledwo wcisnietych na tylek, rozpietych oczywiscie i w mega scisnietym sweterku, na szczescie miala plaszcz ciazowy zimowy wiec wszystko zakryla. Ale jak plaszc w domu zdjela a my czekalismy na nich z rodzicami to ze smiechu prawie sie zlalam, w dodatku ze ten sweterek tak cycki sciskal ze mleko cieklo i cala byla zalana :-D nie chce aby u mnie taka sytuacja miala miejsce ;-)

I to się mówi: marzenie sciętej głowy :-D
    Wyobeazilam to sobie, fajnie to wyglądało :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Zglupialas napewno! :-D dziecko ma tez raczki wiec to nimi moze gmerac przy pecherzu :-D
    Ale ja czuję na pęcherzu taki sam ucisk jak kilka dni temu zanim jeszcze poczułam kopniaka w żebra. Takie kopanie jakby mi nóżkę w szyjkę wciskał, że aż boli... zobaczymy w poniedziałek, Mądrale jedne!! :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, wizytę mam w poniedziałek. Będę musiała poprosić o podejrzenie, bo zgłupieję :D

Mój się obrócił na drugi bok w wrócił do poprzedniej pozycji w ciągu dwóch dni, wczoraj mi rękami i nogami machał po prawej stronie a dziś znowu po lewej :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki przeciez ty juz zlupialas :P Wizytujemy w ten sam dzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Co do staników to też kupiłam na razie dwa nieusztywniane, z h&m, ładne mają i tanie. :D Tak samo kupiłam tam dwie bluzeczki do karmienia na ramiączkach. Bierzecie do szpitala jakieś normalne ciuchy też? W sensie właśnie jakąś bluzkę i leginsy np? Bo zastanawiam się czy cały pobyt się leży w koszuli nocnej czy można ubrać coś normalnego.
    Wydaje mi się że po porodzie nie można zakładać nic na dół prócz tych majtasów ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki nie martw sie, mój głową w dół jest a gmera rączkami po szyjce tak że ból jest niesamowity i ostatnio widzieliśmy to nawet na usg. Robi tak bo sobie łożysko odsówa z buźki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz tu oszaleje na tej uczelni ... Dzidzia jest strasznie nerwowa, bo siedzę ciągle w jednej pozycji.
    Już sobie poprzestawiałam zajęcia, żeby skończyć o 18, a nie o 20, ale i tak wizja siedzenia tu do wieczora mnie przeraża :<

Mam uczucie parcia na krocze i pęcherz :D Może to coś znaczy - oby!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym czekolade wedlowska karmelowa z orzeszkami solonymi, ale wez dupe rusz do sklepu :-S

Flakonik juz pisalam, ale te Twoje dziewczynki cudne sa!

W niedziele maz zabiera mnie do kina na 19:00, na Listy do M2, ciekawe czy wytrwam...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dobre rady zawsze w cenie, aż strach o rachunek poprosić

To były rady prosto z <3 więc rachunku nie będzie :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeee ile czytania,a zajrzalam tu rano, nie wiem co by bylo jakbym weszla tu wieczorem :D ja od rana ogarnialamdom a pozniej mnie nalecialo na pierogi ruskie wiec sie wzielam za nie :D teraz sie nazarlam jak glupia i pewnie zlapie mnie spanie :D a po obiedzie moze zrobie racuchy, jak mi sie bedzie chcialo, a bardzo prawdopodobne, ze nie bedzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam uczucie parcia na krocze i pęcherz :D Może to coś znaczy - oby!!! :D

Nie obawiasz się rozpoczęcia akcji na uczelni ;-) Czy już to obojętne, byle by było po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Zjadlabym czekolade wedlowska karmelowa z orzeszkami solonymi, ale wez dupe rusz do sklepu :-S

Flakonik juz pisalam, ale te Twoje dziewczynki cudne sa!

W niedziele maz zabiera mnie do kina na 19:00, na Listy do M2, ciekawe czy wytrwam...

Też bym bardzo chciała na to iść do kina! Mam do zaliczenia jeszcze bonda no i te listy do M.
    Po urodzeniu to już raczej nie będzie opcji kina, więc fajnie by było teraz wykorzystać moment :D No właśnie... tylko czy dotrwamy :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę od rana plackiem. Nie mam siły ani chęci na nic. Jak mąż wróci z pracy to jedziemy kupić torbę do szpitala, bo mnie czas zaczyna gonić:P

Kurde, dzwoniła do mnie koleżanka 5tc. I ma milion pytań do, przypomniałam sobie jak ja się stresowałam jak zrobiłam test ciążowy... ;)

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ