Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę do szpitala też biustonosze. Trza dbać o cyce od pierwszego dnia żeby się afrykańskie zwisy nie zrobiły.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A po ile te szmaciane w h&m ? Bo ja sobie kupiłam takie ładne usztywnione a nie pomyslalam że na noc mi nie będzie w nich za wygodnie :P
    Ja mam takie i ładnie wyglądają a są nie usztywnione :)

m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0266769001.html

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Słuchaj no, jak se wychowałs tak masz... :P

Ale ja go nawet nie widziałam :'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Ja chciałabym na klinicznej..

Byłam tam raz, gdy miałam cukrzycę ciążową, ale mnie nie przyjęli na oddział, bo nie mieli miejsc. Szpital straszy wyglądem, ale porodówka ma b. dobre opinie. Z tym, że jak nike mają miejsc to odsyłają na Zaspę. Akurat jak byłam to organizowali karetkę b y przewieźć jedną rodzącą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, wizytę mam w poniedziałek. Będę musiała poprosić o podejrzenie, bo zgłupieję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja mojemu spakowalam juz co ma przywiesc dla mnie na wyjscie ze szpitala. Jak moja siostra urodzila pierwsze dziecko to jej maz na wyjscie ze szpitala przywiozl ubrania z przed ciazy (jeansy rurki i sweterek) :-D byl pewien ze skoro juz urodzila i w ciazy nie jest to sie zmiesci :-D jaja byly bo wyszla ze szpitala w spodniach ledwo wcisnietych na tylek, rozpietych oczywiscie i w mega scisnietym sweterku, na szczescie miala plaszcz ciazowy zimowy wiec wszystko zakryla. Ale jak plaszc w domu zdjela a my czekalismy na nich z rodzicami to ze smiechu prawie sie zlalam, w dodatku ze ten sweterek tak cycki sciskal ze mleko cieklo i cala byla zalana :-D nie chce aby u mnie taka sytuacja miala miejsce ;-)

I to się mówi: marzenie sciętej głowy :-D
    Wyobeazilam to sobie, fajnie to wyglądało :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Zglupialas napewno! :-D dziecko ma tez raczki wiec to nimi moze gmerac przy pecherzu :-D
    Ale ja czuję na pęcherzu taki sam ucisk jak kilka dni temu zanim jeszcze poczułam kopniaka w żebra. Takie kopanie jakby mi nóżkę w szyjkę wciskał, że aż boli... zobaczymy w poniedziałek, Mądrale jedne!! :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, wizytę mam w poniedziałek. Będę musiała poprosić o podejrzenie, bo zgłupieję :D

Mój się obrócił na drugi bok w wrócił do poprzedniej pozycji w ciągu dwóch dni, wczoraj mi rękami i nogami machał po prawej stronie a dziś znowu po lewej :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki przeciez ty juz zlupialas :P Wizytujemy w ten sam dzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Co do staników to też kupiłam na razie dwa nieusztywniane, z h&m, ładne mają i tanie. :D Tak samo kupiłam tam dwie bluzeczki do karmienia na ramiączkach. Bierzecie do szpitala jakieś normalne ciuchy też? W sensie właśnie jakąś bluzkę i leginsy np? Bo zastanawiam się czy cały pobyt się leży w koszuli nocnej czy można ubrać coś normalnego.
    Wydaje mi się że po porodzie nie można zakładać nic na dół prócz tych majtasów ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki nie martw sie, mój głową w dół jest a gmera rączkami po szyjce tak że ból jest niesamowity i ostatnio widzieliśmy to nawet na usg. Robi tak bo sobie łożysko odsówa z buźki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz tu oszaleje na tej uczelni ... Dzidzia jest strasznie nerwowa, bo siedzę ciągle w jednej pozycji.
    Już sobie poprzestawiałam zajęcia, żeby skończyć o 18, a nie o 20, ale i tak wizja siedzenia tu do wieczora mnie przeraża :<

Mam uczucie parcia na krocze i pęcherz :D Może to coś znaczy - oby!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym czekolade wedlowska karmelowa z orzeszkami solonymi, ale wez dupe rusz do sklepu :-S

Flakonik juz pisalam, ale te Twoje dziewczynki cudne sa!

W niedziele maz zabiera mnie do kina na 19:00, na Listy do M2, ciekawe czy wytrwam...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dobre rady zawsze w cenie, aż strach o rachunek poprosić

To były rady prosto z <3 więc rachunku nie będzie :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeee ile czytania,a zajrzalam tu rano, nie wiem co by bylo jakbym weszla tu wieczorem :D ja od rana ogarnialamdom a pozniej mnie nalecialo na pierogi ruskie wiec sie wzielam za nie :D teraz sie nazarlam jak glupia i pewnie zlapie mnie spanie :D a po obiedzie moze zrobie racuchy, jak mi sie bedzie chcialo, a bardzo prawdopodobne, ze nie bedzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam uczucie parcia na krocze i pęcherz :D Może to coś znaczy - oby!!! :D

Nie obawiasz się rozpoczęcia akcji na uczelni ;-) Czy już to obojętne, byle by było po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Zjadlabym czekolade wedlowska karmelowa z orzeszkami solonymi, ale wez dupe rusz do sklepu :-S

Flakonik juz pisalam, ale te Twoje dziewczynki cudne sa!

W niedziele maz zabiera mnie do kina na 19:00, na Listy do M2, ciekawe czy wytrwam...

Też bym bardzo chciała na to iść do kina! Mam do zaliczenia jeszcze bonda no i te listy do M.
    Po urodzeniu to już raczej nie będzie opcji kina, więc fajnie by było teraz wykorzystać moment :D No właśnie... tylko czy dotrwamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę od rana plackiem. Nie mam siły ani chęci na nic. Jak mąż wróci z pracy to jedziemy kupić torbę do szpitala, bo mnie czas zaczyna gonić:P

Kurde, dzwoniła do mnie koleżanka 5tc. I ma milion pytań do, przypomniałam sobie jak ja się stresowałam jak zrobiłam test ciążowy... ;)

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ