WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    taaaak, wisiałam z nią wczoraj godzinę na telefonie, dzisiaj kolejne półtorej :P
    O, ale co ciekawe- powiedział że od 12tc może sobie wypić lampkę wina albo drinka :D

Walnięty jakiś, powiedziałam żeby go zmieniła prędko :P

Taaa przyznaj się że teraz Ci żal że sama do niego nie trafilas :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeej, tak zerknęłam w internet żeby jej napisać dokładnie czego jeść nie może.. Dlaczego niedozwolony jest ser feta? ...
    "Przyszłe mamy nie powinny go jeść ze względu na ryzyko zakażenia listerią, bakterią, która wywołuje listeriozę. Choroba ta może być przyczyną urodzenia martwego dziecka albo jego zachorowania na zapalenie opon mózgowych."

Acikk- tak, przyznaję! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:42

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Taaa przyznaj się że teraz Ci żal że sama do niego nie trafilas :D
    oj Acikkk żeby ten żal tak serio te dupy ściskał, to ja bym wszystkiego teraz już załowała :) aż do rozmiaru S :)

Acikk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza oglupia, zdecydowanie a szczegolnie mnie:) nadrabiam Was i czytam odpowiedz Pchelki do Justyny 14: ja zabieram do szpitala dwa nieuzywane hmm se mysle mozna i zabrac staniki nieuzywane a co hehe analfabetyzm wtorny:) ja od rana na wysokich obrotach, ogarnelam malej pokoj, wysprzatalam cale pietro, jeszcze musze tylko podlogi umyc. Na jutro zostanie mi parter:)

Ja tez zaczelam smierdziec, normalnie czuje swoj pot ehh nic milego dla otoczenia:) jest mi tak goraco ze spie w nocy bez przykrycia a wczesniej to zakryta po sama szyje bylam:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oj Acikkk żeby ten żal tak serio te dupy ściskał, to ja bym wszystkiego teraz już załowała :) aż do rozmiaru S :)

Wiadomo ;) mi to już niczego nie żal chce już tylko zobaczyć małego :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    chce już tylko zobaczyć małego :D
    To zajrzyj, mąż chyba nie będzie miał nic przeciwko ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak piszecie o tym odejściu wód w miejscu publicznym że zaczynam mieć stracha! nawet dzisiaj jak wychodziłam do Rossmanna to ubrałam czarne dresy ;P

Odnośnie kina to byłam na Bondzie ale nic specjalnego, jak dla mnie Skyfall był o niebo lepszy, no ale kwestia gustu. Daniel Carig już jakiś taki posiwiały, klate ma-nie powiem ale troche już się chyba wypalił do tej roli :) Co do kina to wytrzymać-wytrzymałam ale mąż był pełen podziwu że popcorn zagryzałam jabłkami i popijałam colą i byłam tylko raz w WC :P Ojjj żeby to on widział co ja w nocy zajadam ;)

Tak se myślę że ja to chyba ostatnia będę rodzić na tym forum. Termin mam na 21 grudnia, dziecko malutkie więc pewnie przenoszę. Wy już będziecie dumne mamusie pełną parą a ja będę Wam tylko zazdraszczać :)

Naszło mnie na żurek i ruskie pierogi. Chyba zaraz pęknę! Oby wody nie poleciały ;)

uska31, alicja_, Moniusia89, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss, ja mam termin na 29 grudnia a z ostatniego usg wyszedł 01.01.2016, więc czemu akurat Ty miałabyś przenosić? ;)
    Tyle tylko że jak okaże się że jest odwrócony główką to jak od ciąży donoszonej będę go usilnie wyganiać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:01

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś tak fatalnie czuję... rzygać się chce!

Alicja- studiujesz w Katowicach? jaki kierunek?

Acikk- myślisz,że Antki zechcą siedzieć w ciepełku dłużej? ja mam nadzieję, że nie przenoszę tej ciąży...
    Wierzę lekarce, która mnie zapewniła, że mam się nie nastawiać na to, że urodzę po terminie, ale przed- oby!! No i w środę odstawiam duphaston i nospę i niech się dzieje co chce!

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszlam na pogodę na 14 dni i 28 listopada zapowiadają śnieg. Jupi... Zobaczymy czy im się sprawdzi

lula.91 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce juz snieg :) :) :) Oj ja tez nie zamierzam przenosic najpozniej to w terminie Kacper ma zakaz siedzenia w brzuchu dluzej ;/

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Alicja- studiujesz w Katowicach? jaki kierunek?

Prawo na UŚ w Katowicach :)
    W zasadzie już końcówka, więc nie chciałam brać dziekanki bo wiadomo jak z tym bywa - pewnie nie miałabym motywacji żeby wrócić.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce już snieg!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    już kiedyś pisałam, że zazwyczaj jest tak, że te które już mają rozwarcia, albo coś się dzieje, to jeszcze przenoszą a te co nic, bez problemów to bum i już :)

nie podoba mi się taki scenariusz!

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ale Ala na pocieszenie, Sarka w końcu wyjdzie :)

hahaha :D
    oj tak- pocieszyłaś mnie :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Acikk- myślisz,że Antki zechcą siedzieć w ciepełku dłużej? ja mam nadzieję, że nie przenoszę tej ciąży...
    Wierzę lekarce, która mnie zapewniła, że mam się nie nastawiać na to, że urodzę po terminie, ale przed- oby!! No i w środę odstawiam duphaston i nospę i niech się dzieje co chce!

Nie wiem madzia ja tez mam nadzieję że nie ... Bo już mnie stresują te noce Wy się stresujecie że w miejscu publicznym Wam wody odejda a ja że w nocy jak mąż w pracy będzie i będę sama spanikowana :(
    U mnie się na nic nie zanosi szyjka długa i zamknięcia skurcze od przypadku raz na ruski rok... Leków żadnych nie biorę które moglabym odstawić :P...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:29

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko acikk też tak miałam i nagle się zaczęło, na pocieszenie powiem ci że nie w nocy tylko popołudniu. Ciekawe czy tym razem zacznie się coś dziać wcześniej czy też znienacka

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o "koktajlu położnych" na przyspieszenie porodu? Ja nie słyszałam, aż do dzisiaj :) czego to ludzie nie spróbują żeby tylko maleństwo było szybciej na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, śliczne te Twoje Maleństwa :)
    Wczoraj przyszedł wózek i fotelik :) uff Teraz można rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:36

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Flakonik, śliczne te Twoje Maleństwa :)
    Wczoraj przyszedł wózek i fotelik :) uff Teraz można rodzic ;)

Revvelka po ilu Ci przyszedł wózek :>
    Ja na szczęście mam fotelik :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ