WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A ja bym poleżała...
    A tu jeszcze wieczorem trzeba podziałać z mężem :D

No to Ci powiem rzeczywiście, masz przejeb... :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam maly baby blues. Przeraza mnie jak sobie poradze z dwojka dzieci. Teraz to do mnie dotarlo ze nie wiem jak ogarne tyle rzeczy w domu. Chcialabym juz wyjsc ze szpitala. Kasia stoi z waga w miejscu. I zamartwiam sie strasznie. Szybko chyba nie wyjdziemy...
    A Julka za malo kupki robi i meczy sie strasznie jak robi wiec bedziemy musieli chyba zmienic mm
    Mam nadzieje ze to taki jednodniowy spadek u mnie i jutro bede juz pozytywnie myslec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No to Ci powiem rzeczywiście, masz przejeb... :P

tyle obowiązków na mojej głowie! hahaha :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdenerwowałam...właśnie wpadła do mnie mama (mieszka na parterze domu, my na piętrze) i mówi, że chce mi umyć okna...a my z mężem w szoku, bo jeszcze wczoraj wspominaliśmy jej, że mąż spróbuje okna umyć sam. Nic nie przygotowane, siatki z okien nie pozdejmowane, firanki i zasłony tak samo. W dodatku mąż szedł robić porządek w garażu i zwyczajnie miał inne plany. Powiedzieliśmy jej, że to może jutro albo w inny dzień, bo nie przygotowani jesteśmy to powiedziała, że jutro nie może i sobie poszła bez słowa. Chyba się obraziła :-/
    Już raz tak zrobiła przed Wielkanocą. Weszła, oznajmiła, że myje mi okna i wszyscy musieli przeorganizować dzień, bo wpadła z miską i koniec kropka. Ehhhh...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    tyle obowiązków na mojej głowie! hahaha :D
    Alicja zawsze możesz Ty być na dole i sobie drzemac :D :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mój też w przyszłym tygodniu ma nocki także będziemy razem panikować :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, ohh jak ja kocham jak ktoś próbuje "pomoc" w ten sposób... AAA nie przejmuj się ;) przejdzie jej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk mój też w przyszłym tygodniu ma nocki także będziemy razem panikować :-P
    OOo świetnie :D to już jest nas trzy z czego my dwie w gorszej sytuacji z uwagi na fach szanownych małżonków :D to może będziemy w razie czego dzwonić po siebie nawzajem no bo chyba w raz nie będziemy rodzic chociaż... Who knows?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    OOo świetnie :D to już jest nas trzy z czego my dwie w gorszej sytuacji z uwagi na fach szanownych małżonków :D to może będziemy w razie czego dzwonić po siebie nawzajem no bo chyba w raz nie będziemy rodzic chociaż... Who knows?

A może wybierzemy sobie tą samą porodówkę to jedna po drugą podjedzie i pojedziemy sobie razem :-P Jak ja dostanę skurczy to oddam Ci kierownicę, a jak Ty dostaniesz to ja poprowadzę :-P

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A po ile te szmaciane w h&m ? Bo ja sobie kupiłam takie ładne usztywnione a nie pomyslalam że na noc mi nie będzie w nich za wygodnie :P

Odpowiadam z lekkim opóźnieniem, bo poszłam sobie po zakupy na miasto i tak długo mi zeszło. Myślałam, że urodzę po drodze, taki ucisk na szyjkę już czuję. :/
    W h&m sprzedają w dwupakach, staniki jak i bluzki. Za staniki dałam 80 zł, czyli 40 za jeden wychodzi. :)

Acikk lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei boje sie ze jak zacznie się w nocy to teściowie będą bardzo długo jechać do małej a my do szpitala nie zdążymy skoro drugi poród szybciej niż pierwszy. W ostateczności chyba będziemy musieli wtedy iść do sąsiadki i poprosić żeby do małej wtedy przyszła zanim oni się zjawią.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A może wybierzemy sobie tą samą porodówkę to jedna po drugą podjedzie i pojedziemy sobie razem :-P Jak ja dostanę skurczy to oddam Ci kierownicę, a jak Ty dostaniesz to ja poprowadzę :-P

Wiesz co w sumie spoko w razie awarii mogę rodzic na Goduli :D ja Cie mam po drodze to Cię zgarne :DD

A tak swoją droga Twój suwak już baaaardzo poważnie wygląda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:29

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Ty z Panewnik to Halembę masz po drodze :-D A więc postanowione :-D Teraz tylko trzeba nasze dzieci zsynchronizować :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty tym moim suwakiem chcesz mnie pocieszyć czy postraszyć? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A Ty tym moim suwakiem chcesz mnie pocieszyć czy postraszyć? :-P
    Ani jedno ani drugie :P po prostu stwierdzam fakt :DD
    Ja już oczyma wyobraźni widzę mój - 41+2 i dalej będę w dwupaku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:33

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siostra zaplanowała poród na 24 listopada :-D Bo i nasza mama i ona rodziły 2 dni przed terminem :-P Jak będziesz z mężem ostro działać to może się załapiesz na ten termin :-D Mój niestety nie chce współpracować więc na wcześniejszą akcję nie liczę :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 - śmiesznie by było gdybyśmy trafiły w tym samym czasie na porodówke w Goduli :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Proszę mnie wpisac na 1 stronie :)
    11.11.2015 Marysia 2900g 50cm godz 2.25
    Spróbuję cos napisac ale nie chce mi dodawac. Jestem jeszcze w szpitalu przez zoltaczke

WOW:)
    Gratulacje :)

ania14 lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seansów w kinie, to już od jakiegoś miesiąca można kupować bilety na nowe Gwiezdne Wojny, które wchodzą 18 grudnia. I mój mąż od razu zajarany do mnie "już można kupić bilety, to co, kiedy idziemy, 18 grudnia? 19? 20?". Ja tylko na niego spojrzałam jak na głupka i się pytam czy o czymś przypadkiem nie zapomniał. :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mama mnie i brata rodziła jakos 2 tyg przed terminem więc w sumie.. :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ