X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A ja bym poleżała...
    A tu jeszcze wieczorem trzeba podziałać z mężem :D

No to Ci powiem rzeczywiście, masz przejeb... :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam maly baby blues. Przeraza mnie jak sobie poradze z dwojka dzieci. Teraz to do mnie dotarlo ze nie wiem jak ogarne tyle rzeczy w domu. Chcialabym juz wyjsc ze szpitala. Kasia stoi z waga w miejscu. I zamartwiam sie strasznie. Szybko chyba nie wyjdziemy...
    A Julka za malo kupki robi i meczy sie strasznie jak robi wiec bedziemy musieli chyba zmienic mm
    Mam nadzieje ze to taki jednodniowy spadek u mnie i jutro bede juz pozytywnie myslec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No to Ci powiem rzeczywiście, masz przejeb... :P

tyle obowiązków na mojej głowie! hahaha :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdenerwowałam...właśnie wpadła do mnie mama (mieszka na parterze domu, my na piętrze) i mówi, że chce mi umyć okna...a my z mężem w szoku, bo jeszcze wczoraj wspominaliśmy jej, że mąż spróbuje okna umyć sam. Nic nie przygotowane, siatki z okien nie pozdejmowane, firanki i zasłony tak samo. W dodatku mąż szedł robić porządek w garażu i zwyczajnie miał inne plany. Powiedzieliśmy jej, że to może jutro albo w inny dzień, bo nie przygotowani jesteśmy to powiedziała, że jutro nie może i sobie poszła bez słowa. Chyba się obraziła :-/
    Już raz tak zrobiła przed Wielkanocą. Weszła, oznajmiła, że myje mi okna i wszyscy musieli przeorganizować dzień, bo wpadła z miską i koniec kropka. Ehhhh...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    tyle obowiązków na mojej głowie! hahaha :D
    Alicja zawsze możesz Ty być na dole i sobie drzemac :D :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mój też w przyszłym tygodniu ma nocki także będziemy razem panikować :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, ohh jak ja kocham jak ktoś próbuje "pomoc" w ten sposób... AAA nie przejmuj się ;) przejdzie jej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk mój też w przyszłym tygodniu ma nocki także będziemy razem panikować :-P
    OOo świetnie :D to już jest nas trzy z czego my dwie w gorszej sytuacji z uwagi na fach szanownych małżonków :D to może będziemy w razie czego dzwonić po siebie nawzajem no bo chyba w raz nie będziemy rodzic chociaż... Who knows?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    OOo świetnie :D to już jest nas trzy z czego my dwie w gorszej sytuacji z uwagi na fach szanownych małżonków :D to może będziemy w razie czego dzwonić po siebie nawzajem no bo chyba w raz nie będziemy rodzic chociaż... Who knows?

A może wybierzemy sobie tą samą porodówkę to jedna po drugą podjedzie i pojedziemy sobie razem :-P Jak ja dostanę skurczy to oddam Ci kierownicę, a jak Ty dostaniesz to ja poprowadzę :-P

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A po ile te szmaciane w h&m ? Bo ja sobie kupiłam takie ładne usztywnione a nie pomyslalam że na noc mi nie będzie w nich za wygodnie :P

Odpowiadam z lekkim opóźnieniem, bo poszłam sobie po zakupy na miasto i tak długo mi zeszło. Myślałam, że urodzę po drodze, taki ucisk na szyjkę już czuję. :/
    W h&m sprzedają w dwupakach, staniki jak i bluzki. Za staniki dałam 80 zł, czyli 40 za jeden wychodzi. :)

Acikk lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei boje sie ze jak zacznie się w nocy to teściowie będą bardzo długo jechać do małej a my do szpitala nie zdążymy skoro drugi poród szybciej niż pierwszy. W ostateczności chyba będziemy musieli wtedy iść do sąsiadki i poprosić żeby do małej wtedy przyszła zanim oni się zjawią.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A może wybierzemy sobie tą samą porodówkę to jedna po drugą podjedzie i pojedziemy sobie razem :-P Jak ja dostanę skurczy to oddam Ci kierownicę, a jak Ty dostaniesz to ja poprowadzę :-P

Wiesz co w sumie spoko w razie awarii mogę rodzic na Goduli :D ja Cie mam po drodze to Cię zgarne :DD

A tak swoją droga Twój suwak już baaaardzo poważnie wygląda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:29

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Ty z Panewnik to Halembę masz po drodze :-D A więc postanowione :-D Teraz tylko trzeba nasze dzieci zsynchronizować :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty tym moim suwakiem chcesz mnie pocieszyć czy postraszyć? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A Ty tym moim suwakiem chcesz mnie pocieszyć czy postraszyć? :-P
    Ani jedno ani drugie :P po prostu stwierdzam fakt :DD
    Ja już oczyma wyobraźni widzę mój - 41+2 i dalej będę w dwupaku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:33

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siostra zaplanowała poród na 24 listopada :-D Bo i nasza mama i ona rodziły 2 dni przed terminem :-P Jak będziesz z mężem ostro działać to może się załapiesz na ten termin :-D Mój niestety nie chce współpracować więc na wcześniejszą akcję nie liczę :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 - śmiesznie by było gdybyśmy trafiły w tym samym czasie na porodówke w Goduli :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Proszę mnie wpisac na 1 stronie :)
    11.11.2015 Marysia 2900g 50cm godz 2.25
    Spróbuję cos napisac ale nie chce mi dodawac. Jestem jeszcze w szpitalu przez zoltaczke

WOW:)
    Gratulacje :)

ania14 lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seansów w kinie, to już od jakiegoś miesiąca można kupować bilety na nowe Gwiezdne Wojny, które wchodzą 18 grudnia. I mój mąż od razu zajarany do mnie "już można kupić bilety, to co, kiedy idziemy, 18 grudnia? 19? 20?". Ja tylko na niego spojrzałam jak na głupka i się pytam czy o czymś przypadkiem nie zapomniał. :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mama mnie i brata rodziła jakos 2 tyg przed terminem więc w sumie.. :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ