X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania któraś dziewczyna już wcześniej spytała i mnie też to ciekawi zrobiłaś masaż krocza albo się przygotowywałaś, Flakonik też byś mogła powiedzieć bo u Ciebie akurat nie pękło :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - jak dajesz rade chodzic bez szyjki? Czy czujesz przy chodzeniu jakies dolegliwosci? Bo ja przjde 50m i mam takie parcie na szyjke i odbyt + do tego skurcze, ze praktycznie nie wychodze z domu. Jak ide, to musze przystawac i przeczekac, az skurcz minie :-(

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo mnie tez wkurzaja takie sytuacje,ze ludzie nie rozumieja,ze kobieta w ciazy akurat moze chciec spokoju. My ieszkamy daleko od rodziny wiec tpod tym wzgledem to jest plus,choc dobrze miec swiadomosc ze sa blisko :) od jakis 2-3 miesiecy moj brat jest w anglii ale tez gdzies jakies 200 km od nas :D i ma przyjechac tak 10,zeby zostac z Gabrysiem,choc to byla ostatecznosc, bo nie mam komu go podrzucic,bo jedna osoba ktora moglaby sie nim zajac wyjezdza na wakacje w tym czasie. Moj brat mowi ze przyjedzie 2 na urodziny malego i wtedy wezmie wolne, aleja odrazu mowie mu wstrzymja sie bo moze bedziesz musial przyjechac jak bede rodzic,ale to dam znac :D no chyba ze urodze wczesniej to nie bedzie musial. Kocham go,ale jak jest to mi "przeszkadza" placze sie pod nogami ;) wiec jak urodze odrazu prawie zrobi wypad, bo chyaba go tu zabije :D pamietam co przezywalam 2 lata temu kiedy byla moja mama siostar i tescie po porodzie oooo na sama mysl mi slabo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Alicja - jak dajesz rade chodzic bez szyjki? Czy czujesz przy chodzeniu jakies dolegliwosci? Bo ja przjde 50m i mam takie parcie na szyjke i odbyt + do tego skurcze, ze praktycznie nie wychodze z domu. Jak ide, to musze przystawac i przeczekac, az skurcz minie :-(

No ja też mam zawsze jak chodzę dość twardy brzuch, ale mam to już hohohooooo dłuuuugo - więc się przyzwyczaiłam.
    Parcia żadnego nie czuje, ale każda z nas jest inna.

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny siedzę i czekam na oddziale. Przyjęli mnie do cc. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze.

Trzymam kciuki kochana! ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 – cudowny ten Twój dzidziuś. Jak słodko ziewa!

Suerte – my jesteśmy 100% pewni co do imion :)
    annielica – czekam na fotkę pokoiku!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ala się nie odzywała...chyba jednak nas wykiwała i poszła rodzić sama :-D

O nienienie, tak łatwo się mnie nie pozbędziecie! :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja nie mam sily do tych ubranek wszystkich. Mam dosyc powoli. Rozmiar 74 rowny 62, w wiekszosci metki popdrywane a polowa jeszcze nie poprana bo tyle tego mam, ze marcel wiekszosci ani razu nie zalozy nawet jak trzy razy dziennie bylby przebierany... Brak mi sil

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    O nienienie, tak łatwo się mnie nie pozbędziecie! :D

Na to liczymy kochana :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika - cudny synek.
    Dagietka - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek lubi smak kwaśny :-D Napiłam się wody z cytryną i dostał czkawki :-)

annielica, moniek90 lubią tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka trzymam mocno kciuki. Powodzenia! Trzynaj sie kochana.I czekamy na wiesci

Kika slodki maluszek :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciąż boli mnie brzuch od wyjścia z tesco i mam chyba nieregularne skurcze :D Nie nakręcam się, bo to stara śpiewka Sarki. Pewnie zaraz wszystko minie.

Coś tu dziś cicho!

Acikk lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po cc. Przyjechałam do szpitala bo jak wiecie miałam skurcze. Coraz mocniejsze oraz coraz częstsze. Poród się zaczął, więc szybko zrobili mi cc. I tak oto urodziły się dwie córeczki, imion jeszcze nie mają. Jedna 2350g i 49cm 9pkt oraz 2530g i 50cm 10pkt. Dziewczynki leżą na dogrzaniu w inkubatorze. Zdjęcie dodam później, bo nie wiem jak to z telefonu zrobić.

Mama-julka, rewelka, Dżulia, annielica, Asiowa, Hashija, Madzisek, alicja_, revvelka, kwiatakacji, emilka24, Karola1990, mnk, aannkkaa, akira, lilianna, iNso87, genoweffa, m@rzenie, moniek90, MeGi2986, Acikk, Suerte, Pchelkaa, Moniusia89, Nadulka, justyna14, pati_zuzia, KASIAG24, Nazja, amos, Ola_45, kasiakasia11, lula.91, Klara87, Eve_84, Matleena, ZieloneOliwki, Piegus, Kate4 lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu padne zaraz!
    Prasuje mężowi koszlki a on mi serwuje drinki!!
    Zrobił mi bezalkoholowa wersje szkoly uwodzenia, a teraz cos o nazwie serf coast sunset. Chyba dobrze to napisalam.
    Ale mi dobrze :-D

alicja_, moniek90, Moniusia89, Nadulka lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka0 gratylacje!!

Dagietka lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka gratulacje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny już po cc. Przyjechałam do szpitala bo jak wiecie miałam skurcze. Coraz mocniejsze oraz coraz częstsze. Poród się zaczął, więc szybko zrobili mi cc. I tak oto urodziły się dwie córeczki, imion jeszcze nie mają. Jedna 2350g i 49cm 9pkt oraz 2530g i 50cm 10pkt. Dziewczynki leżą na dogrzaniu w inkubatorze. Zdjęcie dodam później, bo nie wiem jak to z telefonu zrobić.

aaaa!
    a dopiero mówiłam, że coś tu cicho na forum!Gratulacje kochana! Super!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka, gratuluje serdecznie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka ogromne gratulacje. To czekamy teraz na imiona dziewczynek. Została nam jedna nierozpakowana bilźniakowa mama. Aż wam dziewczyny zazdroszczę że macie już swoje maluszki przy sobie.

alicja_, Dagietka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ