WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam dalej skurcze po prysznicu, ale jestem już nimi wykończona, wiec spróbuje się przespać z godzinę.
    Poza tym - może lepiej odezwę się jak urodzę, bo widzę, że tylko panikuje i wprowadzam niepotrzebne zamieszanie. :P
    Ani mi się śni masz informować na bieżąco !!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... coś dziwnego czuję... takie parcie na dole brzucha i co jakiś czas taki ból jak się kupę chce (sorki, że tak wprost)... tylko nie wiem czy to są skurcze, bo ból jest ciągły... nie jest jakiś supermocny, ale jak np kaszle to boli bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 22:10

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

d69c20mmk9myteud.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor. Informuje, ze my dalej z Ania w szpitalu. Zoltaczka sie pojawila wiec mala jest naswietlana lampa. Trzymajcie prosze kciuki by wynik jutrzejszy byl prawidlowy! Fiksuje tutaj pomalu juz. Chce do domu do mojego lozka.
    Aaa karmie piersia wiec pierwszy nawal pokarmu mam za soba. Nie powiem...karmienie to bol na poczatku. Duzy bol. Ale powoli sie normuje. Brodawki hartuja. Nie wyobrazam sobie ze moglabym z tego zrezygnowac. Dla niej zrobilabym wszystko;) tak...hormony mi mozg zalaly....hormony milosci tak wielkiej ze slowami ciezko opisac. Slowa mojego B tez mnie rozczulily: "wiesz evka nie sadzilem ze mozna bardziej kochac jak kochajac ciebie a mozna"..;) czuje zazdrosc o mala czarnulke;)

rewelka, Dżulia, emilka24, Acikk, pati_zuzia, Nadulka, akira, kwiatakacji, Tinusia, ania14, Hashija, Klara87, ZieloneOliwki, Madzisek, Pchelkaa, Flakonik, Suerte, maya34, moniek90, m@rzenie lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam dalej skurcze po prysznicu, ale jestem już nimi wykończona, wiec spróbuje się przespać z godzinę.
    Poza tym - może lepiej odezwę się jak urodzę, bo widzę, że tylko panikuje i wprowadzam niepotrzebne zamieszanie. :P

Nie rob nam tego :( informuj nas! :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka trzymam kciuki za szybki powrót do domu. Też cierpiałam przy karmieniu, ale to taka radość :-D No niestety tak jest z tą miłością do dziecka, ale nie czuj się zdetronizowana, przecież przyniosłaś ją na swiat, to każdy facet jest wtedy dumny ze swojej kobiety :-)

Evka lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no zartuje sobie i smieje z tego co mowi. Wiem ze jest ze mnie dumny. Caly czas to powtarza i mowi ze jestem wspaniala matka. Juz nie mowiac ze jak patrzy na mala i na mnie jak ja karmie to placze. Ehhh no moze i wyjde na mamuske typowa ale nie spotkalo mnie wieksze szczescie w zyciu. :-)

Acikk, kwiatakacji, Pchelkaa, moniek90 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac i trzymam kciuki mocno. Ja dopiero klolo 11 sie dowiem co dalej. Anula a w ktorej dobie sie zoltaczka pokazala i ile siedzi juz szkrab pod lampami? Mnie tez sie serce krajalo jak ja zabrali wczoraj
    W nocy chodzilam i ja zabieralam na karmirnie. Wyc mi sie chcialo z rozpaczy ze musze ja oddac. Myslalam ze dzisiaj wyjdziemy ale bilirubina wynik 12. Wiec dupa. Znowu od 11 lampy. Ale cwle szczescie lampy przywiezli do mnie na sale wiec mam mala pod reka. Mala co jakis czas wywija rekami i niestety zdejmuje sobie opadke na oczka. Az boje sie spac. Bo co jak bedzie sie patrzyc na lampy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 23:05

wnidzbmhunwbroqa.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak tam sytuacja.....????

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza Alicja rodzisz ??

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przypuszczam ze Ala spi ;)
    Evka nie martw sie napewno bedzie dobrze z malutka ale Wam fajnie ze jestescie juz razem :) a jak naciecie nie boli Cie?
    Ja tez juz jestem w lozku dzis zadowolona bo mezus obok oczywiscie juz slodko spi a ja nalogowiec jeszcze forum na telefonie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka i Ania trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki, obyście do domku już wyszły.

Ala ja też czekam na info jak tam u ciebie :)

ania14 lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie spi ... moze urodzi do rana

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz 3dzien z rzedu taka zgaga meczy ze nic nie dziala oszalec idzie ;/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu brzuch boli i plecy :P kurna siedziec sie nie da lezec sie nie da chodzic sie nie da :D super :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Evik jak ja Wam zazdroszcze ze lada dzien wyjdziecie, 3mam kciuki za dobre wyniki ;) u mojego Franusia zoltaczka juz zanika i prawdopodobnie jutro wylacza lampy. A poziom infekcji tez nie rosnie wiec antybiotyk dziala. A od pon beda robic szczegolowe badania i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i za tydzien zabierzemy Frania do domku <3 tesknie za nim caly czas, plakac mi sie chce jak widze go w inkubatorze ;( najgorsze ze wogole nie mam pokarmu :(.
    3majcie sie kochane, czekamy na kolejne maluszki :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rana zaczyna teraz dopiero ciagnac. Ale nienjest zle. Z dnia na dzien czuje sie o niebo lepiej. Mam rozpuszczalne szwy. Mialam za to problem z koscia ogonowa chyba gdzies miala za silny ucisk i cos sie podzialo. Alr tez juz przechodzi bo na poczatku to byl spoooory bol. Brzucha nie mam....dziwnie mi zannim teskno. Jak go myje albo smaruje to jestem zdziwiona jakbym nie swoje cialo smarowala. No i zostaly mi odruchy duzego brzucha - w sensie inny sposob ubierania skarpeke albo omijanie przeszkod hahhaa... Rozstepow nie mam. Za to miesnie sflaczale i odrobibe luzbej skory. Mysle ze porodzr z tym sobie. Choc do kondycji z przed ciazy juz nihdy nie wroci.;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ania.....wiem doskonale w takim razie co czujesz....:-( zal zostawiac pod lampa i zal sie niepoprzutulac. Przeciez wiadomo ze na maminych cyckach najlepiej sie spi...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamuskom ;))) ja o16 robie te urofzinki corce iwygladaze sie doczeka:d zrobilam juz wszystkiebadania gbs krzepniecie itd wizyte u anastezjologa tez zaliczylismy dzisiaj pokazala mi ta igle doznieczulenia i do teraz mam ja pzed oczami;o we wtorek mamy znowu wizyte na lubiniwej no chyba ze puszcze wczesniej bo coraz czesciej mambolebrzucha jak na@ co umnie jest nowoscia

Pytanie za stowe miala ktoras problem z dupcia ?? Mam na mysli hemoroidy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ