WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś :)

Flakonik piękne córeczki :)
    Jeśli mogę zapytać to skąd masz takie karty do zdjęć o których wspominałaś?
    można coś takiego kupić online czy robiłaś sama? pozdrawiam
    To tez prezent od tesciowej. Nie wiem z czego to zamowila bo mieszka za granica wiec i te karty sa po angielsku a w polsce nie widzialam takich :(. To takie jakby kamienie milowe w rozwoju maluszka.

O znalazlam. To jest takie cos
    http://iv.pl/images/89528449930503029511.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:45

Felicity lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakoniku większa się urodziła o 15.57 a mniejsza o 15.58,

Dziewczynki są wciąż w inkubatorze że względu na niską masę ciała i nie trzymają jeszcze same temperatury. Mam nadzieję, że szybko osiągną odpowiednią wagę i będą mogły już być po za inkubatorem.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Hashija Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy tak kupujecie w aptece? Ja pieluchy dostalam dada 1 z biedronki. Chusteczki nawilzane tez. Cokolwiek dokupywac bede po wypisie ze szpitala bo pewnie wit K i witD bedzie potrzebna. I sol filjologiczna.
    Cos jeszcze??

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny, z ciekawości. Ile wyszło Wam za zakupy w aptece? Bo ja wczoraj z pieluchami zapłaciłam 200zł i mąż przerażony...

Ja zaplacilam 260zl. W aptece gemini i zamowilam rzeczy potrzebne dla maluszka i dla mnie :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie nie wiem co Wy w tych aptekach kupujecie? Ja sobie rzeczy mam na allegro kupione tzn majtki siatkowe,wklady poporodowe itp,pampersy kupilam w auchanie, tak naprawde to tylko musze w aptece stacjonarnej kupic po urodzeniu jak Hashija wit D i K,no i ewentualnie sol tez fizjologiczna,octenisept

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:51

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupilam chusteczki i pieluchy dada 1i2 :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Maya a nacinali Cię? albo pękłaś?
    ja boje się tego najbardziej, tzn jestem przygotowana na to ale boje się ze to bardzo boli, chociaż podobno przy samym nacięciu nie czuć za bardzo, gorzej później.

Mnie tak szyjka napierdziela że masakra, mam nadzieje ze sie skraca albo rozwarcie robi. Przeleciałam dziś kilka razy góra dół między parterem a czwartym piętrem do siostry. Normalnie czuje ze mam cos między nogami, zaczynam się bać :( a brzuch twardy jak skała
    Pchelkaa troche peklam w srodku i na zewnatrz ,widze szwy do polowy odbytu ,ze tak napisze brzydko .Wiem ,ze mnie nie nacieli ale szew jest prosciutki i szybko ie goi.Polecam butelke wody zabrac do toalety.Nalewam cieplej wody i polewam gdy sie zalatwiam bo tak nie piecze i wystrczy tylko wysuszyc pozniej .A pekniecia nie czulam tylko rece poloznej jak pomagala malej wyjsc masujac dookola to zabolalo .Nie jest tak strasznie i radze wstac i rozruszac sie jak najszybciej.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octanisept mamy 2 butelki male w domu, bo nam sie przydaje a on jest chyba najdrozszy z tego wszystkiego. Za majtki siatkowe dalam kilka zloty. A wkladek czy podpasek poporodowych nie musze kupowac, bo ja w pierwszej ciazy uzywalam szpitalna lignine jaka nam dawali na oddziale a majtki wtedy byly zabronione, a pozniej zwykle podpaski.
    Teraz do szpitala biore bella maxi z biedronki, polozna sama podpowiedziala zw moga byc zwykle duze podpaski. A wkladki laktacyjne znalazlam na olx dziewczyna chce wymienic je na cos. 2 op po 30szt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze maluszki tez mecza kolki .Moja nie spala cala noc i tak plakala,ze sie serce krajalo a karmilam ja tylko piersia.Myslalam,ze troche pozniej z tymi kolkami a u masz.Nic nie pomagalo ani masazyk ani kompres ani masc od poloznej ani odbijanie.I tak wariuje zawsze w nocy .A ja sie boje,ze za malo je bo w nocy to przez kolke w ogole piersi nie chciala ,odciagnelam troche pokarmu bo ze mnie lecialo ciurkiem i boje sie,ze zaniknie pokarm .A ona musi nabrac masy ciala ale kiedy jeli cala noc placze .O 8 nakarmilam ja i ululalam i spi spokojnie .Ale ja ledwo zywa i plakac mi sie hce ,ze malenstwo tak cierpi .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w aptece zamawialam kosmetyki dla małej, octanisept, sol fizjologiczna, witamine d i k, paracetamol w czopkach, herbatke na laktacje i koper wloski, gaziki, sol do noska, masc na sutki, tormentille na odparzenia, aphtin na plesniawki, esputicon na kolki itp. I sie nazbieralo. Rzeczy dla mnie kupowalam na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 11:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, wiem co miałaś na myśli mówiąc cygańskie dziecko. Moja mama mówi że gdy byłam mała to też szlam do każdego kto wyciągał ręce ;-)

Ania14 co za przygoda! Zrobilas dobrze jakiemuś dziecku... A my możemy być szczęśliwe, że teraz takie czasy, że zakładają dziecku na ręce plastikowe opaski, które nie schodzą same.

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica w sumie te leki to mozna kupic po urodzeniu,bo nie wiadomo ktory sie przyda tak naprawde. A te herbatki na laktacje to nie czasem z kopru wloskiego?
    Mama-julka to wlasnie jak moja Laura:p hehee ostatnio przeciez tez w szkole,nie wiem czy pisalam,zrobila sobie wycieczke w poszukiwaniu Pani z religii bo sie stesknila;) wychowawczyni malo co zawalu nie dostala bo nie wiedziala gdzie Ona zniknela,ale dla Mojej Laury co tam.. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya u nas na razie odpukac na szczescie nie ma kolek. Dziewczyny placza jak chca jeac,maja cis w pieluszce albo chca sie po prostu przytulic. I powiem wam ze potrafie rozpoznac ten placz jak sa glodne a jak chca po prostu do mamy.
    I wiecie co? One musza spac razem. Bo jak spja osobno to co chwile sie przebudzaja i zaczynaja marudzic.i jak sie obudzi to zaczyna plakac. Brakuje jej kogos. A jak razem i sie czuja nazwzajem to o wiele dluzej spia i jak sie poczuja to zasypiaja znowu. Tak to u nas wyglasa.

Ktos pytal czy stosowalam cos ze nie peklam. Cwiczylam tylko miesnie kegla w zasadzie przez cala ciaze ;) moze dlatego

Maya napisalam ci na priv. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Anielica w sumie te leki to mozna kupic po urodzeniu,bo nie wiadomo ktory sie przyda tak naprawde. A te herbatki na laktacje to nie czasem z kopru wloskiego?
    Mama-julka to wlasnie jak moja Laura:p hehee ostatnio przeciez tez w szkole,nie wiem czy pisalam,zrobila sobie wycieczke w poszukiwaniu Pani z religii bo sie stesknila;) wychowawczyni malo co zawalu nie dostala bo nie wiedziala gdzie Ona zniknela,ale dla Mojej Laury co tam.. ;)

Poradzi sobie w życiu jak już teraz wyrusza na takie wycieczki po szkole :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i można ale mieszkam poza miastem i nie będę męża wyrywać z pracy żeby mi pierdółkę z apteki przywiózł. Zresztą nawet w mieście nie chciałabym z małą na rękach lecieć po paracetamol jak zagorączkuje. Ja na laktację kupiłam bocianek tam są dodatkowo inne składniki. Zresztą ja wolę tak za jednym zasiadem wszystko kupić i się nie rozdrabniać.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Może i można ale mieszkam poza miastem i nie będę męża wyrywać z pracy żeby mi pierdółkę z apteki przywiózł. Zresztą nawet w mieście nie chciałabym z małą na rękach lecieć po paracetamol jak zagorączkuje. Ja na laktację kupiłam bocianek tam są dodatkowo inne składniki. Zresztą ja wolę tak za jednym zasiadem wszystko kupić i się nie rozdrabniać.

Ja tez wole miec kupione juz wszystko a nie potem latac z malym dzieckiem po aptekach albo kogos sie prosic zeby kupil. A pozatym to sa raczej rzeczy podstawowe ktore raczej sie przydadza.

annielica lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka zawsze tak moja Mama mowi tez;) napewno nie zginie:)
    Anielica no jak komu wygodnie to prawda. Aha,no bo ja wlasnie cos kojarze,ze pilam po pierwszej ciazy Laury koperkowa herbatke jak sie urodzila i Ja jeszcze wtedy karmilam.
    Matleena to rzeczywiscie trafilo sie Tobie te pieluchy po 46gr za szt,ja widzialam gazetke z carrefoura i tam jest duza paka w kartonie i wychodzi 5..pare za szt w promocji. Z tym,ze jak ja na necie znajde jakies co wlasnie po 46gr czy tam cos kolo tego wychodzi to i tak koszt przesylki dochodzi i wychodzi to samo.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laktatora bo ostatnio pisalam a wlasciwie pytalam Was ktory kupic,wczoraj zamowilam reczny z Akuku rozowy,koszt z przesylka niecale 40zl. Dlaczego reczny,bo tak pomyslalam z Malzem,ze wcale nie powiedziane,ze bede karmic i bede miala pokarm,wiec wzielam na poczatek reczny,firmy akuku bo mam same butelki tej firmy,bo Malz z pracy poprzynosil. Jesli laktacja sie rozkreci i bede karmila to wtedy kupie sobie elektryczny z canpolu. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:47

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ