WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze w mojego mężczyznę. Wczoraj był na zakupach i kupił w biedronce tiramisu w opakowaniu plastikowym. Teraz się mnie pyta czy mam ochotę na coś słodkiego. I wyjmuje z zamrażarki! Myślał że to lody ;)

Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    No nie wierze w mojego mężczyznę. Wczoraj był na zakupach i kupił w biedronce tiramisu w opakowaniu plastikowym. Teraz się mnie pyta czy mam ochotę na coś słodkiego. I wyjmuje z zamrażarki! Myślał że to lody ;)

He he, ale agent! Nie przyuważył, że z lodówki wyjmował, a tiramisu to lody? Bo trzeba być kucharzem, cukiernikiem albo kobietą żeby wiedzieć że to ciasto ;-)

Edit. Teraz musisz trochę poczekać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 11:45

Dżulia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ją się dzisiaj cudnie wysypalam bo przy mężu to na luzaka no i dzisiaj nic mnie nie boli i wogole także PAN Antoni ewidentnie nigdzie się nie wybiera i raczej dobrze mu u mamy :)

Justyna no mi już odpuscilo trochę przeziębienie dalej smarkam i kaszle ale mogę już normalnie oddychac ale meczylam się 1,5 tyg...

Ania14 zszokowalas mnie ją rozumie że każdy jest człowiekiem i może się pomylić ale bez przesady dwójkę dzieci miała... To mogła sprawdzić jak taka zmęczona była... No wiadomo że nic złego się nie stało no ale ...

Alicja no co Ty przecież po to nas masz by marudzic do woli :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam go skąd wyjmowal to ciasto. A on ze leżało kolo serkow w lodówce. Zmyliło go opakowanie. Ale się uśmiałam ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda wieje jak nie powiem gdzie :o
    Te dni mi się zaczynają dłuzyc, wymyslam zajecia a po chwili padam jak metka :/
    Dziś mama umyje mi okna bo nic nie widzę za oknem haha :D firanki wypiore podłogi pomyje i finito :D
    dziś na obiad oszukane gołąbki, idę na łatwizne :)

Która miała dziś się chwalić kątem dla maluszka.? Przyznawać się !

Ala daj znać nam co u Ciebie bo myślę o Tobie :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole dla mnie niedziele to zamulone dni;) ale do czasu..az wykluje sie Mala hehehe wtedy to juz nie wiadomo ktory to ktory dzien bedzie:D
    Kurde nudno jakos dzis,tylko isc,spac. Moze Ktoras dzis,cos,gdzies? Rodzi:p to pisac bo cisza sie robi:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba annielica miała się chwalic :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to możesz Ty, pozwalamy :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kim Kardashian ma termin za 6 tygodni a przytyla 25 kilo :D jesteśmy the best :D

alicja_, Madzisek, Matleena, moniek90, iNso87, emilka24, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli skurcze się nie nasilą i nie odejdą wody to mam spróbować wyleżeć do jutra z tymi skurczami i jutro rano stawić się w szpitalu - zobaczymy rozwarcie, podłączymy KTG, zrobimy USG i lekarz podejmie decyzję czy podać oxy czy nie.

Mówiłam lekarzowi, że trochę psychicznie mam już dość. Od 25 tygodnia ciągle mi ktoś mówi, że "urodzę na dniach".
    To wyczekiwanie na prawdę jest męczące :( Żyjemy z mężem w ciągłej niepewności i strachu, że zaraz coś się wydarzy.

Może gdybym od początku miała "normalną" ciąże i nastawiła się na rodzenie w terminie - to pewnie nie byłoby mi tak ciężko.
    Ale kurde... Gdy co wizytę mówią, że trzymam się już na włosku i że to kwestia godzin/dni to człowiek później się nastawia, rozczarowuje, a każdy mały symptom bierze na poważnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no to jeszcze chwile tu bede wiec moze Ci sie uda ;)

Ja bylam u Franusia, jeszcze jest pod lampami. Karmia go z butli. Dzisiaj pierwszy raz go karmilam. Boze dziewczyny jaka bylam dumna bo synus chwila moment wciagnal pokarm :D nic nie płakał, smacznie sobie spi, smieje sie przez sen, no poprostu wzruszenie pełną parą <3

Flakonik, ola25, emilka24, bella88 lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczynki ją się dzisiaj cudnie wysypalam bo przy mężu to na luzaka no i dzisiaj nic mnie nie boli i wogole także PAN Antoni ewidentnie nigdzie się nie wybiera i raczej dobrze mu u mamy :)

Justyna no mi już odpuscilo trochę przeziębienie dalej smarkam i kaszle ale mogę już normalnie oddychac ale meczylam się 1,5 tyg...

Ania14 zszokowalas mnie ją rozumie że każdy jest człowiekiem i może się pomylić ale bez przesady dwójkę dzieci miała... To mogła sprawdzić jak taka zmęczona była... No wiadomo że nic złego się nie stało no ale ...

Alicja no co Ty przecież po to nas masz by marudzic do woli :D

Acikk bo Antosie to chyba leniuszki w tej kwesti:) może będą mamisynki:P

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeżeli skurcze się nie nasilą i nie odejdą wody to mam spróbować wyleżeć do jutra z tymi skurczami i jutro rano stawić się w szpitalu - zobaczymy rozwarcie, podłączymy KTG, zrobimy USG i lekarz podejmie decyzję czy podać oxy czy nie.

Mówiłam lekarzowi, że trochę psychicznie mam już dość. Od 25 tygodnia ciągle mi ktoś mówi, że "urodzę na dniach".
    To wyczekiwanie na prawdę jest męczące :( Żyjemy z mężem w ciągłej niepewności i strachu, że zaraz coś się wydarzy.

Może gdybym od początku miała "normalną" ciąże i nastawiła się na rodzenie w terminie - to pewnie nie byłoby mi tak ciężko.
    Ale kurde... Gdy co wizytę mówią, że trzymam się już na włosku i że to kwestia godzin/dni to człowiek później się nastawia, rozczarowuje, a każdy mały symptom bierze na poważnie.

Alicja pomyśl sobie że już bliżej niż dalej...jeszcze pare godzin/dni/tygodni i bedziemy miały maluszki...

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to cudownie :) teraz już będzie tylko lepiej :D

Alicja ale może nie ma tego złego przecież te skurcze napewno jakos wpływają na rozwarcie a im więcej sie zrobi tym mniej się potem nacierpisz :)

Martosza nie ma szans, mój mąż mi nie da zrobić maminsynka z Antka już mi to zapowiedział :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak dzis zrobimy fotki dla pokoiku;)
    Jeszcze nie ma kilku pierdół jak miś szumiś itp. ale już bez przesady;)
    Kto pokazuje kącik malucha ze mną?

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Taak dzis zrobimy fotki dla pokoiku;)
    Jeszcze nie ma kilku pierdół jak miś szumiś itp. ale już bez przesady;)
    Kto pokazuje kącik malucha ze mną?

Ja już pokazywalam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to ty jedz jutro do tego szpitala i niech daja oxy jak sie nawet wyciasza skurcze bo faktycznie takie siedzenie na bombie . Ciaza donoszona,Sarka duza na co czekac

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk pamiętam :D ale myślę, że jest jeszcze ktoś kto nie miał okazji pokazać:P

• ola25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi zazdroszcze ja tez juz bym chciala byc po wszystkim

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tygodniu bede robic kacik dla Oliwki to pochwale sie odrazu . A wlasnie kupowalyscie moze lezaczki,bujaczki???

8p3onafaaetblgsa.png

‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ