X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no wyprzedzisz mnie jak nic u ciebie to hociaz jakies bole sa :) Zrob mezowi niespodzianke i zacznij rodzi :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Co mozesz zrobic? Urodzisz hehe:)

Też tak uważam :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się położe i znaczne plakac :PP
    I będą mnie siłą na porodowke zabierać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:26

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Oj nie wiem czy płacz pomoże Antkowi w przyjsciu na świat :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po kontroli, Olek zdrowy :) pediatra na moje pytanie czy to może być od zębów, obejrzała mu dokładnie dziąsełka i okazało się że idzie cała góra trzonowych i dolne czwórki i powiedziała, że najpewniej od ząbkowania, ale na to nic nie poradzi. Jeśli znów będzie zapalenie od ząbkowania to znów antybiotyk dostanie. Powiedziała, że teraz uszka są śliczne i powienien być spokój. Dała też na moją prośbę coś na wzomocnienie i dalej jeszcze probiotyk.

Ja odebrałam swój wynik na GBS - paciorkowca nie wyhodowano, więc ufff ale jakieś drożdżaki więc od razu do ginka i dostałam już leki. Także teraz tylko to wyleczyć, dotrwać do 37 tyg i luz bluz.

pati_zuzia, Acikk, moniek90, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mama oszalała z zakupami dla dzieciaków :) mam już tyle ubranek dla Poli, że chyba wszystkich nawet nie włoży, już i rozmiary 74 i większe kupuje. Olek to juz chyba do 3 roku życia jest ubrany :) Dla mnie super, jaka oszczędność :)

annielica, pati_zuzia, Acikk, Nazja, moniek90, Pola_27, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nie wiem czy to wystarczy... Chyba że chcesz poród domowy :) Mąż odbierze :P

hala123 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nic się nie dzieje ;) Wygląda na to,że spokojnie mogę sobie porobić porządki,tak jak zaplanowałam :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk no wyprzedzisz mnie jak nic u ciebie to hociaz jakies bole sa :) Zrob mezowi niespodzianke i zacznij rodzi :)
    Misia tylko to nie był ból brzucha na poród tylko na wiesz ... :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem :) Acikk musimy cierpliwie czekac bo jak nas pierdzielnie to sie dopiero obsramy ze strachu :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a moja mama oszalała z zakupami dla dzieciaków :) mam już tyle ubranek dla Poli, że chyba wszystkich nawet nie włoży, już i rozmiary 74 i większe kupuje. Olek to juz chyba do 3 roku życia jest ubrany :) Dla mnie super, jaka oszczędność :)

Niektóre mamy chyba już tak mają ;) Ja swoją trochę przystopowałam,bo ostatnio np.chciała kupić zimową kurtkę dla dziecka 3-6 m-cy (a Mały będzie w tym wieku na wiosnę/lato) :) Nie mówiąc już o butach dla noworodka,albo bluzkach z działu dla dziewczynek ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No wiem :) Acikk musimy cierpliwie czekac bo jak nas pierdzielnie to sie dopiero obsramy ze strachu :)

Chociaz lewatywa potrzebna nie bedzie :p

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Oj tak, obejdzie się bez lewatywy :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam zadnych objawow, ale mi to nie przeszkadza, czasem tylko brzuch zaboli jak na okres,ale nic strasznego :) ogarnelam dom i obiad sie robi sam bo wstawilam dzis zupe bo nie chce mi sie stac dzis jakos nad garami :)
    a propo snow poprzedniej nocy snilo mi sie, zeMaksio wystawia nozki przez skore i widzialam dokaldnie , a pozniej przyszedl Gabrys i zaczal sie z nim bawic i sie przekrecil w przoprzek a ja go pozniej przekrecilam glowka w dol :) i tak dokladnie widzialam i czulam jak sie przekreca i ksztalt brzucha sie zmienil aaa i jak go przekrecalam to widzialam przez skore jak sie usmiecha hahaha co za sen :)
    a dzis nad ranem od Waszych Fionowo serdelkowych porownan to mi sie snil Shrek i lecialam na smoku haha

Acik a teraz Antos zrobi psikusa i bedzie chcial wyjsc w dzien :)

my ok 16 mamy wizyte health visitor, to taka jakby pielegniarka srodowiskowa czy cos w tym stylu, na wszelkie bilanse chodzisz do niej z dzieckiem, choc nie sa obowiazkowe(ja z Gabrysiem chodzilam co miesiac,ale juz dawno nie bylam chyba z 6 miesiecy. A skorzystam bo teraz powinnismy isc na bilans 2 lataka wiec moze go zrobi nam w domu :) Mam nadzieje,ze Gabrys do tego czasu nie nabalagani zbytnio :)
    a zaraz maja przyjechac tez zakupy z tesco i czekac mnie bedzie rozpakowywanie,az juz mi sie nie chce :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Zuzia jak Antek się poda na nas z charakterem to napewno zrobi psikusa :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem chalke z maselkiem mmmmmmniam :)

annielica, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja ostatnio to ciągle coś jem, aż strach na wage stawać :)

Widzę, że nasze grudniowe forum, bardzo chce być listopadowe :) Trzymać do grudnia a nie tu już o porodach marzycie!

Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja jem chalke z maselkiem mmmmmmniam :)
    a ja jadłam na kolację chałkę z masełkiem, dżemorem i popiłam kakałem :P

edit: jak się tak wszystkie chwalicie to ja też- 35 tydzień :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:06

Madzisek, moniek90, pati_zuzia, Piegus, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstawiłam już serniczek wiedeński do piekarnika i leże w łóżku i paznokcie maluje :) w ciazy są takie super że wcale się nie łamią az muszę sama obcinać jak są za długie. Kusi mnie żeby zażelować ale chyba tyle nie wysiedze. Zastanawiam sie jaku fryzjera wytrzymam tyle w czwartek :p

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przeciez jesteśmy grudniowkami jest połowa listopada a wszystkie narzekają :P
    A mi się ostatnio jakos właśnie nie chce jeść ale przytylam 1 kg w 2 tyg. Ale teraz juz w sumie mi to wisi kilo w ta czy w ta... Czy będzie +10 czy 12 jeden kit :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ