X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Tak Wam powiem moje miłe, że nawet jeśli któraś z nas trzaśnie klocka podczas porodu, to nawet tego nie zauważycie :D Położna w ułamek sekundy zawija w podkład i wyrzuca, także nie martwcie się :D

Pod warunkiem że będzie normalna. Znajomą trzasnela a ta do niej : "a pani przyszła tu rodzic czy srac? " zabilabym babsko.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A co jeśli pójdzie na rzadko ?:P
    Też zwinie podklad :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A co jeśli pójdzie na rzadko ?:P
    Haha tez mialam o to zapytac:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pod warunkiem że będzie normalna. Znajomą trzasnela a ta do niej : "a pani przyszła tu rodzic czy srac? " zabilabym babsko.
    żartujesz? :O

edit: to moja znajoma nażarła się kilograma czereśni i zaczęła rodzić, mało się ze wstydu nie spaliła a położna słowem się nie odezwała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No to pojechala z tekstem zabilabym ;/

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ale macie posrany temat :-D Ja chyba poprosze o czopki zeby wczesniej ze mnie wszystko wyszlo :p To ja Wam powiem jak "przesrane" moja mama miala , najadla sie wiśni i jej wody odeszly , a jak jej sie zachcialo to juz na porodowce byla :D To musiala byc rewolucja :D I to ponad 30 lat temu , gdzie polozne o wszystko cisnely kobiety rodzace :p

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Uwierz mi, że wstałabym i jebła babie :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak słyszałam nie było mnie przy tym no ale... Same wiecie jak jest jak gdziekolwiek trafi się na zmierzle i wredne babsko to koniec. Zwłaszcza jakas stara grubą dawno nie ruch... Mój mąż zawsze powtarza że baba bez bolca dostaje pierdolca :P TRUE...

Madzisek, Karola1990, Hashija, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresujecie tym sraniem ;P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Uwierz mi, że wstałabym i jebła babie :D
    Przypuszczam że ja też :D albo męża bym zobligowala by to gowienko skończyło na jej mordzie :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra a my po wizycie, ktg wyszło ok, zaczyna się już pisac czynność skurczowa 60, 80, ale jakiegoś wielkiego bólu nie czułam. Co do naszej Truskawy to... leży se w poprzek! Nosz kurwa, może mi któraś z Was wytłumaczyć co ta nasza córa sobie za jaja urządza? Wcale sie nie zdziwię jak jutro rano zrobią USG w klinice i sie okaże, że jest główką w dół. Lekarz się śmiał, mówił, że jak już się dziecko główką w dół ułoży w 36 tyg co i tak nieco późno, to już się nie obkręca! A tu proszę, nasza córcia ma inny pomysł na życie haha

Karola1990, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo kurde przecież dla położnych i pielęgniarek to musi być normalne. Przecież nie raz muszą ludziom podkladac baseny dupska myć za przeproszeniem albo zmieniać pampersy... Także myślę że kupka przy porodzie to naprawdę luzik :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nasrałabym prosto w twarz:P !!!

Acikk, lula.91 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Pola no to nieźle :D oby tylko cale życie nie była taka niezdecydowana :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Nasrałabym prosto w twarz:P !!!
    I odpowiedziała : rodzic, ale skoro już pani pyta to się wysram przy okazji :D

annielica lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie, melduje sie ... sprawdzilam stan dzidziolow na pierwszej stronie i widze , ze sie uspokoilo;) Czekamy na nastepna pelnie?;)

Wczoraj z moim M wreszcie wybralismy sie zrobic ostatni zakup, lozeczko i wszystko do niego. No i wreszcie jest :) Posciel w krowy ;) lozeczko biale:)karuzelka ze standardowa melodyjka;p z projektorem (tj. swieci ksztalty na sufit) przewijak. Wszystko stonowane kolory szarosci z czerwonym.

dziwnie, jak juz stoi lozeczko, to dopiero dociera powoli do mnie, ze mala w drodze, jakos prze wozku nie mialam takiego odczucia...

pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma jeszcze wątpliwości gdzie się mieści taka kluska ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:32

Pola_27, pati_zuzia, Madzisek, evvik, Dżulia, Acikk, lilianna, Marik, Karola1990, rewelka, alicja_, Hashija, Mama-julka, Chichibi, genoweffa, m@rzenie, ola25, Matleena, Ola_45, kwiatakacji, Piegus, moniek90, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Wczoraj miałam wizytę. Póki co nadal nic nie zapowiada, że urodzę w najbliższym czasie. Szyjka długa, zamknięta. Łożysko w dobrym stanie, jedynie wód troche już mniej.
    Wg gin mała nma już 3600g, aż się boję ile jeszcze przybierze. Ginka uspokaja, że już teraz dużo nie urośnie.
    Dostałam dopegyt na moją opuchliznę, no i mam pić 1 szklankę soku pomidorowego dziennie. Do tego dużo pić. Jeśli za tydzień moje nogi nadal będą wyglądały (jak to któraś fajnie określiła) jak u Fiony, to skieruje mnie do szpitala. A jeśli będzie ok. i nie urodzę do TP z usg, czyli do 2.12. To mam się zgłosić na ktg.

pati_zuzia, Acikk, Mama-julka, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I odpowiedziała : rodzic, ale skoro już pani pyta to się wysram przy okazji :D

Haha padłam !!! :D

Pola_27, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taki maly szczegol przy porodzie :P

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ