Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No widzisz rewelka to dla Ciebie będzie mały pikus
Ja się staram trzymać myśli że każda przeżyła jedna lepiej inną i gorzej to przeżyje i jakiedyś miałam taki stan zapalny w zębie że jak przyszlam po całym dniu w pracy do mojej dentystki i rozwiercila to i przeswietlila to powiedziała że ona naprawde nie wie jak ja przezylam cały dzień z takim bolem? A ja jeszcze w pracy byłam i robilam normalnie
grunt to pozytywne myślenie
(myślę że mi przejdzie to myslenie po pierwszym bolacym skurczu
)
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Raz miałam kanałowe, ale ząb już był martwy więc i tak nie bolało, no wyrwany miałam ze znieczuleniem, bo to już by przesada była
To mam nadzieję że poród przeżyję
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:dopegyt na opuchliznę? ja to brałam ale na ciśnienie za wysokie.
tak zerknęłam na skutki uboczne i jest napisane "obrzęki"...
Mi właśnie ginekolog powiedziała że póki puchnę ale ciśnienie jest ok to nie nadaje się do położenia na patologię ciąży i trzeba to znieść jakoś chłodnymi prysznicami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuhaha smalec ze szpinakiem
takie coś tylko facet tylko mógł pomyśleć
Oni w ogóle są boscy:P Kiedyś swojego wyprawiłam po zakupy. Napisałam smsem listę zakupów i koniecznie kilka razy przed wyjściem mu powtórzyłam "i kup koniecznie serek twarogowy NATURALNY". Oczywiście połowy rzeczy nie kupił, kupił za to całą masę zbędnych (norma) i wyciągam patrzę a on ku*** kupił serek twarogowy z cebulką". Podchodzę i się pytam "co to jest?" a on "serek". Na to ja "dobrze a co tutaj jest napisane? jaki to serek" no i on czyta "serek z cebulką". Ja "no właśnie a miał być NATURALNY!!". Na to wielce zdziwiony mój mąż "To co on nie jest naturalny tylko sztuczny jakiś??"....Acikk, Marik, ZieloneOliwki, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:musimy
Tylko ja nie rozumiem gadania że kiedyś to kobiety w polach rodziły, bez znieczulenia i dobrze było...
Albo "moja mama dała radę to i Ja dam" np. moja mama dała radę, ale mi mówi, żebym brała wszystko co dają, bo po co mam się męczyć jak ona.
Anielica, no wiesz teoretycznie cebulka to sama natura -
Acikk wrote:Dzulia moja mama mówiła że nawet żeby wtedy bez znieczulenia leczyli a co dopiero poród
W sumie ja jak bylam mlodsza to też mi się zdarzało leczyć żeby bez znieczulenia. Słyszałam opinie od kilku osób że leczenie zebow bez znieczulenia jest gorsze niż poród
Pewnie to opinia facetow lol -
Haha jak kiedyś znieczulenia nie bylo to nie znaczy że teraz kobieta tez musi sie tak męczyć. Chociaż ja pierwszy porod bez żadnego znieczulenia przeżyłam to był taki moment że chciałam błagać żeby cos mi dali. U mnie zzo nie ma i patrząc na to ze wcześniej dałam radę bez to chyba bym go i tak nie brała bo słyszałam ze wydłuża całą akcje.
-
Pola_27 wrote:Kuźwa laski czajcie to, no ja leżę i kwiczę ze śmiechu hahahahha
https://www.youtube.com/watch?v=b1K-NpZMFTE
lol niezle.
Czy ludzie tak strasznie klna teraz? lol, ja to juz chyba dawno nie slyszalam jak po polsku sie mowi. To jak oni sie wyrazaja, jak sa naprawde zdenerwowani?
Ciekawe, ze wszyscy kolesie od razu stwierdzili, jacy sa , cyt.: zajebisci ...
-
Wiecie co, chyba mi sie Mała obkręca główka do dołu. Dzisiaj u lekarza dupkę miała pod moim lewym żebrem, później się przesunęła, a teraz wepchnęła mi się pod prawe żebro, ale to tak, że zaraz mi je chyba złamie. I w ogóle tylko prawą stronę brzucha mam wypełnioną, lewa jest miękka i nic nie czuję w tym miejscu. Wcale sie nie zdziwie jak mi jutro powiedzą : położenie główkowe...
-
evvik wrote:lol niezle.
Czy ludzie tak strasznie klna teraz? lol, ja to juz chyba dawno nie slyszalam jak po polsku sie mowi. To jak oni sie wyrazaja, jak sa naprawde zdenerwowani?
Ciekawe, ze wszyscy kolesie od razu stwierdzili, jacy sa , cyt.: zajebisci ...
klną strasznie, ale ta ich niewiedza i bezradność mnie rozłożyła hahahha. Mają jeszcze inne filmiki na yt, np jak sie depilują woskiemubaw niezły. Ale z tym make upem, teksty mają doskonałe : "Mega aerodynamiczne moja twarz wygląda..
Jakbym pędził przez niebo.. albo był jakimś delfinem.."
Myślałam, że się posikam hahahaevvik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa rodziłam bez znieczulania 4 lata temu i teraz też będę bez bo u nas w szpitalu nie ma takiej opcji, podobno teraz gaz rozweselający jest, może skorzystam.
Ogólnie ja się nastawiłam że skoro moja Mama miała trzy lekkie porodu to i u mnie tak będzie, i w sumie się sprawdziło, siostra też swojego kluska urodziła bez problemów.
Dziewczyny ten ból cały porodowy zapomina się w ułamek sekundy jak podadzą dziecko.Pola_27 lubi tę wiadomość