X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha posikalam sie smalec ze szpinakiem :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz rewelka to dla Ciebie będzie mały pikus :)
    Ja się staram trzymać myśli że każda przeżyła jedna lepiej inną i gorzej to przeżyje i ja :P kiedyś miałam taki stan zapalny w zębie że jak przyszlam po całym dniu w pracy do mojej dentystki i rozwiercila to i przeswietlila to powiedziała że ona naprawde nie wie jak ja przezylam cały dzień z takim bolem? A ja jeszcze w pracy byłam i robilam normalnie :P grunt to pozytywne myślenie :D (myślę że mi przejdzie to myslenie po pierwszym bolacym skurczu :P)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Raz miałam kanałowe, ale ząb już był martwy więc i tak nie bolało, no wyrwany miałam ze znieczuleniem, bo to już by przesada była :P
    ja mam od dzieciństwa problemy z zębami, non stop coś. kanałowych to już chyba nie zliczę. No i kilka lat temu nie wszędzie było można prosić o znieczulenie więc kanałowo leczyłam bez znieczulenia... Nic przyjemnego... :P To mam nadzieję że poród przeżyję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dopegyt na opuchliznę? ja to brałam ale na ciśnienie za wysokie.

tak zerknęłam na skutki uboczne i jest napisane "obrzęki"...
    Mi właśnie ginekolog powiedziała że póki puchnę ale ciśnienie jest ok to nie nadaje się do położenia na patologię ciąży i trzeba to znieść jakoś chłodnymi prysznicami.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki a kto ma dać radę jak nie my :) Przecież ustalone, że wszystkie będziemy miały lekkie porody :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zieloneoliwki a kto ma dać radę jak nie my :) Przecież ustalone, że wszystkie będziemy miały lekkie porody :)
    musimy :)

Tylko ja nie rozumiem gadania że kiedyś to kobiety w polach rodziły, bez znieczulenia i dobrze było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhaha smalec ze szpinakiem :D takie coś tylko facet tylko mógł pomyśleć :D

Oni w ogóle są boscy:P Kiedyś swojego wyprawiłam po zakupy. Napisałam smsem listę zakupów i koniecznie kilka razy przed wyjściem mu powtórzyłam "i kup koniecznie serek twarogowy NATURALNY". Oczywiście połowy rzeczy nie kupił, kupił za to całą masę zbędnych (norma) i wyciągam patrzę a on ku*** kupił serek twarogowy z cebulką". Podchodzę i się pytam "co to jest?" a on "serek". Na to ja "dobrze a co tutaj jest napisane? jaki to serek" no i on czyta "serek z cebulką". Ja "no właśnie a miał być NATURALNY!!". Na to wielce zdziwiony mój mąż "To co on nie jest naturalny tylko sztuczny jakiś??"....

Acikk, Marik, ZieloneOliwki, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Tylko ja nie rozumiem gadania że kiedyś to kobiety w polach rodziły, bez znieczulenia i dobrze było...

Albo "moja mama dała radę to i Ja dam" np. moja mama dała radę, ale mi mówi, żebym brała wszystko co dają, bo po co mam się męczyć jak ona.

Anielica, no wiesz teoretycznie cebulka to sama natura :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dzulia moja mama mówiła że nawet żeby wtedy bez znieczulenia leczyli a co dopiero poród :P
    W sumie ja jak bylam mlodsza to też mi się zdarzało leczyć żeby bez znieczulenia. Słyszałam opinie od kilku osób że leczenie zebow bez znieczulenia jest gorsze niż poród :P

Pewnie to opinia facetow lol

• evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Tylko nikt nie komentuje skali umieralnosci kobiet i noworodkow w tych czasach

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak kiedyś znieczulenia nie bylo to nie znaczy że teraz kobieta tez musi sie tak męczyć. Chociaż ja pierwszy porod bez żadnego znieczulenia przeżyłam to był taki moment że chciałam błagać żeby cos mi dali. U mnie zzo nie ma i patrząc na to ze wcześniej dałam radę bez to chyba bym go i tak nie brała bo słyszałam ze wydłuża całą akcje.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie dziewczęta przynajmniej za ten ból porodowy jest piękna nagroda :D a za leczenie zebow jeszcze zabulic trzeba :D

rewelka, Karola1990, ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Kuźwa laski czajcie to, no ja leżę i kwiczę ze śmiechu hahahahha

https://www.youtube.com/watch?v=b1K-NpZMFTE

lol niezle.
    Czy ludzie tak strasznie klna teraz? lol, ja to juz chyba dawno nie slyszalam jak po polsku sie mowi. To jak oni sie wyrazaja, jak sa naprawde zdenerwowani?

Ciekawe, ze wszyscy kolesie od razu stwierdzili, jacy sa , cyt.: zajebisci ... ;)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Moja teściowa w ciąży przy córce zjadła u koleżanki drożdżówkę z pleśnią. Jak się zorientowała to na szybko wypiła kieliszek wódki żeby dziecku nic się nie wdało...

Sugerujes lyk czegos mocnego? Posmak mam do teraz, cholera...

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba mi sie Mała obkręca główka do dołu. Dzisiaj u lekarza dupkę miała pod moim lewym żebrem, później się przesunęła, a teraz wepchnęła mi się pod prawe żebro, ale to tak, że zaraz mi je chyba złamie. I w ogóle tylko prawą stronę brzucha mam wypełnioną, lewa jest miękka i nic nie czuję w tym miejscu. Wcale sie nie zdziwie jak mi jutro powiedzą : położenie główkowe...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    lol niezle.
    Czy ludzie tak strasznie klna teraz? lol, ja to juz chyba dawno nie slyszalam jak po polsku sie mowi. To jak oni sie wyrazaja, jak sa naprawde zdenerwowani?

Ciekawe, ze wszyscy kolesie od razu stwierdzili, jacy sa , cyt.: zajebisci ... ;)

klną strasznie, ale ta ich niewiedza i bezradność mnie rozłożyła hahahha. Mają jeszcze inne filmiki na yt, np jak sie depilują woskiem :D ubaw niezły. Ale z tym make upem, teksty mają doskonałe : "Mega aerodynamiczne moja twarz wygląda..
    Jakbym pędził przez niebo.. albo był jakimś delfinem.."

Myślałam, że się posikam hahaha

evvik lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:37

Ola_45, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam ten film, rozklada mnie...

https://www.youtube.com/watch?v=FbHrIlPRNZs

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam bez znieczulania 4 lata temu i teraz też będę bez bo u nas w szpitalu nie ma takiej opcji, podobno teraz gaz rozweselający jest, może skorzystam. :)
    Ogólnie ja się nastawiłam że skoro moja Mama miała trzy lekkie porodu to i u mnie tak będzie, i w sumie się sprawdziło, siostra też swojego kluska urodziła bez problemów.

Dziewczyny ten ból cały porodowy zapomina się w ułamek sekundy jak podadzą dziecko. :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    ja uwielbiam ten film, rozklada mnie...

https://www.youtube.com/watch?v=FbHrIlPRNZs

Hahahahahaha, jakie dzióbki maluskie śmiechate :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ