Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja kurcze nie mam takiej czapki grubszej, tzn mam od kompletu śpiochów z takiego grubszego materiału, ale na zimę sie nie nadaje, mama mi mówi ze kaptur jeszcze od kombinezonka sie założy więc nie trzeba takiej grubej bo to tylko do samochodu, ah juz sama nie wiem
Wgl wasze dzieci tez sie tak rozpychają w brzuchu? moja chyba sporo urosła bo jak sie rozpycha to czuje jakby mi ktoś pęcherz wyciskał na przemian z uciskiem pod żebrami
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poz!omka. wrote:Ja kurcze nie mam takiej czapki grubszej, tzn mam od kompletu śpiochów z takiego grubszego materiału, ale na zimę sie nie nadaje, mama mi mówi ze kaptur jeszcze od kombinezonka sie założy więc nie trzeba takiej grubej bo to tylko do samochodu, ah juz sama nie wiem
Wgl wasze dzieci tez sie tak rozpychają w brzuchu? moja chyba sporo urosła bo jak sie rozpycha to czuje jakby mi ktoś pęcherz wyciskał na przemian z uciskiem pod żebrami
grubą mam po Olku
Moja Pola też się tak rozpycha, brzuch kształty tylko zmienia i już średnio to przyjemne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:14
Poz!omka. lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Matleena wrote:Kurcze, dostałam cukierka bo mały za mało się ruszał. Pytają ciągle który to tydzień. Ale lekarz był i mówił, że jeszcze nie rodzimy więc chyba dobrze.
Może ma dzień leniuszka? Nie denerwuj się na zapas, jesteś pod opieką lekarza teraz, więc myślę, że nie masz powodów do niepokoju w tej chwili. -
nick nieaktualnyDziewczyny to na tym ktg dziecko ma duzo sie ruszac wlasnie? Bo ja juz zglupialam. Jak mialam ktg i sie ruszala to tetno zanikalo inpolozna sie wkurzala ze musi siedziec obok i "lapac" Mała glowica.
Flakonik super ze do domciu idziecie:-) ja zrobilam golabki, wypralam posciel, ogarnelam w mieszkaniu i padam na twarz. Tak brzuch mnie ciagnie ze prysznic musialam wziasc. A na noc do rodzicow jade, Mama ma zrobic cos dobrego do jedzeniamniaaam!
-
Matleena wrote:Kurcze, dostałam cukierka bo mały za mało się ruszał. Pytają ciągle który to tydzień. Ale lekarz był i mówił, że jeszcze nie rodzimy więc chyba dobrze.7w3d 💔
-
Pchelkaa wrote:Dziewczyny to na tym ktg dziecko ma duzo sie ruszac wlasnie? Bo ja juz zglupialam. Jak mialam ktg i sie ruszala to tetno zanikalo inpolozna sie wkurzala ze musi siedziec obok i "lapac" Mała glowica.
Flakonik super ze do domciu idziecie:-) ja zrobilam golabki, wypralam posciel, ogarnelam w mieszkaniu i padam na twarz. Tak brzuch mnie ciagnie ze prysznic musialam wziasc. A na noc do rodzicow jade, Mama ma zrobic cos dobrego do jedzeniamniaaam!
na ktg dziecko ma nie spać7w3d 💔 -
Hej babki. My po wizucie mala wazu 2800 lekarz mowi ze w pelni donoszona i rozwinieta mozna rofzic juz dzis problem w tym ze szyjka mi sie zamknela;d skrocona jest i tyle skurcze mialam wczoraj dzisiaj cisza takze u nas nie znamy dnia ani godziny
Ala cos pisala ze lekarz nie cgce jej dac kroplowki moja rada nie zgadzaj sie na oxy jak nie ma wskazan beziesz sie duxo bardziej mevzyla i mala tezOla_45, pati_zuzia, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:Hej babki. My po wizucie mala wazu 2800 lekarz mowi ze w pelni donoszona i rozwinieta mozna rofzic juz dzis problem w tym ze szyjka mi sie zamknela;d skrocona jest i tyle skurcze mialam wczoraj dzisiaj cisza takze u nas nie znamy dnia ani godziny
Ala cos pisala ze lekarz nie cgce jej dac kroplowki moja rada nie zgadzaj sie na oxy jak nie ma wskazan beziesz sie duxo bardziej mevzyla i mala tez
a Ty miałaś podawaną w poprzedniej ciąży? -
alicja_ wrote:a Ty miałaś podawaną w poprzedniej ciąży?
Ja miałam podawana, ale dzięki oxy urodziłam zdrowe dziecko, bo było rozwarcie i wody odeszły, a nie było skurczy. A przez to, że wody długo sie sączyły dostałam antybiotyk retromecynę 3x po 2 tabl. Fakt, że bóle są mocniejsze, ale wydaje mi się, że tu chodzi o to by urodzić zdrowe dziecko i samej pozostac zdrową.alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:dopegyt na opuchliznę? ja to brałam ale na ciśnienie za wysokie.
EDIT: https://www.doz.pl/leki/p702-Dopegyt
A jakie miałaś ciśnienie dziś na wizycie?
Tak, widziałam, że to na nadciśnienie, ale niby ma to wyregulować krążenie. A ciśnienie w normie bo 120/70 -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:tak zerknęłam na skutki uboczne i jest napisane "obrzęki"...
Mi właśnie ginekolog powiedziała że póki puchnę ale ciśnienie jest ok to nie nadaje się do położenia na patologię ciąży i trzeba to znieść jakoś chłodnymi prysznicami.
a już sama nie wiem co z tym lekiem. Wychodzi na to, że zamiast mi pomóc to zaszkodzi -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Ja miałam podawana, ale dzięki oxy urodziłam zdrowe dziecko, bo było rozwarcie i wody odeszły, a nie było skurczy. A przez to, że wody długo sie sączyły dostałam antybiotyk retromecynę 3x po 2 tabl. Fakt, że bóle są mocniejsze, ale wydaje mi się, że tu chodzi o to by urodzić zdrowe dziecko i samej pozostac zdrową.
Dokładnie takie same mam podejście.
Ja zniosę wszystko, ale chcę mieć zdrowe i dotlenione dziecko. -
nick nieaktualny