X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa no chyba się obniżył brzuszek albo jakos kształt zmienił :P a na majtki też nie zwrocilam uwagi ale ponoć winny się tłumaczy :P :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, ale z Ciebie laska :) Piękny brzuszek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z domku :)

http://iv.pl/images/11434496016069890474.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:53

Suerte, Mi$ia26, Poz!omka., Pchelkaa, Pola_27, genoweffa, Acikk, Ola_45, Dżulia, kwiatakacji, alicja_, Karola1990, annielica, ZieloneOliwki, pati_zuzia, m@rzenie, aannkkaa, justyna14, Piegus, Madzisek, Pati78, dorciamw, balbo, kierzynka, mandarynkaa, moniek90, Mama-julka, Matleena, ola25, amos, emilka24, lula.91, Dagietka, Hashija, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka mi sie wydaje ze sie nie opuscil ale ksztalt zmienil ale jaki zgrabniutki jest :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarz powiedział, że bardzo mi się brzuch obniżył. Śmiałam się, bo faktycznie juz go na kolanach trzymam, a tak na serio to siedzę okrakiem bo inaczej się nie da... No i juz mam takie załamanie przy linii łonowej, że jak się wczoraj tam goliłam, to nie dałam rady pod brzuchem, tak nisko wisi. Sportowe zawieszenie haha.

Acikk, co do rozciągania, to po prostu mamy je rozpulchnione, po porodzie będzie znowu jak dawniej :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-) ja myslalam ze brzuszek juz nie rosnie mi, a tu widac ze jednak;-) mialam nadzieje ze sie obnizyl :-P

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczyny :-) ja myslalam ze brzuszek juz nie rosnie mi, a tu widac ze jednak;-) mialam nadzieje ze sie obnizyl :-P

Mnie sie wydaje, że urósł i się obniżył ;)

Pati78 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja ale chyba nie ma na razie u Ciebie żadnego zagrożenia dla Sary, że może być niedotleniona?
    Ja miałam podaną oxy po zzo, bo skurcze osłabły, i po oxy szybciej poszło, ale też to nie była sytuacja, taka jak u Ciebie.
    Wydaje mi się, że karzą Ci czekać, aż się samo zacznie.

Nie, nie - nie ma.
    O niedotlenieniu nie mówiłam w związku z moją sytuacją - tylko ogólnie - że gdyby wystąpiło kiedykolwiek jakiekolwiek zagrożenie niedotlenieniem czy też inną patologią podczas porodu - to wytrzymałabym wszystko (nawet te mocne dawki oxy) żeby wszystko było w porządku z dzieckiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie obudza to bedzie pierwsza kapiel w domu :)
    Ciesze sie strasznie ze juz jestesmy w donku. W czwartek przychodzi pani fotograf na sesje. A w piatek moj pierwszy test samkdzielnosci. Zostaje sama caly dzien z dziewczynkami :)

Mi$ia26, Ola_45, kwiatakacji, alicja_, m@rzenie, pati_zuzia, Pola_27, Pchelkaa, moniek90, Matleena, Kourtney, emilka24, Hashija, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a ty masz w ogole jakies skurcze? Jestem w szoku ze Sara jeszcze u ciebie w brzuszku..po tych wszystkich akcjach

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super, że jesteście już w domu ze swoimi cudeńkami.

Widzę, że dzisiaj dzień seksów. Mój mąż też odsypia, a ja jak Acikk się powstrzymałam, żeby zasnąć o normalnej porze.

My w końcu zdecydowaliśmy się na ekipę sprzątającą, wszystko nam wypucowali jak się patrzy.Ja w tym czasie zaliczyłam wizytę u fryzjera. Włosy obcięte, pofarbowane, w końcu jakoś wyglądają. W czwartek przywiozą nam fotel do karmienia i jesteśmy gotowi. Tylko torby nie spakowane. Jakoś nie mogę się za to zabrać.

Pchełka na pewno brzuch Ci urósł i zmienił kształt.

Ja jutro KTG z wizytą i może USg. Zobaczymy czy coś się rusza czy nie. Jakoś przestało mi się spieszyć.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a ty masz w ogole jakies skurcze? Jestem w szoku ze Sara jeszcze u ciebie w brzuszku..po tych wszystkich akcjach

Mam skurcze cały czas, ale nieregularne - co potwierdziła wczoraj położna, bo przez kilka dni znów rozwarcie się powiększyło właśnie na skutek tych skurczy. Na KTG też coś tam powychodziło, ale wciąż nieregularnie.
    Ja też jestem w szoku i równocześnie w desperacji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka moim zdaniem brzuszek trochę urósł, ale nie wiem czy się obniżył.
    A ja wczoraj miałam dzień seksów ale nie zrobiło to na Sarce wrażenia.
    Zaraz idę pochodzić na bieżni trochę :D

Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Ty to byś chyba musiała wrzucic na luz u nas położna na SR mówiła że jak człowiek się stresuje to się wydziela adrenalina która blokuje wydzielanie oksytocyny. Mowila nawet że często jest tak że przyjeżdża dziewczyna do szpitala z regularną akcja skurczową ale jak przejdzie przez izbę i trafia na porodowke to się tak stresuje że wszystko ustaje i muszą podawać oxy :P
    Najlepiej by było się upic :D wtedy człowiek zawsze wyluzowany :P

ZieloneOliwki, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja Ty to byś chyba musiała wrzucic na luz u nas położna na SR mówiła że jak człowiek się stresuje to się wydziela adrenalina która blokuje wydzielanie oksytocyny. Mowila nawet że często jest tak że przyjeżdża dziewczyna do szpitala z regularną akcja skurczową ale jak przejdzie przez izbę i trafia na porodowke to się tak stresuje że wszystko ustaje i muszą podawać oxy :P
    Najlepiej by było się upic :D wtedy człowiek zawsze wyluzowany :P

No właśnie! Wypiłabym butelke wina i by był chillout :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale z drugiej strony - jak mnie mąż wkur... to od razu mam mocniejsze skurcze :D
    Więc juz sama nie wiem która teoria jest poprawna :D

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No właśnie! Wypiłabym butelke wina i by był chillout :)
    I by było tak - "ooooo wody odeszły! Ha ha ha ale jazda :D przynies drugie wino" :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ''chyba popuściłam'' :D

Acikk lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesus jak mi się spać chce masakra jakas no okej wiem że wstalam dziś o 9 a spalam w sumie do 8 bo potem już lezalam ale bez jaj :P leże i same oczy mi się zamykają :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to standard :D Jak śpie mniej niż 10 godzin to pozniej chodze śnięta :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ