X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to myślę, że wyśpię się i odpocznę w szpitalu po porodzie :) już się nawet do męża śmiałam z tego :) teraz spać nie mogę bo albo katar, albo Olek chory, albo pozycji złapać nie mogę już.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie sa prze tepi bez kitu moj M powiedzial w sobote szwagierce ze jak bede gotowa po pogrzebie z nia pogadac to dam znac i napisze jej sms bo narazie niechce a ta przychodzi bez uprzedzenia nosz kurwa chce miec troche spokoju a nie sluchac madrych jej rad :/

Ja tez jak nie pospie 10 godz to chodze snieta :) Brzuch mnie boli i twardnieje co jakis czas ale na nic nie licze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:11

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też twardnieje i czuje lekkie skurcze jak okresowe :D I wlasnie sie zastanawiam skąd ja mam wiedzieć kiedy czas do szpitala jechać, jak bardzo ma to boleć, i jaki ja mam próg bólu :P bo np może to być juz mocny ból a ja czuje jak lekki :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje po wizycie. Kacperek wazy 3000 i wszystko z nim ok. Skubany na poprzedniej wizycie jak płytę nagrywaliśmy buźki nie chcial pokazać a dzisiaj fote dał szczelić. Gbs pobrany, jutro mam zawieźć do labo. Szyjka u mnie "zachowana ale juz miekka" i to co fakrycznie wczoraj wyszlo to był kawalek czopa. Następna wizyta 2 grudnia ale mam nadzieje ze nie dotrawam. Od wizyty co jakiś czs skurcze mnie łapią, musze zacząć liczyc co ile. Zaliczylismy jeszcze mcdonalda. Czyzby ostatni posiłek skazańca :P

Mi$ia26, pati_zuzia, kwiatakacji, Mama-julka, Dagietka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz rano czułam ze cos jest inaczej, i teraz na wieczór mnie łapią skurcze :D aż czuje ze mnie taki strach zalewa jak to czuje :D i pędzi na kibelek :D czasami tak miałam podobnie przy okresie :P Nie wiem co mam o tym myśleć :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jaki to ma byc bol mnie boli brzuch i troche krzyz i skad mam wiedziec ze trzeba jechac a ja jakas taka podekscytoawana jestem ah leze zobaczymy czy cos wyniknie czy nie :/

Madzisek to juz kawal chlopaka z twojego Kacperka :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, spory chłopak, moja w 37tc miała ledwo 2500 :P Albo moje dziecko takie miniaturowe :D

Misia no kurde powinni jakas instrukcje obsługi przedporodową wydawać :D Ja się boję jak moja ma głowe u góry ze dupką wejdzie w kanał albo coś i beda kazali mi rodzić pośladkowo :D Dlatego nie chciałabym zbyt długo zwlekać jak coś sie zacznie :P Ah te czarne wizje :D ale to jest naprawdę stresujące :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas dziś przychodzą znajomi na mecz...A tak bardzo mi się nie chce przyjmować gości....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj wymiekam ;/ wystarczy, że się rusze to brzuch twardy jak skala i od czasu do czasu pobolewa.. Chodzę zgieta wpół. Zachciało się pani doktor grzebać

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz prognozuje 3600-3700 do porodu a ja i tak sie ciesze bo na poczatku tak rósł że wróżył koło 4400 ale potem przystopował :) no i moja waga stoi w miejscu od trzech tygodni co mnie bardzo cieszy :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny naprawdę macie nadzieję że przegapicie skurcze porodowe :D? Optymistki z Was nie ma co :P
    Przecież skurcze musza być regularne i się nasilać. A jak już będą regularne to i tak do urodzenia dzidzi jeszcze dluuuuga męka :PP
    A to że teraz nas coś boli ciagnie i kluje to raczej normą już :Pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:47

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A do nas dziś przychodzą znajomi na mecz...A tak bardzo mi się nie chce przyjmować gości....
    Ohhh jak ja Cie rozumiem. U nas też byli w niedzielę i ani jakos w rozmowę się nie umialam wciągnąć, źle mi się siedziało i wogole lipa :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie chce sobie wyobrażać tych prawdziwych porodowych skurczy.. Brrr aż ciary mnie przechodza. No, ale to nas nie ominie:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano wstałam i mialam wrażenie jakbym miała zakwasy na dupie i czuje je do teraz, a wczoraj nic takiego nie robiłam:p ani żadnych sexow nie było ani nie cwiczylam nic, śmieszne:p

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja mojego jak się rusza to momentami czuje go jakby mi ręce w pachwiny wsadzal :P

Poszlam męża obudzić i wlazlam mu pod koldre i się przykleilam się brzuchem do jego pleców to zszokowany był :D bo jednak jak rękę daje to musi akurat w tym miejscu się ruszać a tak to na całych plecach czuł hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleję !!! Mam dość "życzliwych rad dobrych mamusiek" bleah... Każda wie najlepiej omg ! ;((( czemu nikt się własnym tyłkiem nie chce zająć ?
    Już wielkie oburzenie bo zamierzam coś pojeść w Święta. Jak to ?? Przy KP??
    No właśnie przy KP. Podobno nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Trzeba jeść z umiarem i obserwować. Tak mi mówiła doradca laktacyjny. Wiadomo grochu z kapusta się nie najem ale bez przesady o chlebie i wodzie też siedzieć nie zamierzam. Pokarm musi być wartościowy.
    No wsiadła w internet i mi wysyła jaka to rygorystyczna dieta i czego jeść nie można.
    NIECH MNIE WSZYSCY OFICJALNIE POCAŁUJĄ W DUPĘ !!! WRR

Pchełka, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica powiem krótko - pierdol to :)
    Ja też mam taka koleżankę która ma dziecko 10 mcy i wydaje jej się że wszystkie rozumy zjadła. Najlepszą dietę miała w najlepszym szpitalu rodziła i w wszystko najlepeiej wiedziała. I tym sposobem już 5 miesiąc odstawia dziecko od cyca i nie umie bo 'kto to widział dziecku butelkę dawać!' he he

annielica lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he annielica takich życzliwych dookoła to pełno jest :) ja akurat trafiłam na taką położną co ma hopla na punkcie żywienia i jak usłyszała ze przytyłam 15 kilo to miałam godzinny wykład. I mam dostać po porodzie kartę co mogę hesc a co nie a że widzialam ją już u mojej przyjaciółki to swtwierdzilam ze baba ohujała. Ona tam nawet napisała że pomidorów i ogórków jeść nie można przy karmieniu.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny oszaleję !!! Mam dość "życzliwych rad dobrych mamusiek" bleah... Każda wie najlepiej omg ! ;((( czemu nikt się własnym tyłkiem nie chce zająć ?
    Już wielkie oburzenie bo zamierzam coś pojeść w Święta. Jak to ?? Przy KP??
    No właśnie przy KP. Podobno nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Trzeba jeść z umiarem i obserwować. Tak mi mówiła doradca laktacyjny. Wiadomo grochu z kapusta się nie najem ale bez przesady o chlebie i wodzie też siedzieć nie zamierzam. Pokarm musi być wartościowy.
    No wsiadła w internet i mi wysyła jaka to rygorystyczna dieta i czego jeść nie można.
    NIECH MNIE WSZYSCY OFICJALNIE POCAŁUJĄ W DUPĘ !!! WRR

Ja też bede próbować tym systemem. Jak narazie nikt mi się nie wpierda#la i mam nadzieję, ze nie będzie..a zwłaszcza, że mieszkam z tesciowa. Ale ona na szcZęście jest z tych co podziela się dobra rada, ale nie narzucają- chcesz to skorzystasz z rady a jak nie to sobie rób po swojemu i potem mi nie płacz:p

annielica lubi tę wiadomość

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ