X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica - no spory brzuszek masz, ale widać że tylko brzuszek a reszta chudziutka :)

Pola - co ta Wasza córcia wyprawia to się w głowie nie mieści :)

annielica lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a460fc7559d9.jpg

Pola_27, lilianna, pati_zuzia, Flakonik, ZieloneOliwki, Chichibi, Ola_45, Acikk, kwiatakacji, moniek90, Mama-julka, emilka24, lula.91, Moniusia89 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam porzadek w szafie i zmeczylam sie jakbytm maraton przebiegla :) Anielica sliczny masz brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:55

annielica lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Anielica - no spory brzuszek masz, ale widać że tylko brzuszek a reszta chudziutka :)

Pola - co ta Wasza córcia wyprawia to się w głowie nie mieści :)

Ani mi nic nie mów... W życiu sie nie spotkałam z taką wiercipiętą małą. Nosz doby w jednej pozycji wysiedzieć nie potrafi... Cuda wianki. Teraz leżę z brzuchem wywalonym z prawej strony i wyglądam jakbym miała problem z narządami wewnętrznymi a nie była w ciąży. Jeszcze dodatkowo mam stresa, bo odchodzi mi czop, skurcze też jakieś sa, a jak młoda fiknie mi dzisiaj główką do dołu, może się coś zacząć dziać... a ja sama, mąż w Rotterdamie w trasie i nawet kontaktu nie mamy bo już granicę przekroczył. Tak więc, jakby się zdecydowała na poród naturalny, to niech poczeka jeszcze chociaż do jutra

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Ja też mam brzuch z prawej strony bardziej wystający, i czuję jak mi się wypina, a po lewej stronie czuję smyranie, no i podobno jest główką do dołu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola twoja corcia jest niesamowita tyle razy zmieniac pozycje i jeszcze sie nie zdecydowala prawdziwa kobieta z niej :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c152bc4a634.jpg

Mowie i tak czekam na meza to zamowie sobie kawusie , ciastusio w kawiarni na przeciwko jego pracy i poczytam moje dziewczynki na forum. Jaaaa wchodze zaczynam a te o sraniu , podkladach i tak dalej. Jeblam hahahah ale ciastusio i tak wyborne ;) ja tez dzis wizytuje o 17:20 bez usg ( chyba)

pati_zuzia, annielica, ZieloneOliwki, Dżulia, Pchelkaa, Ola_45, genoweffa, Acikk, kwiatakacji, Mama-julka, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lewej nie czuje nic haha, zero, nie ma nikogo w domu! Powiem szczerze, że już mnie nie zdziwi nic co wyczyni to moje cudowne dziecko. Będzie główką w dół- ok, nie - będzie cc i tyle. Oby tylko sama tam sobie krzywdy nie zrobiła.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pola twoja corcia jest niesamowita tyle razy zmieniac pozycje i jeszcze sie nie zdecydowala prawdziwa kobieta z niej :)

Aż się boję co to będzie jak się zacznie sama do przedszkola ubierać a pare lat później za chłopcami biegać. Mąż powiedział, że kupi sobie szpadel i będziemy mieli dużą działkę, żeby było gdzie kawalerów zakopywać hahaha.

a tak na serio nie wiem w kogo się wdała, my raczej z gatunku tych mocno zdecydowanych jesteśmy :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu :) Za godz maz tu bedzie z krzeselkami i w końcu wracamy.
    Kasia je juz normalnie tyle co Julia.
    I ladnie juz przybrala dzisiaj wiec nie ma potrzeby zebysmu tu siedzieli dluzej .

evvik, rewelka, Pola_27, Mi$ia26, pati_zuzia, Karola1990, ZieloneOliwki, m@rzenie, Pchełka, Dżulia, Hashija, agniesia2569, Matleena, Pchelkaa, Ola_45, Suerte, Kourtney, genoweffa, Acikk, kwiatakacji, Piegus, aannkkaa, Madzisek, MeGi2986, moniek90, Mama-julka, ola25, amos, emilka24, Dagietka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola juz wasza mala pokazuje charakterek w brzuszku i ze jest indywidualna a co tam pokazuje rodzicom jaka jest sprytna w brzuszku zeby tyle razy pozycje zmieniac :)

Flakonik super ze nareszcie do domku idziecie czekamy na zdjecia z pierwszego dnia w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:12

• evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    I ladnie juz przybrala dzisiaj wiec nie ma potrzeby zebysmu tu siedzieli dluzej .

no Flakonik :))) wreszcie, bardzo sie z Wami ciesze

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pola juz wasza mala pokazuje charakterek w brzuszku i ze jest indywidualna a co tam pokazuje rodzicom jaka jest sprytna w brzuszku zeby tyle razy pozycje zmieniac :)

Flakonik super ze nareszcie do domku idziecie czekamy na zdjecia z pierwszego dnia w domku :)

Już ja widzę co to będzie za szaleństwo. Cała rodzina już dostała fisia na Jej punkcie. A mała rządzi się swoimi prawami od początku haha.

Flakonik, to wspaniale, że wracacie do domu, ucałuj Księżniczki od cioci :* <3

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tak zerknęłam na skutki uboczne i jest napisane "obrzęki"...
    Mi właśnie ginekolog powiedziała że póki puchnę ale ciśnienie jest ok to nie nadaje się do położenia na patologię ciąży i trzeba to znieść jakoś chłodnymi prysznicami.
    kochana tzn że mogą po ty leku wystąpić obrzęki a nie że on zmniejsza obrzęki.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana tzn że mogą po ty leku wystąpić obrzęki a nie że on zmniejsza obrzęki.
    no właśnie o to mi chodzi :D że Ona dostała ten lek na puchnięcie, a w skutkach ubocznych są obrzęki więc jeszcze bardziej może spuchnąć :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Flakonik, super!:) w domku już zupełnie inaczej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma kupioną czapkę ciepłą na wyjście ze szpitala typowo dla noworodka i mogłaby dla mnie zmierzyć jej szerokość na dole i długość (głębokość?) bo mam miliard czapek a wszystkie jakieś duże mi się wydają, nie wiem z jak dużą główką rodzą się dzieci...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no właśnie o to mi chodzi :D że Ona dostała ten lek na puchnięcie, a w skutkach ubocznych są obrzęki więc jeszcze bardziej może spuchnąć :P
    no tak, chyba cos jej lekarz pokrecił....

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czy któraś z Was ma kupioną czapkę ciepłą na wyjście ze szpitala typowo dla noworodka i mogłaby dla mnie zmierzyć jej szerokość na dole i długość (głębokość?) bo mam miliard czapek a wszystkie jakieś duże mi się wydają, nie wiem z jak dużą główką rodzą się dzieci...
    przeważnie 32-36 cm maja dzieci obwodu główki przy porodzie, Olek miał 35 cm.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ