X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica - no spory brzuszek masz, ale widać że tylko brzuszek a reszta chudziutka :)

Pola - co ta Wasza córcia wyprawia to się w głowie nie mieści :)

annielica lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a460fc7559d9.jpg

Pola_27, lilianna, pati_zuzia, Flakonik, ZieloneOliwki, Chichibi, Ola_45, Acikk, kwiatakacji, moniek90, Mama-julka, emilka24, lula.91, Moniusia89 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam porzadek w szafie i zmeczylam sie jakbytm maraton przebiegla :) Anielica sliczny masz brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:55

annielica lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Anielica - no spory brzuszek masz, ale widać że tylko brzuszek a reszta chudziutka :)

Pola - co ta Wasza córcia wyprawia to się w głowie nie mieści :)

Ani mi nic nie mów... W życiu sie nie spotkałam z taką wiercipiętą małą. Nosz doby w jednej pozycji wysiedzieć nie potrafi... Cuda wianki. Teraz leżę z brzuchem wywalonym z prawej strony i wyglądam jakbym miała problem z narządami wewnętrznymi a nie była w ciąży. Jeszcze dodatkowo mam stresa, bo odchodzi mi czop, skurcze też jakieś sa, a jak młoda fiknie mi dzisiaj główką do dołu, może się coś zacząć dziać... a ja sama, mąż w Rotterdamie w trasie i nawet kontaktu nie mamy bo już granicę przekroczył. Tak więc, jakby się zdecydowała na poród naturalny, to niech poczeka jeszcze chociaż do jutra

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Ja też mam brzuch z prawej strony bardziej wystający, i czuję jak mi się wypina, a po lewej stronie czuję smyranie, no i podobno jest główką do dołu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola twoja corcia jest niesamowita tyle razy zmieniac pozycje i jeszcze sie nie zdecydowala prawdziwa kobieta z niej :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c152bc4a634.jpg

Mowie i tak czekam na meza to zamowie sobie kawusie , ciastusio w kawiarni na przeciwko jego pracy i poczytam moje dziewczynki na forum. Jaaaa wchodze zaczynam a te o sraniu , podkladach i tak dalej. Jeblam hahahah ale ciastusio i tak wyborne ;) ja tez dzis wizytuje o 17:20 bez usg ( chyba)

pati_zuzia, annielica, ZieloneOliwki, Dżulia, Pchelkaa, Ola_45, genoweffa, Acikk, kwiatakacji, Mama-julka, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lewej nie czuje nic haha, zero, nie ma nikogo w domu! Powiem szczerze, że już mnie nie zdziwi nic co wyczyni to moje cudowne dziecko. Będzie główką w dół- ok, nie - będzie cc i tyle. Oby tylko sama tam sobie krzywdy nie zrobiła.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pola twoja corcia jest niesamowita tyle razy zmieniac pozycje i jeszcze sie nie zdecydowala prawdziwa kobieta z niej :)

Aż się boję co to będzie jak się zacznie sama do przedszkola ubierać a pare lat później za chłopcami biegać. Mąż powiedział, że kupi sobie szpadel i będziemy mieli dużą działkę, żeby było gdzie kawalerów zakopywać hahaha.

a tak na serio nie wiem w kogo się wdała, my raczej z gatunku tych mocno zdecydowanych jesteśmy :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu :) Za godz maz tu bedzie z krzeselkami i w końcu wracamy.
    Kasia je juz normalnie tyle co Julia.
    I ladnie juz przybrala dzisiaj wiec nie ma potrzeby zebysmu tu siedzieli dluzej .

evvik, rewelka, Pola_27, Mi$ia26, pati_zuzia, Karola1990, ZieloneOliwki, m@rzenie, Pchełka, Dżulia, Hashija, agniesia2569, Matleena, Pchelkaa, Ola_45, Suerte, Kourtney, genoweffa, Acikk, kwiatakacji, Piegus, aannkkaa, Madzisek, MeGi2986, moniek90, Mama-julka, ola25, amos, emilka24, Dagietka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola juz wasza mala pokazuje charakterek w brzuszku i ze jest indywidualna a co tam pokazuje rodzicom jaka jest sprytna w brzuszku zeby tyle razy pozycje zmieniac :)

Flakonik super ze nareszcie do domku idziecie czekamy na zdjecia z pierwszego dnia w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:12

• evvik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    I ladnie juz przybrala dzisiaj wiec nie ma potrzeby zebysmu tu siedzieli dluzej .

no Flakonik :))) wreszcie, bardzo sie z Wami ciesze

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pola juz wasza mala pokazuje charakterek w brzuszku i ze jest indywidualna a co tam pokazuje rodzicom jaka jest sprytna w brzuszku zeby tyle razy pozycje zmieniac :)

Flakonik super ze nareszcie do domku idziecie czekamy na zdjecia z pierwszego dnia w domku :)

Już ja widzę co to będzie za szaleństwo. Cała rodzina już dostała fisia na Jej punkcie. A mała rządzi się swoimi prawami od początku haha.

Flakonik, to wspaniale, że wracacie do domu, ucałuj Księżniczki od cioci :* <3

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tak zerknęłam na skutki uboczne i jest napisane "obrzęki"...
    Mi właśnie ginekolog powiedziała że póki puchnę ale ciśnienie jest ok to nie nadaje się do położenia na patologię ciąży i trzeba to znieść jakoś chłodnymi prysznicami.
    kochana tzn że mogą po ty leku wystąpić obrzęki a nie że on zmniejsza obrzęki.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana tzn że mogą po ty leku wystąpić obrzęki a nie że on zmniejsza obrzęki.
    no właśnie o to mi chodzi :D że Ona dostała ten lek na puchnięcie, a w skutkach ubocznych są obrzęki więc jeszcze bardziej może spuchnąć :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Flakonik, super!:) w domku już zupełnie inaczej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma kupioną czapkę ciepłą na wyjście ze szpitala typowo dla noworodka i mogłaby dla mnie zmierzyć jej szerokość na dole i długość (głębokość?) bo mam miliard czapek a wszystkie jakieś duże mi się wydają, nie wiem z jak dużą główką rodzą się dzieci...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no właśnie o to mi chodzi :D że Ona dostała ten lek na puchnięcie, a w skutkach ubocznych są obrzęki więc jeszcze bardziej może spuchnąć :P
    no tak, chyba cos jej lekarz pokrecił....

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czy któraś z Was ma kupioną czapkę ciepłą na wyjście ze szpitala typowo dla noworodka i mogłaby dla mnie zmierzyć jej szerokość na dole i długość (głębokość?) bo mam miliard czapek a wszystkie jakieś duże mi się wydają, nie wiem z jak dużą główką rodzą się dzieci...
    przeważnie 32-36 cm maja dzieci obwodu główki przy porodzie, Olek miał 35 cm.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ