X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia napisała że jednak nie idzie do domu bo w nocy miała mocne skurcze i próbują hamować do czwartku do skończonego 37 tyg żeby nie był wcześniak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:12

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy Kciuki za Madzie

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh to jeszcze dwa dni musi wstrzymać :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A ja wstawiłam już serniczek wiedeński do piekarnika i leże w łóżku i paznokcie maluje :) w ciazy są takie super że wcale się nie łamią az muszę sama obcinać jak są za długie. Kusi mnie żeby zażelować ale chyba tyle nie wysiedze. Zastanawiam sie jaku fryzjera wytrzymam tyle w czwartek :p
    nie zakładaj żeli, bo co zrobisz jak zaczniesz rodzić? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze pierwszy raz miałam wizytę o tak wczesnej godzinie i akurat obok gabinetu jest laboratorium otwarte w tych godzinach i masa ludzi sobie siedziała, kobiety mezczyzni koło 40,50,60tki- naprawdę staruszki, szok:p młode dziewczyny około 18 lat i nikt nawet nie spojrzał na mnie..a ja tylko przebieralam z lewej nogi na prawa, bo tak mi mały naciska..myślę sobie niech się pierdola. Wszyscy tylko odwracali wzrok u Was ludzie też maja taka mentalność? Zas kiedy byłam jakiś czas temu w biedronce to pan specjalnie dla mnie otwarl kasę no i oczywiście za mną tłumy moherow ;/ nie powiem, ze zrobiło mi się miło nawet

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh no przy naturalnym nie było by problemu gorzej z cesarką :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Powiem Wam, ze pierwszy raz miałam wizytę o tak wczesnej godzinie i akurat obok gabinetu jest laboratorium otwarte w tych godzinach i masa ludzi sobie siedziała, kobiety mezczyzni koło 40,50,60tki- naprawdę staruszki, szok:p młode dziewczyny około 18 lat i nikt nawet nie spojrzał na mnie..a ja tylko przebieralam z lewej nogi na prawa, bo tak mi mały naciska..myślę sobie niech się pierdola. Wszyscy tylko odwracali wzrok u Was ludzie też maja taka mentalność? Zas kiedy byłam jakiś czas temu w biedronce to pan specjalnie dla mnie otwarl kasę no i oczywiście za mną tłumy moherow ;/ nie powiem, ze zrobiło mi się miło nawet
    trzeba było zwrócić uwagę, że jesteś w ciąży i nie możesz tyle stać. Żeby się im głupio zrobiło, jak ja nie lubie takich ludzi. wrr

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś , mimo, że ustawiłam się w kolejce do gina - dodatkowo zupełnie - jedna pani jeszcze przepuściła :) ale młoda kobieta więc i normalna, zwłaszcza, że byłam z Olkiem i wielkim brzuchem :) no i tylko po recepte więc dosłownie 2 min . Ale miło, że ktoś pomyślał.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sterylizujecie butelki, smoczki, nożyczki, szczotki i inne? Gotujecie, czy tylko przelewacie wrzątkiem?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ciezko trafić na normalnych ludzi, ktorzy ciężarną przepuszczą. Mi osobiscie w tej ciąży jeszcze sie to nie zdażyło a w poprzedniej raz kasjerka sama zawołała mnie do kasy.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No młode kobiety jakos normalnie reagują. Choć ją ostatnio na poczcie byłam , kolejka jak skurw .. Jak to na poczcie. No i stoją dwa krzesla. Na jednym młody facet a na drugim młoda laska. Ja wchodze i nagle zaczynają z pasją podziwiać sufit :)

justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, jak sterylizujecie butelki, smoczki, nożyczki, szczotki i inne? Gotujecie, czy tylko przelewacie wrzątkiem?

Ja gotowałam wszystko.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja smoczek i te nakładki na sutki co pakowalam do szpitala to chwilę gotowalam. A reszty jeszcze nie ruszalam zrobie jak będzie potrzebna dana rzecz. Ale napewno nie będę gotować szczotki :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest możliwe żeby gin coś mi tam naruszyła przy badaniu? Odkąd wróciłam do domu pobolewa mnie brzuch:/

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja też się nie stresuję mężem przy porodzie gdybym popuściła :P bardziej obcą osobą, choć wiem że dla takiej położnej to norma..

A co do smrodu, to doświadczona nie jestem ale podobno po porodzie to masakra?

Tak Wam powiem moje miłe, że nawet jeśli któraś z nas trzaśnie klocka podczas porodu, to nawet tego nie zauważycie :D Położna w ułamek sekundy zawija w podkład i wyrzuca, także nie martwcie się :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Tak Wam powiem moje miłe, że nawet jeśli któraś z nas trzaśnie klocka podczas porodu, to nawet tego nie zauważycie :D Położna w ułamek sekundy zawija w podkład i wyrzuca, także nie martwcie się :D
    tak właśnie słyszałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Jest możliwe żeby gin coś mi tam naruszyła przy badaniu? Odkąd wróciłam do domu pobolewa mnie brzuch:/
    hmm, mnie wczoraj pierwszy raz po wizycie troszkę brzuch pobolewał, ale mocno wciskała dwa palce naraz.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    No myślę że każda ingerencja tam może mieć jakiś wpływ. Skoro seks może to i badanie też.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:

A co jeśli pójdzie na rzadko ?:P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata mnie wczoraj po wizycie tez brzuch bolal i to dosyc mocno ale przeszlo :)

‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ