X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co za znieczuluca spoleczna nikt kobiety w zaawansowanej ciazy nie przepusci w dodatku konajacej z glodu:P i jeszcze zaparkowalam na sciezce rowerowej i siedze jak na szpilkach :P

moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 38 tygodniu. I z tej okazji chyba zaczął mi odchodzić czop. :O Dobrze, że dziś wizyta to się dowiem jak wygląda moja szyjka. Zaczynam się stresować, bo już czuję, że lada dzień może coś się wydarzyć.
    Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj. :)

Mama-julka, Madzisek, iNso87, Matleena, Karola1990, moniek90, Dżulia, ZieloneOliwki, m@rzenie, Pola_27, emilka24 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego i tego się boję. Raz miałam zakładany. Tyle, że zakładali mi jak byłam nieprzytomna ale zdejmowali na żywca. Mega ból i odsikać się nie mogłam;(

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, Ania jest prześliczna, słodko się uśmiecha :D

Po wczorajszej wizycie - niestety mam lekką anemię i dostałam receptę na żelazo. Poza tym wszystko ok. Szyjka zamknięta, 3cm i zdaniem gina dotrzyma do terminu. Wód plodowych przybyło i są w normie (ostatnio były blisko dolnej granicy). Przepływy dobre. Miałam pobrany wymaz na gbs. Następna wizyta za 3 tygodnie, a dzień wcześniej mam się stawić do szpitala na ktg. Nie wiem ile waży mała, bo nie robił pomiarów, dopiero na następnej wizycie będą. Cieszę się, że przybyło wód, bo trochę się tym martwilam. Na szczęście już jest dobrze :)

Mama-julka, Madzisek, akira, Matleena, rewelka, Dżulia, Piegus, pati_zuzia, Pola_27, Moniusia89 lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he wiecie co a mi przez to nasze forum juz sie pakiet interentu skończył w telefonie i szlag mnie trafia jak jestem poza domem i nie mogę do was zerknąć... Wiec dzisiaj nie odezwę się dorazu po wizycie tylko pewnie wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:09

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet sie nie skapnęłam że ja też jestem juz w 37 tygodniu-9 miesiącu :) robi się poważnie ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    I tego i tego się boję. Raz miałam zakładany. Tyle, że zakładali mi jak byłam nieprzytomna ale zdejmowali na żywca. Mega ból i odsikać się nie mogłam;(
    Jezeli w twoim szpitalu jest szybka pionizacja, to bedziesz miala zdjety jeszcze w znieczuleniu. Ja 5h po cc bylam juz na nogach, musialam sie umyc i przejsc z pooperacyjnej na polozniczy. Juz bez cewnika. Tez sie cewnika bardzo balam i przed cieciem upewnilam sie, czy na pewno bedzie on zalozony juz po podaniu znieczulenia ;-) Bedzie dobrze :-) Najgorsze potem to odsikanie jest. pamietam, ze siedzialam w lazience z odkreconymi kurkami z lecaca woda i za nic nie moglam zrobic.

Piegusek - trzymam kciuki !

Piegus lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Jezeli w twoim szpitalu jest szybka pionizacja, to bedziesz miala zdjety jeszcze w znieczuleniu. Ja 5h po cc bylam juz na nogach, musialam sie umyc i przejsc z pooperacyjnej na polozniczy. Juz bez cewnika. Tez sie cewnika bardzo balam i przed cieciem upewnilam sie, czy na pewno bedzie on zalozony juz po podaniu znieczulenia ;-) Bedzie dobrze :-) Najgorsze potem to odsikanie jest. pamietam, ze siedzialam w lazience z odkreconymi kurkami z lecaca woda i za nic nie moglam zrobic.

Piegusek - trzymam kciuki !

Trochę mnie pocieszyłaś. A też Cię piekło przy sikaniu? Bo mnie tak i to było tak cholernie nieprzyjemne uczucie ...
    Ciekawa jestem jak w moim przypadku będzie z pionizacją. Fajnie by było gdybym się wyrobiłą tego samego dnia. Bo kolejnego rano może być ciężej moim zdaniem:/

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow annielica jaka duza ta Twoja corcia:) moze to i lepiej ze bedziesz miala cc, jeszcze przez 9 dni jej przybedzie:)

Acikk mnie tez dzisiaj nikt nie przepuscil, wszyscy glowe odwracali. W ogole w ciazy mnie nikt nie przepuscil w kolejce, nawet miejsca nie ustapil takze ten...:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my już po wizycie:)
    Otóż szyjka mimo boli @ i skurczy trzyma, nic się chyba nie zapowiada;p gin powiedziala, że wszystko może się zmienić z dnia na dzień bądź też z godziny na godzinę.. Mały ma już glowke nisko. No i ma już ok. 3 kg ;) pobrano mi wymaz na gbs, dostałam skierowanie na ostatnia morfologie i mocz i kolejna wizyta za tydzień :)
    + po badaniu brzuch mnie zaczął pobolewac:(

genoweffa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Wow annielica jaka duza ta Twoja corcia:) moze to i lepiej ze bedziesz miala cc, jeszcze przez 9 dni jej przybedzie:)

Acikk mnie tez dzisiaj nikt nie przepuscil, wszyscy glowe odwracali. W ogole w ciazy mnie nikt nie przepuscil w kolejce, nawet miejsca nie ustapil takze ten...:)

Ja będę zawsze przepuszczać :) no ale cóż... Ja zawsze muszę swoje dostać dla mnie to śmieszne bo wchodze ludzie siedzą i jak mnie widza to nagle atakują te drzwi żebym się czasem przed nimi nie zmiescila...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Boze co za znieczuluca spoleczna nikt kobiety w zaawansowanej ciazy nie przepusci w dodatku konajacej z glodu:P i jeszcze zaparkowalam na sciezce rowerowej i siedze jak na szpilkach :P

To u Was nie ma pierwszeństwa dla kobiet w ciąży? U mnie w przychodni jest karteczka na drzwiach, że kobiety w ciąży i dzieci do 6 lat wchodzą poza kolejnością i przyznam szczerze, że ja się nikogo o nic nie pytam tylko staję przy wejściu do gabinetu i wchodzę od razu jak ktoś wyjdzie. Nie mam zamiaru wystawać jak głupia z wielkim brzuchem skoro nie muszę :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja będę zawsze przepuszczać :) no ale cóż... Ja zawsze muszę swoje dostać dla mnie to śmieszne bo wchodze ludzie siedzą i jak mnie widza to nagle atakują te drzwi żebym się czasem przed nimi nie zmiescila...

Tak, też to zauważyłam, jak raptem ludzie się ożywiają :) Ostatnio na pobraniu krwi byłam w przychodni gdzie nie ma ludzi zazwyczaj, to nikt się nie przestraszył :) bo poprzednio byłam tylko z moczem i myślałam że mnie wzrokiem pozabijają te wszystkie babcie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe myszata dobre, nic się nie zanosi ale może się zmienić z godziny na godzinę - dobre :D czyli wiesz na czym stoisz :P
    A moj mąż w przyszłym tygodniu JAK NIGDY będzie pracował na dzień! Czyżby jakiś znak :D?

moniek90, Karola1990, Pchelkaa, ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To u Was nie ma pierwszeństwa dla kobiet w ciąży? U mnie w przychodni jest karteczka na drzwiach, że kobiety w ciąży i dzieci do 6 lat wchodzą poza kolejnością i przyznam szczerze, że ja się nikogo o nic nie pytam tylko staję przy wejściu do gabinetu i wchodzę od razu jak ktoś wyjdzie. Nie mam zamiaru wystawać jak głupia z wielkim brzuchem skoro nie muszę :-D

JA raz się spytałam czy mogę wejść, w sumie nikt się nie odezwał, wzrok ludzie na mnie jakbym ich chciała pozabijać, no ale wlazłam bez kolejki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe myszata dobre, nic się nie zanosi ale może się zmienić z godziny na godzinę - dobre :D czyli wiesz na czym stoisz :P
    A moj mąż w przyszłym tygodniu JAK NIGDY będzie pracował na dzień! Czyżby jakiś znak :D?

Czyli Ty jesteś w 100% przekonana, że zaczniesz rodzić w nocy? :-P Będziesz spokojna jak będzie w pracy w dzień? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:

Właśnie wiem, że jeszcze urośnie. Może mieć pod 4 kilo. Czuję, że i tak bym jej naturalnie nie urodziła, więc cieszę się, że cc jest zaplanowane a nie na ostatnią chwilę.
    Najśmieszniejsze, że przytyłam niecałe 8 kilo a samo dziecko ile waży :P sądziłam, ze będzie drobna po nas bo my też niewielcy, a tutaj niespodzianka :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co moniek u nas nie ma takiej informacji :P
    Ale ostatnio już zaczelam się wpychac w kolejki do kas :D
    Podchodze wypinam brzuch jak się tylko da :P i mowie "mogę wejść przed pana/panią"? Jeszcze nikt mi nie odmówił :P

ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też do kas się zaczęłam pchać odkąd plecy mnie bolą po dłuższym chodzeniu. Ale robię to tylko w kasach pierwszeństwa albo w Rossmanie, gdzie wiem, że muszą przepuścić. Tak to jakoś się boję narażać na krzywe mordy ludzi :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Jedynie Pani z malutkim dzieckiem sie odezwala ze powinnam wejsc bez kolejki a ludzie to mnie wtedy chcieli zabic wzorkiem, jak jakies stado bazyliszkow hehe pewnie dlatego sie odezwala bo sama co dopiero tego doswiadczala. No ale to juz koncowka przeciez wiec jest mi lekko, latwo i przyjemnie ;) a tak sie wszyscy na moj brzuch gapili jakbym nie wiadomo co im zrobila... ehh sa ludzie i ludziska :)

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ