X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a mi się dziś tak dobrze spało, że ledwo wstałam :) brzuch jakoś nie przeszkadzał, pozycje złapałam idealną, poduszka nadal mnie wzywa. Ale jeszcze troche i ide z Olkiem na drzemkę :)

u Was też taka marna pogoda? pada, wieje i pochmurno, jakby noc była

miłego dnia wszystkim

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Sprzedaje hurtowo obuwie damskie, moi rodzice zajmuja sie produkcja od 25 lat a handel odbywa sie w nocy. Wstaje o 1 w nocy i tak do 7, 8 rano jestem na hali. Ooo taka to praca i tak przez cala ciaze;)
    mam skojarzenie jak jechałam po tureckie ciuchy w nocy;) jak mialam swoje butiki

Karola1990 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po ostatniej ciążowej wizycie u gina. Z dzidzią wszystko dobrze. W poniedziałek mam stawić się na 7.00 rano w szpitalu na czczo bez picia i jedzenia i będzie CC. Nie mogę w to uwierzyć że już tylko kilka dni dzieli mnie od mojej kruszynki. Teraz to już zaczęłam się stresować :)
    Dziewczyny które mają mieć CC: czy wszystkie macie skierowanie? Bo ja nie dostałam nic, może dlatego że CC ma mi robić mój lekarz u siebie na dyżurze, sama nie wiem...

Mama-julka, Matleena, gosia mmr, Nadulka, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Witam, ja już po ostatniej ciążowej wizycie u gina. Z dzidzią wszystko dobrze. W poniedziałek mam stawić się na 7.00 rano w szpitalu na czczo bez picia i jedzenia i będzie CC. Nie mogę w to uwierzyć że już tylko kilka dni dzieli mnie od mojej kruszynki. Teraz to już zaczęłam się stresować :)
    Dziewczyny które mają mieć CC: czy wszystkie macie skierowanie? Bo ja nie dostałam nic, może dlatego że CC ma mi robić mój lekarz u siebie na dyżurze, sama nie wiem...

Ja też nie mam skierowania. Niby mam dostać jeszcze, ale moja ginka już mi zapowiedziała, że na planowe mnie raczej nie wpiszę bo jest pewna, że rozwiąże mnie wcześniej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

Tak piszecie o tych ,,ciociach dobra rada" mam nadzieję że nikt nie odbiera moich wpisów w ten sposób, bo ja tu ciągle że u mnie było tak i siak. Chcę tylko podzielić się swoimi doświadczeniami i przemyśleniami. A tak jak któraś pisała każda kobieta jest inna, każda inaczej przechodzi ciążę i każde dziecko też jest inne, wiec różnie to bywa.

Flakonik - ja przez tydzień mocno krwawiłam, potem przez jakiś tydzień jak normalny okres, a potem jeszcze plamiłam dość długo pamiętam. Pytałaś o szczepienia ja córcię szczepiłam szczepionkami darmowymi na NFZ i żadnych dodatkowych nie stosowaliśmy, teraz s synkiem planujemy tak samo postępować.

Megi - super dobre wieści, oby syncio szybko z Wami wrócił do domku. :) I trzymamy kciuki za dzisiejsze badania :)

Ja sutki miałam normalne, takie raczej płaskie i karmiłam córcię bez problemu a teraz są permanentnie sterczące, to chyba przez to karmienie tak mi zrobiła się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie caly czas ciagnie w dole brzucha, chyba mi rozerwie pachwiny :-S ledwo chodze, a siadam jak pokraka.

Acikk lubi tę wiadomość

• amos Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam zwariowany dzień więc dopiero dzisiaj was nadrobiłam :).
    Miałam wczoraj wiatę i młody siedzi sobie na pupce nadal, ale ja czuję że się kręci jeszcze :), waży coś ok 2700g. Wstępnie mam mieć cesarkę, ale jest mały problem, bo to jest moja 3 ciąża, poprzednie porody naturalne, więc lekarz się boi czy nie będą kazali mi rodzić pośladkowo, taki szpital :/. W poniedziałek mam jeszcze jedną wizytę i będziemy coś ustalać.

Co do karmienia piersią to pierwszą karmiłam pół roku i żyłam o samym chlebie i wodzie, bo mała dostawała biegunek. Przy drugiej byłam nastawiona na mm, ale młoda tak ładnie jadła że piersią karmiłam do roczku ( dużej nie chciałam). Piersi ogólne mam bardzo małe i wszyscy się dziwili że młodsza tak ładnie przybiera i nie potrzebuje dokarmiania. Jedyne co napiszę to szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Poziomka a wczesniej nie mozesz isc do gina,zeby chociaz sprawdzil polozenie? Bo rzeczywiscie tak jak mowisz akcja jakas sie zacznie a Dzidzka nie tak jak trzeba lezy i kurde oo..
    Mi glowe rozsadza normalnie;/ wstalam i nie wiem co mam robic..a lezec nie dam rady juz bo glowa..eh co za dzien sie zaczal.
    Kurde 22.11 konczy mi sie abonament:p i uwaga,nie bede miala tamtego nr,to tak pisze w razie jakbym nie zdazyla podac nowego. Mialam se wziasc zwykly starter i juz ale tak pomyslalam,ze kurde ten net w telefonie sie strasznie przydaje:p i nie wiem co robic hmm,przydaloby sie tez nowy tel moze?
    Inso ale jak ci sie abonzment konczy to mozesz zachowac swoj nr i zoztawic go sobie na karte:)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He, ja też wczoraj byłam na wizycie. Z usg wychodzi że Niuniek waży 3200, chociaż lekarz mówi, że to pewnie troszkę zawyżone, szyjka jeszcze jest, ale jak to powiedział w drugiej ciąży z godziny na godzinę może się wszystko zmienić. Ja już chyba odpuściłam czekanie, wmówiłam sobie, że to ostatnie najspokojniejsze dni, bo potem z dwójką to już będzie ciężko :) miłego dnia Dziewczyny :) faktycznie pewnie w tym tygodniu cisza, a wnastępnym posypią się kolejne Dzieciaczki :)

Mama-julka, Matleena, Nadulka, mandarynkaa, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kurde a mnie caly czas ciagnie w dole brzucha, chyba mi rozerwie pachwiny :-S ledwo chodze, a siadam jak pokraka.
    Chcialam zacutowac a polubilam sorki ;) dlugo tak Cie ciagnie juz? W sensie tak mocno?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cze dziewczynki!
    Wczoraj tematy kupowo - alkoholowe przemieszane o karmieniu he he i wśród tego Ola (dobrze pamiętam?) ze swoim ciastkiem i kawką. A i jeszcze o pleśni. Ta historia o popiciu wódką albo szpinakowym smalcu extra :-D

Moje brodawki są małe, ale syn je wyciagnał i teraz tak myślę, że nie powinnam mieć problemów z kp. Są asymetryczne, jedna bardziej była popękana, ale wytrzymałam. Chociaż pioruńsko bolało na początku.

Rewelka jak wytrzymałaś leczenie zębów bez znieczulenia to poród powinien być dla Ciebie kaszka z mleczkiem ;-) A tak na serio to musisz mieć wysoki próg bólu.

Megi trzymam kciuki za Franka :-)

Szczepię normalnym kalendarzem szczepień. Nie zmienilam zdania na ten temat przez te kilka miesięcy które minęły od ostatniej rozmowy tutaj. Jakoś nie mogę się przekonać do skojarzonych, alejak jjuż bym musiała wybrać z nich to te 5w1 bo niby bezpieczniejsze od 6w1.

Skończyłam litanię, dziękuję za uwagę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:46

rewelka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny wiem ze temat srania juz nudny ale musze spytac jak to u Was jest :P jest to mozliwe ze ucisk malego jakos na to wplywa? Kurcze ja min. 2x dziennie ide a dzisiaj 2x w nocy mnie natarlo:/ teraz leze jeszcze w lozku i znowu mnie kreci :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najważniejszego nie napisałam! Złożyłam zamówienie w aptece int. Grosz do grosza i wyportkuje się na 190 zeta. W tym są te super rzeczy poporodowe i dla dziecka.

Pewnie dla Was to nic takiego no ale ja jestem w ogonku. Poza tym czuję Wasz oddech na plecach :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:51

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ciesz się z tego co masz! Ja odkąd biorę żelazo na czczo chodzę co drugi dzień i to jest okropne bo wcześniej było co dzień.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso ale jak ci sie abonzment konczy to mozesz zachowac swoj nr i zoztawic go sobie na karte:)
    wiem,ja ten nr mam z dobre 10lat,bo przedluzalam abonament, chodzi o to,ze ja chce nowy nr ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!
    Wróciłam wczoraj z wizyty i tak trochę mi średnio, ogólnie przez te napady kaszlu i skoki ciśnienia to moja sytuacja położnicza znowu niestabilna, pojawiło się rozwarcie itp. Pessar prawdopodobnie ściągną mi 01.12. 2015, czyli na początku 37 tc z OM, bo dłużej nie wytrzymam. Liczyłam, że to będzie jednak 38 tc. Zwłaszcza, że miałam nieregularny okres i chciałabym, żeby synek- Kacper jeszcze trochę posiedział.
    Dodatkowo remont nam się przedłuża, więc pewnie dopiero 01.12. do domu wrócę. Bardzo nie chciałabym zacząć rodzić u moich rodziców, gdzie obecnie jestem, tylko w domu z mężem przygotować się razem na tą sytuację.
    W każdym razie Kacper waży 2,7 kg na początku 35 tc, to chyba dobrze, choć wiem, że teraz nasze dzieciaczki się różnią wagą, ale lekarka mówi, że u niego wszystko w normie.
    Od tygodnia mam anginę, czy coś podobnego, a dodatkowo jeszcze Ósemka mi się wyżyna,więc od tygodnia praktycznie nie śpię, albo w takich ciągach 2-3 godzinnych i przerwa atak kaszlu, siku, atak kaszlu. Jestem wykończona...
    Smutno mi, że maleństwo prawdopodobnie urodzi się za wcześnie, chciałabym dla niego wszystkiego co najlepsze.Oby tylko był zdrowy, boję się tego porodu, za 2 tygodnie wszystko się może zdarzyć.
    I jeszcze jedno techniczne pytanko:
    Pakujecie się w 1 torbę, czy w 2: oddzielnie rzeczy dla Was, oddzielnie dla Maluszka?

Mama-julka lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa chodzi o tąpnięcie w sensie ruchu dziecka? Bo jak tak, to czuję takie wstrząsy od paru tygodni :-D

Gosia_mmr będę miała dwie bo tą co mam to pewnie ledwo pomieści moje rzeczy. A dziecka będą w plecaku bo pewnie ktoś mnie odbierze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:38

gosia mmr lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja chodze 3 razy dziennie do lazienki na 2. Wydaje mi sie ze to organizm sie przygotowuje albo mamy jakis ucisk. Moja siostra na 4,5 dni przed porodem latala w nocy i w dzien czesto. Az sie sama dziwila bo zawsze miala problemy z wyproznianiem.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:47

gosia mmr lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ