X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sutki to ja mam jedrn wklesly a drugi tez nie jest jakis spektakularnych rozmiarow :) jakos dalismy rade a wlasciwie Gabrys sobie poradzil. Nie bylam jakos zdeterminowana na kp,chcialam,ale bylam tez przygotowans na butle I mm,ja wychodze z zalozenia nic na sile :)
    Tez mialam taki czas ze mnie tak swedzialy I to tak jakby w srodku I wrecz mnie korcilo,zeby grzebac tam. A mnie jak cos swedzi yo czesto sie drapie az do krwi,wiec to bulo dla mnie fodc meczace.

• ola25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zameldowaly sie po wizycie ?? :) a więc tak : mala wazy 2959 gram przytyla pol kg w ciagu 11 dni. Dzis dostalam juz skierowanie na cc 25.11 na 8:00 rano mam byc w szpitalu a o 9:30,10:00 ciecie. Chyba zaczelo do mnie dochodzic , ze za tydzien bede mama i mam takiego stresa , ze od wyjscia z gabinetu i dotarcia do domu czysci mnie niemilosiernie. Oblecial mnie strach. Jakies wszystko mi sie odlegle wydawalo a tu nagle bach ciach. Ehhhh cesarka a gdzie to dziecko mi sie miesci ... ale stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 00:49

pati_zuzia, kwiatakacji, Karola1990, Ola_45, MeGi2986, m@rzenie, Dżulia, Piegus, Mama-julka, Matleena, Madzisek lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • magnolia_85 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 listopada 2015, 19:30

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:52

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wskazanie do cc to jest : - zespol antyfosfolipidowy leki ( clexane 60 zastrzyki, acard 75)
    -niedoczynnosc tarczycy ( euthyrox 75)
    -cukrzyca. ( do 40 jednostek przed kazdym posilkiem plus nocna 20 jednostek)
    - ciaza 7 pierwsza donoszona

Mi dr kazal zrobic badania
    -morfologia z rozmazem
    -mocz
    -krzepliwosc
    -tsh, ft3, ft4

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam nic nie jesc . Tylko troszke pic ale troszke

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ale reklama.... ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia a ty jakie masz wskazanie?

8p3onafaaetblgsa.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:52

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam siw w 39tygodniu!
    Zostalo rowno 2 tygodnie do terminu z OM :)
    A ja po siusiu,wierce i krece sie bo nie dam rady juz spac wrrr..
    Wczoraj po temacie choinki,wzielam z rana pupe w auto i pojechalam kupilam...ozdoby swiateczne:p a co,lampki zamowilam na allegro i jak przyjda to zakladam i ubieram choinke,hahahha no cos mi sie na mozg rzucilo poprostu:D aha i doznalam olsnienia,choinka bedzie biala:) no i szaro-srebrna, bo tak bardzo chcialam biale zimne lampki.

Tez sie za pierwszym razem obawialam troche kp bo tez mialam jakies wczesniej sutki slabo odstajace ale Laura tak je wyciagnela..a przy okazji moje cycki deko zmienily pozycje..tak sie do nich zabierala..no coz zycie;) a teraz mam dosc normalne sutki takze mam nadzieje,ze sis nadadza;) a jak nie to mm,tez nie mam jakiegos parcia na kp,jak mozna to mozna jak nie to nie i tyle.
    A z jedzeniem to pewnie bede uwazac przy kp ale tez w granicach rozsadku,o wodzie i suchym chlebie napewno nie bede:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 03:18

Mama-julka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Inso spac nie mozesz a ja w pracy siedze;) ale juz ostatni raz, i do porodu wolne:) to se poleniuchuje:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze nie tylko ja spac nie moge;)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spala gdyby nie praca ale za pol godziny pewnie tak czy inaczej bym sie obudzila:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie to juz ostatni dzien. :) gdzie pracujesz?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Ty Inso spac nie mozesz a ja w pracy siedze;) ale juz ostatni raz, i do porodu wolne:) to se poleniuchuje:)
    Wes:o jak to w pracy?? I czemu dopiero teraz wolne...kurde ja bym tak nie moglA:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 7 dzien od odstawienia luteiny i coraz wiecej dziwnych objawow...wczoraj te skurcze, dzis w nocy tez, do tego mam dziwne klucie w kroku i taki ucisk jak na miednice..zaczynam sie bac ze do poniedzialku do wizyty nie dotrwam :D Dziewczyny ktore odstawily luteine, pozmienialo sie tez tak u Was ?? :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja nie podpowiem,ale to pewnie normalne,u mnie klucie jak jest w srodku to podejrzewam,ze szyjka sie skraca. A bole to mam juz od hohohoho ;) nawet przed chwila mialam bol uda jak na @,pare min i juz przeszlo.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie duzo dziewczyn pisze ze juz od dawna tak ma, dlatego mnie to dziwi ze ja dopiero teraz i w takim szybkim tempie dochodza nowe "objawy" :D I nie wiem co myslec, czy to normalne, czy odstawienie luteiny narzuci takie tempo dla organizmu i za kilka dni bach i sie rozpakuje :-D Tymbardziej sie boje, bo mala glowe u gory wciaz miala dwa tyg temu i to bylo wskazanie do cc i nie wiem czy sie obrocila czy nie :-D Boze ile to kobiety musza sie nastresowac :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja po odstawieniu luteiny nie mialam zadnych objawow. Czy luteine bralam czy nie to brzuch i tak bolal.

Karola pracujesz? Myslalam ze juz wszystkie na l4 siedza oprocz Matleeny i Evvik:-o podziwiam

Ja dzis wizyta dopiero o 19:20 a juz spac nie moge z podekscytowania :-D i snilo mi sie ze na wizyte pojechalismy wozkiem :-D hahaha

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a wczesniej nie mozesz isc do gina,zeby chociaz sprawdzil polozenie? Bo rzeczywiscie tak jak mowisz akcja jakas sie zacznie a Dzidzka nie tak jak trzeba lezy i kurde oo..
    Mi glowe rozsadza normalnie;/ wstalam i nie wiem co mam robic..a lezec nie dam rady juz bo glowa..eh co za dzien sie zaczal.
    Kurde 22.11 konczy mi sie abonament:p i uwaga,nie bede miala tamtego nr,to tak pisze w razie jakbym nie zdazyla podac nowego. Mialam se wziasc zwykly starter i juz ale tak pomyslalam,ze kurde ten net w telefonie sie strasznie przydaje:p i nie wiem co robic hmm,przydaloby sie tez nowy tel moze?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ