X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam to samo co Twoja kolezanka tyle, ze ja teraz bardzi chce jarmic i bede walczyc a xi bedzie to sie zobaczy;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ja mialam to samo co Twoja kolezanka tyle, ze ja teraz bardzi chce jarmic i bede walczyc a xi bedzie to sie zobaczy;)
    Pewnie że warto próbować, jeśli Ci zależy :) może akurat tym razem się uda metodą prób i błędów :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam małe sutki. Bo chodzi wam o obwód brodawki tak? A teraz ogromne. Masakra :P jak nie moje !

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na luzie podchodze do tematu. Jednak bardziej porodem sie stresuje bo urodzic musze a karmic piersia juz niekoniecznie :) jezeli i ja i moje dziecko bedziemy sie ty stresowac to odpuszcze bo jak on bedzie glodny i zdenerwowany i ja zestresowana to bez sensu :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o sutki czy dziecko ma za co pociagnac;p ja chce z ta strzykawka testowac dam Wam znac czy dziala;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, ale chyba kazdy ma normalnie plaskie sutki? Moje tez odstaja dopiero jak mezu porusza :D
    Annielica ja to samo zawsze mialam takie seksi malutkie a teraz takie brzydkie blee :P

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze piszesz Acikk ;)))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja to wogole piersi mam male a sutki nue wiem jakie maja inne kobiety ale chyba bardziej sterczace :d

czarnamaalina lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje w ciazy sie wogole nie zmienily i sa cacy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja na luzie podchodze do tematu. Jednak bardziej porodem sie stresuje bo urodzic musze a karmic piersia juz niekoniecznie :) jezeli i ja i moje dziecko bedziemy sie ty stresowac to odpuszcze bo jak on bedzie glodny i zdenerwowany i ja zestresowana to bez sensu :)
    no właśnie nie ma tu reguły, ta z dużymi jak "wentyle" sutkami baaardzo sobie za cel wzięła kp i mała ssała, ale nie najadała się i budziła co 20 minut w nocy, a ona nie chciała jej dać butli i mĘCZyły się obie. Dała butlę raz, drugi i mała kilka godzin przesypia.

Szwagierka za to jedno karmiła miesiąc, ale odpuściła bo miał kolki, ona zapalenia. Alergik, niejadek, chorowitek i w ogóle. Drugie od razu karmiła z butli i dziewczynka jak ryba zdrowa już ma 5 latek :) aaa! no i oczywiście było gadanie że nie karmi piersią to wyrodna matka i w dodatku nie rodziła tylko jej dziecko wyjęli bo cc... :P

Także nie ma reguły kompletnie na nic. :) i nie ma co się przejmować innymi. Dlatego ja wychodzę z założenia że nie biorę do siebie nic co ktoś powie, bynajmniej się staram i żeby moje dziecko było szczęśliwe to ja się muszę dobrze czuć. O. :)

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle mam małe, jedną mniejszą od drugiej jeszcze. i jeden jest płaski a drugi jeszcze bardziej płaski, jak mąż porusza to ta jedna lekko "wstaje" :D a druga zaledwie minimalnie drgnie. ale nie raz widziałam sutki innych i wyglądały zupełnie inaczej niż moje i dlatego wydaje mi się że moje zaliczają się do tych wklęsłych... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki ale jak Ci zimno albo się podniecisz to Ci nie sterczą? Bo mi wtedy zaczynają sterczeć, tak samo jak dotknę ich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Zielone Oliwki ale jak Ci zimno albo się podniecisz to Ci nie sterczą? Bo mi wtedy zaczynają sterczeć, tak samo jak dotknę ich.
    hahaha :D
    no sterczą, ale nie aż tak jak powinny chyba :P i ogólnie małe są :D dlatego mówię że jedna jeszcze w miarę, ale druga mniej "sterczy" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 23:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o to samo nam chodzi:P

O tak jak tutaj Ci sterczy? http://kobietapisze.pl/samodzielne-badanie-piersi/2012/07/19/

Bo jak tak to ok :) bo dziecka polik smyracz brodawką i zaczyna sterczec i wtedy mu podajesz:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Nie wiem czy o to samo nam chodzi:P

O tak jak tutaj Ci sterczy? http://kobietapisze.pl/samodzielne-badanie-piersi/2012/07/19/

Bo jak tak to ok :) bo dziecka polik smyracz brodawką i zaczyna sterczec i wtedy mu podajesz:P
    nie, trochę mniej :P nie aż tak no mówię że jeden to może i coś będzie z tego, drugi raczej nie bo się wklęsa ;) ale nie ma co gadać, bo tak jak mówię że mam parcia na kp więc się nie stresuję. chcę podać siarę, a do szpitala i tak biorę mleko i butlę :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A skoro w temacie sutków jesteśmy to Was też tak swędzą?
    teraz nie, ale miałam taki okres że swędziały, skórę miałam dość suchą na nich. Teraz mnie bolą... :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    No właśnie mnie wcześniej swędziały, przeszło na jakiś czas i teraz swędzą znowu :/
    a smarujesz czymś? ja na codzień smarowałam Palmers'em bo tego używałam do ciała, a jak swędzenie się nasilało to nakładałam grubszą warstwę balsamu Bielenda do biustu dla ciężarnych i pomagało :)

‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ