Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa mój to jakby mógł to już by mnie zaplodnil ponownie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    To z czego u niej się pokarm produkował? Z wody? Taki pokarm jest jałowy, zero substancji odżywczych. A może tylko mówi, że to dlatego bo karmi a tak serio chce zrzucić parę kilo po porodzie ?:>
    nie mam pojęcia bo ja nie z tych co się wtrącają :P zresztą to nie jesty dla mnie jakaś bliska koleżanka. Po prostu znajoma. Zapytałam tylko jak ona funkcjonuje, mówię że ja bym z głodu umarła, a ona się śmiać zaczęła. I ogólnie byli jeszcze inni znjomi i dziewczyny pytały czy naprawdę tak się odżywia, to mówiła że tak. Że je biszkopty i pije wodę mineralną, czasem zje kromkę chleba z odrobiną masła. A i pije tą herbatkę na laktację. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    nie daj się bo znowu z wódy nici!!!! :D :P
    Ja na pewno odczekam trochę, chyba nie dałabym rady tak jedno po drugim...
    edit: a jak Twój barek, zapełnia się? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:20

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Acikk- widzę że nasi podobnie myślą. Codziennie w łóżku "słyszę zrobiłbym bym Ci coś" albo "zróbmy sobie drugie na zapas";p. I cały czas biefny przeżywa, że on tylko ćwiczył robienie dzieci i chcial ćwiczyć dłużej, a że udało się za pierwszym razem to już nie jego wina tylko niedola;).

Swoją drogą cały czas się zastanawiam jak to się stało, że przez 5 lat trwania naszego związku nie "wpadliśmy", skoro mamy taką skuteczność;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie mam pojęcia bo ja nie z tych co się wtrącają :P zresztą to nie jesty dla mnie jakaś bliska koleżanka. Po prostu znajoma. Zapytałam tylko jak ona funkcjonuje, mówię że ja bym z głodu umarła, a ona się śmiać zaczęła. I ogólnie byli jeszcze inni znjomi i dziewczyny pytały czy naprawdę tak się odżywia, to mówiła że tak. Że je biszkopty i pije wodę mineralną, czasem zje kromkę chleba z odrobiną masła. A i pije tą herbatkę na laktację. :P

Zagłodzi dzieciaka, no ale wolnoć Tomku w swoim domku...

A ja nałozyłam sobie farbę na włosy i oglądam na yt taką śmieszną mamę. Dziewczyna tak opowiada o swoim macierzyństwie, że duszę się ze śmiechu. Tak ogólnie to robię wszystko, żeby nie iść spać dopóki mąż nie wróci. Nie lubię jak Go nie ma... A poza tym jakoś tak się obawiam, że jak nie ogarnę się teraz, to nie zdążę później :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie daj się bo znowu z wódy nici!!!! :D :P
    Ja na pewno odczekam trochę, chyba nie dałabym rady tak jedno po drugim...
    edit: a jak Twój barek, zapełnia się? :D

Odczekasz tyle aby rozładować barek i przygotować miejsce na następne flaszki czy jednak trochę dłużej? ;)
    Ja ostatnio zajrzałam do swojego i aż byłam w szoku. Nie mam już gdzie układać!! A te baniaki 5l nadal stoją na strychu!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no...boli mnie ten brzuch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:25

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Odczekasz tyle aby rozładować barek i przygotować miejsce na następne flaszki czy jednak trochę dłużej? ;)
    Ja ostatnio zajrzałam do swojego i aż byłam w szoku. Nie mam już gdzie układać!! A te baniaki 5l nadal stoją na strychu!!
    chciałabym tak ze 3-4 lata poczekać, no ale wszystko wyjdzie w praniu :)
    u mnie stoją tylko dwa winka i wódka jedna jakaś kolorowa i jedna z naszego ślubu. Wino pijam rzadko, piwa, nalewek nie lubię... A do monopola po wódkę kilka kroków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Kurde no...boli mnie ten brzuch...
    może już sobie wkręciłaś? Weź nospę, magnez i pod prysznic :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=XpnL2B8PIBQ

Cos na temat brzuchów, mądrych rad i imion :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    może już sobie wkręciłaś? Weź nospę, magnez i pod prysznic :)
    nie, nie. Napewno nie. Mówię Ci to syndrom teściowej! Była dzisiaj przez pół dnia i widać młoda ma już dość babuni:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    chciałabym tak ze 3-4 lata poczekać, no ale wszystko wyjdzie w praniu :)
    u mnie stoją tylko dwa winka i wódka jedna jakaś kolorowa i jedna z naszego ślubu. Wino pijam rzadko, piwa, nalewek nie lubię... A do monopola po wódkę kilka kroków :P

Ja też najchęniej czystą, ale ostatni nie miał kto ze mną popijać więc przerzuciłam się na wino. Piwo mi śmierdzi. Wódek Ci u mnie pod dostatkiem. Mam jedną nawet z jakimś rubinem w środku, ale to już M zapowiedział, że opróżni ją z Teściem hdy zostanie ojcem;) więc ja się raczej nie załapie

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ja też najchęniej czystą, ale ostatni nie miał kto ze mną popijać więc przerzuciłam się na wino. Piwo mi śmierdzi. Wódek Ci u mnie pod dostatkiem. Mam jedną nawet z jakimś rubinem w środku, ale to już M zapowiedział, że opróżni ją z Teściem hdy zostanie ojcem;) więc ja się raczej nie załapie
    To u mnie stoi ta wódka ze ślubu i słoiczek kurek zebranych przez męża zamarynowanych przeze mnie w zeszłym roku właśnie na pępkowe :P uwielbiam wszystko co marynowane, to mi tknąć nie pozwolił, powiedział że musi być konkretna okazja. no i też nawet nie spróbuję :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no jasne że się nie dam :D ją w sumie tez raczej czysta, jak mieliśmy z mężem wolny wieczór to przeważnie pilismy flaszke razem "z jednego" :) :P
    Ja jeszcze wogole nie wiem czy będzie drugie a tym bardziej kiedy. Bez spiny jeszcze mam parę latek i nie wiem co i kiedy będę myśleć :)
    Moj jak mu powiedziałam że od razu porodzie będę brać tabletki to mówi eee tabletki nie bo po tabletkach bylas lodówa i mówi to ją ju wolę gumki. Ja mowie to SE zakładaj jak chcesz ją tabletki i tak będę brać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w barku jest chyba wszystko co mozliwe. Włącznie z cytrynowka z wojska, bimrem od ujka z gór i nie wiem sama czym jeszcze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko święta, brałam tabletki ze 4 lata, 2 zanim poznałam męża, później 2 jak z nim byłam i nigdy więcej... nie nadaję się do tego, moje hormony robiły mi siano z mózgu... co prawda okazało się później że półtora roku w ogóle się nie zabezpieczamy i o dziwo w ciążę nie zachodzę mimo że szliśmy na całość, no ale podobno po porodzie bywa różnie więc ryzykoać nie będę :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja tez bralam tabletki z 6 lat i w sumie dopiero jak je odstawilam to stwierdzilam że rzeczywiście były chujowe :D nie no zobaczymy może jakas spiralka albo coś. Jak mi się okresy nie ureguluja po ciazy to nie wyobrazam sobie czekania na okres po 2 m-ce i siłą rzeczy podejrzeń czy czasem nie wpadlismy na tych gumach :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A wy nowe mamusie jak wasze dzieci?
    Evka, Megi, maya...
    Kate sie dawno nie odzywala
    Ja dzis u Franusia siedzialam ponad 5h bo na tyle tylko zdarzylam. Synus lezy w lozeczku, przez caly dzien ladnie trzymal temperature. Mam nadzieje ze juz tak zostanie. Mleko daja mu coraz wieksza dawke i ladnie je zjada. Dzis mial echo serduszka i wszystko wporzadku. Jutro beda robic usg brzuszka i główki wierze ze rowniez wyniki beda zadowalajace. Antybiotyk jeszcze przyjmuje. Doktor dala nadzieje, ze jesli wszystkie wyniki beda dobre to po weekendzie wyjdzie do domku :):):)
    Flakonik a jakim mlekiem karmicie małe?? Bo ja dalej nie mam mleka :( działam laktatorem ale narazie jest sucho. Maz mnie wspiera zebym sie nie martwila, ze jesli trzeba bedie to bedzie dostawal sztuczne mleko, abym tylko nie czuła sie z tym zle. Ja sie nastawialam na kp ale jak bedzie to nie wiem...dzisiaj dzien wczesniaka, swieto mojego Franusia :) cudowne miny juz robi i sie coraz czesciej usmiecha :)

Matleena, Pola_27, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, justyna14, nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super wiesci;*
    Ja core karmilam sztucznym od poczatku i wyrosla na duza zdrowa babe strs nie sprzyj laktacji, takze na spokojnie moze sie rozkreci;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia jest na bebilon profutura aa Kasia dokancza Enfamil bo zostalo mi go jeszcze sporo a nic jej nie jest po nim. Julcia sie meczyla z kupkami po Enfamilu.
    Uff obudzily sie obie na jedzenie :)
    Tata karmi jedna a ja druga :)
    Bede musiala opanowac jakos sztuke karmienia naraz ich dwoch:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dagietka, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ