X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa mój to jakby mógł to już by mnie zaplodnil ponownie :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    To z czego u niej się pokarm produkował? Z wody? Taki pokarm jest jałowy, zero substancji odżywczych. A może tylko mówi, że to dlatego bo karmi a tak serio chce zrzucić parę kilo po porodzie ?:>
    nie mam pojęcia bo ja nie z tych co się wtrącają :P zresztą to nie jesty dla mnie jakaś bliska koleżanka. Po prostu znajoma. Zapytałam tylko jak ona funkcjonuje, mówię że ja bym z głodu umarła, a ona się śmiać zaczęła. I ogólnie byli jeszcze inni znjomi i dziewczyny pytały czy naprawdę tak się odżywia, to mówiła że tak. Że je biszkopty i pije wodę mineralną, czasem zje kromkę chleba z odrobiną masła. A i pije tą herbatkę na laktację. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    nie daj się bo znowu z wódy nici!!!! :D :P
    Ja na pewno odczekam trochę, chyba nie dałabym rady tak jedno po drugim...
    edit: a jak Twój barek, zapełnia się? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:20

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Acikk- widzę że nasi podobnie myślą. Codziennie w łóżku "słyszę zrobiłbym bym Ci coś" albo "zróbmy sobie drugie na zapas";p. I cały czas biefny przeżywa, że on tylko ćwiczył robienie dzieci i chcial ćwiczyć dłużej, a że udało się za pierwszym razem to już nie jego wina tylko niedola;).

Swoją drogą cały czas się zastanawiam jak to się stało, że przez 5 lat trwania naszego związku nie "wpadliśmy", skoro mamy taką skuteczność;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie mam pojęcia bo ja nie z tych co się wtrącają :P zresztą to nie jesty dla mnie jakaś bliska koleżanka. Po prostu znajoma. Zapytałam tylko jak ona funkcjonuje, mówię że ja bym z głodu umarła, a ona się śmiać zaczęła. I ogólnie byli jeszcze inni znjomi i dziewczyny pytały czy naprawdę tak się odżywia, to mówiła że tak. Że je biszkopty i pije wodę mineralną, czasem zje kromkę chleba z odrobiną masła. A i pije tą herbatkę na laktację. :P

Zagłodzi dzieciaka, no ale wolnoć Tomku w swoim domku...

A ja nałozyłam sobie farbę na włosy i oglądam na yt taką śmieszną mamę. Dziewczyna tak opowiada o swoim macierzyństwie, że duszę się ze śmiechu. Tak ogólnie to robię wszystko, żeby nie iść spać dopóki mąż nie wróci. Nie lubię jak Go nie ma... A poza tym jakoś tak się obawiam, że jak nie ogarnę się teraz, to nie zdążę później :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie daj się bo znowu z wódy nici!!!! :D :P
    Ja na pewno odczekam trochę, chyba nie dałabym rady tak jedno po drugim...
    edit: a jak Twój barek, zapełnia się? :D

Odczekasz tyle aby rozładować barek i przygotować miejsce na następne flaszki czy jednak trochę dłużej? ;)
    Ja ostatnio zajrzałam do swojego i aż byłam w szoku. Nie mam już gdzie układać!! A te baniaki 5l nadal stoją na strychu!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no...boli mnie ten brzuch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:25

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Odczekasz tyle aby rozładować barek i przygotować miejsce na następne flaszki czy jednak trochę dłużej? ;)
    Ja ostatnio zajrzałam do swojego i aż byłam w szoku. Nie mam już gdzie układać!! A te baniaki 5l nadal stoją na strychu!!
    chciałabym tak ze 3-4 lata poczekać, no ale wszystko wyjdzie w praniu :)
    u mnie stoją tylko dwa winka i wódka jedna jakaś kolorowa i jedna z naszego ślubu. Wino pijam rzadko, piwa, nalewek nie lubię... A do monopola po wódkę kilka kroków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Kurde no...boli mnie ten brzuch...
    może już sobie wkręciłaś? Weź nospę, magnez i pod prysznic :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=XpnL2B8PIBQ

Cos na temat brzuchów, mądrych rad i imion :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    może już sobie wkręciłaś? Weź nospę, magnez i pod prysznic :)
    nie, nie. Napewno nie. Mówię Ci to syndrom teściowej! Była dzisiaj przez pół dnia i widać młoda ma już dość babuni:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    chciałabym tak ze 3-4 lata poczekać, no ale wszystko wyjdzie w praniu :)
    u mnie stoją tylko dwa winka i wódka jedna jakaś kolorowa i jedna z naszego ślubu. Wino pijam rzadko, piwa, nalewek nie lubię... A do monopola po wódkę kilka kroków :P

Ja też najchęniej czystą, ale ostatni nie miał kto ze mną popijać więc przerzuciłam się na wino. Piwo mi śmierdzi. Wódek Ci u mnie pod dostatkiem. Mam jedną nawet z jakimś rubinem w środku, ale to już M zapowiedział, że opróżni ją z Teściem hdy zostanie ojcem;) więc ja się raczej nie załapie

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ja też najchęniej czystą, ale ostatni nie miał kto ze mną popijać więc przerzuciłam się na wino. Piwo mi śmierdzi. Wódek Ci u mnie pod dostatkiem. Mam jedną nawet z jakimś rubinem w środku, ale to już M zapowiedział, że opróżni ją z Teściem hdy zostanie ojcem;) więc ja się raczej nie załapie
    To u mnie stoi ta wódka ze ślubu i słoiczek kurek zebranych przez męża zamarynowanych przeze mnie w zeszłym roku właśnie na pępkowe :P uwielbiam wszystko co marynowane, to mi tknąć nie pozwolił, powiedział że musi być konkretna okazja. no i też nawet nie spróbuję :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no jasne że się nie dam :D ją w sumie tez raczej czysta, jak mieliśmy z mężem wolny wieczór to przeważnie pilismy flaszke razem "z jednego" :) :P
    Ja jeszcze wogole nie wiem czy będzie drugie a tym bardziej kiedy. Bez spiny jeszcze mam parę latek i nie wiem co i kiedy będę myśleć :)
    Moj jak mu powiedziałam że od razu porodzie będę brać tabletki to mówi eee tabletki nie bo po tabletkach bylas lodówa i mówi to ją ju wolę gumki. Ja mowie to SE zakładaj jak chcesz ją tabletki i tak będę brać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w barku jest chyba wszystko co mozliwe. Włącznie z cytrynowka z wojska, bimrem od ujka z gór i nie wiem sama czym jeszcze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko święta, brałam tabletki ze 4 lata, 2 zanim poznałam męża, później 2 jak z nim byłam i nigdy więcej... nie nadaję się do tego, moje hormony robiły mi siano z mózgu... co prawda okazało się później że półtora roku w ogóle się nie zabezpieczamy i o dziwo w ciążę nie zachodzę mimo że szliśmy na całość, no ale podobno po porodzie bywa różnie więc ryzykoać nie będę :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja tez bralam tabletki z 6 lat i w sumie dopiero jak je odstawilam to stwierdzilam że rzeczywiście były chujowe :D nie no zobaczymy może jakas spiralka albo coś. Jak mi się okresy nie ureguluja po ciazy to nie wyobrazam sobie czekania na okres po 2 m-ce i siłą rzeczy podejrzeń czy czasem nie wpadlismy na tych gumach :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A wy nowe mamusie jak wasze dzieci?
    Evka, Megi, maya...
    Kate sie dawno nie odzywala
    Ja dzis u Franusia siedzialam ponad 5h bo na tyle tylko zdarzylam. Synus lezy w lozeczku, przez caly dzien ladnie trzymal temperature. Mam nadzieje ze juz tak zostanie. Mleko daja mu coraz wieksza dawke i ladnie je zjada. Dzis mial echo serduszka i wszystko wporzadku. Jutro beda robic usg brzuszka i główki wierze ze rowniez wyniki beda zadowalajace. Antybiotyk jeszcze przyjmuje. Doktor dala nadzieje, ze jesli wszystkie wyniki beda dobre to po weekendzie wyjdzie do domku :):):)
    Flakonik a jakim mlekiem karmicie małe?? Bo ja dalej nie mam mleka :( działam laktatorem ale narazie jest sucho. Maz mnie wspiera zebym sie nie martwila, ze jesli trzeba bedie to bedzie dostawal sztuczne mleko, abym tylko nie czuła sie z tym zle. Ja sie nastawialam na kp ale jak bedzie to nie wiem...dzisiaj dzien wczesniaka, swieto mojego Franusia :) cudowne miny juz robi i sie coraz czesciej usmiecha :)

Matleena, Pola_27, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Flakonik, Madzisek, justyna14, Mama-julka, moniek90 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super wiesci;*
    Ja core karmilam sztucznym od poczatku i wyrosla na duza zdrowa babe strs nie sprzyj laktacji, takze na spokojnie moze sie rozkreci;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia jest na bebilon profutura aa Kasia dokancza Enfamil bo zostalo mi go jeszcze sporo a nic jej nie jest po nim. Julcia sie meczyla z kupkami po Enfamilu.
    Uff obudzily sie obie na jedzenie :)
    Tata karmi jedna a ja druga :)
    Bede musiala opanowac jakos sztuke karmienia naraz ich dwoch:)

kwiatakacji, ZieloneOliwki, Suerte, pati_zuzia, Dagietka, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ