X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Kurde nikt spac nie moze ;) tinusia a ja ostatnia tarczyce mialam z przed tyg a kazal zrobic nowe bo znowu dawke mi zmodyfikowal i , ze dla anstzjologa te badanie beda konieczne. A wiesz, ze mamusie z tarczyca sa dobe dluzej w szpitalu??
    Tinusia wrote:
    ola25 nic mi nie wiadomo, żeby przy niedoczynności dłużej leżeć :P i tak po cc dobę dłużej trzymają w szpitalu. Mi właśnie mówili na ip żeby nie przejmować się jedzeniem więc podejrzewam ,że nie zrobią mi cc tego dnia :/ z resztą położne patrzyły mi na skierowanie i tam też jest napisane, że mam niedoczynność i nic na to nie powiedziały. Niby mam żadnych badań nie robić... zaznaczyły mi tylko w karcie ciąży które oryginały badań mam mieć ze sobą... co szpital to inny obyczaj na to wychodzi...

To mnie dziewczyny zaciekawiłyście, bo ja na dzień dobry "pochwaliłam" się niedoczynnością, ale jakoś przez całą ciążę lekarz się tym nie przejmował. Pytał mnie tylko na każdej wizycie, czy endokrynolog zmienił mi dawkę euthyroxu.
    O wskazaniu do cc nawet nie wspomniał. Ostatnie wyniki tsh,ft3 i ft4 włożyłam do papierów do szpitala,ale nie wiem,czy na to spojrzą ;)
    Wygląda na to,że naprawdę, co lekarz/szpital to inne podejście.
    Mam cały czas nadzieję,że za długo w szpitalu siedzieć nie będę :)

revvelka lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka trzymaj się dzielnie! Martusia jest pod dobrą opieką, szybko dojdzie do siebie i będziesz ją mogła tulić w domu :-) Ona bardzo potrzebuje spokojnej i silnej matki, bo dzięki temu zapewnisz jej poczucie bezpieczeństwa :-) Wszystkie forumowe ciocie na pewno trzymają kciuki!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka musisz byc dzielna dla Martusi i Oluni bedzie dobrze mala zacznie ladnie przybierac wszystkie e-ciocie trzymaja za was kciuki

Madzisek lubi tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dagietka trzymaj się, bo wszystko będzie dobrze.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chcialam zacutowac a polubilam sorki ;) dlugo tak Cie ciagnie juz? W sensie tak mocno?

Ze 3 dni, dzis wizyta, doktorek pogrzebie to czegos sie dowiem moze ;-)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek trzymam kciuki za wizytę :-)

Dagietka będzie lepiej, zobaczysz. Małą podleczą i w końcu będziecie razem w domu :-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa trzymam kciuki za wizytę :-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek i pchelkaa trzymam kciuki za wizyty,
    Moniek jak co to dzwon odpalam bryke i jestem w 10 min :D

alicja_, Pchelkaa, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena moja w 38tc 3600. Czekam na wizyty. Ciekawa jestem czy ktos wyhodowal wiekszego grubaska niz ja :P

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za dobre słowa, ale to wszystko jest takie trudne, mając świadomość że niespełna półtora roczne dziecko czeka na mnie w domu. Mam nadzieję że ta zła passa szybko minie.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Matleena moja w 38tc 3600. Czekam na wizyty. Ciekawa jestem czy ktos wyhodowal wiekszego grubaska niz ja :P

Obawiam się, że ja :D
    3200 tydzien temu moja miała :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Obawiam się, że ja :D
    3200 tydzien temu moja miała :D
    To dopiero byłby hit :D

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk ciesz się z tego co masz! Ja odkąd biorę żelazo na czczo chodzę co drugi dzień i to jest okropne bo wcześniej było co dzień.

Ja tez biore zelazo- tardyferon czy jakos tak i tak jak Acik latam po 2-3 razy dziennie. Ale mam tak od tygodnia gdzies, wczesniej tez co drugi dzien. Nie wiem czy to moze Mala uciska tam i dlatego tak czesto teraz latam.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny dziękuję za dobre słowa, ale to wszystko jest takie trudne, mając świadomość że niespełna półtora roczne dziecko czeka na mnie w domu. Mam nadzieję że ta zła passa szybko minie.
    Dagietka będzie dobrze mała też napewno tęskni za Tobą ale przecież ma jeszcze tatusia :* musisz być dzielna dla swoich dzieciatek :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    To mnie dziewczyny zaciekawiłyście, bo ja na dzień dobry "pochwaliłam" się niedoczynnością, ale jakoś przez całą ciążę lekarz się tym nie przejmował. Pytał mnie tylko na każdej wizycie, czy endokrynolog zmienił mi dawkę euthyroxu.
    O wskazaniu do cc nawet nie wspomniał. Ostatnie wyniki tsh,ft3 i ft4 włożyłam do papierów do szpitala,ale nie wiem,czy na to spojrzą ;)
    Wygląda na to,że naprawdę, co lekarz/szpital to inne podejście.
    Mam cały czas nadzieję,że za długo w szpitalu siedzieć nie będę :)
    Ja tez mam niedoczynnosc i tez nie słyszałam o tym, ze jest to wskazanie do cc czy tez dłuższego pobytu w szpitalu. Lekarz tylko pytał czy jestem pod opieka endokrynologa.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja tez biore zelazo- tardyferon czy jakos tak i tak jak Acik latam po 2-3 razy dziennie. Ale mam tak od tygodnia gdzies, wczesniej tez co drugi dzien. Nie wiem czy to moze Mala uciska tam i dlatego tak czesto teraz latam.
    Ja też biorę tardyferon ale i tak latam ciagle. Kurde no strach się z domu ruszyć gdziekolwiek :/
    Dzisiaj w nocy się obudzilam i tak niedobrze mi było że prawie zwymiotowalam. I zaraz potem mnie "pocislo"... Nie muszę Wam mówić jakie miałam myśli?
    Lezalam potem w łóżku i się trzeslam przez pół godziny :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa to może zapytaj na wizycie czy dzidzia może taki uciks na jelitka wywierać :P? Bo ja dopiero jutro wizyta :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka dużo sił życzę... Twoje dziewczynki na pewno dadzą sobie radę, tylko więcej czasu im potrzeba . Musi być Ci ciężko, że taki Maluszek czeka na Ciebie w domu... Ją sama matrwię się jak to będzie a moja niunia ma już 4 lata... Trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła do domku :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagirtka my tez walczymy z zoltaczka ale w domu.DStaram sie,zeby mala duzo pila ale ona wiecej spi przy cycu niz je a cyce mam juz jak balony.Przedwczoraj spadla a wczoraj sie podniosla .Dzisiaj jak sie nie poprawi to zostajemy na lampach :(.Skonczyly sie klopoty ciazowe zaczely dzieciece.A jestem juz tak zmeczona ,ze padne w ktoryms momencie na twarz i nie wstane .Mam ja karmic co 2 2,5 godz a ona mi spi ,poje 10 min i jej nie ma :(.Ale na szczescie moja polozna dala mi leki homeopatyczne na kolki .Dziewczyny rewelacja robina w tutejszej aptece.Mala pierdzi i kupta widac ,ze nic ja nie boli.Nie podalam jej wczoraj,zeby zobaczyc co bedzie i byl wrzask a po leku po pol godz wszystko przeszlo .

Anka1101 lubi tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Ja tez mam niedoczynnosc i tez nie słyszałam o tym, ze jest to wskazanie do cc czy tez dłuższego pobytu w szpitalu. Lekarz tylko pytał czy jestem pod opieka endokrynologa.

Pewnie oprócz samej niedoczynności musi być COŚ jeszcze, jakieś inne schorzenia/objawy. Ale w moim przypadku nawet nie drążono tematu tarczycy, jakby to w ogóle nie istniało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:49

f2wlwn15q3fd6na8.png
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ