X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:48

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde dziewczyny wiem ze temat srania juz nudny ale musze spytac jak to u Was jest :P jest to mozliwe ze ucisk malego jakos na to wplywa? Kurcze ja min. 2x dziennie ide a dzisiaj 2x w nocy mnie natarlo:/ teraz leze jeszcze w lozku i znowu mnie kreci :/

No u mnie od kilku dni sranie co najmniej 3-4 razy dziennie :-/ Pewnie córcia się obniżyła. Za to mniej sikam :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to czyli co, bedziemy juz rodzic :D?
    Mama julka rozwalilas system haha :P
    Matlenaa przyzwyczajaj sie u nas to normalka czasem sie meble pootwieraja albo cos :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    No u mnie od kilku dni sranie co najmniej 3-4 razy dziennie :-/ Pewnie córcia się obniżyła. Za to mniej sikam :)
    To ja to samo. Zobaczyny na wizycie jutro czy faktycznie jest nizej :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Pakujecie się w 1 torbę, czy w 2: oddzielnie rzeczy dla Was, oddzielnie dla Maluszka?

Ja spakowałam się w jedną torbę. Kombinezon i ubranko na wyjście zostawiam w domu i mąż przywiezie jak będe wychodziła ze szpitala, bo już mi się nie zmieściło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biegam do łazienki dwa razy na dzień średnio, czasem nawet trzy mimo że biorę żelazo. Mi to akurat pasuje bo zawsze miałam problemy z tym. Myślę że dziecko uciska tam na dole gdzieś i przez to jelita szybciej pracują.

Torba do szpitala :)To jak ta przysłowiowa damska torebka bez dna, czego tam nie ma. :)

Mam dwie: jedną dla mnie, drugą dla dziecka, rzeczy na wyjście mąż przywiezie jak będziemy wychodzić. Są to takie średniej wielkości torby podróżne. W moim szpitalu wymagają żeby praktycznie wszystko mieć swoje więc i tych rzeczy dużo jest. Jak rodziłam córcię to spakowałam się w jedną torbę i część rzeczy miał mi mąż dowieść, ale wiecie jak to z tym bywa. W końcu tak wyszło że latał w nocy po szpitalu i prosił strażnika żeby go wypuścił bo on musi do samochodu po rzeczy dla żony. Dowoził mi też te wielkie podpaski. Teraz powiedziałam że chrzanię szpital, niech sobie patrzą krzywo i mówią co chcą, jak mają takie wymogi że wszystko trzeba mieć swoje to pakuję od razu wszystko i tak zrobiłam. :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi sie wydaje czy mam największą dzidzię na forum ?:P

No i kolejne cesarki przedemną;) może zróbmy cesarkową listę, żeby wiadomo było za kogo kciuki trzymać?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, melduje się dzisiaj, bo wczoraj wróciłam bardzo późno z wizyty. Z małą wszystko dobrze, waży już 2350. Gin mówi że napewno z 4tyg. jeszcze na spokojnie pochodzenia, bo małej się nie spieszy :-)

Pomimo jego zapewnień moze powoli znaczne przygotowywać torbę do szpitala i szykować kącik dla malej :-P

A wy jak myślicie, zaczekać jeszcze trochę z tym pakowaniem? :-)

Nadulka, Mama-julka, pati_zuzia, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie, o tąpnięcie z kopalni. Przeprowadziliśmy się na Śląsk i tu takie cuda bywają ;)

Hehehehehe, a widzisz, ja mam tąpnięcia łóżka od brzucha przez syna. Nie byłam na Śląsku i nie mam pojęcia, że takie jaja tam się dzieją :-D

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kiedys napewno hehe ja widze sama po sobie ze brzuch mi sie obnizyl i organizm do porodu mi sie przygotowuje jak nic, no w sumie juz by pasowalo:) kiedys mialam twardy spod samych cyckow a teraz z 5 cm od cyckow sie ugina :) ale kiedy to bedzie to tego nie wie nikt ;p ja wizyte mam w przyszly wtorek a Ty juz jutro sie dowiesz czy Antoni cos poruszyl:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam z Was przykład i robię zakupy na gemini i nie wiem co jeszcze... Przy okazji się zaopatrzyłam na sezon zimowy dla mnie i dla męża :) (on już przeziębiony...)

Do torby mam nadzieję się w jedną zmieścić, ale u nas w szpitalu bardzo mało potrzeba brać ze sobą, dla dziecka tylko pieluchy jednorazowe (jak akurat nie mają bo często i to jest) a jak będzie coś potrzeba to mąż będzie latał nie ma daleko :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) jak samopoczucie? :-)
    Ja dzisiaj praktycznie w ogóle nie spałam...poszłam się położyć po 22 i za cholerę nie umiałam zasnąć. Jakoś jak męża nie ma w nocy to kiepsko. Moje walki z bezsennością skończyły się o północy wizytą w lodóweczce :-D Pochłonęłam miseczkę płatków Nesquick, naleśnika z dżemem jagodowym i poszłam dalej leżeć. Oczywiście na zgagę nie musiałam długo czekać :-/
    Najgorszy chyba jest ten mój katar, to już 4 dzień męki :-( Do tego dochodzi stres, że przecież porody zaczynają się w nocy to ciągle na czuwaniu jestem i wsłuchuję się w swój organizm. Dobrze, że dzisiaj wizyta to może się dowiem co tam się dzieje w środku.

Co do karmienia piersią to ja chcę spróbować, ale tak jak chyba większość z Was nie czuję ogromnej presji. Wierzę jednak, że przy dobrych chęciach i nastawieniu mi się uda. Podobno karmienie zaczyna się w głowie :-)

Matleena do tąpania się musisz przyzwyczaić niestety :-) Ja całe życie mieszkam na Śląsku a czasami jak tąpnie to sama jestem w szoku :-) Moja kuzynka, która przyjeżdża do nas od czasu do czasu z Kujaw zawsze chciała przeżyć tąpnięcie ale jak na złość nigdy nic się nie dzieje. A jak tylko pojedzie to się tąpanie zaczyna :-D Wierzę, że jak ktoś nigdy tego nie odczuł to może się wystraszyć, zwłaszcza w nocy :-)

Torbę do szpitala mam jedną, osobno spakowałam rzeczy dla siebie a osobno dla Poli. Dla niej nie mam tego zbyt wiele, bo szpital praktycznie wszystko zapewnia, więc zmieściłam się w jedną torbę bez problemu :-) Ubranka na wyjście naszykowałam mężowi w szafie, żeby zabrał jak będzie nas odbierał, dla siebie też muszę mu coś naszykować, żebym nie wyszła tak jak to któraś pisała w za ciasnym swetrze i rozpiętych gaciach :-D

Wizytę mam o 15:50, trzymajcie kciuki :-)
    Życzę wszystkim miłego dzionka :-)

gosia mmr, revvelka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:48

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    A wy jak myślicie, zaczekać jeszcze trochę z tym pakowaniem? :-)

Jak odbiorę paczkę z apteki zaraz się pakuje. Tylko dokładnie nie wiem ile się czeka :-P
    Zamówiła któraś z DOZ? Ile czekałyście?

Acikk nie myślałam że takie rzeczy tam się dzieją :-P Może straszy?

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana płaczę.Martunia pomimo tego że ładnie je spada na wadze. Do tego rośnie jej bilirubina. Nie wyjdziemy stąd to grudnia jak tak dalej będzie. Tak strasznie tęsknię za córeczka. Jestem w rozsypce emocjonalnej.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \A ja witam sie3 jeszcze z lozka i nie mam ochoty wogoe wstawac :) U nas w nocy tak wialo ze szok obudzilam sie az od tego :/ Ja juz odpuszczam wypatrywanie objawow porodu jak sie zacznie to bedzie ale nie powiem ze przez przyjaz tesciow czuje presje bo specjalnie do maego przylatuja :/

Megi trzymam kciuki za Franusia bedzie napewno dobrze :)

Gratuuje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ