Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem strasznie zmęczona, nie mam sił wstać z łóżka :( wypiłam kawę i znowu leżę. I czuję, że w sumie to mogę tak sobie leżeć cały dzień. Masakra :/

He he he mam tak co drugi dzień. Kawa wcale nie działa na mnie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem strasznie zmęczona, nie mam sił wstać z łóżka :( wypiłam kawę i znowu leżę. I czuję, że w sumie to mogę tak sobie leżeć cały dzień. Masakra :/
    Ja mam to samo. Obudzilam się o 9 i lezalam do 11. Jak mąż usnal to mowie wstaje. I co,wstalam i leże na kanapie w salonie...

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ta pogoda, leje i wieje mam wrażenie że mi zaraz drzewa okna po wybijają :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk załóż zeszyt ze złotymi myślami Twojego męża pliss:D

Czyli przedemna rodza ola25 i Tinusiaa?
    Ja już ledwo chodze. Czuję się jak kaleki pingwin...
    W domu syf. Cos staram sie ogarnac ale ciagle mnie boli i rezygnuje :( Boże, jak dobrze, że ktoś wymyślił irobota i zmywarkę. To chyba jakaś ciężarna kobita była :P

nick nieaktualny, Acikk, nick nieaktualny, Tinusia, natasza666 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Pchelkaa trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja za Cb tez :-) widze ze chyba obie teraz mamy najblizej tp pomijajac cc :-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja no kto wie ile teraz waży Sarka:P myslisz, że da rade pół kilo w tydzien?

No właśnie ostatnio w tydzien zrobiła około 400 więc teraz pewnie też tak pójdzie... albo jeszcze wiecej :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no jak juz twoj maz cos powie to zbieram sie z podlogi zajebista musicie byc para :) To ja dopiero w szpitalu sie dowiem ile ten moj leniuszek wazy :)

Acikk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka skrócona o 50% w stosunku do ostatniej wizyty, rozwarcie 2 cm, ale jeszcze twarda. Dostałam spasticol na rozmiękczenie szyjki i powiększenie rozwarcia. KTG prawidłowe, skurcze są w zakresie 60-100, ale ja mam tak ciągle. Następna wizyta za tydzień, zdaniem mojej pani doktor - doczekam.

Acikk - ja mam tak samo, jest mi niedobrze, że zastanawiam się, którą stroną poleci i biegam do kibelka na dwójeczkę mimo brania żelaza. Pytałam się dzisiaj gin i powiedziała, że to normalne, dziecko ma coraz mniej miejsca i coraz bardziej ciśnie na wszystkie narządy, stąd takie niespodzianki. Moja już jest nisko główką, więc dodatkowo napiera na odbyt.

Dagietka - musisz być silna. Martusia przejdzie żółtaczkę i pójdziecie do domu. Skoro je to i wagę nadrobi.

Powodzenia na wizytach :)

spasticol? pierwsze słyszę - co to?;>

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja za Cb tez :-) widze ze chyba obie teraz mamy najblizej tp pomijajac cc :-)

No teoretycznie idziemy na pierwszy ogień :-D zobaczymy jak w praktyce. Ja już po nocach nie śpię, tylko czekam kiedy "ruszy" :-D Wiem, że to już na prawdę niedługo :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jeszcze ta pogoda, leje i wieje mam wrażenie że mi zaraz drzewa okna po wybijają :P

U mnie to samo!
    Zostałam dziś sama w domu, mąż pojechał na spotkania.
    Boje się, że któraś tuja z ogródka zaraz mnie zabije. :D
    Straszny wiatr na śląsku ;O

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam tez bez sil,do 11 siedziałam i tylko Laure wyprawiłam do szkoly,Rodzice mi Ja odwieźli i myslalam, ze nie zrobie nic a tu prosze posprzatalam,odkurzylam, zapiekanka w piekarniku juz sie piecze i ide sie kapac :) ale polatałam i krzyz napieprza ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

U nas tez masakryczna pogoda, wieje jak diabli, pada, a jakies 2godz. temu straszna burza przeszła...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No teoretycznie idziemy na pierwszy ogień :-D zobaczymy jak w praktyce. Ja już po nocach nie śpię, tylko czekam kiedy "ruszy" :-D Wiem, że to już na prawdę niedługo :-)

Istnieje na prawdę duża szansa, że będziemy rodzić razem :D

Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Fajnie byscie miały :D

moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Acikk załóż zeszyt ze złotymi myślami Twojego męża pliss:D

Czyli przedemna rodza ola25 i Tinusiaa?
    Ja już ledwo chodze. Czuję się jak kaleki pingwin...
    W domu syf. Cos staram sie ogarnac ale ciagle mnie boli i rezygnuje :( Boże, jak dobrze, że ktoś wymyślił irobota i zmywarkę. To chyba jakaś ciężarna kobita była :P

Wyobraz sobie ze kiedys pralek nie bylo automatow tylko taka "Frania" :-D ale masz racje to ktoa bardzo madry byl wiec napewno kobita w ciazy :-)

Dagietka trzymam kciuki, musisz byc silna dla dziewczynek, nawet sobie nie wyobrazam co musi czuc matka gdy dzieci w szpitala a jedno w domu, takie rozerwanie, wazne te w szpitalu ale i mysli sie o tym co w domu siedzi, ehh. Bedzie dobrze :-*

Flakonik a dziewczynki spia z Wami czy w swoim pokoiku? I czy czesto wstajecie w nocy czy tylko na karmienie?

Mam juz dosc! Chce urodzic, tak mi ciezko :-( wstac ciezko, chodzic maskara, nawet przy stole siedzac wiec talerz stawiam na brzuchu. W dodatku coraz czesciej skurcze lapia, nad ranem przez 1,5godz mialam takie co 12-8 min ale oczywiscie przeszly. Czy nie moge miec normalnej ciazy jak wiekszosc z Was, normalnie funkcjonowac i poprostu jak zacznal sie bole yo pojechac na ip?? Mam chyba zly dzien :-(

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

No szansa jest :-D Tylko cały czas próbujesz się wyłamać i chcesz być pierwsza :-P Od tylu tygodni mnie wodzisz za nos, że już ciężko zliczyć ile miałaś pseudo akcji porodowych :-D Jak na serio Ci się zacznie to Ci nie uwierzę :-D Chyba, że się na oddziale spotkamy to wtedy tak :-P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski Alicja się nie chwali ale wiem, że ma w domu siłownie, basen i jacuzzi :D to która się pisze na baby shower u Ali?:P

moniek90, Acikk, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No szansa jest :-D Tylko cały czas próbujesz się wyłamać i chcesz być pierwsza :-P Od tylu tygodni mnie wodzisz za nos, że już ciężko zliczyć ile miałaś pseudo akcji porodowych :-D Jak na serio Ci się zacznie to Ci nie uwierzę :-D Chyba, że się na oddziale spotkamy to wtedy tak :-P

Myślałam, że będę w pierwszej trójce na forum a teraz to się boje, że do pierwszej dziesiątki się nie załapie :D haha.
    Wiesz, że dziś urodziła następna dziewczyna od nas ze szkoły rodzenia? Taka blondynka z krótkimi włosami. Dostaliśmy z mężem od jej męża rano sms, że o 5 urodziła. Też miała termin na 1 grudnia. :)

moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozekajcie chwile na Acikk bo mialyscie byc razem na jednej Sali i pozniej isc sie napi c :P

nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ