X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem strasznie zmęczona, nie mam sił wstać z łóżka :( wypiłam kawę i znowu leżę. I czuję, że w sumie to mogę tak sobie leżeć cały dzień. Masakra :/

He he he mam tak co drugi dzień. Kawa wcale nie działa na mnie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem strasznie zmęczona, nie mam sił wstać z łóżka :( wypiłam kawę i znowu leżę. I czuję, że w sumie to mogę tak sobie leżeć cały dzień. Masakra :/
    Ja mam to samo. Obudzilam się o 9 i lezalam do 11. Jak mąż usnal to mowie wstaje. I co,wstalam i leże na kanapie w salonie...

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ta pogoda, leje i wieje mam wrażenie że mi zaraz drzewa okna po wybijają :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk załóż zeszyt ze złotymi myślami Twojego męża pliss:D

Czyli przedemna rodza ola25 i Tinusiaa?
    Ja już ledwo chodze. Czuję się jak kaleki pingwin...
    W domu syf. Cos staram sie ogarnac ale ciagle mnie boli i rezygnuje :( Boże, jak dobrze, że ktoś wymyślił irobota i zmywarkę. To chyba jakaś ciężarna kobita była :P

Pchelkaa, Acikk, alicja_, Tinusia, natasza666 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Pchelkaa trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja za Cb tez :-) widze ze chyba obie teraz mamy najblizej tp pomijajac cc :-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja no kto wie ile teraz waży Sarka:P myslisz, że da rade pół kilo w tydzien?

No właśnie ostatnio w tydzien zrobiła około 400 więc teraz pewnie też tak pójdzie... albo jeszcze wiecej :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no jak juz twoj maz cos powie to zbieram sie z podlogi zajebista musicie byc para :) To ja dopiero w szpitalu sie dowiem ile ten moj leniuszek wazy :)

Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka skrócona o 50% w stosunku do ostatniej wizyty, rozwarcie 2 cm, ale jeszcze twarda. Dostałam spasticol na rozmiękczenie szyjki i powiększenie rozwarcia. KTG prawidłowe, skurcze są w zakresie 60-100, ale ja mam tak ciągle. Następna wizyta za tydzień, zdaniem mojej pani doktor - doczekam.

Acikk - ja mam tak samo, jest mi niedobrze, że zastanawiam się, którą stroną poleci i biegam do kibelka na dwójeczkę mimo brania żelaza. Pytałam się dzisiaj gin i powiedziała, że to normalne, dziecko ma coraz mniej miejsca i coraz bardziej ciśnie na wszystkie narządy, stąd takie niespodzianki. Moja już jest nisko główką, więc dodatkowo napiera na odbyt.

Dagietka - musisz być silna. Martusia przejdzie żółtaczkę i pójdziecie do domu. Skoro je to i wagę nadrobi.

Powodzenia na wizytach :)

spasticol? pierwsze słyszę - co to?;>

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja za Cb tez :-) widze ze chyba obie teraz mamy najblizej tp pomijajac cc :-)

No teoretycznie idziemy na pierwszy ogień :-D zobaczymy jak w praktyce. Ja już po nocach nie śpię, tylko czekam kiedy "ruszy" :-D Wiem, że to już na prawdę niedługo :-)

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jeszcze ta pogoda, leje i wieje mam wrażenie że mi zaraz drzewa okna po wybijają :P

U mnie to samo!
    Zostałam dziś sama w domu, mąż pojechał na spotkania.
    Boje się, że któraś tuja z ogródka zaraz mnie zabije. :D
    Straszny wiatr na śląsku ;O

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam tez bez sil,do 11 siedziałam i tylko Laure wyprawiłam do szkoly,Rodzice mi Ja odwieźli i myslalam, ze nie zrobie nic a tu prosze posprzatalam,odkurzylam, zapiekanka w piekarniku juz sie piecze i ide sie kapac :) ale polatałam i krzyz napieprza ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

U nas tez masakryczna pogoda, wieje jak diabli, pada, a jakies 2godz. temu straszna burza przeszła...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No teoretycznie idziemy na pierwszy ogień :-D zobaczymy jak w praktyce. Ja już po nocach nie śpię, tylko czekam kiedy "ruszy" :-D Wiem, że to już na prawdę niedługo :-)

Istnieje na prawdę duża szansa, że będziemy rodzić razem :D

Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Fajnie byscie miały :D

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Acikk załóż zeszyt ze złotymi myślami Twojego męża pliss:D

Czyli przedemna rodza ola25 i Tinusiaa?
    Ja już ledwo chodze. Czuję się jak kaleki pingwin...
    W domu syf. Cos staram sie ogarnac ale ciagle mnie boli i rezygnuje :( Boże, jak dobrze, że ktoś wymyślił irobota i zmywarkę. To chyba jakaś ciężarna kobita była :P

Wyobraz sobie ze kiedys pralek nie bylo automatow tylko taka "Frania" :-D ale masz racje to ktoa bardzo madry byl wiec napewno kobita w ciazy :-)

Dagietka trzymam kciuki, musisz byc silna dla dziewczynek, nawet sobie nie wyobrazam co musi czuc matka gdy dzieci w szpitala a jedno w domu, takie rozerwanie, wazne te w szpitalu ale i mysli sie o tym co w domu siedzi, ehh. Bedzie dobrze :-*

Flakonik a dziewczynki spia z Wami czy w swoim pokoiku? I czy czesto wstajecie w nocy czy tylko na karmienie?

Mam juz dosc! Chce urodzic, tak mi ciezko :-( wstac ciezko, chodzic maskara, nawet przy stole siedzac wiec talerz stawiam na brzuchu. W dodatku coraz czesciej skurcze lapia, nad ranem przez 1,5godz mialam takie co 12-8 min ale oczywiscie przeszly. Czy nie moge miec normalnej ciazy jak wiekszosc z Was, normalnie funkcjonowac i poprostu jak zacznal sie bole yo pojechac na ip?? Mam chyba zly dzien :-(

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

No szansa jest :-D Tylko cały czas próbujesz się wyłamać i chcesz być pierwsza :-P Od tylu tygodni mnie wodzisz za nos, że już ciężko zliczyć ile miałaś pseudo akcji porodowych :-D Jak na serio Ci się zacznie to Ci nie uwierzę :-D Chyba, że się na oddziale spotkamy to wtedy tak :-P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski Alicja się nie chwali ale wiem, że ma w domu siłownie, basen i jacuzzi :D to która się pisze na baby shower u Ali?:P

moniek90, Acikk, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No szansa jest :-D Tylko cały czas próbujesz się wyłamać i chcesz być pierwsza :-P Od tylu tygodni mnie wodzisz za nos, że już ciężko zliczyć ile miałaś pseudo akcji porodowych :-D Jak na serio Ci się zacznie to Ci nie uwierzę :-D Chyba, że się na oddziale spotkamy to wtedy tak :-P

Myślałam, że będę w pierwszej trójce na forum a teraz to się boje, że do pierwszej dziesiątki się nie załapie :D haha.
    Wiesz, że dziś urodziła następna dziewczyna od nas ze szkoły rodzenia? Taka blondynka z krótkimi włosami. Dostaliśmy z mężem od jej męża rano sms, że o 5 urodziła. Też miała termin na 1 grudnia. :)

moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozekajcie chwile na Acikk bo mialyscie byc razem na jednej Sali i pozniej isc sie napi c :P

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ