Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Myślałam, że będę w pierwszej trójce na forum a teraz to się boje, że do pierwszej dziesiątki się nie załapie :D haha.
    Wiesz, że dziś urodziła następna dziewczyna od nas ze szkoły rodzenia? Taka blondynka z krótkimi włosami. Dostaliśmy z mężem od jej męża rano sms, że o 5 urodziła. Też miała termin na 1 grudnia. :)

Ale super :-) a jak jej poszło? :-D ciekawa jestem skuteczności szkoły rodzenia Pani Grażynki :-D Ja znowu wczoraj miałam odwiedzić oddział, ale szansa była o 19:30 to mąż by nie zdążył do pracy. Pytam kiedy moglibyśmy w inny dzień, to ona mi mówi piątek, poniedziałek....a ja jej mówię, że chyba prędzej przyjadę rodzić :-P zobaczymy jak to wyjdzie :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica ja jestem chętna :D do Rybnika zalece w try miga: D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no w pierwszej dziesiątce zostało już tylko jedno miejsce także ten :P nie liczyła bym zbytnio na Twoim miejscu :D

moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pozekajcie chwile na Acikk bo mialyscie byc razem na jednej Sali i pozniej isc sie napi c :P

Jak się spóźni to za karę poleci po winiacza :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ale super :-) a jak jej poszło? :-D ciekawa jestem skuteczności szkoły rodzenia Pani Grażynki :-D Ja znowu wczoraj miałam odwiedzić oddział, ale szansa była o 19:30 to mąż by nie zdążył do pracy. Pytam kiedy moglibyśmy w inny dzień, to ona mi mówi piątek, poniedziałek....a ja jej mówię, że chyba prędzej przyjadę rodzić :-P zobaczymy jak to wyjdzie :-D

No bo środy i czwartki Grażyny nie ma bo ma szkołe rodzenia. Ja już tak często z nią gadam, że znam jej cały harmonogram pracy na pamięć.
    Wczoraj miała nockę z dr.Ziomkiem więc ta dziewczyna ze szkoły rodzenia właśnie rodziła z Grażyną. Super się jej trafiło:)
    No wiec skurcze miała od rana, wieczorem sie nasilily wiec pojechała o 23 na porodówkę i o 5 rano urodziła chłopczyka 3200. :) Mówi, że najbardziej jej pomogła wanna.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby Shower u Ali prosze ustalic termin :)

Moniek to nie bedzie kara tylko nagroda po takim czasie abstynencji :)

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Jak się spóźni to za karę poleci po winiacza :-D
    Winiacz... Wiecie co mi się juz tak nic nie chce że jak ktoś by mi tera powiedział że mogę wypić wino ale muszę iść po nie do sklepu to bym zrezygnowała :D
    Jezu jak ten mały się wierci że też mu się chce...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Annielica ja jestem chętna :D do Rybnika zalece w try miga: D

Tylko weź wino! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! melduję, że jestem już w domu ;) wyciszyli mi skurcze, nie chcieli, zebym rodzila przed 37 tygodnirm, a ze 37 juz jutro to mnie wypuscili, kazali przestac brac wszystkie tabletki i powiedzieli,ze moge juz spokojnie rodzic ;)

Lezalam przy samj porodowce i powiem szczerze, ze od tego czasu boje sie porodu :P bo ryki byly jak z horroru :D

nick nieaktualny, moniek90, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, evvik, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emilka24, Hashija lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Tylko weź wino! :D
    No raczej nie inaczej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! melduję, że jestem już w domu ;) wyciszyli mi skurcze, nie chcieli, zebym rodzila przed 37 tygodnirm, a ze 37 juz jutro to mnie wypuscili, kazali przestac brac wszystkie tabletki i powiedzieli,ze moge juz spokojnie rodzic ;)

Lezalam przy samj porodowce i powiem szczerze, ze od tego czasu boje sie porodu :P bo ryki byly jak z horroru :D
    Ha ha super :D puścili do domu i powiedzieli że możesz rodzic to co masz w domu rodzic :P?
    Weź nie strasz :P a z drugiej strony człowieka byle co boli to jeczy to nic dziwnego że z porodowki ryki :D
    Moja mama mówi że nie krzyczala ha ha to może i ja nie będę - chyba że na mezyka :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Winiacz... Wiecie co mi się juz tak nic nie chce że jak ktoś by mi tera powiedział że mogę wypić wino ale muszę iść po nie do sklepu to bym zrezygnowała :D

No to już faktycznie masz kryzys, że po wino by Ci się nie chciało iść :-D
    Moja Młoda też ostatnie dwa dni dawała mi ostro popalić. Wierciła się i uciskała mi podwozie, że mnie zginało w pół. A wczoraj tak gdzieś wcisnęła główkę, że jak nią ruszyła to po prawym udzie mnie straszne prądy przechodziły. Ciąża to sama radość! :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie boje ze tego mojego z bolu to zagryze ale co tam slady na cale zycie bedzie mial ot taka pamiatke mu zostawie nie tylko mnie pipke rozerwie jak po jakiej bombie :P

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No bo środy i czwartki Grażyny nie ma bo ma szkołe rodzenia. Ja już tak często z nią gadam, że znam jej cały harmonogram pracy na pamięć.
    Wczoraj miała nockę z dr.Ziomkiem więc ta dziewczyna ze szkoły rodzenia właśnie rodziła z Grażyną. Super się jej trafiło:)
    No wiec skurcze miała od rana, wieczorem sie nasilily wiec pojechała o 23 na porodówkę i o 5 rano urodziła chłopczyka 3200. :) Mówi, że najbardziej jej pomogła wanna.

To może podaj mi tutaj jej harmonogram to się jakoś wpasuję :-P jak się zacznie w inny dzień to walnę fochem, powiem Poli, że Grażynki nie ma i nie rodzę :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ha super :D puścili do domu i powiedzieli że możesz rodzic to co masz w domu rodzic :P?
    Weź nie strasz :P a z drugiej strony człowieka byle co boli to jeczy to nic dziwnego że z porodowki ryki :D
    Moja mama mówi że nie krzyczala ha ha to może i ja nie będę - chyba że na mezyka :D

powiedzieli, że mam przyjsc jak bede miec bole i bedziemy rodzic :P bo skurczy to juz nie mam od wczoraj :P tylko twardnienia same :P

ja nie strasze :P mowie jak bylo! :P nie wiedzialam,ze tak sie drzec mozna, serio! nie wyobrazam sobie siebie ryczacej :P polozne mowia,ze nie wszystkie kobiety rycza, wiec mam nadzieje,ze sie do nich zaliczam :P

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Mój też dziś super aktywny :) wczoraj miał spokojniejszy dzień, więc dziś musi nadrobić :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie pisnęłam przez cały poród raz, starałam się oddychać i przeć kiedy mi położna kazała a jak mi córcię podali to powiedziałam witaj kochanie i się popłakałam, nawet teraz mam łzy w oczach jak sobie przypomnę tą piękną chwilę. :) Więc na pewno nie wszystkie kobiety ,,ryczą".

Nadulka, nick nieaktualny, Madzisek, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbysmy nie krzyczaly i jak nas nie bedzie bolalo na koncu dostaniemy najpiekniejsza nagrode za ten wysilek :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa mówisz że talerz stawiasz na brzuchu... :D
    Na moim nawet kieliszek od wódki by nie ustał :D :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ