X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbys sie polozyla na plecach to moze by cos ustalo na twoim brzuchu :)

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna dziewczyny nie mogę z tego mojego męża :D tyle razy go prosiłam że jak nastawia budzik po coś to żeby ustawiał jednorazowy a on zawsze cykliczny od pn-nd i jak potem nie wyłączy to dzwoni dzień w dzień o roznych porach dziwnych.
    I wczoraj ustawiał na 13:15 bo jechał mamę gdzieś zawiezc no i dziś 13:15 słyszę budzik i patrzę a ten wstaje.
    I pytam się go: a Ty co? Po co wstales?
    On: bo budzik dzwonił.
    Ja: no ale po co wstales?
    On:(siedzi taki nieprzytomny) no bo muszę jechac.
    Ja: ale po co musisz jechac?
    On: no a po co wstalem???
    Ja: no nie wiem próbuje się dowiedzieć.
    On: no budzik dzwonił.
    Ja: no dzwonił bo wczoraj jechales po mamę a dziś gdzie będziesz?
    On: to po co ja wstalem??
    Ja: no kurrrr nie wiem !? Pytam się Ciebie??
    On: to ja wcale nie musiałem wstawac!
    I poszedł spac.
    :D

Mi$ia26, alicja_, Nadulka, Madzisek, pati_zuzia, Dżulia, m@rzenie, annielica, Matleena, kwiatakacji, Pchelkaa, emilka24, moniek90, Hashija, Klara87, lula.91 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja to właśnie przez takie coś się boję porodu, bo od razu mam myśli: jak bardzo musi ją boleć, że tak się drze :P
    Ejj dziewczyny nie ma co się nakrecac :P przecież różne są kobiety. A to że niektóre się dra to wiadomo :P
    Ja raczej będę przeklinac niż się drzec

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia i godzina nadrabiana :)

Dagietka współczuję sytuacji i też boję się, że z Polą trzeba będzie dłużej zostać w szpitalu niż 2-3 doby a Olek będzie tu tęsknił i płakał za mamą :/ Po za tym stres o córkę... Bądź dzielna, jeszcze trochę i wszyscy będziecie razem! Trzymam mocno kciuki kochana za Was i wierze, że bilirubina zaraz zacznie spadać.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

Acikk, mandarynkaa, hala123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o rykach na porodówce to żona kolegi męża miała poród rodzinny. Zdarzało się że musiał wychodzić z sali. Wchodził - cisza, wychodził to darła się niemiłosiernie he he. A przecież jak drzwi za sobą zamykał to wszystko słyszał, ale chciała pokazać jaka jest silna. Tylko po co?

Madzia już myślałam że urodziłaś i się nie odzywasz :-D

Co do brzucha to nieważny rozmiar, ale kształt :-D Na moim nic nie ustoi, a duży, chyba że się rzeczywiście położę :-P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu się śmiejecie, ale ja to krzyknęłam pare razy z bólu, potem już gryzłam poduche żeby się nie drzeć. Ale i tak mąż powiedział, że dumny ze mnie jest bo ani razu sobie nie bluzgnęłam :) Raz mnie tylko położna czy jakaś pielęgniarka - nie pamiętam nawet - wkurzyła bo mi mówi , że źle oddycham to jej powiedziałam, że jak się ma skurcz silny za skurczem to nie ma chwili na oddychanie książkowe i żeby sobie swoje dobre rady zachowała dla siebie.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mówicie o rykach na porodówce to żona kolegi męża miała poród rodzinny. Zdarzało się że musiał wychodzić z sali. Wchodził - cisza, wychodził to darła się niemiłosiernie he he. A przecież jak drzwi za sobą zamykał to wszystko słyszał, ale chciała pokazać jaka jest silna. Tylko po co?

Madzia już myślałam że urodziłaś i się nie odzywasz :-D

Co do brzucha to nieważny rozmiar, ale kształt :-D Na moim nic nie ustoi, a duży, chyba że się rzeczywiście położę :-P

Chyba zartujesz :D czyli chyba ją wogole nie bolala skoro jeszcze miała głowę do tego by kombinowac - chciała żeby jej bardziej żałował :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja nawet nie pisnęłam przez cały poród raz, starałam się oddychać i przeć kiedy mi położna kazała a jak mi córcię podali to powiedziałam witaj kochanie i się popłakałam, nawet teraz mam łzy w oczach jak sobie przypomnę tą piękną chwilę. :) Więc na pewno nie wszystkie kobiety ,,ryczą".
    Miałam to samo, położna nawet sama kazała mi chociaż postękać ale co by to dało :P przecież nie bolało by mniej :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Miałam to samo, położna nawet sama kazała mi chociaż postękać ale co by to dało :P przecież nie bolało by mniej :)
    No więc właśnie mnie się też wydaje to zupełnie niekoniecznie ale jak komuś pomaga -why not?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie :) ten ból szybko sie zapomina ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się staram na to patrzeć z innej strony - że najważniejsze by mały był zdrowy, a ból no cóż pobili i przejdzie jakkolwiek bardzo by nie bolalo :P przecież będę w szpitalu to chyba nie dadzą mi umrzeć :)
    No a pozatym banal nad banaly alee - nie ja pierwszą na tym świecie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ejj dziewczyny nie ma co się nakrecac :P przecież różne są kobiety. A to że niektóre się dra to wiadomo :P
    Ja raczej będę przeklinac niż się drzec

Przeklinalam na sali w stylu ku..a, ku...a wychodz już. Stalam przy zlewie (był najbliżej łóżka) rozkraczona trzymając rękoma się zlewu i trzęsąc się żeby syna wypchać, a w sumie wytrząsnąć z siebie. (Dziwne że wstrząsu mózgu nie miał po takich przeżyciach.) Po skurczu siadalam na łóżko, ale nim mi było wygodnie to musiałam wstawać ponownie bo skurcz. I tak coraz szybciej w kółko. I co chwilę przepraszałam te kobietę co rodziła w kompletnej ciszy za przekleństwa, mówiąc jej, że normalnie takich słów nie używam.bo wtedy tak naprawdę było :-P A na porodówce o dziwo cisza tylko takie stęki przy parciu he he. Chyba czułam respekt przy położnej czy co :-)

Acikk dialog super :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wy tu się śmiejecie, ale ja to krzyknęłam pare razy z bólu, potem już gryzłam poduche żeby się nie drzeć. Ale i tak mąż powiedział, że dumny ze mnie jest bo ani razu sobie nie bluzgnęłam :) Raz mnie tylko położna czy jakaś pielęgniarka - nie pamiętam nawet - wkurzyła bo mi mówi , że źle oddycham to jej powiedziałam, że jak się ma skurcz silny za skurczem to nie ma chwili na oddychanie książkowe i żeby sobie swoje dobre rady zachowała dla siebie.
    No ale widzizz. Przeżyłas urodzilas i nawet od razu chcialas drugie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Na pocieszenie :) ten ból szybko sie zapomina ;)

Święta prawda. Tylko na potrzeby tego porodu wszystko sobie jakoś przypomnialam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez krzyknelam,ale nie z bolu wtedy nawet tak bolu nie czulam bo to juz parlam, tak o mialam taka potrzebe i bylo mi z tym lepiej,a nawet brdzej to stekanie bylo :)
    Acik ja to z moim mezem czasem dialogi w nocy prowadze,z anczy on spi i zaczyna gadac i ja sprawdzajac czy spi pytam go o cos i mi odpowiada czasem jakies glupoty, np zaczyna gadac,ze musi zabrac picupa z pola bo tam zostal i go ukradna i sie pytam jaego ion mi odpowiada na wszystkie pytania i ja sie hihram i w koncu go wlane z dwa razy i mowie obudz sie bo glupoty gadasz. kiedys mnie posadzil ze go w nocy zaatakowalam seksualnie a to on mnie wybudzil wciagnal na siebie i mowi budze sie patzre a Ty na gorze :) to akurat moze byc niebezpieczne, bo jakby spal z jakegos powodu z kims innym :D

Mi$ia26, Piegus, Matleena lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Święta prawda. Tylko na potrzeby tego porodu wszystko sobie jakoś przypomnialam :-D
    Ja też :) i pomyślałam niedlugo po pozytywnym teście "boże czy ja zgłupiałam że znowu chcę to przeżywać" ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha pati Zuzia no nieźle :D mój też czasem przez sen prowadzi dialogi :D przeważnie pyta mnei o jakieś rzeczy związane z kopalnia.
    Kiedyś się klade parę minut po nim a ten się mnie pyta czy jak wychodziłam z salonu to zapielam zabierak do kombajnu (cokolwiek to jest :D)

Madzisek, pati_zuzia, Mama-julka, alicja_, Matleena, moniek90, Klara87, lula.91, amos lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam sie pochwale lozeczkiem mojej księżniczki :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bfbb7bc40cb.jpg

Acikk, Madzisek, pati_zuzia, Nadulka, Mama-julka, justyna14, rewelka, Tinusia, aannkkaa, annielica, m@rzenie, Matleena, Moniusia89, kwiatakacji, ZieloneOliwki, emilka24, Nazja, moniek90, Hashija lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ