X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wida ze zaczyna sie obnizac :)

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ejj dziewczyny nie ma co się nakrecac :P przecież różne są kobiety. A to że niektóre się dra to wiadomo :P
    Ja raczej będę przeklinac niż się drzec

Acikk ja u Ciebie to widzę tak "aaaa ku*** dajcie wódy, wódy na znieczulenie bo nie wytrybieeee" :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus i mi się wydaje, że niżej bo taki "smutny" się zrobił :P

Piegus lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus mi też się zdaje że obniżył.

Piegus lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak mi się nie wydawało. :) Jeszcze dzisiaj męczą mnie takie pobolewania co jakiś czas, ale nie jakieś mocne. I też się boję, że nie będę wiedziała kiedy się faktycznie coś zacznie dziać. :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym mówie od wczoraj :D Nie wiadomo kiedy jest najbardziej optymalny moment żeby jechać do szpitala :D Nie za szybko i nie za późno :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No właśnie o tym mówie od wczoraj :D Nie wiadomo kiedy jest najbardziej optymalny moment żeby jechać do szpitala :D Nie za szybko i nie za późno :D

Mi doktor kazał jechać jak odejdaą wody lub będzie regularna czynność skurczowa co 10 min.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:42

Mi$ia26, Acikk, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica a ile maja trwać te skurcze? i jak silne powinny być ? :D Bo ja np wczoraj rano i wieczorem miałam lekkie jak na okres co 15 min :D i wtedy zaczelam sie wlasnie zastanawiać jak to powinno wyglądać :D

Wybaczcie że tak Wam męcze o te skurcze ale to wszystko ze względu na tą cesarke, nie wiem po prostu kiedy jechać żeby nie było za pozno ze mi dupką wejdzie w kanał rodny dziecko czy coś, nie wiem jak to jest nigdy nie rodziłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:18

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    edit: a jak tylko go zabrali to do męża " policz czy ma wszystkie paluszki u rąk i nóg i czy wszystko jest ok " :) nie wiem co ja z tymi paluszkami ale tak było :)

Też tak miałam ;-) Położna do mnie podeszła mówiąc że mam syna. A ją tylko naokoło go omiotłam wzrokiem żeby sprawdzić czy ma po pięć palców. Nie mam pojęcia skąd się to wzięło. Jakoś podświadomie chyba. A położna do mnie jeszcze raz, pani spojrzy, że syn. Pewnie się zdziwiła że mam taki rozbiegany wzrok :-D

justyna14 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:42

Mama-julka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Kurde, Acikk, jakbym nie wyszła za swojego meża to wyszłabym za Twojego. No miszcz normalnie :D
    Ja tylko jestem go ciekawa na tej porodowce :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja mam dokładnie tak samo, brzuch robi się twardy, boli jak na okres, trochę potrzyma i puści. Ale na pewno nie co 10 minut, więc chyba jeszcze nie ma co się nastawiać. :P

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus mi też się wydaję, że brzuch masz już obniżony :D

Piegus lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Też tak miałam ;-) Położna do mnie podeszła mówiąc że mam syna. A ją tylko naokoło go omiotłam wzrokiem żeby sprawdzić czy ma po pięć palców. Nie mam pojęcia skąd się to wzięło. Jakoś podświadomie chyba. A położna do mnie jeszcze raz, pani spojrzy, że syn. Pewnie się zdziwiła że mam taki rozbiegany wzrok :-Dj
    Hahaha napewno sie zastanawiala gdzie sisiora szukasz:pp

Mama-julka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się jeszcze jak na wczorajszej wizycie się położyłam do usg i doktorek włącza, przykłada mi głowicę i walnął tekstem "no chłop jak się patrzy, jajka na pół ekranu!". Nie mogłam ze śmiechu. :D

iNso87, Mama-julka, Matleena, ZieloneOliwki, Nadulka, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    My kiedyś oglądaliśmy jakiś film i tam się babka darła w stylu "AAAAaaaaaAAAAAAaaaa" nosz tak mnie to wkurzało, że powiedziałam Mojemu, że jak tylko spróbuję tak się drzeć to ma mi rypnąć :P

Dokładnie to samo powiedzialam mezowi :p polozne tylko po cichu mowily do siebie, ze przesadza, ze sie tak wydziera

Jak przejde z.komorki na kompa to Wam opowiem co przeszlam przy przyjeciu do szpitala, bo to jak z filmu jakiegos :D

Suerte, Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus moim zdaniem brzuszek Ci opadł :)

Ja cały czas mam nadzieję, że u mnie będzie książkowo, najpierw wody chlusną jak w telenoweli, później skurcze i będzie wiadomo :)

Poz!omka myślę, że zauważysz jak by miało na prawdę się zaczynać, i zdążysz do szpitala bo to wcale tak szybko nie idzie :)

Poz!omka., Piegus lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

Pola_27, pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Poziomka ja po odstawieniu luteiny nie mialam zadnych objawow. Czy luteine bralam czy nie to brzuch i tak bolal.

Karola pracujesz? Myslalam ze juz wszystkie na l4 siedza oprocz Matleeny i Evvik:-o podziwiam

Ja dzis wizyta dopiero o 19:20 a juz spac nie moge z podekscytowania :-D i snilo mi sie ze na wizyte pojechalismy wozkiem :-D hahaha

ja juz w domu jestem, ale i tak dalej przed komputerem... Tyle, ze mi to nie przeszkadza, mam czym glowe zajac;) Mam terminy do wyslania analiz i prezentacji, ale tez stresu wielkiego nie mam. Jak mi sie uda wyslac to ok, a jak nie, to napisze, ze rodze;p i niech ktos inny konczy co zaczelam ;)

‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ