X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja też :) i pomyślałam niedlugo po pozytywnym teście "boże czy ja zgłupiałam że znowu chcę to przeżywać" ;)
    AAA... Świetnie... Ja to chyba się ciesze że nie wiem co mnie czeka ;P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia byłam kiedyś pod namiotem z koleżanką która okazało się że właśnie gada przez sen. I jak nie można usnąć to super rozrywka z takim kimś obok. Też się nasmiałam z tych głupot, a rano jej mówiłam co było to się bulwersowała... o prawdę?

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej żyć w nieświadomości ;) ale spoko jak napisałaś nie my pierwsze i nie ostatnie... A jak mówi moja teściowa jak wlazło to i wyjdzie ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma byc t9o bedzie kto jak nie my damy rade :) U mnie tak leje i wieje ze az strach okropna pogoda :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No lepiej żyć w nieświadomości ;) ale spoko jak napisałaś nie my pierwsze i nie ostatnie... A jak mówi moja teściowa jak wlazło to i wyjdzie ;)
    Ja INO jak wlazilo to było trochę he przyjemniej niż jak będzie wylazic :D

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk w pierwszych 2 miesiącach po porodzie nie chciałam nawet słyszeć, że mogłabym kiedyś jeszcze raz przez to przechodzić, ale z czasem... :) Teraz troche bardziej się boje porodu bo wiem co mnie czeka, a z drugiej strony myślę sobie, że raz to przeżyłam, to i drugi przeżyje. Liczę, że będzie lżej i łatwiej :)

Madzisek, pati_zuzia, m@rzenie lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wiecie co mój mąż mi dziś powiedział :P
    Przyszedł z pracy i gadamy w łóżku i ją nagle histeria że nie chce żeby mi pitke pocieli jak będę rodzic Antka a on do mnie "nie bój się nie potna, zobaczysz że się rozciagnie jak paszcza węża..."
    o.O

No widze, ze Twoj mezu taki sam do komplementow jak i moj :D Moj ostatnio w lozku do mnie mowi : wygladasz jak milion dolarow...
    No to ja w smiech bo to rano i w ogole.
    A moj ukochany na to - ale wiesz, ze dzisiaj juz milion dolarow to nie jest kwota jakas powalajaca :D

i mnie poskladalo hehe

Mama-julka, Acikk, pati_zuzia, Matleena, Pchelkaa, ZieloneOliwki, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec moje Derogie zostalo 13 dni... Za 13 dni o tej porze bede miala juz Truskawe przy sobie :D Dociera to do mnie, ze to za chwile i stresa mam cholernego !Trzynascie dni, od jutra dwanascie... matko bosko !!!

Matleena, kwiatakacji, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk w pierwszych 2 miesiącach po porodzie nie chciałam nawet słyszeć, że mogłabym kiedyś jeszcze raz przez to przechodzić, ale z czasem... :) Teraz troche bardziej się boje porodu bo wiem co mnie czeka, a z drugiej strony myślę sobie, że raz to przeżyłam, to i drugi przeżyje. Liczę, że będzie lżej i łatwiej :)
    Też mam taką nadzieję :) i szybciej :)

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze słowa do Olka jak go położyli na piersi brzmiały " Witaj kochanie, tak długo na Ciebie czekaliśmy" :) i powiem Wam, że ile by poród nie trwał, to kobieta to zniesie, bo wie, że "walczy" dla swojego dziecka.

Madzisek, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze słowa do Olka jak go położyli na piersi brzmiały " Witaj kochanie, tak długo na Ciebie czekaliśmy" :) i powiem Wam, że ile by poród nie trwał, to kobieta to zniesie, bo wie, że "walczy" dla swojego dziecka.

edit: a jak tylko go zabrali to do męża " policz czy ma wszystkie paluszki u rąk i nóg i czy wszystko jest ok " :) nie wiem co ja z tymi paluszkami ale tak było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:23

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego ze dawno nie pokazywalam brzuszka dzis sie nim pochwale :) 38t 2d

f9f9r9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:34

justyna14, Acikk, Piegus, pati_zuzia, iNso87, Madzisek, rewelka, Karola1990, Mama-julka, annielica, m@rzenie, Pola_27, Matleena, Moniusia89, Pchelkaa, kwiatakacji, genoweffa, ZieloneOliwki, emilka24, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi my w jednej rączce i stopce mamy policzone przy USG :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow misia! Super :) kurde to moje dziecko chyba jakoes wygniecione wyjdzie ją się pytam gdzie on mi się mieści???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Acikk pomysl jak malo bedziesz miala do zrzuania po porodzie a Antek jak widac daje rade w swojej malej kawalerce :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Oj Acikk pomysl jak malo bedziesz miala do zrzuania po porodzie a Antek jak widac daje rade w swojej malej kawalerce :)
    Ciasna ale własną :D

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek do kręgosłupa przyklejony :) ciekawe czy nie będzie miał go gdzieś odbitego :)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO Alija tez ma maly brzuszek a Sara ponad 3 kilo wazy nie ma reguly :) To jak sie Antek odnajdzie jak wyjdzie z brzucha a tu bedzoe mial tyle przestrzeni :)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem po wczorajszej wizycie. Synek waży już 3200, wszystko ładnie pięknie. Szyjka ma 3 cm, ale jest miękka, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o szybszy termin porodu. :P
    Zrobił mi też wymaz z ujścia szyjki i miałam to zawieźć do sanepidu. To od razu po wizycie pojechaliśmy i była tam taka baba nieprzyjemna, brr. Jak już się w końcu zgodziła przyjąć próbkę to jeszcze zapytała kto mi to pobierał. Powiedziałam, że ginekolog i że właśnie wracam od niego, to ona na to: a po co to pani w ogóle? Pani jest w ciąży czy co? No masakra. :/
    Wczoraj chyba Acikk się tak chwaliła spałaszowanym bigosem, że aż dziś musiałam lecieć po kapustę i właśnie się robi. :3
    A co do tematu wypróżniania :P Też biorę żelazo i też mnie goni kilka razy w ciągu dnia.

pati_zuzia, Mama-julka, Madzia890722, Matleena, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i też mam wrażenie, że mi się brzuch obniżył. Daję dwie foty.
    Tydzień temu:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:51

pati_zuzia, Mama-julka, kwiatakacji, Matleena, genoweffa, Nadulka, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ