X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze moj brzuszek tez jest nisko ale zgage mam caly czas wiec juz niewiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    annielica a ile maja trwać te skurcze? i jak silne powinny być ? :D Bo ja np wczoraj rano i wieczorem miałam lekkie jak na okres co 15 min :D i wtedy zaczelam sie wlasnie zastanawiać jak to powinno wyglądać :D

Wybaczcie że tak Wam męcze o te skurcze ale to wszystko ze względu na tą cesarke, nie wiem po prostu kiedy jechać żeby nie było za pozno ze mi dupką wejdzie w kanał rodny dziecko czy coś, nie wiem jak to jest nigdy nie rodziłam :D

Ale przecież jak dziecko Ci wejdzie dupką to i tak mogą zrobić cięcie. Przecież nie będą kazali Ci rodzić sn wtedy. Zresztą poród nie trwa chwilę, serio mało prawdopodobne by wszystko się tak potoczyło.
    A siła skurczów jest subiektywnym odczuciem tak jak każda z nas ma inny próg bólu tak samo każda inaczej odczuwa skurcze. Ważne by były co 10 min regularnie a ich siła rosła. No i wiadomo skurcze, nie ustępują po kąpieli czy prysznicu. Moim zdaniem martwisz się na zapas bo mało prawdopodobne by przegapić swój poród.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D mój mężulek dostał urlop na calusieńki tydzień! Wyjdziemy pewnie w piątek, to jak pogoda dopisze w niedzielę wybierzemy się na pierwszy spacerek we czwórkę ;) Nie mogę się doczekać!

Suerte, Matleena lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powinas mieć białe wdzianko, w tym zielonym to powinnas Żabka się nazywać ;-)

Piegus brzuch obniżył się. A gdybyś nie powiedziała, że lustro brudne to bym myślała że spodnie, ups.

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka moj stroj jest czarny :P Zielony wyszedl na zdjeciu a kolory w moim przypadku narazie odpadaja :) Takze bede czarna Misia Panda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:58

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus - moim zdaniem obniżył się :)

Lilianna - mam ten sam zestaw tylko dla synka, no i na razie uprany i czeka na rozłożenie, chyba zrobię to 1.12 :) al prezentuje się bardzo ładnie :)

Misia - super brzuszek, widać że już końcówka :)

Zjadłam na obiad placek po węgiersku a teraz zdycham tak mi nie dobrze na żołądku :(

Piegus, lilianna lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ale przecież jak dziecko Ci wejdzie dupką to i tak mogą zrobić cięcie. Przecież nie będą kazali Ci rodzić sn wtedy. Zresztą poród nie trwa chwilę, serio mało prawdopodobne by wszystko się tak potoczyło.
    A siła skurczów jest subiektywnym odczuciem tak jak każda z nas ma inny próg bólu tak samo każda inaczej odczuwa skurcze. Ważne by były co 10 min regularnie a ich siła rosła. No i wiadomo skurcze, nie ustępują po kąpieli czy prysznicu. Moim zdaniem martwisz się na zapas bo mało prawdopodobne by przegapić swój poród.
    No wiem ze panikuje :D Masz rację, takiego wydarzenia jak poród nie da sie przegapić :D Ale gdzieś wyczytałam taki przypadek ze dziecko weszło w kanał i juz nie chcieli cc robić tylko pośladkowy poród :D Juz bede grzeczna :D bede się relaksować i spokojnie czekać na ''ten'' czas :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mój Mąż dostał urlop na pierwszy tydzień grudnia :D (to jeszcze nie ten 'tacierzyński') więc mam radochę i mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu :D

Będą się urlopować w jednym czasie :) mój też ma pierwszy tydzien grudnia właśnie

Suerte lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, was nadrobić uff. Teraz nie pamiętam co chciałam pisać przez to :<
    Jedyne co pamiętam to o pogodzie i u mnie tez masakra mam wrażenie ze zaraz mi okna wiatr wybije ;o

Łóżeczko mamy generalnie gotowe tylko brakuje lokatora i literek ale to po porodzie bo debata trwa na temat imienia dalej :D
    a wrzucę zdjęcie a co tam :D
    mslogp.jpg
    Wieczorem lepszy efekt :)

Mama-julka, kwiatakacji, lilianna, Madzisek, rewelka, pati_zuzia, revvelka, annielica, Piegus, m@rzenie, Nadulka, emilka24, Dżulia, Nazja, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No wiem ze panikuje :D Masz rację, takiego wydarzenia jak poród nie da sie przegapić :D Ale gdzieś wyczytałam taki przypadek ze dziecko weszło w kanał i juz nie chcieli cc robić tylko pośladkowy poród :D Juz bede grzeczna :D bede się relaksować i spokojnie czekać na ''ten'' czas :D

Oj wiesz internet to nie jest zbyt dobre źródło informacji. Ja czytałam, że kobieta urodziła siedząc na toalecie nawet o tym nie wiedziała, spuściła wodę i dziecko się zaklinowało w rurze i uratowali je strażacy... także tego :P

Ja wiem, że dla nas cc to przeżycie ale dla lekarza to rutyna. Wczoraj przyszłam na wizytę do dowiedziałam się, ze doktor niedawno poszedł na cc. Nie minęło 10 min jak wyszedł z bloku. A było to nieplanowane cc, czyli albo odeszły wody albo były skurcze. Przygotowanie do operacji to chwila. Dostajesz zastrzyk w kręgosłup i już. Na 100% nie zdążysz w tym czasie urodzić sn. Poród sn trwa dłużej serio :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Lilianna - mam ten sam zestaw tylko dla synka, no i na razie uprany i czeka na rozłożenie, chyba zrobię to 1.12 :) al prezentuje się bardzo ładnie :)

Moje jeszcze też uprane czeka :-) zdjęcie zrobiłam wczoraj bo sprawdzałam z ciekawości jak się komplet będzie prezentowac.
    Narazie puste i gole lozeczka stoi w pokoju. Ubierać będę też jakoś początkiem grudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:36

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - spasticol w moim przypadku jest na rozluźnienie szyjki. Szyjka mi się skraca ale jest dość twarda. Skurcze też już mam i moja gin w ten sposób chce przygotować szyjkę do porodu żebym się nie męczyła ze skurczami i brakiem postępu porodu. Jak to powiedziała im więcej skróci i rozewrze się teraz tym mniej będzie bólu na sali porodowej, a nawet jeśli nie mniej to krócej.

Piegus - moim zdaniem brzuch się obniżył

A ja też jakaś padnięta dzisiaj. Właśnie się obudziłam po tym jak padłam po wizycie.

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Która tu tak panikuje z cc? ;-)
    Spokojnie Dziewczyny. Z porodem nie jest tak hop siup.
    Mnie czeka czwarta cc i generalnie jest tak, że mam jechać na IP jeśli:
    -odejdą wody
    -będę podejrzewać sączenie wód
    -pojawią się nieregularne bolesne skurcze
    -pojawią się regularne (co od 8 do 12 minut), choć nawet mało bolesne skurcze
    -pojawi się inny silny niezidentyfikowany ból

Takie same objawy brałam pod uwagę przed 3 cc. Pojechałam, bo miałam skurcze, średnio bolesne, ale stwierdziłam, ze skoczę i sprawdzę.
    Na IP zrobiono mi KTG, wyszły skurcze ok. 100 i zapadła decyzja: tą panią na porodówkę!
    Oczy mi wyszły i mówię ale to dopiero 36 tc.
    A lekarz: No tak, ale jest akcja skurczowa i nie będziemy pani męczyć. Zrobimy cc :-)

Suerte, Poz!omka., Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a jakie typy? :)
    Alan&Natan :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Oj wiesz internet to nie jest zbyt dobre źródło informacji. Ja czytałam, że kobieta urodziła siedząc na toalecie nawet o tym nie wiedziała, spuściła wodę i dziecko się zaklinowało w rurze i uratowali je strażacy... także tego :P

Ja wiem, że dla nas cc to przeżycie ale dla lekarza to rutyna. Wczoraj przyszłam na wizytę do dowiedziałam się, ze doktor niedawno poszedł na cc. Nie minęło 10 min jak wyszedł z bloku. A było to nieplanowane cc, czyli albo odeszły wody albo były skurcze. Przygotowanie do operacji to chwila. Dostajesz zastrzyk w kręgosłup i już. Na 100% nie zdążysz w tym czasie urodzić sn. Poród sn trwa dłużej serio :)
    Haha oo matko co za historia :D no fakt, w internecie można wyczytać wszystko :D No dobra uspokoiłaś mnie trochę :D Po prostu to odstawianie luteiny juz było dla mnie stresujace ze cos sie szybciej wydarzy :D I teraz jeszcze te skurcze, bo od 2 miesiecy nie miałam nawet tych przygotowujących ani twardnienia brzucha nic :D dlatego dla mnie to nowość i już miałam wizje szybkiego porodu :D Jak do poniedziałkowej wizyty dotrwam to mi ulży :D Ale faktycznie nie ma co martwić się każdym lekkim skurczem, jeśli bedzie czas to na pewno na lekkim sie nie skończy :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Hej! Która tu tak panikuje z cc? ;-)
    Spokojnie Dziewczyny. Z porodem nie jest tak hop siup.
    Mnie czeka czwarta cc i generalnie jest tak, że mam jechać na IP jeśli:
    -odejdą wody
    -będę podejrzewać sączenie wód
    -pojawią się nieregularne bolesne skurcze
    -pojawią się regularne (co od 8 do 12 minut), choć nawet mało bolesne skurcze
    -pojawi się inny silny niezidentyfikowany ból

Takie same objawy brałam pod uwagę przed 3 cc. Pojechałam, bo miałam skurcze, średnio bolesne, ale stwierdziłam, ze skoczę i sprawdzę.
    Na IP zrobiono mi KTG, wyszły skurcze ok. 100 i zapadła decyzja: tą panią na porodówkę!
    Oczy mi wyszły i mówię ale to dopiero 36 tc.
    A lekarz: No tak, ale jest akcja skurczowa i nie będziemy pani męczyć. Zrobimy cc :-)
    Pchelka dzieki :D to ja taka panikara jestem :D Bo z natury jestem taka że jak mnie coś boli to sie nie rusze na kontrole itd :D dlatego zastanawiałam się jak jest w przypadku cc, czy trzeba wtedy reagować od razu czy można spokojnie czekać aż naprawdę bedzie trzeba jechać :P Chyba mam wysoki próg bólu :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowałam trochę rzeczy dla małego i się umeczyłam jak koń po westernie...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ