WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze moj brzuszek tez jest nisko ale zgage mam caly czas wiec juz niewiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    annielica a ile maja trwać te skurcze? i jak silne powinny być ? :D Bo ja np wczoraj rano i wieczorem miałam lekkie jak na okres co 15 min :D i wtedy zaczelam sie wlasnie zastanawiać jak to powinno wyglądać :D

Wybaczcie że tak Wam męcze o te skurcze ale to wszystko ze względu na tą cesarke, nie wiem po prostu kiedy jechać żeby nie było za pozno ze mi dupką wejdzie w kanał rodny dziecko czy coś, nie wiem jak to jest nigdy nie rodziłam :D

Ale przecież jak dziecko Ci wejdzie dupką to i tak mogą zrobić cięcie. Przecież nie będą kazali Ci rodzić sn wtedy. Zresztą poród nie trwa chwilę, serio mało prawdopodobne by wszystko się tak potoczyło.
    A siła skurczów jest subiektywnym odczuciem tak jak każda z nas ma inny próg bólu tak samo każda inaczej odczuwa skurcze. Ważne by były co 10 min regularnie a ich siła rosła. No i wiadomo skurcze, nie ustępują po kąpieli czy prysznicu. Moim zdaniem martwisz się na zapas bo mało prawdopodobne by przegapić swój poród.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D mój mężulek dostał urlop na calusieńki tydzień! Wyjdziemy pewnie w piątek, to jak pogoda dopisze w niedzielę wybierzemy się na pierwszy spacerek we czwórkę ;) Nie mogę się doczekać!

Suerte, Matleena lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powinas mieć białe wdzianko, w tym zielonym to powinnas Żabka się nazywać ;-)

Piegus brzuch obniżył się. A gdybyś nie powiedziała, że lustro brudne to bym myślała że spodnie, ups.

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka moj stroj jest czarny :P Zielony wyszedl na zdjeciu a kolory w moim przypadku narazie odpadaja :) Takze bede czarna Misia Panda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:58

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus - moim zdaniem obniżył się :)

Lilianna - mam ten sam zestaw tylko dla synka, no i na razie uprany i czeka na rozłożenie, chyba zrobię to 1.12 :) al prezentuje się bardzo ładnie :)

Misia - super brzuszek, widać że już końcówka :)

Zjadłam na obiad placek po węgiersku a teraz zdycham tak mi nie dobrze na żołądku :(

Piegus, lilianna lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ale przecież jak dziecko Ci wejdzie dupką to i tak mogą zrobić cięcie. Przecież nie będą kazali Ci rodzić sn wtedy. Zresztą poród nie trwa chwilę, serio mało prawdopodobne by wszystko się tak potoczyło.
    A siła skurczów jest subiektywnym odczuciem tak jak każda z nas ma inny próg bólu tak samo każda inaczej odczuwa skurcze. Ważne by były co 10 min regularnie a ich siła rosła. No i wiadomo skurcze, nie ustępują po kąpieli czy prysznicu. Moim zdaniem martwisz się na zapas bo mało prawdopodobne by przegapić swój poród.
    No wiem ze panikuje :D Masz rację, takiego wydarzenia jak poród nie da sie przegapić :D Ale gdzieś wyczytałam taki przypadek ze dziecko weszło w kanał i juz nie chcieli cc robić tylko pośladkowy poród :D Juz bede grzeczna :D bede się relaksować i spokojnie czekać na ''ten'' czas :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mój Mąż dostał urlop na pierwszy tydzień grudnia :D (to jeszcze nie ten 'tacierzyński') więc mam radochę i mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu :D

Będą się urlopować w jednym czasie :) mój też ma pierwszy tydzien grudnia właśnie

Suerte lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, was nadrobić uff. Teraz nie pamiętam co chciałam pisać przez to :<
    Jedyne co pamiętam to o pogodzie i u mnie tez masakra mam wrażenie ze zaraz mi okna wiatr wybije ;o

Łóżeczko mamy generalnie gotowe tylko brakuje lokatora i literek ale to po porodzie bo debata trwa na temat imienia dalej :D
    a wrzucę zdjęcie a co tam :D
    mslogp.jpg
    Wieczorem lepszy efekt :)

Mama-julka, kwiatakacji, lilianna, Madzisek, rewelka, pati_zuzia, revvelka, annielica, Piegus, m@rzenie, Nadulka, emilka24, Dżulia, Nazja, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No wiem ze panikuje :D Masz rację, takiego wydarzenia jak poród nie da sie przegapić :D Ale gdzieś wyczytałam taki przypadek ze dziecko weszło w kanał i juz nie chcieli cc robić tylko pośladkowy poród :D Juz bede grzeczna :D bede się relaksować i spokojnie czekać na ''ten'' czas :D

Oj wiesz internet to nie jest zbyt dobre źródło informacji. Ja czytałam, że kobieta urodziła siedząc na toalecie nawet o tym nie wiedziała, spuściła wodę i dziecko się zaklinowało w rurze i uratowali je strażacy... także tego :P

Ja wiem, że dla nas cc to przeżycie ale dla lekarza to rutyna. Wczoraj przyszłam na wizytę do dowiedziałam się, ze doktor niedawno poszedł na cc. Nie minęło 10 min jak wyszedł z bloku. A było to nieplanowane cc, czyli albo odeszły wody albo były skurcze. Przygotowanie do operacji to chwila. Dostajesz zastrzyk w kręgosłup i już. Na 100% nie zdążysz w tym czasie urodzić sn. Poród sn trwa dłużej serio :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Lilianna - mam ten sam zestaw tylko dla synka, no i na razie uprany i czeka na rozłożenie, chyba zrobię to 1.12 :) al prezentuje się bardzo ładnie :)

Moje jeszcze też uprane czeka :-) zdjęcie zrobiłam wczoraj bo sprawdzałam z ciekawości jak się komplet będzie prezentowac.
    Narazie puste i gole lozeczka stoi w pokoju. Ubierać będę też jakoś początkiem grudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:36

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - spasticol w moim przypadku jest na rozluźnienie szyjki. Szyjka mi się skraca ale jest dość twarda. Skurcze też już mam i moja gin w ten sposób chce przygotować szyjkę do porodu żebym się nie męczyła ze skurczami i brakiem postępu porodu. Jak to powiedziała im więcej skróci i rozewrze się teraz tym mniej będzie bólu na sali porodowej, a nawet jeśli nie mniej to krócej.

Piegus - moim zdaniem brzuch się obniżył

A ja też jakaś padnięta dzisiaj. Właśnie się obudziłam po tym jak padłam po wizycie.

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Która tu tak panikuje z cc? ;-)
    Spokojnie Dziewczyny. Z porodem nie jest tak hop siup.
    Mnie czeka czwarta cc i generalnie jest tak, że mam jechać na IP jeśli:
    -odejdą wody
    -będę podejrzewać sączenie wód
    -pojawią się nieregularne bolesne skurcze
    -pojawią się regularne (co od 8 do 12 minut), choć nawet mało bolesne skurcze
    -pojawi się inny silny niezidentyfikowany ból

Takie same objawy brałam pod uwagę przed 3 cc. Pojechałam, bo miałam skurcze, średnio bolesne, ale stwierdziłam, ze skoczę i sprawdzę.
    Na IP zrobiono mi KTG, wyszły skurcze ok. 100 i zapadła decyzja: tą panią na porodówkę!
    Oczy mi wyszły i mówię ale to dopiero 36 tc.
    A lekarz: No tak, ale jest akcja skurczowa i nie będziemy pani męczyć. Zrobimy cc :-)

Suerte, Poz!omka., Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a jakie typy? :)
    Alan&Natan :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Oj wiesz internet to nie jest zbyt dobre źródło informacji. Ja czytałam, że kobieta urodziła siedząc na toalecie nawet o tym nie wiedziała, spuściła wodę i dziecko się zaklinowało w rurze i uratowali je strażacy... także tego :P

Ja wiem, że dla nas cc to przeżycie ale dla lekarza to rutyna. Wczoraj przyszłam na wizytę do dowiedziałam się, ze doktor niedawno poszedł na cc. Nie minęło 10 min jak wyszedł z bloku. A było to nieplanowane cc, czyli albo odeszły wody albo były skurcze. Przygotowanie do operacji to chwila. Dostajesz zastrzyk w kręgosłup i już. Na 100% nie zdążysz w tym czasie urodzić sn. Poród sn trwa dłużej serio :)
    Haha oo matko co za historia :D no fakt, w internecie można wyczytać wszystko :D No dobra uspokoiłaś mnie trochę :D Po prostu to odstawianie luteiny juz było dla mnie stresujace ze cos sie szybciej wydarzy :D I teraz jeszcze te skurcze, bo od 2 miesiecy nie miałam nawet tych przygotowujących ani twardnienia brzucha nic :D dlatego dla mnie to nowość i już miałam wizje szybkiego porodu :D Jak do poniedziałkowej wizyty dotrwam to mi ulży :D Ale faktycznie nie ma co martwić się każdym lekkim skurczem, jeśli bedzie czas to na pewno na lekkim sie nie skończy :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Hej! Która tu tak panikuje z cc? ;-)
    Spokojnie Dziewczyny. Z porodem nie jest tak hop siup.
    Mnie czeka czwarta cc i generalnie jest tak, że mam jechać na IP jeśli:
    -odejdą wody
    -będę podejrzewać sączenie wód
    -pojawią się nieregularne bolesne skurcze
    -pojawią się regularne (co od 8 do 12 minut), choć nawet mało bolesne skurcze
    -pojawi się inny silny niezidentyfikowany ból

Takie same objawy brałam pod uwagę przed 3 cc. Pojechałam, bo miałam skurcze, średnio bolesne, ale stwierdziłam, ze skoczę i sprawdzę.
    Na IP zrobiono mi KTG, wyszły skurcze ok. 100 i zapadła decyzja: tą panią na porodówkę!
    Oczy mi wyszły i mówię ale to dopiero 36 tc.
    A lekarz: No tak, ale jest akcja skurczowa i nie będziemy pani męczyć. Zrobimy cc :-)
    Pchelka dzieki :D to ja taka panikara jestem :D Bo z natury jestem taka że jak mnie coś boli to sie nie rusze na kontrole itd :D dlatego zastanawiałam się jak jest w przypadku cc, czy trzeba wtedy reagować od razu czy można spokojnie czekać aż naprawdę bedzie trzeba jechać :P Chyba mam wysoki próg bólu :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowałam trochę rzeczy dla małego i się umeczyłam jak koń po westernie...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ