WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka będziesz się zaopatrzac w herbatki o smaku wina? Jakos nie umiem sobie wyobrazić :D
    co to za wino bez procentów ... :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    co to za wino bez procentów ... :P
    No właśnie to jakby jeść papier o smaku czekolady :D niby o smaku ale jednak papier :P

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie to jakby jeść papier o smaku czekolady :D niby o smaku ale jednak papier :P
    porównałabym to raczej- to jakby pić wodę z kieliszka do wódki... :P

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczerze mówiąc to liczyłam na taki stan rzeczy, dobrze że już się coś dzieje. Swoją drogą ciekawe, czy skoro już praktycznie nie mam szyjki to poród będzie szybszy? Moja siostra miała szyjkę całkowicie utrzymaną na ostatniej wizycie u lekarza i jej poród do łatwych nie należał..

Podpisuję się pod tym co dziewczyny mówią o herbatce o smaku wina :-D Nie liczyłabym na cudowne przemienienie herbaty w wino :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dzisiaj wogóle się miło zaskoczyłam po wizycie u mojego gin, bo okazało się, że po 38 tyg wszystkie wizyty i KTG są już za darmo. Jestem w szoku, bo to prywatny gabinet.
    A lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie ? czy ma tez wizyty na nfz np. ?
    Kurcze fajnie by było gdyby u mojego tak było :D Ale mój ma prywatną praktyke lekarską i nawet badania krwi wszystkie za kase musiałam robić ;[

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    porównałabym to raczej- to jakby pić wodę z kieliszka do wódki... :P
    A wiesz że kiedyś pilam na imprezie u znajomych :D? Już w ciazy oczywiscie :PP
    Nawet ubaw miałam z dźwigania kielicha :P

moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wiesz że kiedyś pilam na imprezie u znajomych :D? Już w ciazy oczywiscie :PP
    Nawet ubaw miałam z dźwigania kielicha :P
    Aaacikk, to kaca pewnie leczyłaś później przez tydzień, coooo? :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Aaacikk, to kaca pewnie leczyłaś później przez tydzień, coooo? :P
    A wiesz co śmiesznie nawet było bo to była taka dość ostrą impreza i na drugi dzień wszyscy zdychali i rzygali i każdy mi zazdrościł :D ha ha :P

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wiesz co śmiesznie nawet było bo to była taka dość ostrą impreza i na drugi dzień wszyscy zdychali i rzygali i każdy mi zazdrościł :D ha ha :P
    to plus chodzenia na imprezy w ciąży, aczkolwiek mnie już dobijają pijani ludzie i wolę albo też wypić, albo nie chodzić wcale :D

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    tak. rozmawiałam już z lekarzem i moje wyniki mogą być gorsze ze względu na kamienie na woreczku, narazie mam się nie denerwować i jeszcze raz powtórzyć wyniki w piątek rano żeby zobaczyć czy nie rosną. mówi że dobre jest to że bilirubina całkowita jest w normie bo mam 0,7 a norma jest do 1.

Madziasek, ja mam cholestazę, leżę w szpitalu z dziewczynami z cholestazą i zaufaj mi - przede wszystkim zrób kwasy żółciowe. To już mój drugi szpital i lekarze praktycznie wyłącznie kwasami się sugerują. Bilirubina w cholestazie rzadko jest podwyższona. Twój alat i aspat wskazują na cholestazę, ale jeszcze na taką do leczenia ambulatoryjnego.
    Ja miałam wszystkie parametry wątrobowe w normie, tylko te nieszczęsne kwasy nie... Nawet mnie nieszczególnie swędziało. A mój gin nie wpadł na to, żeby mi je zlecić. To tylko dzięki info z netu zrobiłam to badanie i postawiono diagnozę. Bo tak to niby alat, aspat, ggtp, bilirubina, wszystko ok niby. Nadal prawie nie swędzi, a od końca października leżę w szpitalu i w najbliższym czasie będę miała niestety wywoływany poród :(
    Więc jeśli mogę Ci coś polecić to na pewno przede wszystkim to badanie. Nie zdziw się, jeżeli nie w każdym laboratorium o nim słyszeli. Najlepiej podzwoń i popytaj najpierw, bo różna jest cena tego badania (45-80 zł) i różny jest czas oczekiwania na wynik (od tego samego dnia do nawet dwóch tygodni). Z prywatnych laboratoriów na pewno robi Bruss i Diagnostyka, ale lekarze polecają robić to badanie w szpitalach czy tam przychodniach przyszpitalnych, bo to badanie bardzo znaczące, a z własnego doświadczenia szczególnie odradzam brussa (wyniki bardzo szybko, ale wzięte z sufitu - dziewczyny przychodziły z wynikiem kwasów np.7, norma do 10, o godz 15(wynik z rana), a z powtórki z tego samego dnia o 18 wychodziło im w szpitalu 19 (norma do 6). Przepraszam, że piszę tak wielowątkowo, ale chciałabym napisać Ci jak najwięcej info...
    Twoje wyniki są podwyższone, ale jeśli kwasy będą ok to przypuszczam, że dostaniesz leki (koszt ok. 150-200 miesięcznie) i będziesz musiała robić częściej dopllera, ale będą Cię leczyć ambulatoryjnie, więc się nie martw na zapas.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to straszne:-( jestesmy z Wami:-* trzymaj sie Kochana i ne czytaj o tym w necie.

Moniek no to idziemy leb w leb ;-) hehe, jutro znowu wielkie sprzatanie w domu, do zusu ide z buta l4 zaniesc i schody gora dol i maz moze pomoze corci wyjsc;-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Megi to straszne:-( jestesmy z Wami:-* trzymaj sie Kochana i ne czytaj o tym w necie.

Moniek no to idziemy leb w leb ;-) hehe, jutro znowu wielkie sprzatanie w domu, do zusu ide z buta l4 zaniesc i schody gora dol i maz moze pomoze corci wyjsc;-)

Ja jakoś nie mam parcia na wyganianie Młodej z gniazda :-D jakoś tak wolę, żeby się samo zaczęło. Pomijam już fakt, że mnie mąż nie chce pomóc :-D On z tych, co sobie wmawiają, że potem dziecko go popuka po czole i zapyta czy mu tak fajnie :-D Także możliwe, że Tobie uda się szybciej urodzić :-D Ciekawa jestem :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja jakoś nie mam parcia na wyganianie Młodej z gniazda :-D jakoś tak wolę, żeby się samo zaczęło. Pomijam już fakt, że mnie mąż nie chce pomóc :-D On z tych, co sobie wmawiają, że potem dziecko go popuka po czole i zapyta czy mu tak fajnie :-D Także możliwe, że Tobie uda się szybciej urodzić :-D Ciekawa jestem :-D
    Mój tylko ostatnio mnie zapytał czy nie wygniecie antkowi dziury w głowie :D więc się go spytalam czy widział kiedyś dziecko z dziura po penisie na głowie :D zasmial się i już się nie przejmowal :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja to bym wolała wcześniej niż się później stresować że już po terminie... :P wolę z zaskoczenia :D

moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek wiecie co myślę na temat przyspieszania porodu seksem?
    Że jak się zaczyna to i tak i tak by się zaczął tylko jak ktoś wcześniej uprawiał seksa to myśli że to pomogło :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Że jak się zaczyna to i tak i tak by się zaczął tylko jak ktoś wcześniej uprawiał seksa to myśli że to pomogło :P

Czyli sugerujesz, że seks przed porodem uprawiają kobiety, które pragną mieć nad wszystkim kontrolę? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    nie no, podobno wytwarzane są w nasieniu jakieś hormony które powodują skurcze, a poza tym wytwarza się oksytocyna. To nie jest tak z kosmosu wzięte ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mowie co mi się wydaje :D żadnym specem nie jestem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ