WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam spać, bo przez ten katar poprzednią noc zawaliłam :-/ wykończę się przez niego :-/ Spokojnej nocy dziewczyny :-)
    Acikk powodzenia jutro na wizycie :-) Tobie też by wypadało już powoli brać się za rodzenie :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka - lekarz przyjmuje tylko prywatnie, ale pracuje też w szpitalu. Jakby nie było mógłby w swoim prywatnym gabinecie kasować do końca. Zwłaszcza, że na końcówce wizyt może być więcej.

Co do seksu to właśnie wydzielanie oksytocyny, skurcze przy orgazmie i w spermie są prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki. W szpitalu jak są skurcze, a nie ma rozwarcia to min. smarują szyjkę żelem z prostaglandynami. No więc najlepiej żeby seks kończył się orgazmem i zawartością w środku :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiły się daty i kwoty wypłat macierzyńskiego. Kontroli nie miałam, decyzji żadnej nie dostałam , pierwsza wypłata ma być 20 listopada.

Poz!omka., Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja uciekam spać, bo przez ten katar poprzednią noc zawaliłam :-/ wykończę się przez niego :-/ Spokojnej nocy dziewczyny :-)
    Acikk powodzenia jutro na wizycie :-) Tobie też by wypadało już powoli brać się za rodzenie :-P

Noo zobaczymy co tam jutro pani dr wyluka :D może pojde do lekarza a pani powie OOo mamy pełne rozwarcie i urodze u niej i wrócę już z Antkiem :D ha ha

moniek90, Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo zobaczymy co tam jutro pani dr wyluka :D może pojde do lekarza a pani powie OOo mamy pełne rozwarcie i urodze u niej i wrócę już z Antkiem :D ha ha

Uwielbiam ten Twój optymizm szaleńca :-D To weź ze sobą torbę na wszelki wypadek i fotelik koniecznie!! :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Poziomka - lekarz przyjmuje tylko prywatnie, ale pracuje też w szpitalu. Jakby nie było mógłby w swoim prywatnym gabinecie kasować do końca. Zwłaszcza, że na końcówce wizyt może być więcej.

Co do seksu to właśnie wydzielanie oksytocyny, skurcze przy orgazmie i w spermie są prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki. W szpitalu jak są skurcze, a nie ma rozwarcia to min. smarują szyjkę żelem z prostaglandynami. No więc najlepiej żeby seks kończył się orgazmem i zawartością w środku :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiły się daty i kwoty wypłat macierzyńskiego. Kontroli nie miałam, decyzji żadnej nie dostałam , pierwsza wypłata ma być 20 listopada.

Kwiatakacji a w jakiej zakladce w PUE masz kwoty i daty wypłat macierzynskiego....ja nie moge tego znalezc:(

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Gratulacje :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Uwielbiam ten Twój optymizm szaleńca :-D To weź ze sobą torbę na wszelki wypadek i fotelik koniecznie!! :-D

Ha ha moniek no tak już mam :D ale fotelika nie biorę zadzwonie po męża jak co :P

Matlenaaa co to za krok może nam opisz jakos :D?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą kwiatakacji kto ich zrozumie. Mieli dać decyzję 30 dni po zapłaceniu kolejnej skłądki więc nawet jeśli zapłaciłaś pierwszego dnia listopada to wypłata powinna być do 1 grudnia. Już sama nie wiem kiedy mam się czegoś spodziewać.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Kwiatakacji a w jakiej zakladce w PUE masz kwoty i daty wypłat macierzynskiego....ja nie moge tego znalezc:(

Zakładka świadczeniobiorca i potem wybierasz zasiłki i u mnie jest tabelka , rozwija się i tam są kwoty i daty. Najpierw pojawiła się tabelka, tydzień była pusta, a dzisiaj śą daty i kwoty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie decyzje ZUSu to zagadka, więc na nic się nie nastawiałam. Jak pisałam - uwierzę jak kasa będzie na koncie , bo te tabelki to się niektórym pojawiały i znikały. No ale coś drgnęło więc dałam znać :)

Matleena trzymam kciuki za stypendium. Z kasą zawsze są jaja, niestety.

Nam na SR polecali siad krawiecki przed porodem :) Jak sobie przypomnę to robię.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Zakładka świadczeniobiorca i potem wybierasz zasiłki i u mnie jest tabelka , rozwija się i tam są kwoty i daty. Najpierw pojawiła się tabelka, tydzień była pusta, a dzisiaj śą daty i kwoty.

Dziekuje!!

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No dla mnie decyzje ZUSu to zagadka, więc na nic się nie nastawiałam. Jak pisałam - uwierzę jak kasa będzie na koncie , bo te tabelki to się niektórym pojawiały i znikały. No ale coś drgnęło więc dałam znać :)

Matleena trzymam kciuki za stypendium. Z kasą zawsze są jaja, niestety.

Nam na SR polecali siad krawiecki przed porodem :) Jak sobie przypomnę to robię.

No to prawda ja też na nic się nie nastawiam. Zwłaszcza, że zapłaciłam niską składkę a nie wysoką jak Ty. Tak czy siak ważne, że masz coś do przodu. Oby teraz tylko wypłacili kase w terminie:)
    Ja jutro sprawdzę PUE ale nie sądzę by coś tam było. Jakby chcieli zrobić kontrolę informują telefonicznie czy listownie? Jak listownie na adres firmy czy zameldowania?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jak tam sytuacja u Was? U mnie się chyba coś zaczyna dziać. Mówię chyba bo już sama nie wiem :-P od południa czuje twardnienie brzucha. Teraz jak liczę to mam skurcze regularne średnio co 10 min ale nie są one bolesne. Poprostu czuje ze są i jak się zaczynają to robi mi się wtedy goraco, słabo i serducho mi chodzi jak szalone. Prysznic nie pomógł, zmiana pozycji też. No i nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy taki joke hehe... Bo w sumie nie są bolesne... Eh...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za Franusia!

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no a dlugo juz masz regularne? I wydluzaja sie ? Jak tak to pewnie to to :) a te pierwsze skurcze nie musza wcale bolec

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hej Dziewczyny. Jak tam sytuacja u Was? U mnie się chyba coś zaczyna dziać. Mówię chyba bo już sama nie wiem :-P od południa czuje twardnienie brzucha. Teraz jak liczę to mam skurcze regularne średnio co 10 min ale nie są one bolesne. Poprostu czuje ze są i jak się zaczynają to robi mi się wtedy goraco, słabo i serducho mi chodzi jak szalone. Prysznic nie pomógł, zmiana pozycji też. No i nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy taki joke hehe... Bo w sumie nie są bolesne... Eh...

Skurcze nie musza być bolesne. Chwytaj torbę i jedź do szpitala. I daj znać co i jak :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz tak od 21 są w miarę regularne ale bezbolesne. Czuje tylko jak nadchodzą bo robi mi się wtedy słabo i mam uderzenia gorąca. Nic poza tym. Dopiero teraz zaczęłam mierzyć ich odstęp i póki co wygląda to tak: 11,11,8,11 i trwają ok 1 minuty. Innych objawów brak...

Megi właśnie przeczytałam twój post. Musi być dobrze. Trzymam kciuki za Frania i Ty tez się tam trzymaj!

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejny po 9 minutach. Narazie jeszcze jechać nie będę. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Pomierze jeszcze chwile. Nie chce jeszcze męża straszyć bo już wieczorem zaczął panikowac i juz chciał jechać ale go troszkę przystopowalam :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ