Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam spać, bo przez ten katar poprzednią noc zawaliłam :-/ wykończę się przez niego :-/ Spokojnej nocy dziewczyny :-)
    Acikk powodzenia jutro na wizycie :-) Tobie też by wypadało już powoli brać się za rodzenie :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka - lekarz przyjmuje tylko prywatnie, ale pracuje też w szpitalu. Jakby nie było mógłby w swoim prywatnym gabinecie kasować do końca. Zwłaszcza, że na końcówce wizyt może być więcej.

Co do seksu to właśnie wydzielanie oksytocyny, skurcze przy orgazmie i w spermie są prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki. W szpitalu jak są skurcze, a nie ma rozwarcia to min. smarują szyjkę żelem z prostaglandynami. No więc najlepiej żeby seks kończył się orgazmem i zawartością w środku :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiły się daty i kwoty wypłat macierzyńskiego. Kontroli nie miałam, decyzji żadnej nie dostałam , pierwsza wypłata ma być 20 listopada.

Poz!omka., Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja uciekam spać, bo przez ten katar poprzednią noc zawaliłam :-/ wykończę się przez niego :-/ Spokojnej nocy dziewczyny :-)
    Acikk powodzenia jutro na wizycie :-) Tobie też by wypadało już powoli brać się za rodzenie :-P

Noo zobaczymy co tam jutro pani dr wyluka :D może pojde do lekarza a pani powie OOo mamy pełne rozwarcie i urodze u niej i wrócę już z Antkiem :D ha ha

moniek90, Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo zobaczymy co tam jutro pani dr wyluka :D może pojde do lekarza a pani powie OOo mamy pełne rozwarcie i urodze u niej i wrócę już z Antkiem :D ha ha

Uwielbiam ten Twój optymizm szaleńca :-D To weź ze sobą torbę na wszelki wypadek i fotelik koniecznie!! :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Poziomka - lekarz przyjmuje tylko prywatnie, ale pracuje też w szpitalu. Jakby nie było mógłby w swoim prywatnym gabinecie kasować do końca. Zwłaszcza, że na końcówce wizyt może być więcej.

Co do seksu to właśnie wydzielanie oksytocyny, skurcze przy orgazmie i w spermie są prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki. W szpitalu jak są skurcze, a nie ma rozwarcia to min. smarują szyjkę żelem z prostaglandynami. No więc najlepiej żeby seks kończył się orgazmem i zawartością w środku :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiły się daty i kwoty wypłat macierzyńskiego. Kontroli nie miałam, decyzji żadnej nie dostałam , pierwsza wypłata ma być 20 listopada.

Kwiatakacji a w jakiej zakladce w PUE masz kwoty i daty wypłat macierzynskiego....ja nie moge tego znalezc:(

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Gratulacje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Uwielbiam ten Twój optymizm szaleńca :-D To weź ze sobą torbę na wszelki wypadek i fotelik koniecznie!! :-D

Ha ha moniek no tak już mam :D ale fotelika nie biorę zadzwonie po męża jak co :P

Matlenaaa co to za krok może nam opisz jakos :D?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą kwiatakacji kto ich zrozumie. Mieli dać decyzję 30 dni po zapłaceniu kolejnej skłądki więc nawet jeśli zapłaciłaś pierwszego dnia listopada to wypłata powinna być do 1 grudnia. Już sama nie wiem kiedy mam się czegoś spodziewać.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Kwiatakacji a w jakiej zakladce w PUE masz kwoty i daty wypłat macierzynskiego....ja nie moge tego znalezc:(

Zakładka świadczeniobiorca i potem wybierasz zasiłki i u mnie jest tabelka , rozwija się i tam są kwoty i daty. Najpierw pojawiła się tabelka, tydzień była pusta, a dzisiaj śą daty i kwoty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie decyzje ZUSu to zagadka, więc na nic się nie nastawiałam. Jak pisałam - uwierzę jak kasa będzie na koncie , bo te tabelki to się niektórym pojawiały i znikały. No ale coś drgnęło więc dałam znać :)

Matleena trzymam kciuki za stypendium. Z kasą zawsze są jaja, niestety.

Nam na SR polecali siad krawiecki przed porodem :) Jak sobie przypomnę to robię.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Zakładka świadczeniobiorca i potem wybierasz zasiłki i u mnie jest tabelka , rozwija się i tam są kwoty i daty. Najpierw pojawiła się tabelka, tydzień była pusta, a dzisiaj śą daty i kwoty.

Dziekuje!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No dla mnie decyzje ZUSu to zagadka, więc na nic się nie nastawiałam. Jak pisałam - uwierzę jak kasa będzie na koncie , bo te tabelki to się niektórym pojawiały i znikały. No ale coś drgnęło więc dałam znać :)

Matleena trzymam kciuki za stypendium. Z kasą zawsze są jaja, niestety.

Nam na SR polecali siad krawiecki przed porodem :) Jak sobie przypomnę to robię.

No to prawda ja też na nic się nie nastawiam. Zwłaszcza, że zapłaciłam niską składkę a nie wysoką jak Ty. Tak czy siak ważne, że masz coś do przodu. Oby teraz tylko wypłacili kase w terminie:)
    Ja jutro sprawdzę PUE ale nie sądzę by coś tam było. Jakby chcieli zrobić kontrolę informują telefonicznie czy listownie? Jak listownie na adres firmy czy zameldowania?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jak tam sytuacja u Was? U mnie się chyba coś zaczyna dziać. Mówię chyba bo już sama nie wiem :-P od południa czuje twardnienie brzucha. Teraz jak liczę to mam skurcze regularne średnio co 10 min ale nie są one bolesne. Poprostu czuje ze są i jak się zaczynają to robi mi się wtedy goraco, słabo i serducho mi chodzi jak szalone. Prysznic nie pomógł, zmiana pozycji też. No i nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy taki joke hehe... Bo w sumie nie są bolesne... Eh...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za Franusia!

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no a dlugo juz masz regularne? I wydluzaja sie ? Jak tak to pewnie to to :) a te pierwsze skurcze nie musza wcale bolec

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hej Dziewczyny. Jak tam sytuacja u Was? U mnie się chyba coś zaczyna dziać. Mówię chyba bo już sama nie wiem :-P od południa czuje twardnienie brzucha. Teraz jak liczę to mam skurcze regularne średnio co 10 min ale nie są one bolesne. Poprostu czuje ze są i jak się zaczynają to robi mi się wtedy goraco, słabo i serducho mi chodzi jak szalone. Prysznic nie pomógł, zmiana pozycji też. No i nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy taki joke hehe... Bo w sumie nie są bolesne... Eh...

Skurcze nie musza być bolesne. Chwytaj torbę i jedź do szpitala. I daj znać co i jak :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz tak od 21 są w miarę regularne ale bezbolesne. Czuje tylko jak nadchodzą bo robi mi się wtedy słabo i mam uderzenia gorąca. Nic poza tym. Dopiero teraz zaczęłam mierzyć ich odstęp i póki co wygląda to tak: 11,11,8,11 i trwają ok 1 minuty. Innych objawów brak...

Megi właśnie przeczytałam twój post. Musi być dobrze. Trzymam kciuki za Frania i Ty tez się tam trzymaj!

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejny po 9 minutach. Narazie jeszcze jechać nie będę. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Pomierze jeszcze chwile. Nie chce jeszcze męża straszyć bo już wieczorem zaczął panikowac i juz chciał jechać ale go troszkę przystopowalam :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ