Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybella88 wrote:No juz tak od 21 są w miarę regularne ale bezbolesne. Czuje tylko jak nadchodzą bo robi mi się wtedy słabo i mam uderzenia gorąca. Nic poza tym. Dopiero teraz zaczęłam mierzyć ich odstęp i póki co wygląda to tak: 11,11,8,11 i trwają ok 1 minuty. Innych objawów brak...
Megi właśnie przeczytałam twój post. Musi być dobrze. Trzymam kciuki za Frania i Ty tez się tam trzymaj!
Jak dla mnie to już regularna czynność skurczowa. Jeszcze chwila i pewnie przyspieszą. Skoro prysznic nie pomógł to raczej TO. Nie zwlekaj zbyt długobella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i kolejny był po 9 minutach. No juz jak ma się coś dziać to niech się dzieje bo i tak chyba nie zasne
kwiatakacji, Anko:-), Pola_27, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
annielica wrote:No to właśnie się dzieje
co Ty chcesz, żeby zaczęło dziać w domu ?
do szpitala !!!
bolą mnie w sumie jeszcze plecy ale plecy mnie bolą przez całą ciążę więc nie biorę tego wogole pod uwagę
Matleena zjem coś i pochodzę chwilę ale jak stoję to już wogole mam cały czas brzuch twardy, nawet na chwilę nie robi się miękki a chyba powinien?
Szkoda że nie ma jakiś testów tak jak ciążowych że człowiek ma czarno na białym wszystkoAnko:-) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella88 wrote:Hehe... Chodzi mi o to żeby się coś działo jeszcze bo nie chce niepotrzebnie jechać 60 km
bolą mnie w sumie jeszcze plecy ale plecy mnie bolą przez całą ciążę więc nie biorę tego wogole pod uwagę
Matleena zjem coś i pochodzę chwilę ale jak stoję to już wogole mam cały czas brzuch twardy, nawet na chwilę nie robi się miękki a chyba powinien?
Szkoda że nie ma jakiś testów tak jak ciążowych że człowiek ma czarno na białym wszystko
Jak chcesz zadzwoń na pogotowie i spytaj. Lekarz powinien doradzić. -
Bella ! zastanawialam sie dzis co u Ciebie slychac
Wiesz, ja na Twoim miejscu tez bym ciagle nie wiedziala czy to juz
Moja kolezanka miala tak jak Ty i pozniej mowila ze mogla sie nie spieszyc, bo lezala jeszcze 12h za nim na porodowce byla, ale kazdy ma inaczej, spokojnie sie dopakuj ogarnij itd
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poz!omka. wrote:Bella ! zastanawialam sie dzis co u Ciebie slychac
Wiesz, ja na Twoim miejscu tez bym ciagle nie wiedziala czy to juz
Moja kolezanka miala tak jak Ty i pozniej mowila ze mogla sie nie spieszyc, bo lezala jeszcze 12h za nim na porodowce byla, ale kazdy ma inaczej, spokojnie sie dopakuj ogarnij itd
jednak mam przeczucie ze coś się jednak zaczyna dziać
-
Podobno to sie czuje, wiec pewnie sie nie mylisz
A dasz rade zasnac? Ja bym chyba nie mogla
Zobacz czy sie bedzie nasilac i wgl, a czop odpadl Ci juz ?? Jenyy, jestem ciekawa jak tam Ci sie rozkreci
Dawaj znac jak dasz rade !
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Megi trzymam kciuki za Zdrowko Franusia
napewno bedzie wszystko dobrze
Bella i jak Twoja akcja skurczowa? Jestes w domu czy w szpitalu? Trzymam kciukasy!
Kurde a mnie znowu przesladuje mysl,ze Mala za malo w brzuchu sie rusza.. pierdolca idzie dostac przy tej koncowce:| wczesniej miala ruchy,ze kopala a teraz sa takie bardziej delikatne,plynne,tak jakby tylko sie delikatnie rozciagala.. Ah my to sie mamy w tych ciazach jak nie to to to... juz bym chciala urodzic chyba jednak,zeby nie czuc takiego stresu czy wszystko ok. Tak,wiem.ze ma malo miejsca juz ona ale tak czy siak sie troche denerwuje.
W pn dopiero mam wizyte chociaz co z tego jak zrobi mi tylko ktg.. i pewnie znowu mi powie gin,"ze jakos malo ruchow dzis?" Hello,pytanie retoryczne? to moze usg? ..;/ i nic pewnie z tyn nie zrobi. Jak sie do 16 zdenerwuje to pojade gdzies albo prywatnie na usg i badanie szyjki,bo nawet do tej pory nie wiem jaka jest i ile ma tak samo waga dziecka jaka jest itp albo pojade na ip i powiem,ze sie boje bo dziecko sie slabo rusza..moze mnie nie zbesztaja tam.. -
niania.ogg wrote:Madziasek, ja mam cholestazę, leżę w szpitalu z dziewczynami z cholestazą i zaufaj mi - przede wszystkim zrób kwasy żółciowe. To już mój drugi szpital i lekarze praktycznie wyłącznie kwasami się sugerują. Bilirubina w cholestazie rzadko jest podwyższona. Twój alat i aspat wskazują na cholestazę, ale jeszcze na taką do leczenia ambulatoryjnego.
Ja miałam wszystkie parametry wątrobowe w normie, tylko te nieszczęsne kwasy nie... Nawet mnie nieszczególnie swędziało. A mój gin nie wpadł na to, żeby mi je zlecić. To tylko dzięki info z netu zrobiłam to badanie i postawiono diagnozę. Bo tak to niby alat, aspat, ggtp, bilirubina, wszystko ok niby. Nadal prawie nie swędzi, a od końca października leżę w szpitalu i w najbliższym czasie będę miała niestety wywoływany poród
Więc jeśli mogę Ci coś polecić to na pewno przede wszystkim to badanie. Nie zdziw się, jeżeli nie w każdym laboratorium o nim słyszeli. Najlepiej podzwoń i popytaj najpierw, bo różna jest cena tego badania (45-80 zł) i różny jest czas oczekiwania na wynik (od tego samego dnia do nawet dwóch tygodni). Z prywatnych laboratoriów na pewno robi Bruss i Diagnostyka, ale lekarze polecają robić to badanie w szpitalach czy tam przychodniach przyszpitalnych, bo to badanie bardzo znaczące, a z własnego doświadczenia szczególnie odradzam brussa (wyniki bardzo szybko, ale wzięte z sufitu - dziewczyny przychodziły z wynikiem kwasów np.7, norma do 10, o godz 15(wynik z rana), a z powtórki z tego samego dnia o 18 wychodziło im w szpitalu 19 (norma do 6). Przepraszam, że piszę tak wielowątkowo, ale chciałabym napisać Ci jak najwięcej info...
Twoje wyniki są podwyższone, ale jeśli kwasy będą ok to przypuszczam, że dostaniesz leki (koszt ok. 150-200 miesięcznie) i będziesz musiała robić częściej dopllera, ale będą Cię leczyć ambulatoryjnie, więc się nie martw na zapas. -
hej
myślę, że bella smacznie śpi, jak była w stanie zasnąć to chyba jeszcze nie poród, a nie słyszałam o kobiecie, która miałaby bezbolesne skurcze porodowe. Samo regularne twardnienie brzucha to jeszcze nie to, ale zobaczymy co napisze .
mnie wczoraj mój mąż wkurzył, wyniosłam mu poduche i spał w salonie na kanapie. Wraca do domu, zasiada przed tv z telefonem w ręku i tyle mam z niego pomocy. To się wkurzyłam.
mnie też coś dziś w krzyżu łupie i dalej głowa od kataruczy to przeziębienie nigdy mi nie przejdzie?
7w3d 💔 -
bella - jak sytuacja?
Dzis w nocy mialam bolace powtarzajace sie skurcze, ktore nie dawaly spac. Troche jestem przestraszona. Jade najpierw na wizyte do mojej dok, potem do szpitala na ktg. Prosze o kciuki.
Milego dzionkaMadzisek, Karola1990, pati_zuzia, Hashija, moniek90, ZieloneOliwki, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Cholestaza ciążowa nie zagraża życiu matki. Rzadko także stanowi poważne zagrożenie dla płodu. Najczęściej dzieci matek, u których wystąpiły objawy cholestazy ciążowej, rozwijają się prawidłowo. Jest to przede wszystkim choroba matki. Dziecku może zagrażać żółtaczka noworodkowa, ale jest to zupełnie odrębny problem. Dziecko kobiety, która ma cholestazę ciążową nie musi mieć żółtaczki i odwrotnie. Kobieta może nie mieć cholestazy ciążowej, a dziecko ma po porodzie żółtaczkę noworodkową.
Tak apropo cholestazy:D:D -
nick nieaktualny