WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Po zastrzyku w plecy jesteś przytomna. Wszystko czujesz oprócz bólu. Ja będę miała takie znieczulenie.

wiem, ale zdziwiło mnie to, że mogę sobie wybrać rodzaj narkozy :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Niestety za duzo nam nie powiedzieli, kazali czekac do jutra az bedzie jego lekarz prowadzaca. Babka ktora nas poinformowala mowila ze na pewno bedzie musial byc pod opieka neurologa i stale kontrolowac glowke ale kazde dziecko jest inne i ciezko przewidziec jakie to moze poniesc za soba konsekwencje. Moga byc problemy z miesniami, moze potrzebowac rehabilitacji, to wszystko okaze sie z czasem :(
    Wiemy ze to jest II stopien ale z poszerzeniem komor. I stalo sie to w brzuchu. Powodem mogla byc infekcja ale to ciezko okreslic.
    Dzis pierwszy raz go przewijalismy, dal nam tyle usmiechow, trzyma temperature, te chwile sa dla mnie nadzieje ze bedzie dobrze. Zrobimy dla niego wszystko. Ale straszne jest zostawianie go w szpitalu. Najchetniej bym go z tak nie wypuszczala..:(

Mialam zacytowac, a polubilam Twoj post. grrr

2 stopien nie jest straszny, wiem, ze latwo mowic innym, zebys sie nie martwila, ale to jeszcze nic groznego. Ze splotów naczyniowych część krwi przedostaje się do komór mózgowych, ale nie powoduje ich poszerzenia, zatem prosze staraj sie myslec pozytywnie. To jest glowka jeszcze nie jak u doroslego, gdzie pod twarda czaszka robi sie cisnienie. W przypadku dzieci z masą urodzeniową poniżej 1000 gram wystepuje ten przypadek u 50-60%, u starszych i większych dzieci, o masie między 1000 a 1500 gram, wynosi ono 10-20 %. Wiec sama widzisz, ze to czesto wystepuje, i na pewno lekarze wiedzo co robic.
    Trzymam kciuki, zeby wszystko skonczylo sie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie rodziłam SN ani nie miałam jakiś wielkich bóli-takich naprawdę odczuwalnych, ale myślę, że ciężko porównać SN do CC.
    Koleżanka po SN nie mogła przez tydzień normalnie siedzieć, bo krocze miała poszyte i obolałe, inna po SN nie dość , że ją pocięli i pozszywali to jeszcze na drugi dzień ściągali wszystkie szwy bo jej krwiaka zaszyli.
    Jeszcze inna nie chciała wstać po CC przez 2 dni, bo powiedziała, że tak ją boli, że nie wstanie i koniec. Był płacz i zgrzytanie zębów-sytuacja autentyczna.
    Ale czy jest sens słuchać takich historii? Historii, które straszą, przerażają?
    To są malusieńkie odsetki jakiś naprawdę poważnych powikłań i sytuacji.
    Każdy poród jakoś tam boli. I wszystkie musimy dać radę i nie ma to tamto ;-)

annielica, pati_zuzia, Poz!omka., Matleena, Pchelkaa, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie:*
    Buziak od Franusia dla cioteczek <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc41711a2e0b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:51

ZieloneOliwki, annielica, evvik, Madzisek, stars2345, pati_zuzia, moniek90, Mama-julka, rewelka, Dżulia, KASIAG24, kwiatakacji, mandarynkaa, Acikk, akira, aannkkaa, Poz!omka., Matleena, Pchelkaa, Pchełka, emilka24, Nadulka, Suerte, m@rzenie, bella88, Klara87, lula.91, Hashija, iNso87, Pola_27, dorciamw, lilianna, Nazja, amos lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaki słodki całus!!! :)
    Franuś, Ciociunie są z Tobą!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:53

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie:*
    Buziak od Franusia dla cioteczek <3
    [/url]

O MATKO jaki on slodki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    wkurzylam sie normalnie, bo jesli to ich zaniedbanie to ja nie zostawilabym tak tego.
    żadna z nas by tego tak nie zostawiła, niestety jeśli to zaniedbanie szpitala to ciężko będzie to udowodnić bo wszyscy zaczną umywać ręce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars ciezko cokolwiek komu teraz udowodnic by było. Tutaj reka reke myje. Oczywiscie zobaczymy co jutro powie nam lekarka oraz jak bedzie z nami rozmawiac. Mam tylko nadzieje ze powie nam wszystko i cala prawde. Choc z racji naszego zawodu jesli ma swiadomosc ze ktos nawalil to i tak o tym nie powie. Ja sie modle tylko aby bylo wszystko dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kochana trzymam kciuki za Franusia bedzie wszystko dobrze e-cioteczki wszystkie trzymac beda kciuki prze slodki buziaczek malutki ci rosnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Stars ciezko cokolwiek komu teraz udowodnic by było. Tutaj reka reke myje. Oczywiscie zobaczymy co jutro powie nam lekarka oraz jak bedzie z nami rozmawiac. Mam tylko nadzieje ze powie nam wszystko i cala prawde. Choc z racji naszego zawodu jesli ma swiadomosc ze ktos nawalil to i tak o tym nie powie. Ja sie modle tylko aby bylo wszystko dobrze.
    właśnie, przecież zawsze możecie spróbować w razie czego dać jej do zrozumienia że możecie 'więcej' niż przeciętny człowiek:) Powodzenia :*

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki czy mozemy wiecej, nie wiem i mam nadzieje ze nie bede musiala sie tego dowiedziec....:*

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj się dzielnie! Jestem pewna, że wszystko skończy się dobrze! Bądź dobrej myśli :-)

To ja się może zamelduję po dzisiejszej wizycie. Szyjka zgładzona, rozwarcie na opuszek, choć doktorek stwierdził, że na upartego zmieściłby tam palec, ale nie chciał aż tak tam grzebać. Główka już bardzo nisko, nie był w stanie już jej odepchnąć, co 2 tygodnie temu było możliwe. Także córcia się szykuje do wyjścia :-D Łożysko jeszcze w pełni sprawne, przepływy prawidłowe, tętno miarowe, waży 3400g ale próg błędu przy tak nisko położonej główce może wynieść nawet 400g, chociaż ja bym wolała, żeby nie miała 3800g :-D
    Moja wysypka to nic groźnego, podłoże alergiczne.
    Generalnie wszystko w jak najlepszym porządku, dostałam skierowanie do szpitala i instrukcje kiedy mam jechać. Mam odstawić magnez...wrrrrrr :-D

kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, Matleena, Pchelkaa, Nadulka, m@rzenie, Karola1990 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:44

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mały jest cudny . Trzymajcie się - musi być dobrze. Znam kilka wcześniaczków z takimi problemami jak ma teraz Franuś i wyrastają z nich zdrowe dzieciaczki.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mały jest cudny, napewno nie będziecie musieli o nic walczyć bo maluszek będzie zdrowiutki :)

Moniek czyli co, możesz rodzic w każdej chwili albo i nie :P?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek to u ciebie juz blizej i cos wiadomo :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka będziesz się zaopatrzac w herbatki o smaku wina? Jakos nie umiem sobie wyobrazić :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wogóle się miło zaskoczyłam po wizycie u mojego gin, bo okazało się, że po 38 tyg wszystkie wizyty i KTG są już za darmo. Jestem w szoku, bo to prywatny gabinet.

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ