WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi będzie dobrze z Franusiem, bardzo w to wierzę. Tylko nie zaglądaj do internetu bo tam jak zwykle same najgorsze scenariusze, a Tobie tego nie potrzeba. Myśl pozytywnie, chociaż wiem, że to trudne...

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W życiu nigdy..cc to najgorsze przeżycie. .miałam 2razy i 2razy sn..Siłami natury szybciutko się dochodzi do siebie A i organizm szybciej się regeneruje..zaś po cc to katorga która trzeba przeżyć."

Oto jak mnie koleżanka na duchu podniosła. I sie teraz zastanawiam, jebnięta czy wredna?

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :* <3
    Zieloneoliwki na usg nie widzieli pepowony owinietwj. Moze w 3d by bylo widac, a tutaj bylo zwykle usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    "W życiu nigdy..cc to najgorsze przeżycie. .miałam 2razy i 2razy sn..Siłami natury szybciutko się dochodzi do siebie A i organizm szybciej się regeneruje..zaś po cc to katorga która trzeba przeżyć."

Oto jak mnie koleżanka na duchu podniosła. I sie teraz zastanawiam, jebnięta czy wredna?
    jebnięta i wredna!

Szwagierka rodziła sn i powiedziała że jak ma to tak wyglądać, to nigdy więcej. Zaszła w drugą ciążę po kilku latach i po swoich traumatycznych przejściach modliła się żeby miała cc i miała. Mówi że gdyby miała mieć trzecie to tylko i wyłącznie cc.

na nic nie ma reguły ale myślę że wszystko to kwestia czy poród sn był ciężki czy lekki.

Tinusia lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja czesto tez słysze od kobiet które miały i sn i cc, mówią że sn o niebo lepiej, bo ból itd jest przed a pozniej wszystko ulatuje i wgl , a po cc zamiast ulgi jak dziecko sie pojawi jest męka :D
    Ja tam sie nawet nie sugeruje tym jak ktoś coś odczuwał, bo są kobiety które tez powiedzą że sn to katorga i męka, a cc raz dwa i pozniej tylko troche męki, ale cc lepsze :P Kazdy inaczej. Olej te ''dobre rady'' bo tylko sie wkurzać można :D Ja tam mam podejscie takie że sama sie przekonam i albo potwierdze albo zaprzecze :P

Olcik, Pola_27 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:43

Olcik lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi a kiedy byłaś ostatnio u gina, tzn. ile czasu minęło od ostatniej wizyty do przyjęcia Ciebie do szpitala? Przecież w szpitalu też mialas Usg i żaden lekarz nie zauważył, że jest wylew?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tym nie przejmuje, napisalam jej tylko ze bardzo dzieki za budujace slowa i ze to jest to czego teraz potrzebuje haha. Glupio jej sie zrobilo i zaczela zasypywac mnie radami zlotymi, czym jeszcze bardziej sie pograzyla :D

A tak ogolnie to mam bardzo pozytywne wrazenie ze spotkaniem z anestezjologiem. Pyta sie mni pani jaka narkoze chce miec. Wiec ja oczy wielkie i mowie do niej, ze chyba nie zrozumialam o co jej chodzi. To ona do mnie ze moge sobie wybrac, pelna narkoze, albo zastrzyk w plecy O.o. Jaja co?

Matleena lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Megi a kiedy byłaś ostatnio u gina, tzn. ile czasu minęło od ostatniej wizyty do przyjęcia Ciebie do szpitala? Przecież w szpitalu też mialas Usg i żaden lekarz nie zauważył, że jest wylew?
    Ostatnio wizyte mialam 26 października, kolejna mialam miec 23 listopada. Usg mialam w szpitalu w pierwszym dniu. Nic mi nikt nie powiedzial. Mozliwe ze ten wylew wystapil w kolejnych dniach. Ja dokumentacji z usg nie mam. Ale jesli trzeba bedzie to do niej siegne. Jutro minie tydzien od porodu. Zobaczymy jak bardzobedzie powiekszona ta komora i czy po takim czasie powinna byc na takim poziomie.

• akira Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - trzymam kciuki za zdrowie Franka! Wylew dokomorowy IIstopnia jest wlasnie z reguly bez poszerzenia komor i nie jest niebezpieczny dla dziecka, bo krew z czasem ulega resorpcji. Daj znac, co dok powie o tej poszerzonej komorze. Mam nadzieje, ze to nic powaznego. Pewnie beda sprawdzac podczas kolejnych badan usg. Na forum gazeta.pl jest forum Wczesniaki - gdybys chciala porozmawiac z mamami innych wczesniakow z takim wylewem - na pewno cie uspokoja.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 trzymaj się kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjasni i nie bedzie zadnych komplikacji.

Kate jak sobie dajesz rady? Dawno sie nie odzywalas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Ja sie tym nie przejmuje, napisalam jej tylko ze bardzo dzieki za budujace slowa i ze to jest to czego teraz potrzebuje haha. Glupio jej sie zrobilo i zaczela zasypywac mnie radami zlotymi, czym jeszcze bardziej sie pograzyla :D

A tak ogolnie to mam bardzo pozytywne wrazenie ze spotkaniem z anestezjologiem. Pyta sie mni pani jaka narkoze chce miec. Wiec ja oczy wielkie i mowie do niej, ze chyba nie zrozumialam o co jej chodzi. To ona do mnie ze moge sobie wybrac, pelna narkoze, albo zastrzyk w plecy O.o. Jaja co?

Po zastrzyku w plecy jesteś przytomna. Wszystko czujesz oprócz bólu. Ja będę miała takie znieczulenie.

Ja z kolei często słyszałam, że cc lepsze. Ale to były osoby, które zaczynały sn a kończyły cc i strasznie się namęczyły sn. Ale po sn też nie każdemu dobrze się goi nacięcie czy pęknięcie i kobiety często chodzą obolałe także co komu pisane. Przekonamy się same.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-) szyjka skrocona calkowicie rozwarcie na 1 cm. Skurczy na ktg brak. Mam zwolnienie do 2.12, 3.12 mam sie zglosic na oddzial jesli nic nie bedzie sie dzialo. Mam nadzieje ze to nie bedzie konieczne i ze samo ruszy. Glowka nisko, a corcia wazy 3500:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:25

Nadulka, kwiatakacji, Mama-julka, Madzisek, revvelka, justyna14, pati_zuzia, moniek90, Piegus, akira, aannkkaa, Matleena, m@rzenie lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki żeby z Franiem było wszystko dobrze.

Suerte też się zestresowałam, szczególnie że ostatnie USG miałam na początku października :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ostatnio wizyte mialam 26 października, kolejna mialam miec 23 listopada. Usg mialam w szpitalu w pierwszym dniu. Nic mi nikt nie powiedzial. Mozliwe ze ten wylew wystapil w kolejnych dniach. Ja dokumentacji z usg nie mam. Ale jesli trzeba bedzie to do niej siegne. Jutro minie tydzien od porodu. Zobaczymy jak bardzobedzie powiekszona ta komora i czy po takim czasie powinna byc na takim poziomie.

Najgorzej Megi, że ciężko będzie dowiedzieć się prawdy. Bo jeśli to wina lekarzy a tak może być to będą ręce umywać. Ale musisz się i tak dowiedzieć wszystkiego najdokładniej jak można. Najważniejsze, żeby Franuś był zdrowy. Wszyscy trzymamy za niego kciuki.

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Piegus, brzuch ewidentnie niżej.

Ja mam wrażenie, że mój jest tak nisko, że mi "Kaśki" dotyka.
    Niestety w związku z tym zgaga nie przeszła.

Co do skurczy, to mam twardnienia brzucha i bóle okresowe. Parę dni temu te bóle były tylko wieczorem, potem były wieczorem i rano, a teraz zdarzają się też w trakcie dnia.

Dzisiaj kolejny sukces na moim koncie. Strasznie mi się nie chciało, ale zmotywowałam się i kuchnia całkowicie już uporządkowana i rozpakowana. Zostało wynieść stół taki stary do piwnicy i przestawić lodówkę.
    Jutro wracam do pokoju. Ostatnie dwa kartony i cała masa prasowania przede mną ;)

ejjj, dobra jestes!
    co Ty zrobisz jak sie juz rozpakujesz? Pewnie tak bedziesz teskinc za kartonami, ze znow sie spakujesz i rozpakujesz hehe.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj sie kochana! Wszystko bedzie dobrze.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za Franusia, napewno wszystko będzie dobrze zobaczysz kochana :* wszystkie jesteśmy z Wami !!!

Moniek a Ty jak po wizycie???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ