X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale co dr powiedział? Że masz się szykować na poród tak szybko o_O

Dżulia dzięki za info, ale unas wtedy w trzech Biedrach nie było to teraz też pewnie nie będzie. A chciałam kupić chociaż mam chłopaka :-P

Matlenaa pamiętasz, że Evka też chciała rozchodzić ból?

Dziewczyny nie urodźcie mi tu az tyle przed czasem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:12

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię sama cos wyczarować ;) jutro zmolestuję męża, żeby pojechał ze mną do sklepu i będę tworzyć. Korci mnie już dzisiaj, ale na pieszo nie ma szans, żebym tam dotarła. Będę miała zajęcie ;) No i postaram się zrobić więcej jak 20 kulek.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka u nas ludzie pod Biedrą od 6 walkę toczyli, ale widziałam, że wyszli z łupem :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Nie pisz tak, bo to nieprawda. Cholestaza ciążowa jest niegroźna tylko i wyłącznie dla matki. Niestety. Ja nie leżę od miesiąca w szpitalu po to, by uchronić dziecko przed żółtaczką fizjologiczną....

Wiem i chyba kazda tu wie z czym to sie je :P wiec raczej na bardzo powaznie nikt by tego nie wzial...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk będziesz wyglądać albo jak wycinanka albo jak szachownica :-P

Matlenaa nie miałam do czynienia z weganami, ale jak ludzie nawiedzeni to lipa :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Acikk ciekawe czy u ciebie cos ruszylo czy trzyma daj znac po wizycie nie kaz na siebie czekac :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja wczoraj wojowałam z maszynką :-D poszło mi całkiem świetnie na czuja :-D tylko po wyjściu z wanny poczułam pieczenie i okazało się, że się zacięłam :-D Na szczęście nie mocno :-D

Pola jak zrobisz te kuleczki to pochwal się efektem :-) Też mam ochotę zrobić takie kuleczki :-)

Pola_27 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie spotkalam z weganami jestem miesozerna i bardzo mi to odpowiada :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mama-julka u nas ludzie pod Biedrą od 6 walkę toczyli, ale widziałam, że wyszli z łupem :D

O szóstej to przewracam się na drugi bok w łóżku. Widzę że Biedronka nie odstaje od Lidla he he.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczelam z M robic kulki i co jak zwykle on sie wkurzyl i odechcialo mu sie robic i stwierdzil ze woli kupic :/ Ale moze cos wykombinuje sama jak znajde gdzie schowal wszystko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie strasz mnie nawet. Ta wersja mi nie pasuje. Nie mam nawet torby spakowanej ;) Mąż ma koszule niewyprasowane. Za wcześnie na poród. Poza tym w tej rodzinie już jeden wcześniak jest, mój mąż, to wystarczy nam ;)

Nie strasze, tylko boję się o Ciebie tak samo jak o siebie. Przecież mamy ten sam termin. Torbę spakuję gdy przyjdzie moje zamówienie z apteki. A Ty masz już te apteczne fizjamenta, pamiętam.Masz rację - jeden wcześniak w rodzinie starczy. Weź nospe zamiast łazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    A ja lubię sama cos wyczarować ;) jutro zmolestuję męża, żeby pojechał ze mną do sklepu i będę tworzyć. Korci mnie już dzisiaj, ale na pieszo nie ma szans, żebym tam dotarła. Będę miała zajęcie ;) No i postaram się zrobić więcej jak 20 kulek.

Uwierz mi ja robiłam. Więcej jak 10 nie będzie Ci się chciało. Za kolejne cały czas się zabieram i zabrać nie mogę.

• bella88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bella jak u Ciebie, akcja się rozkręciła :-) Masz siły pisać :-D
    Mam mam :-) w sumie bez zmian żadnych. Skurcze dalej nie bolesne ale odczuwalne na tyle że słabo mi w trakcie ich trwania tak co 11,8,9,8,11 minut.

Ja właśnie miesiączek nigdy jakoś bardzo nie czułam. Brzuch mnie trochę pobolał w pierwszy dzień ale delikatnie. Nigdy na tyle żeby brać tabletkę z tego powodu. Mogłyby się sprawdzić te bezbolesne skurcze :-P

No i cały czas czuje jakbym miała za chwilę dostać @ i co chwile chodzę do łazienki sprawdzić :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała cotton ball, ale stać w biedronce od 6 nie zamierzam, a na allegro to koszt minimum 60-70zł, nie dam aż tyle... :P
    Ja na święta będę robić bałwanki ze skarpetek, tak z nudów póki nie zacznę rodzić :D

Zauważyłyście że naox się przestała odzywać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :* ufff, troszke nadrobiłam ale nie wszystko dałam radę ;)
    Od poniedziałku leżałam w szpitalu, podejrzenie hipotrofii płodu i gestozy ciążowej. Oczywiście to były domysły mojej lekarki a w szpitalu na szczęście wszystko wykluczyli. Gestozy nie ma... jestem opuchnięta ale wyniki w porządku. Hipotrofia też wykluczona bo wg szpitalnego usg mały waży 2600 a wg usg mojej lekarki (NFZ-towski sprzęt) ma nie całe 2 kg :) Ale oczywiście ze strachu dostałam skurczy. Wyciszyli je i wypuścili mnie do domu. Jeszcze 2 tygodnie i będę miała ciążę donoszoną więc mam się oszczędzać bo szyjka mocno skrócona...

Megi strasznie mi przykro. Pamiętaj że jesteśmy z Tobą myślami i odezwij się koniecznie co lekarz powiedział. Życzę Wam dużo wiary, cierpliwości i samych dobrych lekarzy dla Franusia. Będzie dobrze, musi być! Ściskam mocno!

ZieloneOliwki, pati_zuzia, moniek90, Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NFZ pozdrawia ciężarne!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ee1ecb9ae6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9644c0911da1.jpg

Matleena, ZieloneOliwki, Dżulia, rewelka, kwiatakacji, Suerte, emilka24, lula.91 lubią tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja nie chciałam w ogóle KP, ale jak Oleńka wymiotowala mm i jej organizm nie potrafił strawić jedzenia, to lekarka powiedziała żebym przyniosła swoje mleko, bo potrafi zdziałać cuda. I tak od pierwszego podania mojego mleka mała zaczęła robić postępy, pierwszego dnia jadła na posiłek 5ml, a dziś już zjada 20 ml. Druga jest na mm bo od początku dobrze trafiła i po nim szybciej przybiera na wadze. Jak miałam nadmiar swoje mleka to próbowałam dać Marcie ale nie była zainteresowana, woli mm. Zresztą ściągam co 4-5 h jednorazowo 70-90 ml i znoszę Oli tak 3 razy żeby miała na całą dobę.

moniek90 lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ