Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ZieloneOliwki wrote:Dżulia, współczuję bo wiem co czujesz... Ja nie zliczę ile wydałam w ciąży na denstystę, jednego zęba nawet musiałam wyrwać... Ostatnio byłam ze 2 tygodnie temu na wizycie to zostały dwa zęby do zrobienia, ale nie jest powiedziane że jak pójdę po połogu to będezie ich 10. Niestety musisz liczyć się po porodzie z tym że może być gorzej z zębami. Jednym wypadają mocno włosy, łamią się paznokcie, a drugim psują się zęby... Pijesz dużo mleka? Ja zaczęłam pić kakao, albo i samo mleko to się trochę unormowało. Tak mi koleżanka poradziła.
Suerte lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:powiem tak. w ciąży to się wręcz uzależniłam od mleka, kakao i płatek z mlekiem. Zgrzewkami mleko wynoszę ze sklepów
Dentystka mi opowiadałą że miała niedawno pacjentkę w ciąży której raz w miesiącu łamał się lub kruszył ząb, a jak nie to to popsuty... Po porodzie już nie było gorzej, ale co się nacierpiała to jej.
Lecz ząbki do końca żeby się nie pogorszyło, trzymam kciuki żeby przy kp nie było gorzej -
nick nieaktualny
-
rewelka wrote:To znaczy że masz dziwnych znajomych
Ja nie czytam takich rzeczy, nawet jeszcze żadnego porodu nie oglądałam
edit: Ewentualnie chcą Cię przestraszyć
Kurcze no ją nie wiem ale ją chyba jakas dziwna jestem bo ciągle licze że u mnie będzie boleśnie ale znosnieMi$ia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTemat zębów ja juz w ciąży mam wydane ponad dwa tysiące zł. W tym już kanałowe...
Mam jeszcze 4 do zrobienia + jeden ale to po porodzie ponieważ wymaga prześwietlenia. Podziwiam kobieki które dają rade bez znieczulenia ja zawsze biorę bo jeśli chodzi o ból zęba mój próg jest niski. Mam nadzieje ze raz dwa się z nimi uporam i będę mogła wstawić aparat a potem na jakieś wybielanie się udać -
dzisiaj po raz kolejny spotkałam się z bardzo życzliwym człowiekiem u dentysty. Mój dentysta przyjmuje systemem od 8 do 13, kto pierwszy ten lepszy. Stałam w kolejce od 6 rano, byłam pierwsza. Godzina 9 dentysta zaczął przyjmować dopiero i nagle wchodzi starszy dziadek. Oczywiście on musi pierwszy, bo mu się śpieszy, bo jest taki schorowany. A ciąża to nie choroba, mogę stać w kolejce (tak jak pozostałe 3 ciężarne i mama z dzieckiem małym). No przecież komu by się chciało stać w kolejce, gdyby miał być ostatni (czyli 10). A że mnie ząbek bolał po zatruciu powiedziałam temu panu parę słów. Ot, co ! Stanęłam w obronie "ciężarówek "
Przynajmniej lżej się zrobiło.
moniek90, Mama-julka, Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cos jest w tym mleku ! Ja codziennie duza miske płatkow z mlekiem i wieczorem inka z mlekiem, a chleb tylko z zoltym serem i nie bola zeby, a jak jadlam malo mlecznie, to zeby czasem wszystkie bolaly nie do zniesienia -.-Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wierzę. Wczoraj Martusia traciła na wadze i miała wysoka bilirubina, a dziś bilirubina spada i waga wzrosła i prawdopodobnie nas po południu wypisza. Zostanie jeszcze Olunia, ale wczoraj już przybrała na wadze i zaczyna więcej jeść. Jeśli będzie jej szło tak dobrze, to w przyszłym tygodniu ja wypisza. Będziemy do niej przyjeżdżać 2 razy dziennie i dowozic jej moje mleko, bo Ola jest na moim a Marta na Hipp.
Matleena, moniek90, Pola_27, ZieloneOliwki, rewelka, bella88, Piegus, Karola1990, Moniusia89, justyna14, Madzisek, kwiatakacji, Suerte, m@rzenie, emilka24, Ola_45, genoweffa, Klara87 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny