WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi narobiłyście smaka, że właśnie wcinam płatki z mlekiem :-D Swoją drogą to ja nie wiem jak w ciąży radzą sobie weganki z brakiem wapnia, żelaza...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka super! Trzymam kciuki żebyście szybko wyszły do domu ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Cos jest w tym mleku ! Ja codziennie duza miske płatkow z mlekiem i wieczorem inka z mlekiem, a chleb tylko z zoltym serem i nie bola zeby, a jak jadlam malo mlecznie, to zeby czasem wszystkie bolaly nie do zniesienia -.-
    dużo zależy od zębów, ja od małego mam problemy z zębami. Pierwsze kanałowe miałam jak może z 11 lat miałam... Jak nie kanałowe, to zgorzel z którym chodziłam z pół roku bo nikt nie wiedział co się dzieje z zębem... (swoją drogą nikomu nie życzę) . Zawsze były słabe i co bym nie robiła to się psuły, w ciąży się pogorszyło. Przed ciążą chodziłam do tak delikatnej dentystki że leczyłam bez znieczulenia, ale póżniej zmieniłam i znieczulenie było w cenie leczenia więc korzystałam. Teraz w cIąży stomatolog powiedziała że mój ból odczuwa też dziecko, więc lepiej wziąć znieczulenie dla ciężarnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:52

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka ale super nowina! :-) A jeśli można zapytać, to dlaczego jedna jest na mm a druga kp? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Tak mi narobiłyście smaka, że właśnie wcinam płatki z mlekiem :-D Swoją drogą to ja nie wiem jak w ciąży radzą sobie weganki z brakiem wapnia, żelaza...

Nie dla mnie taka dieta, na samej zieleninie, prawda?

Dagietka to super wiadomości! Oby tak dalej i będziecie w piątkę w domu :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie dla mnie taka dieta, na samej zieleninie, prawda?
    wszystko co nie ze zwierząt i nie pochodzi od zwierząt :P

"U podstawy piramidy żywieniowej wegan znajdują się produkty na bazie zbóż, takich jak: pszenica, ryż, żyto, proso, owies, oraz owoce i warzywa. Środkowy poziom piramidy stanowią rośliny strączkowe, orzechy, grzyby, rośliny oleiste (siemię lniane, słonecznik, sezam i pestki dyni) i glony morskie. W tej grupie można znaleźć również zamienniki mleka krowiego czy koziego, tj. mleko roślinne - najczęsciej sojowe albo ryżowe, a także sera, który można zastąpić tofu (serem twarogowym otrzymywanym z mleka sojowego). Te produkty należy jeść z umiarem. Na szczycie piramidy znajdują się produkty, których spożycie należy ograniczyć (ale nie wykluczyć!), tj. cukier, miód (jeśli ktoś uznaje, że to nie jest produkt pochodzenia zwierzęcego) oraz kawa i herbata."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:56

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Była tu taka jedna z nami kiedyś, weganka. Ona by Ci wykład strzeliła na temat żywienia jak sie patrzy :D i nie tylko zresztą ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dagietka ale super nowina! :-) A jeśli można zapytać, to dlaczego jedna jest na mm a druga kp? :-)

Może taki teścik ;-)

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Cholestaza ciążowa nie zagraża życiu matki. Rzadko także stanowi poważne zagrożenie dla płodu. Najczęściej dzieci matek, u których wystąpiły objawy cholestazy ciążowej, rozwijają się prawidłowo. Jest to przede wszystkim choroba matki. Dziecku może zagrażać żółtaczka noworodkowa, ale jest to zupełnie odrębny problem. Dziecko kobiety, która ma cholestazę ciążową nie musi mieć żółtaczki i odwrotnie. Kobieta może nie mieć cholestazy ciążowej, a dziecko ma po porodzie żółtaczkę noworodkową.

Tak apropo cholestazy:D:D
    Nie pisz tak, bo to nieprawda. Cholestaza ciążowa jest niegroźna tylko i wyłącznie dla matki. Niestety. Ja nie leżę od miesiąca w szpitalu po to, by uchronić dziecko przed żółtaczką fizjologiczną....

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie patrzę dziewczyny i myślę, że chyba zrobię sama cotton balls :) w sumie wychodzi taniej jak kupno. Ja akurat mam pod dostatkiem lampek choinkowych, więc kupię tylko kondorki, baloniki i klej. Spróbuję :) Na ebay są od 25e w górę...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Była tu taka jedna z nami kiedyś, weganka. Ona by Ci wykład strzeliła na temat żywienia jak sie patrzy :D i nie tylko zresztą ;)

Pewnie uważała, że mleko, jajka i mięso nas zabija :-D

Pola_27 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:

Jak po niemiecku to weszło by jednym uchem, a drugim wyszło he he. A na serio - to nie dla mnie. Chociaż sernik z kaszy jaglanej pyszny. Moje koleżanki wcale się nie kapnęły że bez grama twarogu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jak po niemiecku to weszło by jednym uchem, a drugim wyszło he he. A na serio - to nie dla mnie. Chociaż sernik z kaszy jaglanej pyszny. Moje koleżanki wcale się nie kapnęły że bez grama twarogu ;-)
    ja polecam pulpeciki z kaszy jaglanej i marchewki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc okropna ze względu na to cholerne biodro. Jeszcze do tego wczoraj tak około 23 zobaczyłam, że mi się siąpi taka brązowawa wydzielina. Już dzisiaj dzwoniłam z tym do lekarza. Byłam w piątek na wizycie i było wszystko ok tzn szyjka itp. Nie mam żadnych bóli, skurczy, napinania. Ale już mam stracha bo za szybkooo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:01

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak apropo cotton balls. może komuś się przyda ta informacja, a jeszcze nie wie. Będą w biedronce od 7.12
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/xLG~c6hJt8xZUi2fJdM~f5Brhxs8ss

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka super wiesci oby Olunia tez szybko wyszla z wami do domku :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka super imiona wybrałaś dla dziewczynek... :) Ja mam na imię Marta, a swojej córeczce damy Aleksandra

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa juz jedna ti taka byla co co poszla bol rozchadzac:D tak rozchodzila ze teraz juz dzidzie bawi i sie do nas nie odzywa takze uwazaj :D
    Ehhh ide na nierowna walke z golarka :P

aannkkaa, lula.91, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:50

genoweffa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ