X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te sekssy jak czop odszedl sa calkiem zabronione czy mozna ale bez zakonczenia? Bo mi gin nic nie mowil ze nie mozemy:-S

I jak to jest z paznokciami umalowanymi? Polozna wczoraj powiedziala zebym przed przyjazdem do szpitala paznokcie zmyla bo w razie komplikacji przez plytke paznokcia sprawdzaja cos tam.

Acik trzymam kciuki;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no i my za to płacimy, a w szkołach dzieci za darmo obiadków nie mają, taka to sprawiedliwość u nas jest.
    dokładnie, najgorsze jest już nie to że w szpitalach karmią jak karmią, tylko jak osoba chora ma się wyleczyć jak dostaje jakieś ochłapy... Czy ciężarna- ma się wartościowo odżywiać a dostaje jak widać chleb i mielonkę... Zamrożony chleb, surówka ze zgniłej kapusty... W więzieniu podobno codziennie rano przyjeżdża piekarnia ze świeżym pieczywem i codziennie mają świeże obiady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn jezdzi mi dzis po szyjce ze boli cholernie momentami :/

Chibibi to informuja nas czy u ciebie cos sie rozwija moze konie tyg bedzie owocny w nowe malenstwa :)

To co kobiety dostaja w szpitalach do jedzeniba to jest kpina czlowiek placi podatki i dostaje takie cos w innych panstwach takiego zegos nie ma no ale coz o kraj to obyczaj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

I jak to jest z paznokciami umalowanymi? Polozna wczoraj powiedziala zebym przed przyjazdem do szpitala paznokcie zmyla bo w razie komplikacji przez plytke paznokcia sprawdzaja cos tam.
    Mogą np. zacząć sinieć bo coś się zacznie dziać a przez pomalowane tego nie widać.

m@rzenie lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny a te sekssy jak czop odszedl sa calkiem zabronione czy mozna ale bez zakonczenia? Bo mi gin nic nie mowil ze nie mozemy:-S

Acik trzymam kciuki;-)
    jak czop odejdzie to najlepiej nic, zero nul, bo nawet bez zakończenia może dojść do zakażenia.
    Paznokcie muszą być zmyte, bo patrzą na kolor płytki w razie co.

7w3d 💔
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Acik trzymam kciuki;-)

hahah ja zaraz zmyłam lakier z paznokci jak tylko dotarło do mnie co się stało :) położna mówiła mi że lepiej zmyć lakier.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy tylko ja po przeczytaniu co naprodukowalyscie od rana zjadlam platki z mlekiem?;)
    Co ja bym bez was zrobila przy tej ciazy:)

Musze jeszcze dodac, ze chyba najmilsze sa te zdjecia z maluszkami, pewnie i chormoy skacza, ale jak widze te szkraby, to mi sie tak cieplo robi, ze trudno opisac :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik ja codziennie rano na śniadanko mam płatki, w ciągu dnia jakieś serki, kanapki musowo z serem żółtym a na wieczór mam zgage więc ze 2 szklanki mleka jeszcze wypijam. :) pamiętam, że z Olkiem w ciąży to tylko budynie wżerałam :)

u mnie dziś przypływ siły, nawet obiadek robię z surówką z czerwonej kapustki + ziemniaczki + kotleciki z piersi kurczaka, Olkowi zamiast suróki ugotowałam marchewkę, pranie się pierze, pozmywane, ogarnęłam salon i kuchnie :) chyba ciut lepiej się czuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:36

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    hahah ja zaraz zmyłam lakier z paznokci jak tylko dotarło do mnie co się stało :) położna mówiła mi że lepiej zmyć lakier.

Tak, spotkalam sie z ta opinia o lakierach. Nalezy zmyc, bo po barwie paznokci (tj gdy zaczynaja byc fioletowe) lekarze rozpoznaja w jakim stanie jest pacjentka.

Ale nigdy o tym nie czytalam, wiec trudno mi sie do tego odniesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, będzie pięć stow na drugie dziecko to się za obiad zapłaci i ile zostanie, o!

Pchelkaa zakończyć w środku nie można. Paznokcie muszą być bez lakieru jak piszesz.

Marta też bym latała co chwilę. Mnie po ostatnim badaniu bolał brzuch, ale usg. Ledwo z leżanki zeszłam.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie Marta je co 3-3,5 h 40-50 ml mm, a Ola 20 ml i pewnie też co 3h.
    Marta w nocy niechętnie je, trzeba ją budzić, za to wczoraj przed snem zjadła aż 70 ml.;)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Justyna, będzie pięć stow na drugie dziecko to się za obiad zapłaci i ile zostanie, o!

Pchelkaa zakończyć w środku nie można. Paznokcie muszą być bez lakieru jak piszesz.

Marta też bym latała co chwilę. Mnie po ostatnim badaniu bolał brzuch, ale usg. Ledwo z leżanki zeszłam.
    hahaha :)

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dowiedziałam się dzisiaj w szpitalu czegoś bardzo dziwnego... Tzn dla mnie jest to dziwne. Podczas luźnej rozmowy z ordynatorem szpitala (człowiek o ogromnej wiedzy ale ma opinię "gbura", ja go lubię bo jest konkretny a cenię sobie takich ludzi, jeżdżę nawet nieraz do niego prywatnie) spytałam ile muszą wynosić skurcze na KTG żeby wiedzieć że to już na pewno skurcze typowo porodowe a on mi powiedział że to zależy, nieraz skali brakuje a nieraz kobieta cierpi i zwija się z bólu podczas skurczy a na KTG skurcz ma niecałe 10... Więc jak pytam od czego to zależy? A on mówi że nieraz od tkanki tłuszczowej, bo jak kobieta jest bardzo otyła to KTG nie wychwyci skurczy...

Wtedy mina mi zrzedła bo spojrzałam na siebie i stwierdziłam że na takim wielorybie to ta maszyna na pewno nic nie wychwyci ;-)

Ale coś w tym musi być, bo jak tydzien temu byłam w szpitalu, miałam skurcze a KTG nie pokazywalo ich prawie wcale... Pytałam położnej dlaczego tak jest, a Ona mi odpowiedziała, że najważniejsze jest to, co czuje matka, a sprzęt to tylko sprzęt

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :) obudziłam się dzisiaj o 14 i się zastanawiam jak ja dam radę jak będzie dzidziuś. Od zawsze uwielbiam spać.

Aliss moja gin mówi to samo, że KTG to tylko maszyna i bada napięcie mięśnia macicy a nie pozim bólu. Ja na każdym KTG mam skurcze 100 i takie gdzie skali nie ma i nie czuję nic oprócz twardnienia, a ostatnio była przede mną babeczka, która się zwijała z bólu co skurcz i miała na poziomie 40.

Pchełka ja jeszcze czop mam ale też mi nic nie mówiła o seksie po odejściu czopa. Paznokcie u rąk mają być zmyte u stóp mogą być pomalowane. Sprawdza się poziom natlenienia po paznokciach.

Dagietka super że Marcie się poprawia.

Ja na zęby pewnie wydam fortunę po porodzie. Większość mam już poleczonych kanałowo więc nie bolą, ale widzę tu dziurkę tam plamkę. Trzeba się będzie tym zająć po ciąży. Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:47

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Ja na zęby pewnie wydam fortunę po porodzie. Większość mam już poleczonych kanałowo więc nie bolą, ale widzę tu dziurkę tam plamkę. Trzeba się będzie tym zająć po ciąży. Eh.

ja mam 4 zęby i mam zamiar zmieścić się przed porodem, bo później nie wyobrażam sobie znaleźć czas na to.

kanałowe na NFZ jest bezpłatne w czasie połogu?

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:38

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy dziś mama_mai nie ma cc? bo coś mi świta, że ktoś miał mieć

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ja mam 4 zęby i mam zamiar zmieścić się przed porodem, bo później nie wyobrażam sobie znaleźć czas na to.

kanałowe na NFZ jest bezpłatne w czasie połogu?
    tylko w czasie ciąży, ale chyba nie zakończą Ci kanałowego, bo nie można robić prześwietlenia a żeby sprawdzić czy kanał jest doczyszczony to trzeba zrobić rtg?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ok, to czekam ;)

spoko tylko zjem... płatki, bo smaka mi narobiłyście ;)

Matleena lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ