Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:tylko w czasie ciąży, ale chyba nie zakończą Ci kanałowego, bo nie można robić prześwietlenia a żeby sprawdzić czy kanał jest doczyszczony to trzeba zrobić rtg?
"Leczenie kanałowe wszystkich zębów u kobiet w ciąży i połogu (do 42 dnia od końca porodu) podobnie jak wyżej refundowane jest leczenie do 3 kanałów w jednym zębie (uwaga odnośnie zębów 4 kanałowych jak wyżej). Przypominamy, że nie ma możliwości leczenia części kanałów w zębie, – czyli nie można wyleczyć 3 kanałów w zębie 4 kanałowym – jest to wbrew zasadom leczenia endodontycznego."
Trzeba, ale mówiła mi dziś, że "jakoś sobie poradzić musimy bez zdjęcia" -cokolwiek to znaczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Znalazłam takie coś:
"Leczenie kanałowe wszystkich zębów u kobiet w ciąży i połogu (do 42 dnia od końca porodu) podobnie jak wyżej refundowane jest leczenie do 3 kanałów w jednym zębie (uwaga odnośnie zębów 4 kanałowych jak wyżej). Przypominamy, że nie ma możliwości leczenia części kanałów w zębie, – czyli nie można wyleczyć 3 kanałów w zębie 4 kanałowym – jest to wbrew zasadom leczenia endodontycznego."
Trzeba, ale mówiła mi dziś, że "jakoś sobie poradzić musimy bez zdjęcia" -cokolwiek to znaczy.
ja mam wyczyszczone kanały, ale są zaklejone opatrunkiem, raz miałam zmieniany bo się wytarł. Jak dojdę już do siebie po porodzie to mam przyjść, zrobić zdjęcie i jak będzie ok to będzie dopiero wypełniany. Bez sensu jest wypełniać zęba, skoro nie wiadomo czy jest doleczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
uff nadrobiłam was
ja już po fryzjerzeczuje się o niebo lepiej ale ledwo usiedziałam
dobrze że fryzjerka przyjeżdża do mnie bo jak mi farbę nałożyła to przynajmniej mogłam się wygodnie ułożyć na kanapie a ona w tym czasie ścinała młodą
ale był taki moment jak siedziałam na krześle, że gdzieś mały zaczął mi uciskać i miałam taki samolot w głowie że z krzesła mało na podłogę nie zjechałam....
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:revvelka ja po badaniu nigdy nie plamiłam, a to sama krew czy ze śluzem? bo może czop właśnie po badaniu Ci zaczął odchodzić?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
z tego co czytałam na necie to tak właśnie jest że swędzi a wysypki żadnej nie ma. mnie akurat nic nie swędzi, niania też pisała że jakiegoś specjalnego świądu nie odczuwa a zdiagnozowali u niej to cholerstwo. nic zobaczymy jak jutro wyniki wyjdą.