X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 skoro masz tyle przeżyć, to może lepiej że będzie cc, przy sn jest wiele niewiadomych, nie zawsze taki poród jest książkowy, częściej zdarzają się komplikacje, a tak bedzię cc i po wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:

Ja w srode mam cc. I oczywiscie ide w makijażu ale brwi mam henne i na rzesy tez zrobie sobie , zeby miec na pobyt w szpitalu . A co tam. Chociaz bede sie lepiej czula sama ze soba. Podklad musi byc inaczej nie da rady.
    I wogole bardzo sie boje tej cc .bylam nastawiona na sn . A tutaj niby lepiej bo wiem kiedy i o ktorej mniej wiecej bedzie Oliwcia. Jakos ta cala ciaza wydaje mi sie nierealna , spelnone marzenia jak to ?? Pierwsza ciaza donoszona po horrorze ktory przeszlam 6 razy . Naprawde bardzo sie boje. A to tylko niedziela, poniedzialek i wtorek. We wtorek moj M idzie ostatni dzien do pracy potem ma srode , czwartek wolny z tytulu urodzenia dziecka a w piatek wyjezdza na szkolenie do Poznania to juz srednio mi sie podoba.

Ola ja mam CC w poniedziałek rano i też już się stresuję. Nie mogę jeszcze w to uwierzyć. Na razie nie dociera to do mnie że już pojutrze córcia będzie ze mną. W domu też mam Oliwcie- piękne imię :) Mój też będzie miał 2 dni opieki, ale od razu po opiece będzie miał pewnie L4 na opiekę nad żoną, bo taka się należy a mi nie będzie miał kto pomóc w tych pierwszych dniach. Na dodatek 4 latka w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrzenicę Oliwię, uwielbiam ją. Była pierwszym dzieckiem w naszej rodzinie i tak ja rozpieściliśmy :) nasza Oliwcia ma cukrzyce, ale świetnie sobie radzi z tą choroba

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym L4 na opieke? To tylko mąż na żone dostaje, czy moj narzeczony tez moze dostac??

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka to musi być mąż i żona na papierze... niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    poziomka to musi być mąż i żona na papierze... niestety.

Też tak słyszałam. Jeśli nie mąż, to pracodawca lub ZUS mogą nie przyjąć tego zwolnienia.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nieeee :-(. jeśli bede miec cc to lipa straszna :-( :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka a urlopu nie da rady wziąć albo umówić się na odparacowanie?

menka lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z urlopu zostały mu tylko 4 dni :o ewentualnie moze wziac opieke na dziecko, bo ma na to rok zeby wykorzystać, Ehh, co za kraj -.-

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz nikogo kto pomógłby Ci w pierwszych tygodniach? rodzice, rodzenstwo?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszych porządkach całkiem rozlazła się zrobiłam, z bólu na lewą nogę ledwo staje tak mnie ciągnie od krocza. Dobrze, że już wieczór, ide spać zaraz, może do jutra troche minie.
    kolorowych snów o lekkich porodach i ślicznych dzidziusiach życzę :)

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mamę , ona chetnie pomoze :P Ale najlepiej gdyby tatuś mogl byc z nami od poczatku i wgl , wprawiac sie w tą nową role :p

Hashija lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie tez racja z tym cc. Ja tez odrazu sama zostaje z malutka w domu do 20:30 7 dni w tygodniu. Pierwsze dwa tygodnie potem juz moj M bedzie wracal jak zawsze o 15:00 . Ja wiem , ze w srode mam cc , badania mam zrobic w poniedzialek i z nimi jechac i ostatim usg . Mowil moj doktorek ze jak dobrze pojdzie to o 9:30 bedzie cc. Zjadlam wlasnie kopiec salatki jarzynowej poprawilam plasterkiem sera i chyba bedzie zgaga stukecia. Widze , ze w przyszlym tyg tez duzo dzieciaczkow sie urodzi. My zamiast grudzien to listopadowe mamusie

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja teraz i tal mam brzuch wiekszy niz ty w 9mcs ciazy :P ty to pewnie plaska deska ;)
    Mam nadzieje ze szybciutko powrocisz do normy bo z tym cieciem to nie fajnie :(
    A lekarze cos wiecej moeia o oczku? Albo o tej pepowinie ze byla tak owinieta?

Kate my kapiemy co dwa dni. A z kupkami to jak u ciebie? Ile razy robia na dzien?
    Z kulkami różnie w jeden dzień to z 5 zrobią a inny 2 takie żółte już gesciejsze sorry za opis;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja też będę miała do cc sam podkład i henne sobie zrobię. W środę przy przyjęciu machnę sobie rzęsy tuszem bo raczej w tym samym dniu mnie nie potną tylko zrobią badania i cc na następny dzień chyba... w sumie nie wiem czy cc w środę czy w czwartek... jeszcze nie wiem co w końcu z tą lewatywą... chociaż pewnie naturalnie ze stresu będę miała biegunkę :P

Tinusia u nas na przykład nie trzeba być dzień wcześniej w szpitalu. Ja mam się stawić w poniedziałek na 7 rano na czczo i od razu maja mnie przygotowywać do CC i zaraz na stół.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    z urlopu zostały mu tylko 4 dni :o ewentualnie moze wziac opieke na dziecko, bo ma na to rok zeby wykorzystać, Ehh, co za kraj -.-

To trochę inaczej jest bo są dwa dni w roku czyli w 2015 będzie miał 2 dni i jak w 2016 nie będziesz chciała sama wykorzystać to też mu się będą należały dwa dni.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a dwa tygodnie ojcowskiego? Każdemu tacie należą sie przecież dwa dniu urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka i dwa tygodnie urlopu ojcowskiego.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie co do opieki i pomocy to ja nawet tu w Szczecinie rodzenstwa, rodziny nie mam .rodzice za granica a eodzenstwo we Wroclawiu. Tu mam tylko rodzine M ale tez dojezdna .na pomoc liczyc nie mam co

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ