X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 skoro masz tyle przeżyć, to może lepiej że będzie cc, przy sn jest wiele niewiadomych, nie zawsze taki poród jest książkowy, częściej zdarzają się komplikacje, a tak bedzię cc i po wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:

Ja w srode mam cc. I oczywiscie ide w makijażu ale brwi mam henne i na rzesy tez zrobie sobie , zeby miec na pobyt w szpitalu . A co tam. Chociaz bede sie lepiej czula sama ze soba. Podklad musi byc inaczej nie da rady.
    I wogole bardzo sie boje tej cc .bylam nastawiona na sn . A tutaj niby lepiej bo wiem kiedy i o ktorej mniej wiecej bedzie Oliwcia. Jakos ta cala ciaza wydaje mi sie nierealna , spelnone marzenia jak to ?? Pierwsza ciaza donoszona po horrorze ktory przeszlam 6 razy . Naprawde bardzo sie boje. A to tylko niedziela, poniedzialek i wtorek. We wtorek moj M idzie ostatni dzien do pracy potem ma srode , czwartek wolny z tytulu urodzenia dziecka a w piatek wyjezdza na szkolenie do Poznania to juz srednio mi sie podoba.

Ola ja mam CC w poniedziałek rano i też już się stresuję. Nie mogę jeszcze w to uwierzyć. Na razie nie dociera to do mnie że już pojutrze córcia będzie ze mną. W domu też mam Oliwcie- piękne imię :) Mój też będzie miał 2 dni opieki, ale od razu po opiece będzie miał pewnie L4 na opiekę nad żoną, bo taka się należy a mi nie będzie miał kto pomóc w tych pierwszych dniach. Na dodatek 4 latka w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrzenicę Oliwię, uwielbiam ją. Była pierwszym dzieckiem w naszej rodzinie i tak ja rozpieściliśmy :) nasza Oliwcia ma cukrzyce, ale świetnie sobie radzi z tą choroba

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym L4 na opieke? To tylko mąż na żone dostaje, czy moj narzeczony tez moze dostac??

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka to musi być mąż i żona na papierze... niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    poziomka to musi być mąż i żona na papierze... niestety.

Też tak słyszałam. Jeśli nie mąż, to pracodawca lub ZUS mogą nie przyjąć tego zwolnienia.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nieeee :-(. jeśli bede miec cc to lipa straszna :-( :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka a urlopu nie da rady wziąć albo umówić się na odparacowanie?

menka lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z urlopu zostały mu tylko 4 dni :o ewentualnie moze wziac opieke na dziecko, bo ma na to rok zeby wykorzystać, Ehh, co za kraj -.-

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz nikogo kto pomógłby Ci w pierwszych tygodniach? rodzice, rodzenstwo?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszych porządkach całkiem rozlazła się zrobiłam, z bólu na lewą nogę ledwo staje tak mnie ciągnie od krocza. Dobrze, że już wieczór, ide spać zaraz, może do jutra troche minie.
    kolorowych snów o lekkich porodach i ślicznych dzidziusiach życzę :)

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mamę , ona chetnie pomoze :P Ale najlepiej gdyby tatuś mogl byc z nami od poczatku i wgl , wprawiac sie w tą nową role :p

Hashija lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie tez racja z tym cc. Ja tez odrazu sama zostaje z malutka w domu do 20:30 7 dni w tygodniu. Pierwsze dwa tygodnie potem juz moj M bedzie wracal jak zawsze o 15:00 . Ja wiem , ze w srode mam cc , badania mam zrobic w poniedzialek i z nimi jechac i ostatim usg . Mowil moj doktorek ze jak dobrze pojdzie to o 9:30 bedzie cc. Zjadlam wlasnie kopiec salatki jarzynowej poprawilam plasterkiem sera i chyba bedzie zgaga stukecia. Widze , ze w przyszlym tyg tez duzo dzieciaczkow sie urodzi. My zamiast grudzien to listopadowe mamusie

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja teraz i tal mam brzuch wiekszy niz ty w 9mcs ciazy :P ty to pewnie plaska deska ;)
    Mam nadzieje ze szybciutko powrocisz do normy bo z tym cieciem to nie fajnie :(
    A lekarze cos wiecej moeia o oczku? Albo o tej pepowinie ze byla tak owinieta?

Kate my kapiemy co dwa dni. A z kupkami to jak u ciebie? Ile razy robia na dzien?
    Z kulkami różnie w jeden dzień to z 5 zrobią a inny 2 takie żółte już gesciejsze sorry za opis;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja też będę miała do cc sam podkład i henne sobie zrobię. W środę przy przyjęciu machnę sobie rzęsy tuszem bo raczej w tym samym dniu mnie nie potną tylko zrobią badania i cc na następny dzień chyba... w sumie nie wiem czy cc w środę czy w czwartek... jeszcze nie wiem co w końcu z tą lewatywą... chociaż pewnie naturalnie ze stresu będę miała biegunkę :P

Tinusia u nas na przykład nie trzeba być dzień wcześniej w szpitalu. Ja mam się stawić w poniedziałek na 7 rano na czczo i od razu maja mnie przygotowywać do CC i zaraz na stół.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    z urlopu zostały mu tylko 4 dni :o ewentualnie moze wziac opieke na dziecko, bo ma na to rok zeby wykorzystać, Ehh, co za kraj -.-

To trochę inaczej jest bo są dwa dni w roku czyli w 2015 będzie miał 2 dni i jak w 2016 nie będziesz chciała sama wykorzystać to też mu się będą należały dwa dni.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a dwa tygodnie ojcowskiego? Każdemu tacie należą sie przecież dwa dniu urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka i dwa tygodnie urlopu ojcowskiego.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie co do opieki i pomocy to ja nawet tu w Szczecinie rodzenstwa, rodziny nie mam .rodzice za granica a eodzenstwo we Wroclawiu. Tu mam tylko rodzine M ale tez dojezdna .na pomoc liczyc nie mam co

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ