Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O rety ale naskrobalyscie
nie da Was się nadrobić normalnie
Ja tylko na chwilkę, Ola przybrała od wczoraj 100g, radzi sobie świetnie i chyba waży już więcej niż MartaMyślę, że Oleńke wypisza w poniedziałek i będziemy już całą piątka w domu
Madzisek, Mi$ia26, mandarynkaa, Flakonik, Pchelkaa, kwiatakacji, MeGi2986, Matleena, pati_zuzia, Klara87, alicja_, Mama-julka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Madzisek wrote:Poziomka a dwa tygodnie ojcowskiego? Każdemu tacie należą sie przecież dwa dniu urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka i dwa tygodnie urlopu ojcowskiego.
Ale nie ukrywam że lepiej by było zwolnienie a pozniej sobie wykorzystać tą opieke (zrobić sobie jakieś mini wakacje albo coś
)
Ogólnie to słyszałam że po cc dla męża jest L4 na 3 tygodniefajnie..
Ja to jeszcze nie wiem czy bede miała cc, czekam i juz doczekać się nie mogę wizyty w poniedziałek żeby podejrzeć jak tam moja gwiazda jest ułożonaJesli nadal bez zmian no to wtedy się umawiam z doktorkiem na cc
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Mandarynkaa ja mam być w szpitalu do 10 i nie muszę na czczo więc chyba nie zrobią cięcia w ten sam dzień... a masz być z wynikami morfologii krzepliwości tp ?
Ja mam mieć przy sobie tylko GBS i grupę krwi. Resztę może na miejscu zrobią, nie wiem nic na ten temat -
Ja już robiłam ostatnie badania, i miałam do zrobienia tylko to GBS , morfologia i mocz, na szczescie mam dobre wyniki, mam nadzieje ze juz do końca ciąży wszystko bedzie szło tak pomyślnie
Zazdroszcze Wam dziewczyny ze macie te cesarki już na przyszły tydzień, zawsze wiekszy spokój ze nic sie samo nie zacznie dziać, tylko można sie tak fest przygotować i iść urodzić
Alicja.
-
ja dziś odbierałam GBS i miałam pietra ale się okazało, że niewyhodowano
takie pytanko intymne... mój wczoraj się aż skrzywił i stwierdził, że tak kwaśna to jeszcze nigdy nie byłam. u Was też tak jest? ciekawa jestem czy to jakaś zmiana przed porodem czy to oznacza, że na Gabrysię jeszcze sobie poczekam.. -
nick nieaktualny
-
Haa ostatnio zastanawiałam się nad tym tematem !
Czy wgl w ciąży jakiś facet chętnie bierze się za taką gre wstępną
Ja niestety nie odpowiem, bo mój sie za to nie bierze w ciąży
(a szkoda...
) wcześniej jak pytałam dlaczego, to mówił że przecież sama mu mówiłam że ta tabletka (luteina) mi wypływa i to takie fuj
ha ha
Swoją drogą to z takim brzuszkiem to go nawet bym nie widziała podczas takich akcji
zniknął by za wielką górą brzucha
Alicja.
-
nick nieaktualnyJa zdecydowanie mniej stresowałabym się przed CC. Rzeczywiście później to leżenie itd, ale przynajmniej wiadomo co, kiedy i jak. A tak nie wiadomo kiedy SN się rozpocznie, co się podczas porodu wydarzy, a najgorzej jak się zakończy po kilkunastu godzinach cesarką. Tyle że ja z tych, co lubią mieć wszystko zaplanowane
Alicja, dzielna jesteś!! -
No właśnie, fajnie tak się stawić na planowane cc, spokojnie sie przygotować i wgl
Ja też lubie mieć wszystko zaplanowane, dlatego trafić tak planowo na cc to by mi pasowało
ha ha noo za lasami to lepiej nie, bo by go kuło w tym lesie iglastym i tyle z tegoA co do lasów, to jutro czeka mnie męczące golenie z lusterkiem, nie cierpie tego
!
Ps. Mam dziś pyszną kolacyjke, Milky Way i mandarynkiczuje święta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 22:30
Hashija lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyHashija ja tez nie pomoge bo w ciazy nie mam tej przyjemnosci, tak ze mnie leci ze niekomfortowo sie czulam gdy maz tam nurkowal, wiec sobie odpuszczamy taka gre wstepna.
Padnieta jestem po dzisiejszym dniu to sprzatanie coraz bardziej mnie meczy a brzuch chyba sie przyzwyczail bo juz nawet nie boli gdy przelece na szmacie cale mieszkanie
A jeszcze moj mnie wkurza bo prawie caly dzien pyka sobie w menagera, niby nic innego do roboty nie ma ale jakos dziala mi na nerwy jak tyle siedzi przed kompem a ja sie nudze.
Dagietka a ile ma Twoje najstarsze ? Bo zapomnialam :-o i jak sobie radzisz z ogarnieciem trojki?
Ja uciekam spac dziewczynki. -
A ja juz w lozku,po seansie z Malzem w salonie;) kurde zauwazylam,ze jak zaczelismy ogladac te "porody" to On bardziej sie rozczula a ja jakas chlodna sie robie i jakos wrazenia to na mnie zadnego nie robi:p hehehe a wogole to myslalam,ze padne jak ogladalismy chyba 9 odcinek? Byla kobieta ze starszym od siebie Malzem o 15 lat,pierwsze dziecko rodzila martwe w 6msc ciazy,strasznie mi Jej szkoda sie zrobilo,a potem jak powiedziala,ze pila w ciazy..i to widocznie tak porzadnie.. :o to az mnie i Malza zatkalo... no kurde;/ a potem mowie do Malza,ze nie wierze,ze w tv to powiedziala wogole..
Kurde jutro mam ostatni dzien na swoim nr tel;) a zamowienie moje jeszcze nie przyszlo z nowym numerem w innej sieci,takze pewnie w pn bede rodzic jak bede bez telefonu i numeru:p hehehehe -
nick nieaktualnyMoni, Alicja serdeczne gratulacje!! Szybkiego powrotu do formy i jak nawiecej zdrówka dla Was :*
U nas Franiu stracił po porodzie do 2080g a teraz wazy 2230g wiec ladnie przybiera na wadze. Wyniki crp sa juz w normie i jutro ostatnia dawka antybiotykudo srody Franiu bedzie jeszcze w szpitalu, bo chyba lekarka wziela do siebie moje niezadowolenie z jakosci usg glowki i we srode mu je powtorza. Wierze ze nic na gorsze sie nie zmienia. Mały ładnie zjada juz 40ml, codziennie zwiekszaja mu dawke i mysle ze przy 60ml nas wypuszcza
odliczam juz dni!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 09:18
kwiatakacji, alisss871, Matleena, alicja_, Madzisek, Pchelkaa, Mama-julka, dorciamw, Dagietka lubią tę wiadomość
-
Hashija wrote:inso... a to w Polsce takie historie? generalnie kobiecie w ciazy pijacej alko prawnie nie moga nic zrobic
Megi trzymam kciuki,zeby juz wszystjo bylo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 22:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam być w piątek o 11 w klinice. 6 godzin przed nie jeść i 4 nie pić. O 12 mnie kroją.
Pytam o makijaż bo się zastanawiam. Jak pójdę umalowana czy będę miała jak się zmyć tego samego dnia. Bo pionizacja dopiero rano a spać w mejkapie to trochę chyba nie bardzo