X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Coś w nocy tu cicho było dziewczynki!!
    Czyżby Moniek albo Acik wylądowały na porodówce? :D
    Acik impreze miala,pewnie "zapila" ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara87 wrote:
    Ala, gratuluję serdecznie :) Współczuję ciężkiego porodu. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Sarka jest już z Wami :)

Moni, Tobie również gratuluję z całego serca :)

dziękuję ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikat do bliźniakowych mam!! :D
    Dziewczyny - dla mnie - jesteście najdzielniejszymi osobami na tym świecie.
    Dziś pół nocy byłam sama z małą i niestety musiałam ją oddać w środku nocy do położnych, bo nie dałam rady. Sarka ma tak mocne płuca, że szok. Daje popalić BARDZO!

Nie wiem jak Wy to kochane robicie, że dajecie rade z dwójką ale chapeau bas!

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziś pół nocy byłam sama z małą i niestety musiałam ją oddać w środku nocy do położnych, bo nie dałam rady. Sarka ma tak mocne płuca, że szok. Daje popalić BARDZO!

Ala, wszystko przyjdzie z czasem i Ty też dasz radę.
    Tylko musicie się bardzo dobrze poznać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Acik impreze miala,pewnie "zapila" ;)

Pojadla i pozniej z kibla zejsc nie mogla bo pisala ze co zje to na kibelek hahaha :-D

alicja_, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala Pchełka ma racje, jeszcze przyjdzie czas ze bedziesz rozpoznawala kazdy jej placz i tylko u Ciebie bedzie sie uspakajala :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) witam się w ciąży donoszonej :) od dzisiaj zaczynamy działać z wyganianiem synka z jego ciepłego mieszkanka :)ja siedzę sobie w pracy i nudzę się jak mops :P zabawki na necie oglądam.

Karola1990, pati_zuzia, Hashija, Flakonik, Mama-julka, alicja_, Klara87, aneczka1983, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Ala nie martw sie! Jak bylam z synkiem na porodowce zdarzyla nam sie jedna taka noc ze od polnocy do chyba 5 plakal i marudzil. Chodzilam z nim po korytarzu bo sie uspakajal wtedy i nie chcialam na sali kobietom i ich dzidziom przeszkadzac (bylo nas na sali 4) ale niestety pielęgniara nas wygonila spowrotem do sali :'( moze na ta kiepska nocke trafilas...

Dla mam bliźniaków ukłony w pas, bo przy 1 jest roboty a przy 2 to mistrzostwo samoorganizacji i cierpliwosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielny poranek. U nas dzisiaj nocka super. Bo zasnely o 20. Potem karmienie ok.polnocy i pol czwartej a potem o 7:)
    http://iv.pl/images/32687062722240910003.jpg
    http://iv.pl/images/12703072493741162077.jpg
    http://iv.pl/images/49996404907061099705.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:28

Karola1990, pati_zuzia, rewelka, Piegus, Dżulia, Madzisek, Nadulka, Matleena, alicja_, Klara87, aneczka1983, Hashija, aannkkaa, Moniusia89, mandarynkaa, annielica, Ola_45, amos, moniek90, m@rzenie, Suerte, genoweffa, emilka24, kwiatakacji, Dagietka, Madzia890722, Beatrice, Pchelkaa, Nazja, Kourtney, ZieloneOliwki, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... Myślałam, że będzie jak zwykle kilka stron do nadrobienia. ;) miałam kiepską noc, bo znów miałam bóle brzucha i z tego stresu nie mogłam zasnąć. :/ chyba za bardzo czekam na to aż coś się zacznie dziać. I bardzo nie chciałabym obudzić się w kałuży :P

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik sama slodycz Twoje coreczki:) aniolki kochane:) mi do terminu zostalo 13 dni wiec cierpliwie czekam i ogladam porody na polsat cafe:)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Ale tu cisza... Myślałam, że będzie jak zwykle kilka stron do nadrobienia. ;) miałam kiepską noc, bo znów miałam bóle brzucha i z tego stresu nie mogłam zasnąć. :/ chyba za bardzo czekam na to aż coś się zacznie dziać. I bardzo nie chciałabym obudzić się w kałuży :P

Mnie nad ranem obudziło takie pyk, pomacalam się i była susza. Po chwili wstalam i dopiero wtedy wody poleciały że hej. Leciałam do łazienki do brodzika żeby nie zalewać więcej podłogi :-)

aneczka1983, Piegus, justyna14 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mnie nad ranem obudziło takie pyk, pomacalam się i była susza. Po chwili wstalam i dopiero wtedy wody poleciały że hej. Leciałam do łazienki do brodzika żeby nie zalewać więcej podłogi :-)
    ale to chyba nie teraz tylko w poprzedniej ciąży?

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka czyli co zaczyna się ? :) to trzymamy kciuki :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Mama-julka ja myślałam, że my to jeszcze nie rodzimy. A tu taka niespodzianka. Informuj na bieżąco.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my najorawdopodobnie zostajemy w szpitalu do porodu...jutro ma zapasc decyzja.. ehh czekamy....

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ale to chyba nie teraz tylko w poprzedniej ciąży?

He he he! Tak miałam. Chciałam napisać że nie musi się zdarzyć zalanie łóżka. Teraz leżę i oglądam Tvn, spoks.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Nie zadawałam sobie sprawy że będę tak zrozumiana, a przecież odniosłam się do wypowiedzi Piegus.

Martosza trzymam kciuki za jak najlepszą opiekę :-) A kiedy planują poród? Bo w niedzielę to nic się nie dzieje na oddziale to czekają Cię nudy.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski strasznie boli mnie w krzyżu od rana.
    Ale byłam na wizycie we wtorek i była długa szyjka i wszystko ok. Tzn wiem ze łożysko powoli wapnieje wiec lekarz stwierdził że porod w ciągu 2 no max 3 tygodni.
    Nie wiem o co chodzi z tymi plecami. Czy która na.poczatku 37tyg tak ma lub miała?
    Od kilku dni zalewa mnie sluz i strasznie bola sutki,a dziś ledwo chodzę.

dfe01f0225.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    He he he! Tak miałam. Chciałam napisać że nie musi się zdarzyć zalanie łóżka. Teraz leżę i oglądam Tvn, spoks.
    Patrz, a ja już z radości zaczęłam skakać. Wymarzone pyk... :) leżę po pysznej jajeczniczce że szczypiorkiem i patrzę na cudne dzieciaczki Flakonika... Sama słodycz! Głaszczę więc wspiętego Stasia... Tęsknię za nim mimo, że tak blisko jesteśmy ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ