X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kochana :* trzymam kciuki za to żebyś szybko doszła do siebie i mogła cieszyć się urokami macierzyństwa :) zdrówka!

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje popołudniu, chyba mogę śmiało powiedzieć - dotrwałam do (chyba ostatniej) wizyty :-D No jestem ciekawa czy SN czy CC :P

alisss każda babka sobie chwali mój szpital pod względem opieki itd, ale że to nie jest duzy oddział, to czasem jak jest za duzo rodzących to odsylaja gdzie indziej albo kładą na patologii przed -.-, dla mnie najważniejsza rzecz przez ten cały czas żeby mój M był ze mną od początku do końca i po wszystkim tez :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urokami już się cieszę bo był ze mną 10 minut i już mu się na mnie ulalo;) ale ma takie wielkie oczy ciekawe świata ;) wyśle Wam zdjęcie jak wrócimy ;) nie moge zasnąć przez te emocje ;) najpiękniejszy dzien2 mojego życia <3

mnk, alisss871, pati_zuzia, Ola_45, Pchelkaa, Nadulka, Madzisek, rewelka, Hashija, Marik, Moniusia89, Dżulia, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina gratulacje! Dużo zdrówka dla was.

Alicja to przykre, że miałaś tak ciężki poród. Najważniejsze, że wszystko jest ok i już jesteście w domu. Cieszcie się sobą.

Nam został tydzień do porodu,a ja jakaś podziębiona. Czytam na bieżąco ale nie mam siły pisać. Na szczęście wyprawka skończona, wszystko czeka, tylko spakować torbę zostało.

alicja_ lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk aliss tez mam emetofobie ;/ tak sie balam na poczatku tych mdlosci ciazowych i w ogole ze teraz to zal mi siebie
    I jak przeczytalam ze ala wymiotowala przy porodzie albo jak sie organizm sam
    Czysci przed i tez mozna to mnie sciaka w zoladku i ja juz nie chce rodzic, moge jak slon chodzic;D

Czarnamalina awww gratulacje kolejnej mamusce!:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wole sie juz zesrac na stole niz wymiotowac :P

alisss871, lula.91 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Acikkowi to ja współczuję tych lęków przed wymiotowaniem bo z jej zamiłowaniem do alkoholu to może być ciężko ;-)
    Oczywiście żartuję ;-) dla niektórych śmieszna jest ta fobia ale my na prawdę przeżywamy koszmary... Też wolę się zesrać niż porzygać no ale na to chyba już nie mamy wpływu. Wiem tylko że jak będę rzygać na porodówce to chyba skończy się cesarką bo z paniki to pewnie przeć nie będę mogła :(

Jako że nie mogę spać przyszłam do salonu, wypiłam melisę i zjadłam 8 cukierków marcepanowych, teraz to się na pewno porzygam bo mam wrażenie że nie mam już miejsca w żołądku,zaczynam panikować ;-) Dobrze że mąż śpi bo bym dostała zjebkę że mu dziecko truję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Czarnamalina gratuluję :) jeśli dobrze kojarzę to rodziłaś w opolu ? Ja też mam tam mieć cc w środę lub w czwartek i nie powiem już mną dzisiaj nerwy targają... płakać mi się chcę z byle powodu :(

Wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli. Wiem że łatwo się pisze. Sama spać nie mogę bo jak położę głowę na poduszce to zaczynam płakać. Chyba hormony nam szaleją ale też uczucie strachu... To normalne. Wszystko minie po porodzie. Może popłacz sobie to Ci ulży-ja nieraz tak mam...
    Forumowe ciotki czekają w czwartek na same dobre wieści :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten bol. Zawsze ze mnie sie wszyscy smiali ze jak to tak, ze niemozliwe itp a ja mam to odkad pamietam. Juz w podstawowce jak jezdzilismy na wycieczki klasowe i moja najlepsza kolezanka miala chorobe lokomocyjna to wolalam usiasc z kims kogo nie lubilam niz z nia:D na palcach jednej reki bym chyba mogla zliczyc ile razy mi sie zdarzylo:D to jedt tak fobiczne ze ja nawet na sama mysl wariuje albo ktos chociaz slowo wspomni :P i nigdy nie poznalam nikogo z ta sama fobia co ja, oprocz was tu jak widze:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina gratulacje ;)

Ja spać nie mogę. A kurde wypadałoby pospać porządnie na kilka dni przed porodem. W dodatku co zamknę oczy to nucę w głowie zjebane piosenki, których dziś słuchał dziś mój mąż...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Znam ten bol. Zawsze ze mnie sie wszyscy smiali ze jak to tak, ze niemozliwe itp a ja mam to odkad pamietam. Juz w podstawowce jak jezdzilismy na wycieczki klasowe i moja najlepsza kolezanka miala chorobe lokomocyjna to wolalam usiasc z kims kogo nie lubilam niz z nia:D na palcach jednej reki bym chyba mogla zliczyc ile razy mi sie zdarzylo:D to jedt tak fobiczne ze ja nawet na sama mysl wariuje albo ktos chociaz slowo wspomni :P i nigdy nie poznalam nikogo z ta sama fobia co ja, oprocz was tu jak widze:D

No widzisz jakie to nasze forum jest fajne-zawsze można poznać kogoś równie "szalonego" i powspierać się nawzajem :)
    Ej czyżby już była "cisza nocna"? Chyba nas jutro nie czeka "wypowiedzenie" za zakłócanie spokoju? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    W dodatku co zamknę oczy to nucę w głowie zjebane piosenki, których dziś słuchał dziś mój mąż...

Masz szczęście że to "zjebane piosenki", mój mąż cały rok nuci kolędy i piosenki świąteczne. CAŁY ROK. Nie ważne że lato, upał. Najgorzej jak się goli. Dzięki niemu mi tez one chodzą cały rok po głowie a jak przychodzi okres świąt to już mnie nie cieszą tak jak za dziecka :/

annielica lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alisss871 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie martw Tinusia;) opieka jest super :) wszystko do wytrzymania jak będziesz na siłach to daj mi znać bo też jeszcze tu pewnie będę ;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowalam zasnac i nie moge :P Moj ma nocke i jakos tak mam milion mysli w glowie :p Co do wymiotowania w miejscu publicznym..znam to...nigdy nie wymiotuje a mimo to mam lęk taki...nie wazne gdzie jestem..najgorzej jak np w kolejce czekam to od razu mi wpada mysl w glowe czy zaraz tak sie nie stanie :/ bardzo ciezko jest z tym zyc..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina gratulacje. Jak się czujesz po CC ? Mozesz sie jakos ruszac czy lezysz plackiem ? Ja mam dziś cc za kilka godzin. Nie mogę zasnąć z tego stresu. Na dodatek rozbolało mnie podbrzusze i to podwoiło mój stres. Chciałabym mieć to już za sobą :-) mam nadzieję że nic się nie rozkręci do rana.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ