X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mogę już rodzić :) dziś 1 część z mężem i synkiem sesji brzuszkowej zrobiliśmy, a jak mały zaśnie to i drugą część zrobimy bardziej intymną :) jutro wezmę się za ich obróbkę :) nie mogę się doczekać :)

Ola ty wytrzymaj do jutra...

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja to się kochana zastanawiam jak Ty sobie radzisz z trójką? bo zastanawiam się, jak dam rade z dwójką, ale wtedy myślę, że Ty będziesz miała czwóreczkę na głowie więc ja w sumie o połowę łatwiej.

Justynka, dużo wyrzeczeń przy wiekszej ilości dzieci, to fakt.
    My mamy w domu ustalone pewne zasady, a podstawowa to taka, że pierze, sprząta i gotuje ten kto ma czas czyli ja lub mąż. A chłopcy też mają swoje obowiązki tj wieszanie prania, mycie naczyń, wynoszenie śmieci, szykowanie najmłodszego brata do szkoły jak nie mamy czasu, sprawdzanie sobie wzajemnie lekcji, obieranie ziemniaków itd.
    Tworzymy naprawdę fajny, zgrany team i bardzo się wszyscy kochamy.
    Tylko my najgorszy okres mamy za sobą, bo chlopcy są już "odchowani" i mi z 4 niemowlakiem będzie lżej.
    Jeśli ktoś miałby mnie zapytać jak się czuję z rodziną wielodzietną to polecam każdemu taką końską dawkę miłości.
    Owszem dużo pieniędzy, wysiłku i miłości kosztuje taka duża rodzinka, ale to najlepsza inwestycja w moim życiu :-D

Mama-julka, Nadulka, Evka, kwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek, Matleena, annielica, justyna14, m@rzenie, dorciamw, Klara87 lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja w sumie mogę już rodzić :) dziś 1 część z mężem i synkiem sesji brzuszkowej zrobiliśmy, a jak mały zaśnie to i drugą część zrobimy bardziej intymną :) jutro wezmę się za ich obróbkę :) nie mogę się doczekać :)

Ola ty wytrzymaj do jutra...
    Próbuję męża namówić ale ciągle mu coś nie odpowiada. A to światło, a to pogoda, a to aparat... Pewnie skończy się na niczym.
    Czuję kryzys... Polegający na tym, że nie chcę męża na porodówce. Zwłaszcza po opisie Alicji...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Próbuję męża namówić ale ciągle mu coś nie odpowiada. A to światło, a to pogoda, a to aparat... Pewnie skończy się na niczym.
    Czuję kryzys... Polegający na tym, że nie chcę męża na porodówce. Zwłaszcza po opisie Alicji...
    Aneczka, a mąż chce rodzić z Tobą?

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a ja po opisie Alicji tym bardziej chce, ni wyobrazam sobie być sama.

Moniek to już wiadomo czemu jeszcze nie urodzilas - Twój mąż nie miał zrobionego lodu :D to teraz już pewnie się zacznie :P

Ola jak masz mieć CC to nie ma żartów jak Cię boli to jedź.

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla niego obecność wydaje się oczywista. W końcu jest ojcem. Szkoda tylko że jako ojciec podczas ciąży niewiele się udzielał. Nie mówił do brzucha, do mnie pretensje że już zbieram zawczasu rzeczy dla małego, pretensje, że zdarza mi się kawę wypić, fochy... Ciągle coś nie tak... Dla mnie obecność to też okazanie zaufania i wdzięczności za ten cały czas. A ją mam ochotę urodzić, spakować się i wyjechać. Jak tak wszystko wie lepiej, łącznie z przebiegiem ciąży, to będzie mu lżej beze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:20

fresa lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka czyli nie chodzi tylko o sama obecnosc przy porodzie...? Cos nie tak miedzy Wami??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Moniek to już wiadomo czemu jeszcze nie urodzilas - Twój mąż nie miał zrobionego lodu :D to teraz już pewnie się zacznie :P

Jakoś tam psychicznie się nastawiam na poród powoli :-D Wiem, że to może być w najbliższym czasie :-D I co gorsza rodzina i znajomi też wiedzą...zaczynają dupę truć kiedy urodzę, czy już urodziłam, a kiedy a co...:-/

relgh371b3i8nmn1.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aneczka czyli nie chodzi tylko o sama obecnosc przy porodzie...? Cos nie tak miedzy Wami??
    Tak.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Jakoś tam psychicznie się nastawiam na poród powoli :-D Wiem, że to może być w najbliższym czasie :-D I co gorsza rodzina i znajomi też wiedzą...zaczynają dupę truć kiedy urodzę, czy już urodziłam, a kiedy a co...:-/
    Daj spokoj u mnie juz to samo. Dzis od mamy mie odebralam bo nie slyszalam i oddzwonilam po dwoch godz yo juz panika czy rodze :P znajomi na fejsbuku pisza czy dlugo jeszcze, masakra trza bylo powiedziec ze termin na styczen:D urodzilabym w grudniu i bylby suprajs

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Tak.
    To kiepsko :( w koncu czekacie na wspolne dziecko, przed ciaza bylo OK ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 dawaj znac jak sytuacja !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Dla niego obecność wydaje się oczywista. W końcu jest ojcem. Szkoda tylko że jako ojciec podczas ciąży niewiele się udzielał. Nie mówił do brzucha, do mnie pretensje że już zbieram zawczasu rzeczy dla małego, pretensje, że zdarza mi się kawę wypić, fochy... Ciągle coś nie tak... Dla mnie obecność to też okazanie zaufania i wdzięczności za ten cały czas. A ją mam ochotę urodzić, spakować się i wyjechać. Jak tak wszystko wie lepiej, łącznie z przebiegiem ciąży, to będzie mu lżej beze mnie.
    Ojejku aneczka jest az tak zle ? Od poczatku tak wam sie nie uklada? :(

A jeszcze mam do cb pytanko . bo na liscie masz termin na 9.12 tak ma byc? ;) i spodziewasz sie synusia czy corci bo nie mam wpisane przy robie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczynki spia. :)
    Mielismy dosyc aktywny dzien. Bo dzisiaj jakos na zmiane sypialy. Jedna dluzej,jedna krocej takze o wiele wiecej zabawy ze wszystkim :P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro jak sie uda to wybieramy sie do galerii. Pierwsze wspolne wyjscie;)

moniek90, kwiatakacji, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A jutro jak sie uda to wybieramy sie do galerii. Pierwsze wspolne wyjscie;)
    Flakonik zdradz tajemnice ktorego wozka uzyjesz:D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mamusie ktore sie dawno nie odzywaly. Megii jak z Franusiem?
    Naox,moni,ania,anka,kika jak dajecie sobie rade z dzieciaczkami?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, spróbuj z nim szczerze porozmawiać. Powiedz mu wszystko szczerze. Przecież nie masz nic do stracenia. A do zyskania wiele.

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ