X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    A KASIAG24 się odzywa coś czy przeoczyłam?
    ja to się kochana zastanawiam jak Ty sobie radzisz z trójką? bo zastanawiam się, jak dam rade z dwójką, ale wtedy myślę, że Ty będziesz miała czwóreczkę na głowie więc ja w sumie o połowę łatwiej.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk ja urodziłam Olka w 38t3d czyli u Ciebie wypada jutro :) a nóż :) może dziś na darmo nie leżałaś tylko po prostu organizm siły zbiera a humorki ciążowe, dziś są jutro już może ich nie być :)

Heuehe no nieźle :P już mnie mąż opierdzielil że się tak lenie że nawet mi się nie chce rodzic :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka a jak tam Ci bez brzuszka :)??

To fajnie że ala wyszła do domu to nastraja jednak pozytywnie że po tak hardcorowym porodzie w piątek w niedzielę są już w domku :)
    To pewnie napisze jak się trochę ogarnie w nowej sytuacji ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawidłowo bo czasami też się trzeba polenić ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego Michałka urodziłam w 38i5, jutro tez mi przypada 38i5 tydzień ciąży :) Ale naprawdę nic się nie zapowiada ;) chociaż przy pierwszym porodzie nie miałam wcześniejszych objawów tylko tak z znienacka przyszło, nawet czop odszedł dopiero na chwilę przed porodem

justyna14, Matleena, Matleena lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

To fajnie że ala wyszła do domu to nastraja jednak pozytywnie że po tak hardcorowym porodzie w piątek w niedzielę są już w domku :)
    nie wiem czy tak pozytywnie, po prostu na nfz mają tak, że jak nic się nie dzieje, to bez względu na samopoczucie kobiety wypuszczają w 3 dobie bo dopiero od 3 doby mają zwroty, tak to by pewnie od razu wyganiali :) taka rzeczywistość Acikk :) tak samo jest jak przyjmują na oddział patologi ciąży, możesz się wypisać na własne życzenie, a jak nie to najwcześniej w 3 dobie Cie puszczą bo inaczej im się nie opłaca po prostu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Ja swojego Michałka urodziłam w 38i5, jutro tez mi przypada 38i5 tydzień ciąży :) Ale naprawdę nic się nie zapowiada ;) chociaż przy pierwszym porodzie nie miałam wcześniejszych objawów tylko tak z znienacka przyszło, nawet czop odszedł dopiero na chwilę przed porodem
    u mnie też się nic nie zapowiadało a tu pyk czop, potem skurcze i poszło. Więc życzę Ci, żeby to było jutro :)

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Bez brzuszka łyso...pusto...brakuje czegoś :)
    Po kąpieli, jak wcieram oliwkę to wystarczy jej kropla a nie cała dłoń.
    Brzuchol bez rozstępów udało się uchować, dalej niby płaski, ale zwiotczały i mam wrażenie, że nie mam mięśni. Cóż trzeba będzie trochę nad nim popracować na tym macierzyńskim.

Edit: No i jak myślałam, że zmieszczę się w moje przedporodowe spodnie, tak się pomyliłam. Nie tyle obrosłam w tłuszyk, co biodra mi się poszerzyły :/ Więc dalej nie mam w czym chodzić. Nie wiem czy czekać, czy zaopatrzyć się w kilka par nowych spodni. Cholera wie czy biodra wrócą do swojego dawnego rozmiaru...hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:57

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14, hehe zobaczymy :) faktycznie jak nic się z dzidzią nie dzieje to tak szybko wypuszczają, przy cc leży się dzień dłużej

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Bez brzuszka łyso...pusto...brakuje czegoś :)
    Po kąpieli, jak wcieram oliwkę to wystarczy jej kropla a nie cała dłoń.
    Brzuchol bez rozstępów udało się uchować, dalej niby płaski, ale zwiotczały i mam wrażenie, że nie mam mięśni. Cóż trzeba będzie trochę nad nim popracować na tym macierzyńskim.
    spokojnie, 9 miesięcy się skóra rozciągała, to nie ma co liczyć że teraz w kilka dni się "wciągnie" :) pamiętam swojego flaczka po pierwszym porodzie i w sumie bez żadnych zabiegów specjalnych wszystko wróciło do normy w ciągu 3-4 miesięcy. Także nie martwcie się na zapas :)

Evka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    justyna14, hehe zobaczymy :) faktycznie jak nic się z dzidzią nie dzieje to tak szybko wypuszczają, przy cc leży się dzień dłużej
    no ja byłam z Olkiem dłużej, bo akurat też w 3 dobie wychodzi żółtaczka u dzieci u nas była spora, był naświetlany dobę więc się pobyt wydłużył. A po cc to chyba też trochę dłużej trwa pionizacja nie? bo u nas w szpitalu to dopiero po cc pionizują po 12 h, a tak to kobieta 12 h leży i głową ruszać nie może po znieczuleniu.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas jest tak, że przez pierwszą dobę po cc leży się na położnictwie, tam pionizują i dopiero potem po dobie przenoszą Mamę na noworodki i jeszcze 2 dni tam :) no chyba że żółtaczka.
    aa dziewczyny, moja siostra się zapominała i unosiła głowę w ciągu tych pierwszych 12h po cc i potem strasznie żałowała bo spowodowała że doszło do potwornego bólu głowy i to chyba trwało tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cos czuje ze przenosze ciaze. Zostalo mi 5 dni a nic sie nie zapowiada, zaczynam panikowac powoli :-( niby brzuch pobolewa ale tak juz od kilku tyg wiec to straszaki. A dzis znow mialam cos na wkladce glutek taki gesty ale nie wiem czy to mozliwe zeby tyle czasu czop odchodzil bo ze dwa tyg temu tez cos bylo ale kilka dni pod rzad.

Acik tez dzis mam ciezki dzien. Caly dzien w lozku mam jakies glupie mysli i nic mi sie nie chce. Mam juz dosc siedzenia w domu niby wyjsc moge gdzies ale tak mi ciezko ze az sie nie chce.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:03

alicja_ lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie :-) nie urodzilam;d czytam Was nie pisze' czekam na laptopa z serwisub;* odchodza mi resztki czopu ale nie zabarwiony krwia wiec sie jeszvze pobujam pewnie;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak strasznie boli mnie brzuch ma dole 100 razy bardziej niz na @@@ takie rozpieranie mocne przy tym. Nospa, kąpiel nic nie pomoglo.leze na boku , nie ruszam sie a i tak mam bol raz ciagly raz pulsujacy

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja jakiegos dola zlapalam nic mi sie nichce czuje presje porodu od innych i mam juz dosc dzis drzwiami o brzuch zachaczylam a to kucajac dotknelam brzuchem otwartych drzwi piekarnika ah to sobie tez pomarudzilam :(
    W tym calym nieszczesciu ktore u nas sie ostatnio pojawilo okazalo sie ze moj brat zostanie tatusiem :)

kwiatakacji, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i czekałaś na poród jednej z nas... Czyżby Ciebie dopadły TE bóle? Ale Ty na cc masz isc. Dzieciątko się spieszy albo to straszaki.

• ola25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera naprawde strasznie boli jak nie przejdzie to chyba ip bedzie grane mam 17 km. To sa skurcze czy co to ??? Czekalam na poród wasz a mnie cos dopadlo

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek jak tam u Ciebie? Coś się dzieje???

U mnie wróciły twardnienia brzucha, dzisiaj też miałam rano wrażenie, że sączą mi się wody, ale przeszło :-)
    Z mojego chce mi się śmiać, bo wczoraj dostałam skurczy a on w tej całej ekscytacji stwierdził, że on nie ma zrobionego lodu na pępkowe :-P złapał za woreczki i zaczął robić lód :-P Teraz narzeka, że wszyscy jego koledzy jak mieli żony w ciąży to jeździli po sklepach, spełniali zachcianki a ta jego nie ma żadnych zachcianek i nie ma się jak wyrwać z domu, żeby sobie zapalić po kryjomu :-P Biedaczek :-P
    Zaraz Was dziewczyny nadrobię :-)

Matleena, Karola1990, alicja_ lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ