X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 – Sarki oczko niestety bez zmian. Lekarka stwierdziła, że to naczyniak płaski, będący wynikiem takiego ciężkiego porodu. :( Mam teraz wyrzuty sumienia, że to przeze mnie :(
    Mówią, że do 2 roku życia to znika, ale i tak strasznie się boje.

revvelka – jak u Ciebie?
    Pamiętam jak mi lekarz na każdej wizycie mówił „czekamy” - myślałam, że oszaleje.

Hashija – Trzymam kciuki, żeby było tak jak mówisz!!

Azande – Kochana - mam 22 lata.

Acikk – Też wydaje mi się, że zzo narobiło trochę problemów, bo nie mogłam przez nie przeć. A z drugiej strony nie mogę sobie wyobrazić jak byłby ból bez zzo?

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala super ze w domu jestescie! :-) u Nas na poczatku tez Mala bedzie spala z Nami, gdybym polozyla ja w lozeczku pewnie oka bym nie zmruzyla ;-)

Poziomka czyli dzis dowiesz sie czy sn czy cc, no ciekawe ciekawe ;-)

Mandarynka trzymam kciuki za cc!

Ja po tym jak was nadrobilam rano dalej usnelam o dziwo i snila mi sie Nasza Irenka! Lezalam w szpitalu jakby dzien pomporodzie i polozna ja przyniosla i corcia byla taka duza- grubiutka oczy otwarte wlosy dlugie pepuszek juz odpadl i mowie ze to chyba pomylka ze to nie noworodek a w dodatku bardziej na chlopca wyglada, a polozna do mnie ze ciaza PRZENOSZONA o miesiac to dziecko PRZEDOJRZAŁO- w brzuchu pepuszek odpadl i wlosy takie dlugie i wogole duza i do chlopca podobna. :-D :-D ale i tak ladna byla, wlosy takie czarne potargane, ale jednego ucha nie miala tzn sama dziurka i wloskami zakrywalam jej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:23

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande tak oficjalnie Julia i Kasia:)

Alicja u mnie kasia na poczatku nic sama prawie niejadla. 2-5mlmax jadla wiec musiala do sondy byc podlaczona. A Jula tak stopniowo coraz wiecej. W 3dniu jadla tak ok 20ml (nie da sie dokladnie napisac bo raz wiecej raz mniej) co 3godz

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja czekamy na fotke twojej ksiezniczki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Dziewczyny nakarmione wiec jedziemy do galerii. :)

Nadulka, justyna14, alicja_, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Ala dawaj fotke !!! Naszej modelki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIADOMOŚĆ OD MOŃKA!!! (Moniek90)

Hey :-) jak tam zdrowie? Jak Sarka? Ja od 5.30 jestem na porodowce. Skurcze co 5 minut i przed chwila sporo wod odeszlo. Grazynka ma dyzur to jakos daje rade ale Ogolnie badania wewnetrzne to jakas masakra...czy moglabys napisac dziewczynom na forum, bo juz wczoraj sie martwily jak nie pisalam? Nie mam tutaj internetu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:46

Nadulka, Acikk, Madzisek, rewelka, Marik, ZieloneOliwki, aannkkaa, Suerte, Pola_27, Dżulia, kwiatakacji, Ola_45, Matleena, pati_zuzia, m@rzenie, genoweffa, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Azande tak oficjalnie Julia i Kasia:)

Alicja u mnie kasia na poczatku nic sama prawie niejadla. 2-5mlmax jadla wiec musiala do sondy byc podlaczona. A Jula tak stopniowo coraz wiecej. W 3dniu jadla tak ok 20ml (nie da sie dokladnie napisac bo raz wiecej raz mniej) co 3godz

Moja w pierwszy dzień nic, w drugi 5-10ml a wczoraj wieczorem i dziś już po 25-30ml. Mam nadzieje, że będzie jadła coraz więcej.
    Dzięki za informację.

Powiedz mi jeszcze - brałaś coś na zatrzymanie laktacji?
    Ja się poddaje.. Nie dam rady karmić piersią... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja czekamy na fotke twojej ksiezniczki :*

Fotka modelki będzie dziś! :D
    Idę teraz pod prysznic, bo mała usnęła z Jackiem, zrobie jakieś śniadanie i potem powrzucam fotki!

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek trzymam kciuki!!! Ale super ze cos sie ruszylo! :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze ze moniek rodzi a jeszcze wczoraj pisala ze bedzie wiecznie w ciazy :D przekaz jej ze trzymamy kciuki !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina, grartulacje!
    Moniek, trzymamy kciuki wszystkie! :)

A ja dziś odebrałam wynik badania gbs i na szczęście posiew jałowy. Mogę rodzić. :D A co do badań, wasze szpitale mają jakiś spis jakie badania należy mieć ze sobą? Jestem zielona, czy ja coś jeszcze muszę robić...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

Piegus lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    u mnie trzeba mieć grupę krwi, gbs, opis usg z 12tyg i ostatnie badanie moczu i morfologii

Dziękuję! :)

Nadulka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja TO NIE TWOJA WINA!! Wokol siebie mialas mnustwo wykwalifikowanych ludzi. To oni byli tak by wam pomóc, pokierować. Tak się potoczylo, dali Ci ZZO wiec było to uzasadnione. Na pewno wiedzieli jakie jest ryzyko. Ja rodzilam na oxy ktora tez nie działała, przeciwbolowych mi nie dali a i tak skorcze zanikly i 2 kobiety na brzuch naciskały, I NIC! Nacieli mi krocze i nadal nic... wiec Vacum go wyciagali. Jak wyszedl punktacje zaczął od 6pkt apgar potem 8 i doszedl do 10. Ja też dawałam z siebie wszystko a synek mial ogromnego krwiaka na glowie i mniejsze na oczku i powiece. Narazie wzrok ma po tatusiu - male sokole oko.
    Podczas porodu dalas z siebie wszystko i po porodzie dasz z siebie wszystko, zeby Sarka miala wszystko na co zasluguje, lacznie z opieka zdrowotna.

Ten naczyniak moze skonsultujcie jeszcze z jakims fachowcem fachowcem. Znam 2 przypadki naczyniakow na twarzy ale ja specjalista nie jetem, pewnie sa roznego rodzaju. Znam dziecko i doroslego z naczyniakami. Ale u Sarki to przy oku jest a to dosc istotne miejsce.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam do Was takie pytanie, czy któraś z Was miała lub ma jakieś konkretne wskazania do cc? I jeśli tak to jakie. Pytam, ponieważ mam taki nietypowy problem od ok 2 tygodni i nie wiem czy rozmawiać o tym z lekarzem i do czego się to kwaliikuje a mianowicie.. Zaczęło się od drętwienia rąk, później palców, dzisiaj doszła opuchlizna całej prawej dłoni, a w nocy ból palców i rąk jest nie do zniesienia.. wstaję po 3 razy, siadam i same łzy lecą z bólu. Boję się że zaraz zaczną mi drętwieć nogi, szyja itd.. Do terminu porodu jeszcze 4 tygodnie ale ja już fizycznie nie daję rady, nie wysypiam się, nie potrafię robić prostych czynności takich jak np trzymanie szklanki w ręce, garnka z zupą.. Pomóżcie, doradźcie co mogę zrobić :(

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja napisz mi na priv nr do monka mysle ze sie nie obrazi ;) :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ