X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka tak właśnie zrobię, bo ja wiem że w ciąży dzieją się różne rzeczy i wszystko trzeba znieść ale ja już na prawdę nie daję rady funkcjonować nawet w dzień:(

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Czarnamalina, grartulacje!
    Moniek, trzymamy kciuki wszystkie! :)

A ja dziś odebrałam wynik badania gbs i na szczęście posiew jałowy. Mogę rodzić. :D A co do badań, wasze szpitale mają jakiś spis jakie badania należy mieć ze sobą? Jestem zielona, czy ja coś jeszcze muszę robić...

U mnie trzeba grupe krwi, WR, HBS, GBS, ostatnią morfologię, mocz i badanie USG.
    Właśnie i kartę ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:12

Piegus lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam do Was takie pytanie, czy któraś z Was miała lub ma jakieś konkretne wskazania do cc? I jeśli tak to jakie. Pytam, ponieważ mam taki nietypowy problem od ok 2 tygodni i nie wiem czy rozmawiać o tym z lekarzem i do czego się to kwaliikuje a mianowicie.. Zaczęło się od drętwienia rąk, później palców, dzisiaj doszła opuchlizna całej prawej dłoni, a w nocy ból palców i rąk jest nie do zniesienia.. wstaję po 3 razy, siadam i same łzy lecą z bólu. Boję się że zaraz zaczną mi drętwieć nogi, szyja itd.. Do terminu porodu jeszcze 4 tygodnie ale ja już fizycznie nie daję rady, nie wysypiam się, nie potrafię robić prostych czynności takich jak np trzymanie szklanki w ręce, garnka z zupą.. Pomóżcie, doradźcie co mogę zrobić :(

Moim zdaniem powinnaś od razu jechać na ip, nie ma co czekać, bo widać, że Twój stan się pogarsza. :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nadulka tak właśnie zrobię, bo ja wiem że w ciąży dzieją się różne rzeczy i wszystko trzeba znieść ale ja już na prawdę nie daję rady funkcjonować nawet w dzień:(

Ale chyba nie aż tak dziwne, lepiej idź do lekarza, jak najszybciej nawet pierwszego kontaktu, a bierzesz magnez?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pozwolę sobie zacytować jeszcze Czarnamalina. Może to coś podobnego?
    czarnamaalina wrote:
    Nie, mi przez to cisnienie zaczela dretwiec cala lewa strona, później coś się działo ze wzrokiem i trafiłam na przedporodowa i odrazu decyzja, że cc ;)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek powodzenia:) trzymam kciuki:)
    Acikk skoro Moniek jednak wiecznie w ciazy nie bedzie to chyba i nasze dzidzie w koncu wyjda:) u niej tez nic porodu nie zapowiadalo a akcja sie sama rozkrecila.
    Alicja czekam na zdjecia, uwielbiam takie male kruszynki:)

alicja_ lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina gratulacje! Moniek trzymamy kciuki! Alicja to nie jest Twoja wina, często dzieci z naturalnego porodu mają jakieś znamiona. Czekamy na zdjęcia

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia moniek

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 czekamy na informację

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnezu nie biorę, nic na własną rękę nie chciałam brać, żadnej przeciwbólowej też nie. Może faktycznie tak nie powinno być, chyba się zgłoszę na ip bo bardzo mnie to męczy

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Magnezu nie biorę, nic na własną rękę nie chciałam brać, żadnej przeciwbólowej też nie. Może faktycznie tak nie powinno być, chyba się zgłoszę na ip bo bardzo mnie to męczy

Jedź lepiej raz za dużo, niż później żałować.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Jeśli będziesz miała czas to do neurologa powinnaś się zgłosić z takimi objawami. A najlepiej IP jeśli to teraz Ci się wydarzyło, a Twój ginekolog co na to, konsultowałaś to z nim?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Jedź lepiej raz za dużo, niż później żałować.

Dokladnei, albo na ip albo do jakiegos lekarza bo to co napisalas nie brzmi dobrze !

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to super że już w domku :) czekamy na zdjęcia twojej córeczki :)

ps. Imię Sara kojarzy mi się z książką z czasów dzieciństwa <3 "Mała księżniczka", bo główna bohaterka miała na imię Sara :) i była baardzo czarująca i zachwycająca :D polecam do przeczytania :)

gratuluje nowym mamusiom !

która się szykuję na środę w czasie pełni księżyca? :D

alicja_, Madzia890722 lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim lekarzem jeszcze nie konsultowalam tego, wizytę mam w środę właśnie. Dzisiaj rano byłam na pobieraniu krwii i przy okazji rozmawiając z pielęgniarkami powiedziałam o tym i mówią że to się zdarza bo jest jakiś ucisk na jakiś nerw lub kręg, ale rozumiem drętwienie czasem w nocy bo wiadomo zdarza się, ale nie codziennie i w ciągu dnia bóle rąk palców.. Może uda mi się jeszcze dzisiaj do mojego lekarza zadzwonić i umówić na szybszą wizytę nawet dzisiaj a jeśli nie, to zostaje ip

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Dziewczyny, mam do Was pytanie ;>
    Miesiąc temu miałam leczonego zęba. Od kilku dni boli mnie przy nagryzaniu. Nie chcę dłużej czekać więc zadzwoniłam dziś do przychodni i chciałam się umówić na wizytę, jednak moja dentystka już nie przyjmuje bo ma za kilka dni CC. Pani z rejestracji kazała mi przyjść dzisiaj o 16, pewnie do innego lekarza. I teraz pytanie- w razie czego obowiązuje chyba gwarancja na leczonego zęba, czy ten lekarz ma prawo pobrać ode mnie kolejną opłatę?

czarnamalina- gratulacje!
    moniek- trzymam kciuki!
    ola25- co z Tobą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:41

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki Ja nie pomogę, bo nie mam pojęcia :\

Moniek trzymamy kciuki :) tak to jest z porodami, że się nie zanosi i bach :) a raczej plum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:46

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek trzymamy kciuki i czekamy na jakies info :) Ja dalej poszlam spac a teraz nie mam czasu nawet nadrobic jestem ze wszytskim do tylu :/

|Acikk to moze i my w koncu urodzimy co ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam etap rozmarzania jaką zajebistą figurę wyrobię sobie po ciąży i jakie super ciuchy do niej kupię:D rozglądam się za szpilkami itp. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę w lustrze sexi kobietę a nie wieloryba rozmiaru xxxxxxxl:P

Trzymam kciuki na moniek i resztę mamusiek ;)

alicja_, Hashija, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ