X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A ja mam etap rozmarzania jaką zajebistą figurę wyrobię sobie po ciąży i jakie super ciuchy do niej kupię:D rozglądam się za szpilkami itp. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę w lustrze sexi kobietę a nie wieloryba rozmiaru xxxxxxxl:P

Trzymam kciuki na moniek i resztę mamusiek ;)
    oj tak, mi też się marzy być seksi mamuśką :P
    jak tylko dam radę, a mam nadzieję że dam to chciałabym ważyć mniej niż wynosiła moja waga startowa na początku ciąży :)

Nie czuję się atrakcyjna ani troszkę teraz, szczególnie z tym moim dupskiem z rozstępami... A mąż mnie swoim zachowaniem z błędu nie wyprowadza więc już mu wczoraj w złości powiedziałam że zrobię to chociażby po to żeby mu na złość zrobić, będę miała taką właśnie motywację. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Alicja TO NIE TWOJA WINA!! Wokol siebie mialas mnustwo wykwalifikowanych ludzi. To oni byli tak by wam pomóc, pokierować. Tak się potoczylo, dali Ci ZZO wiec było to uzasadnione. Na pewno wiedzieli jakie jest ryzyko. Ja rodzilam na oxy ktora tez nie działała, przeciwbolowych mi nie dali a i tak skorcze zanikly i 2 kobiety na brzuch naciskały, I NIC! Nacieli mi krocze i nadal nic... wiec Vacum go wyciagali. Jak wyszedl punktacje zaczął od 6pkt apgar potem 8 i doszedl do 10. Ja też dawałam z siebie wszystko a synek mial ogromnego krwiaka na glowie i mniejsze na oczku i powiece. Narazie wzrok ma po tatusiu - male sokole oko.
    Podczas porodu dalas z siebie wszystko i po porodzie dasz z siebie wszystko, zeby Sarka miala wszystko na co zasluguje, lacznie z opieka zdrowotna.

Ten naczyniak moze skonsultujcie jeszcze z jakims fachowcem fachowcem. Znam 2 przypadki naczyniakow na twarzy ale ja specjalista nie jetem, pewnie sa roznego rodzaju. Znam dziecko i doroslego z naczyniakami. Ale u Sarki to przy oku jest a to dosc istotne miejsce.

Właśnie w tym tygodniu chcemy się wybrać do jakiegoś specjalisty z tym okiem. Zaraz będziemy działać.

A jak krwiak u Twojego synka teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie – Dokładnie! Myślałam, że przywale lekarzowi z obchodu jak przyszedł na drugi dzień i powiedział, że miałam super szybki porod.

Mi$ia26 – Kochana, ja miałam to samo z wenflonem i z pobieraniem krwi. Paniczny strach. Zawsze robiło mi się słabo podczas tych czynności.
    Przy porodzie nawet tego nie czułam.. Serio..
    A pobierali mi krew kilka razy bo jeszcze do badań do Polskiego Banku Komórek Macierzystych.

Czarnamaalina – Gratulacje!!

Mi$ia26, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja napisz mi na priv nr do monka mysle ze sie nie obrazi ;) :D

Ok juz wysyłam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek: "Dalej co 4 minuty mam skurcze. Siedze na pilce i opieram sie o Lozko. Po skurczu prawie zasypiam :d Grazyna ma Niedlugo przyjsc sprawdzic postep"

Karola1990, Nadulka, Ola_45, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    oj tak, mi też się marzy być seksi mamuśką :P
    jak tylko dam radę, a mam nadzieję że dam to chciałabym ważyć mniej niż wynosiła moja waga startowa na początku ciąży :)

Nie czuję się atrakcyjna ani troszkę teraz, szczególnie z tym moim dupskiem z rozstępami... A mąż mnie swoim zachowaniem z błędu nie wyprowadza więc już mu wczoraj w złości powiedziałam że zrobię to chociażby po to żeby mu na złość zrobić, będę miała taką właśnie motywację. :P
    Kochana po porodzie zrzucimy po zlosci tym naszym chlopom te kilogramy i az im szczeny opadna jakie bedziemy sexi mamuski za ktorymi sie faceci ogladaja moj tez czasem mnie nie wyprowadza z bledu ze sporo przytylam ae ja mu pokaze :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina GRATULUJĘ!!!

Poziomka trzymam kciuki za wizytę.

Mandarynka powodzenia w szpitalu.

Alicja nie martw się, wiem że cokolwiek na twarzy nie wygląda zbyt urodziwie, ale najważniejsze że nie jest to nic groźnego. Mój siostrzeniec też ma na twarzy naczyniaka płaskiego i nie wyobrażam go sobie inaczej, taki śliczny chłopiec z niego. Ale już siostra dzwoniła do klinik się dowiadywać o laseroterapię i wiem, że jest na nią zdecydowana. Teraz tylko czeka na odpowiedni wiek i pewnie już zbiera kasę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    czarnamalina gratulację :)
    moniek trzymam kciuki

dziś miałam spotkanie ze swoją położną i pocieszyła mnie tym że akcja porodowa może rozkręcić się nagle więc nie koniecznie przenoszę ciążę dlatego że teraz się nic nie dzieje :)
    I się zdziwiła że mój lekarz nie kazał mi już odstawić magnezu, niby od 36 tyg nie powinno się brać aby nie hamować skurczy bo w tym czasie macica musi ćwiczyć. A jak było z Wami?? Do kiedy macie brać magnez?
    ja akurat biorę nieregularnie ale z powodu skurczy nóg, albo jak mnie coś zaboli. Ale rzeczywiście dziewczyny odstawiały magnez, no spe i luteine w 36-37tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kochana po porodzie zrzucimy po zlosci tym naszym chlopom te kilogramy i az im szczeny opadna jakie bedziemy sexi mamuski za ktorymi sie faceci ogladaja moj tez czasem mnie nie wyprowadza z bledu ze sporo przytylam ae ja mu pokaze :)
    ja generalnie nie miałam w sobie nigdy motywacji i jak już chudłam to powolutku- 8-9 kg w rok, ale tym razem jak tylko odzyskam siły po porodzie to się za siebie biorę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Ja planuję ambitnie zrzucić jeszcze minus 5kg tego co było przed ciążą:P chociaż mi nie tyle co na wadze zależy na ładnej smukłej i wysportowanej sylwetce. No i płaskim brzuszku ;) tak żeby dla męża kopara opadła :P

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja planuję ambitnie zrzucić jeszcze minus 5kg tego co było przed ciążą:P chociaż mi nie tyle co na wadze zależy na ładnej smukłej i wysportowanej sylwetce. No i płaskim brzuszku ;) tak żeby dla męża kopara opadła :P
    wiadomo, że mi też zależy na figurce, ale wiem że u mnie wiąże się to z wagą, bo widziałam jak schudłam ;) tyle że mi się marzy jeszcze minus 10-11 kg co na początku ciąży :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dla mnie to ty jestes bohaterka mega dzielna po tym co przeszlas pelen szacunek dla ciebie :) A z oczkiem malej napewno bedzie wszystko dobrze czekamy na forumowa gwiazde :)

Ja mam glukometr i 4x dziennie placze bo musze sie ukluc chociaz nic nie boli :/

A Moniek niedlugo zobaczy swoje malenstwo ale fajnie :)

Ola25 a jak u ciebie ??

Mandarynka czekamy na wiesci :)

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina gratuluje synka :)

mandarynka,moniek trzymam kciuki.

u mnie nadal mało się dzieje,czasami pojawią się bóle brzucha (przechodzą samoczynnie lub po nospie), skurcze niewielkie i z częstotliwością co kilka dni ;)
    Odpowiadając na pytanie z wczoraj "ciekawe ktora przenosi dzidzie", to też odpowiadam twierdząco :D może przynajmniej zdążymy się przeprowadzić do porodu?!

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bez minus 10kg nie wychoze ze szpitala i zostanie mi jakies 16kg do wagi 60 kg o ktorej mi sie marzy i ile mi wystarczy a mojemu to kopara opadnie bo taka jestem zesperowana ze chyba wszystko zrobie po jego docinkach :)

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Właśnie w tym tygodniu chcemy się wybrać do jakiegoś specjalisty z tym okiem. Zaraz będziemy działać.

A jak krwiak u Twojego synka teraz?

Alicja, co do naczyniaka, córeczka mojej przyjaciółki urodziła się z ogromnym naczyniakiem na linii ust. Leczyli to takim lekiem Propranolol, dziś nie ma po nim śladu. Nie wiem czy wpływ na leczenie miał fakt, że Lena była wcześniakiem z hipotrofią, czy po prostu lek był skierowany prosto w tego naczyniaka. W każdym razie dzisiaj mała nie ma śladu po naczyniaku, a był naprawdę paskudny... Może jak będziesz z Sarką u lekarza, to zapytaj o to. Dodam, że lek jest nasercowy i to była metoda eksperymentalna, a Lena nie miała żadnych problemów z serduszkiem. Brała to tylko na tego naczyniaka.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• anjaniebieska Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że mało piszę... rzadko ... ale ciągle jakaś taka zmęczona jestem.. Wow fajnie, że niektóre ju rodzą... ja mam wrażenie że nigdy nie urodze, choc do terminu 3 tyg albo i 4... bardzo ale to bardzo chciałabym schudnąć, mimo że przytyłam póki co 10 kg to przed ciążą już byłam 10 kg na plusie... :/ mam nadzieje że jakoś zejdą te kilogramy.. moje koleżanki po ciąży schudły bardzo szybko, ale one są wyższe i szczuplejsze... spakowane? u mnie póki co łożeczko i komoda stoją, nie wszystkie ciuszki wyprane a torba bynajmniej nie spakowana...

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę na to,że do wiosny uda mi się schudnąć tak,aby zmieścić się w ‘przedciążowe’ spodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:01

alicja_, Hashija lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek napisała że akcja tak zasuwa że może urodzi w tym tyg;)

Misia, Karola noo jest szansa że i my urodzimy :D

Pytam się dziś męża - kurde urodzimy już tego Antka ??? A on - chcesz iść się bzykac :D?? Ahahaha

ZieloneOliwki, Karola1990, Mi$ia26, alicja_, Nadulka, Hashija, Matleena, genoweffa, genoweffa, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 czekamy na info.

Moniek znikłaś tak nagle, teraz już wiadomo dlaczego. Powodzenia :-)

A mi się dziś śniło że leżę i mam płaski brzuch i figurę jak wcześniej. A Wy tutaj akurat ten temat poruszacie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:37

‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ