X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylece ale do psychiatryka kazdy pyta kiedy rodzisz urodzilas juz no kuzwa jak urodze to dam znac nie potrzeba mi tele codziennie z tym pytaniem i tekst tesciowej no bo ja za tydzien bede i dobrze by byo jakby maly juz sie urodzi haha niech jeszcze wrozke ze mnie zrobia :P

Karola1990 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Wylece ale do psychiatryka kazdy pyta kiedy rodzisz urodzilas juz no kuzwa jak urodze to dam znac nie potrzeba mi tele codziennie z tym pytaniem i tekst tesciowej no bo ja za tydzien bede i dobrze by byo jakby maly juz sie urodzi haha niech jeszcze wrozke ze mnie zrobia :P
    mój mąż właśnie mnie pyta kiedy rodzę bo musi urlop zaplanować hahaha

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak w ogóle – przed chwilą prawie dostałam ZAWAŁU.
    Położyłam małą do łóżka i po 10 minutach zaczął wyć jak szalony monitor oddechu. W ułamek sekundy byłam przy łóżeczku i zaczełam trząść Sarką. Oczywiście fałszywy alarm...
    Mąż kazał mi odłączyć ten monitor, bo od razu zalałam się łzami i do teraz nie mogę przestać się trząść.

Suerte – dzięki!

Ola25 – Ja trochę zmęczona, bo tak naprawdę od porodu nie miałam jeszcze dłuższej chwili żeby odpocząć. No ale.. tak już chyba zostanie.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Położyłam małą do łóżka i po 10 minutach zaczął wyć jak szalony monitor oddechu. W ułamek sekundy byłam przy łóżeczku i zaczełam trząść Sarką. Oczywiście fałszywy alarm...
    Mąż kazał mi odłączyć ten monitor, bo od razu zalałam się łzami i do teraz nie mogę przestać się trząść.

Suerte – dzięki!

Ola25 – Ja trochę zmęczona, bo tak naprawdę od porodu nie miałam jeszcze dłuższej chwili żeby odpocząć. No ale.. tak już chyba zostanie.
    o rany! współczuję! też bym chyba tak zareagowała !

hala123 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona

Gratuluje :)
    trzymajcie się ciepło :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 – W kwestii szczepien mam takie samo zdanie jak Ty. Nie dajmy się zwariować.

Flakonik – Naczyniak ma ok 1cm. Nie jest duży i jest płaski. Zobaczymy co z tego się rozwinie..

mandarynkaa – Gratulacje!!!

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala Ty nam tu oczu nie mydlij tylko fotki wstawiaj, najpierw Sarki a potem Twojego płaskiego brzucha !

Mi$ia26, Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje :-) ale mamy już dużo grudniowych dzieciaczków :-)

Aneczka 86 Ty będziesz rodzić w Starachowicach? Może się spotkamy na porodówce ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają do pracy w tygodniu do innego miasta, lub pracują na delegacjach, za granicą itp. Jak sobie radzicie same? Bo od wczoraj łzy lecą a dzisiaj w domu tak pusto bez mojego B :( Z kim ja poczytam książkę wieczorem, kto przytuli i powie, że kocha....ehh
    Myślałam, że jestem na to przygotowana, z resztą powinnam być już przyzwyczajona do jego trybu pracy a tu ZONK:/

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robila takie szczepienia jakie robi sie w Angii ale najpierw to skonsultuje z lekarzem i podejme decyzje :)

Ala dokadnie gdzie to zdjecie Sarki ??

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej w szpitalu się zgodzę na szczepienia. Ogólnie decydujemy się raczej na te NFZ.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam robic obiad dla M bo juz czas do pozniej :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala nie chce dać zdjęcia Sarki bo od początku oszukiwala z ta ciąża !!! Ten płaski brzuch i wogole :D

Chichibi, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    A moze my mamy dziewczyny jelitowke? A myslimy ze to organizm sie sam oczyszcza przed poroden hehe
    Misia ty nie masz zadnych "oznak" i najszybciej wyjedziesz na porodowke, jak moniek:)

Hmm jelitowke od miesiąca, no okej :D

Karola1990 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają do pracy w tygodniu do innego miasta, lub pracują na delegacjach, za granicą itp. Jak sobie radzicie same? Bo od wczoraj łzy lecą a dzisiaj w domu tak pusto bez mojego B :( Z kim ja poczytam książkę wieczorem, kto przytuli i powie, że kocha....ehh
    Myślałam, że jestem na to przygotowana, z resztą powinnam być już przyzwyczajona do jego trybu pracy a tu ZONK:/

Evka, to taki dół, bo my wszystkie jesteśmy teraz na etapie, żeby ktoś nas za rączkę potrzymał, przytulił. Wszystko jest takie inne i nowe. To normalne, że tęsknimy pięciokrotnie bardziej.
    Nie wiem czy jest sposób, żeby sobie z tym bezboleśnie poradzić...
    Ja jestem z tych co mają twardy tyłek, ale polecam zwiększenie kontaktu z rodziną, albo planowanie sobie każdego dnia, tak, żeby mieć jak najmniej czasu na myślenie i tęsknotę. Ale wiem...łatwo się mówi.

Evka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:18

aneczka1983 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mój pracuje w delegacjach za granica siedzi tam 6/7 tygodni i zjeżdża na tydzień czasem na dwa ale bardzo rzadko. Powiem Ci tak jest ciężko nawet bardzo, bo teraz kiedy go potrzebuje to go nie ma ale wiem ze to robi dla nas żeby nam się dobrze żyło. Czasami tez siedze i płacze i to mi pomaga ale da się oswoić bo juz od ponad roku tak żyjemy. Wiec kochana głowa do gory początki sa trudne ale dasz rade :* czasem płacz pomaga ale jak myślę ze on się tak poświęca dla mnie i synka to mi łatwiej :)

Evka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gartuluje!:)

A ja zmykam na ktg na 17:00,pewnie nic sie nie dzieje:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ala nie chce dać zdjęcia Sarki bo od początku oszukiwala z ta ciąża !!! Ten płaski brzuch i wogole :D

Tak na prawdę to wszystko była ściema! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Suerte – dzięki!

Matko wcale się nie dziwię. Masakra !!! Z tego względu darowałam sobie monitor oddechu. Położna w SR mówiła, że monitory są dla wcześniaków bo to u niech najczęściej dochodzi do zatrzymania oddechu. U zdrowych, donoszonych dzieci to praktycznie się nie zdarza.

‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ